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調味うめぼしの英語

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和英日本標準商品分類での「調味うめぼし」の英訳

調味うめぼし


「調味うめぼし」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 27



例文

このような梅干は「調味梅干」と表記される。例文帳に追加

These types of umeboshi are labeled as 'chomi-umeboshi' (seasoned umeboshi).発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

種抜き調味梅1の製造方法は、種が抜き取られて調味料で味付けされた調味付け梅干6の表面に馬鈴薯澱粉5をまぶして種抜き調味梅1を得るデンプン塗着工程を備えている。例文帳に追加

The method for producing the pitted seasoned ume includes: a starch-coating step of sprinkling potato starch 5 on the surface of the seasoned pickled ume 6 pitted and seasoned with seasoning to obtain the pitted seasoned ume 1. - 特許庁

なお、減塩梅干や調味梅干は保存性が大きく劣り、防腐効果がかなり低い。例文帳に追加

By comparison, genen-umeboshi (low-salt umeboshi) and chomi-umeboshi have a much shorter shelf life and a very weak antiseptic effect.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

調味梅干の漬け込みによる調味工程を効率よく行なえるようにし、しかも低塩分化の要求にも応じ得るようにすることである。例文帳に追加

To provide a method for producing seasoned pickled ume enabling efficient performance of a seasoning process for seasoned pickled ume comprising pickling, and meeting a request for low-salt pickled ume. - 特許庁

また、低塩の志向を受け、真水によって塩抜きされた後、調味を施した「調味梅干」が主流となっている。例文帳に追加

Following the low-sodium consciousness, 'chomi-ume,' which are given a flavor after the excess salt is removed from umeboshi in mamizu (fresh water), have become the mainstream.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

なお、この効能は伝統的な製法の梅干に限られ、減塩の梅干(調味梅干)ではこの効能は期待できず、弁当に入れると調味梅干が先に腐る場合すらある。例文帳に追加

However, these effects are limited to the umeboshi made according to the traditional method, so they can't be expected to be produced by reduced-sodium umeboshi (chomi-umeboshi), which may even go bad when it's first included in a box lunch.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

種抜き調味梅1は、種が抜き取られて調味料で味付けされた南高梅由来の調味付け梅干6の表皮3の表面に、馬鈴薯澱粉4がまぶされている。例文帳に追加

The pitted seasoned ume 1 is obtained such that potato starch 4 is sprinkled on the surface of the skin 3 of a seasoned pickled ume 6 originated in Nanko-ume, pitted and seasoned with seasoning. - 特許庁

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「調味うめぼし」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 27



例文

梅干調味液の固形化物およびその製造方法ならびにその製造装置例文帳に追加

SOLIDIFIED MATERIAL OF SEASONING LIQUID FOR PICKLED UME AND METHOD AND APPARATUS FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

塩漬けした梅果実を乾燥させた後、水、食塩、クエン酸を含有する調味液に浸漬して調味する調味梅干の製造方法において、前記調味液に含有される水が、備長炭などの木炭と接触処理され、少なくともカリウムが富化されたミネラル成分富化水である調味梅干の製造方法とする。例文帳に追加

The method for producing seasoned pickled ume comprises drying salted ume fruits followed by soaking the ume fruits in a seasoning solution comprising water, salt and citric acid, wherein the water added to the seasoning solution comprises mineral component-enriched water which is subjected to contact treatment with charcoal such as bincho charcoal to be enriched with at least potassium. - 特許庁

甘く調味された調味梅干は比較的新しく(戦後生まれである)、お年寄りと若者とで食べ慣れた梅干しが異なるので、梅干の好みに差が広がっている。例文帳に追加

The sweetened chomi-umeboshi are relatively new (having emerged after the war), and a difference in preferred umeboshi is growing between the elderly and the young, who are used to eating different kinds of umeboshi.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本発明の調味料は、梅干1の梅肉2、種3および仁4の全てを粉砕して得られる。例文帳に追加

The seasoning is obtained by pulverizing all the Ume flesh 2, the seeds 3, and the kernels 4 of the pickled Ume 1. - 特許庁

五訂日本食品標準成分表によれば、塩分は梅干が22.1%、調味梅干が7.6%となっている。例文帳に追加

According to the fifth edition of the Japanese Standard Tables of Food Composition, the salt content of umeboshi is 22.1% and that of chomi-umeboshi is 7.6%.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

近年市販の一般的な梅干しでは、白干しのものを水につけ、塩分を抑えて味付けを施した調味漬けの梅干しが多い。例文帳に追加

Many generic umeboshi that have been put on the market in recent years are umeboshi that are pickled in a sodium-controlled seasoning after being soaked in water as shiroboshi.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

加工食品として販売されている梅干しは、昔ながらの梅干しは「梅干」、水に晒しハチミツ漬などにしてさらに調味されたものは「調味梅干」と表示するようJAS法(品質表示基準制度の名称)に義務づけられている。例文帳に追加

The JAS System under the Law Concerning Standardization and Proper Labeling of Agricultural and Forestry Products (the name of the quality labeling system) makes it obligatory that the umeboshi sold as processed foods are labeled 'umeboshi' when they're old fashioned and 'chomi-umeboshi' when they're seasoned by being soaked in water and pickled in hachimitsu, etc.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

調味工程が短時間であり、かつ大型の漬け込み用タンクなどの特殊な製造設備を必要としない調味梅干の製造方法とし、また使用後の調味液が廃液として多量に発生しない製造方法を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for producing seasoned pickled Ume (Japanese plum), in which seasoning step is carried out in a short time and a specific production equipment such as large-sized pickling tank is not required, and a method for producing the seasoned pickled Ume in which a seasoning solution after use is not produced in a large amount as waste liquid. - 特許庁

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