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酢母の英語

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英訳・英語 mother of vinegar


ハイパー英語辞書での「酢母」の英訳

酢母


「酢母」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 50



例文

は皇后日葉媛命。例文帳に追加

Her mother was Empress Hibasu Hime.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酸イソアミル高生産性酵例文帳に追加

It is a high isoamyl-acetate-producing yeast.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

エタノール生産性および酸イソアミル生産性に優れた酵の育種方法例文帳に追加

METHOD FOR BREEDING YEAST HAVING EXCELLENT ETHANOL PRODUCTIVITY AND ISOAMYL ACETATE PRODUCTIVITY - 特許庁

得られるイソアミルアルコールおよび/または上述した酸イソアミル高生産酵株を培養し、前記酵株にイソアミルアルコールおよび/または酸イソアミルを産出させる。例文帳に追加

The obtained strain capable of highly producing the isoamyl alcohol and/or the isoamyl acetate is cultured to produce the isoamyl alcohol and/or the isoamyl acetate by the yeast strain. - 特許庁

エタノール生産性および酸イソアミル生産性に優れた酵の育種方法、育種された酵、それらの酵を用いる酒類の製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a method for breeding a yeast having excellent ethanol productivity and isoamyl butyrate productivity, a bred yeast, and a method for producing liquors using the yeast. - 特許庁

この他、まほろば華酵のトリフルオロロイシン(ロイシンアナログ(化学))耐性株である酸イソアミル高生産性酵の開発が進んでいる。例文帳に追加

Another yeast under development is a high isoamyl-acetate-producing yeast, which is a trifluoroleucine (leucine analog)-resistant strain derived from Mahoroba Hana yeast.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

黒糖成分を液体に溶解し、かつ加熱殺菌した後、酵菌を培養基として加えてアルコール発酵を行い、その後、酸菌を培養基として加え、酸発酵させることで食を製造する。例文帳に追加

The food vinegar is produced by dissolving a muscovado component in a liquid, sterilizing the solution with heat, adding a yeast as a culture base to perform alcoholic fermentation, adding an acetobacter as a culture base and carrying out acetic acid fermentation. - 特許庁

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JST科学技術用語日英対訳辞書での「酢母」の英訳

日英・英日専門用語辞書での「酢母」の英訳

「酢母」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 50



例文

メープルシロップに酵を添加し、嫌気条件下でアルコール醗酵することによりメープルシロップ酒を製造する工程と、前記メープルシロップ酒に酸菌及び種を添加し、好気条件下で酸醗酵させることにより醸造を製造する工程と、を有する醸造の製造方法。例文帳に追加

The method for producing the brewed vinegar includes a step of adding a yeast to the maple syrup, carrying out alcoholic fermentation under anaerobic conditions, and thereby producing a maple syrup liquor, and a step of adding an acetic acid bacterium and a vinegar starter to the maple syrup liquor, conducting acetic acid fermentation under aerobic conditions, and thereby producing the brewed vinegar. - 特許庁

日葉媛命(垂仁天皇の皇后(後)・景行天皇の)の父・三河宝飯郡別の祖。例文帳に追加

He was the father of 'Hibasuhime no Mikoto' (the Empress of the Emperor Suinin [later] and the mother of the Emperor Keiko) and the ancestor of the 'Lord of the Hoi County in Mikawa Province.'発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

イソアミルアルコールおよび酸イソアミル高生産酵株、それらのスクリーニング方法、およびそれらの株の利用方法例文帳に追加

YEAST STRAIN HIGHLY PRODUCING ISOAMYL ALCOHOL AND ISOAMYL ACETATE, METHOD FOR SCREENING THE SAME AND METHOD FOR UTILIZING THE STRAIN - 特許庁

本発明の目的はイソアミルアルコールおよび/または酸イソアミル高生産酵株をスクリーニングする方法を提供すること、並びに、イソアミルアルコールおよび/または酸イソアミルを簡便かつ効率的に製造する方法を提供すること、また、イソアミルアルコールおよび/または酸イソアミル高生産酵株自体を提供することである。例文帳に追加

To provide a method for screening a yeast strain highly producing isoamyl alcohol and/or isoamyl acetate; to provide a method for readily and efficiently producing the isoamyl alcohol and/or the isoamyl acetate; and to provide the yeast strain highly producing the isoamyl alcohol and/or the isoamyl acetate. - 特許庁

乳酸を酸味の主成分とし、適量の酸を生成する酵を選択することにより得られる新規酵及び該酵を用いて、冷やしても味のバランスが保たれた爽快な酸味を有する清酒を提供する。例文帳に追加

To provide a new yeast obtained by selecting yeast containing lactic acid as an essential ingredient for acidity and producing a proper amount of acetic acid, and to provide Sake having refreshing acidity with preferably retained balance of tastes even cooling by using the yeast. - 特許庁

ハイグロマイシンBに対して耐性を示す変異株を選択することにより、高頻度で酸イソアミルを高生産する酵を取得する。例文帳に追加

Yeast highly producing isoamyl acetate in high frequency is obtained by selecting a variant exhibiting resistance to hygromycin B. - 特許庁

この液に、マグネシウム塩やカルシウム塩を(濃度Mg:3〜4重量%、Ca:5〜6重量%)に溶解させ、所定量の食を添加する。例文帳に追加

The magnesium salt or calcium salt (3-4 wt.% of Mg concentration or 5-6 wt.% of Ca concentration) is dissolved in the mother liquor and a prescribed amount of vinegar is added. - 特許庁

例文

りんご果汁などの原料果汁に培養酵を加えてアルコール醗酵させる工程において、アルコール醗酵が終了する途中段階で種を加えて醗酵を強制的に中止させ、その後酸発酵及び熟成の工程を経て果実を製造した。例文帳に追加

This fruit vinegar is produced by adding a speed vinegar to an alcohol fermentation product at the middle stage of an alcohol fermentation process to forcibly stop the alcohol fermentation, in the process for adding culture yeast to a raw material juice such as apple juice and subjecting the juice to the alcohol fermentation, and then subjecting the stopped product to an acetic acid fermentation process and an aging process. - 特許庁

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