諸味の英語
もろみ追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 main fermenting mash (in production of sake or soy sauce); unrefined sake or soy sauce
「諸味」を含む例文一覧
該当件数 : 30件
一般的には淡口醤油の諸味が用いられる。例文帳に追加
In general, moromi (unrefined soy-sauce) of usukuchi soy-sauce is used.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
麹と塩水の混合物を諸味と呼ぶ。例文帳に追加
The mixture of malt and salt water is called the moromi (unrefined soy-sauce).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
醸造諸味用濾布の折り畳み方法及び装置例文帳に追加
METHOD AND DEVICE FOR FOLDING FILTER FABRIC FOR BREWED UNREFINED LEES - 特許庁
仕込工程(中期)諸味内にて微生物による発酵が起きる。例文帳に追加
Preparation process (the middle stage): Fermentation by microorganism occurs in moromi.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「諸味」を含む例文一覧
該当件数 : 30件
まずは乳酸菌(Tetragenococcushalophilus)により乳酸が作られ、諸味全体が酸性に傾く。例文帳に追加
Firstly, lactic acid was generated by lactobacillus (Tetragenococcus halophilus), and the entire moromi became acid.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
醤油諸味の発酵タンク群への輸送配管切り替え装置例文帳に追加
DEVICE FOR SWITCHING FEED PIPE TO GROUP OF FERMENTATION TANKS OF UNREFINED SOY SAUCE - 特許庁
これを水酸化ナトリウムで中和し、諸味とともに仕込み熟成を経る方法を「混合醸造」と呼ぶ。例文帳に追加
The method to neutralize this by sodium hydroxide and make it mature with moromi is called the 'mixed fermented method.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
生揚げ醤油(諸味を絞った液)に、アミノ酸液を混合して製品とする手法。例文帳に追加
The method to produce a product by mixing hydrolyzed vegetable protein to kiage soy-sauce (squeezed liquid from moromi).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、醤油諸味中に生育する醤油主発酵酵母株のフローラ解析を行う。例文帳に追加
And the flora of a soy sauce main fermentation yeast mother strain growing in the unrefined soy sauce is analyzed. - 特許庁
もろみ(醪・諸味とも書く)とは、醤油・酒などを作るために醸造した液体の中に入っている、原料が発酵した柔らかい固形物のことである。例文帳に追加
"もろみ (moromi) also spelled as醪・諸味" refers to the softly solidified product where the ingredients in the brewed liquid for making soy sauce, sake and so on fermented.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
醤油のもろみ(諸味)から液体を絞り出す前の固形物は、「しょうゆの実」と称され、山形県、新潟県、長野県、熊本県、等では、そのまま食べたり調味料代わりに使用される。例文帳に追加
The solidified product before wringing the liquid out of the moromi (諸味) of soy sauce is called 'the fruit of soy sauce,' and in Yamagata prefecture, Nigata prefecture, Nagano prefecture, Kumamoto prefecture and so on, it is eaten directly or used as a condiment.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
圧搾工程ナイロン等丈夫な素材で作られた「圧搾布」に諸味を包んで加重し、固体と液体を分離する。例文帳に追加
Compression process: Moromi is wrapped in 'straining cloth' made of strong materials such as nylon, and is weighted to separate liquid from solid.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
|
|
諸味のページの著作権
和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright (c) 1995-2024 Kenkyusha Co., Ltd. All rights reserved. | |
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. | |
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「諸味」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |