意味 | 例文 (93件) |
酢酸発酵の英語
追加できません
(登録数上限)

英訳・英語 acetic fermentation; acetous fermentation; acetic acid fermentation
「酢酸発酵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 93件
高温酢酸発酵酢酸菌例文帳に追加
HIGH TEMPERATURE ACETIC ACID FERMENTATION ACETIC ACID BACTERIUM - 特許庁
-酢酸発酵させる。例文帳に追加
Made by acetic acid fermentation.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
酢酸発酵能が増強された酢酸菌、及び該酢酸菌を用いた食酢の製造方法例文帳に追加
ACETIC ACID BACTERIUM HAVING REINFORCED ACETIC ACID FERMENTATION ABILITY, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR USING THE ACETIC ACID BACTERIUM - 特許庁
アルコール発酵完了後、酢酸菌、蜂蜜の希釈液及び種酢を加えて酢酸発酵させる。例文帳に追加
After completing the alcoholic fermentation, acetobacter, diluted honey and seed vinegar are added to the product to perform acetic acid fermentation. - 特許庁
糖などが分解発酵して酢酸となること例文帳に追加
fermentation producing acetic acid発音を聞く - EDR日英対訳辞書
酢酸発酵槽の上部を蓋で覆う。例文帳に追加
The upper part of the acetic acid fermentation tank is converted with a lid. - 特許庁
次いで、酢酸菌を添加して酢酸発酵を行い雑豆酢を製造する。例文帳に追加
After that, acetic acid fermentation is carried out, by adding acetic acid bacteria to produce the vinegar of the various beans. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解! -
「酢酸発酵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 93件
前記のアルコール発酵を省いて、アルコールを添加後、酢酸菌を入れて酢酸発酵させてもよい。例文帳に追加
The acetic acid fermentation by adding the acetic acid bacteria may be carried out after adding alcohol by omitting the alcohol fermentation. - 特許庁
食酢発酵液の保管方法、食酢の製造方法、酢酸発酵用種酢溶液例文帳に追加
METHOD FOR PRESERVING VINEGAR FERMENTATION LIQUID, METHOD FOR PRODUCING VINEGAR AND STOCK VINEGAR SOLUTION FOR ACETIC ACID FERMENTATION - 特許庁
また、煮熟液にプロテアーゼを添加した後、アルコール発酵及び酢酸発酵をさせてもよい。例文帳に追加
The alcohol fermentation and the acetic acid fermentation may be carried out after adding protease to the well boiled solution. - 特許庁
酢酸発酵用種菌膜の製造方法、食酢の製造方法例文帳に追加
METHOD OF PRODUCING SEED BACTERIAL MEMBRANE FOR ACETIC FERMENTATION, AND METHOD FOR PRODUCING VINEGAR - 特許庁
1.酢酸発酵工程 アルコール発酵工程が完了した酢もろみ400Lを酢酸発酵糟に移送し、種酢(酸度5%)100Lを加え、よくかき混ぜる。例文帳に追加
In the acetic acid fermentation step (1), 400 L vinegar mash in which alcohol fermentation step was complete is transferred to a acetic acid fermentation tank and 100 L seed vinegar (having 5% acidity) is added thereto and the vinegar mash is completely mixed with the seed vinegar. - 特許庁
酢酸発酵前の食酢醪、酢酸発酵中の発酵醪、又は酢酸発酵終了後の醪のいずれかに、茶材に酒類及び酸発酵乳を混和し、熟成して得られる熟成茶材から得られた水抽出液を添加して、該水抽出液を含有する食酢を製造する。例文帳に追加
Aqueous extract of an aged tea material obtained by mixing a tea material with an alcoholic liquor and acidic fermented milk and aging the mixture is added to either one of vinegar glue before fermentation of acetic acid, fermented glue during fermentation of acetic acid and glue after finishing fermentation of acetic acid to produce vinegar containing the aqueous extract. - 特許庁
黒酢は、米を原料とし、糖化・アルコール発酵・酢酸発酵を同一の容器で連続的に行う静置発酵法により製造する。例文帳に追加
The black vinegar is produced by using rice as a raw material through a static fermentation method wherein saccharification, alcoholic fermentation, and acetic fermentation are continuously conducted in one vessel. - 特許庁
玄麦及び玄米を原料として、糖化、アルコール発酵、酢酸発酵の3者並行複発酵を行うことにより達成された。例文帳に追加
This method for producing vinegar of unpolished wheat and unpolished rice is accomplished by carrying out three parallel complex fermentations of saccharification, alcohol fermentation and acetic acid fermentation of unpolished wheat and unpolished rice as raw materials. - 特許庁
|
意味 | 例文 (93件) |
|
酢酸発酵のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License. | |
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
Copyright © 2025 CJKI. All Rights Reserved |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |


weblioのその他のサービス
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |