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酪酸発酵の英語

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英訳・英語 butyric acid fermentation; butyric fermentation


学術用語英和対訳集での「酪酸発酵」の英訳

酪酸発酵


「酪酸発酵」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 24



例文

前記γ-アミノは、γ-アミノ含有乳発酵物であることが好ましい。例文帳に追加

The GABA is preferably a fermentation product of a lactic acid bacterium containing the GABA. - 特許庁

γ−アミノ含有人参発酵物及びその製造方法例文帳に追加

FERMENTATION PRODUCT OF CARROT CONTAINING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

γ−アミノの製造方法及びそれより得られる発酵例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND FERMENTED LIQUID YIELDED THEREBY - 特許庁

γ—アミノ高生産能を有する乳菌、及びその乳菌を使用したγ—アミノ高含有発酵食品とその製造法。例文帳に追加

LACTIC ACID BACTERIUM HAVING HIGH PRODUCTIVITY OF GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID, FERMENTED FOOD WITH HIGH CONTENT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID USING THE SAME LACTIC ACID BACTERIUM AND ITS PRODUCTION - 特許庁

γ−アミノ高生産能を有する新規乳菌、ならびにそれを使用したγ−アミノおよび乳発酵食品の製造方法例文帳に追加

NEW LACTOBACILLUS HAVING HIGH PRODUCTION CAPACITY OF γ-AMINOBUTYRIC ACID, AND γ-AMINO BUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING LACTIC ACID FERMENTED FOOD BY USING THE SAME - 特許庁

また、前記γ-アミノ含有乳発酵物は、固形分換算でγ-アミノを20〜80質量%含有するものであることが好ましい。例文帳に追加

The fermentation product of the lactic acid bacterium containing the GABA preferably contains 20-80 mass% of the GABA in terms of the solid content. - 特許庁

例文

リゾプス(Rhizopus)属により、好気発酵処理又は好気発酵並びに嫌気発酵の併用処理することで、γ−アミノ、遊離アミノを含む発酵食品が得られる。例文帳に追加

This fermented food product containing γ-aminobutyric acid and free amino acids is prepared by an aerobic fermentation treatment or a combination of aerobic and anaerobic fermentation treatments together with the microorganism belonging to the genus Rhizopus. - 特許庁

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JST科学技術用語日英対訳辞書での「酪酸発酵」の英訳

酪酸発酵


日英・英日専門用語辞書での「酪酸発酵」の英訳

酪酸発酵


「酪酸発酵」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 24



例文

微生物を用いる発酵によりγ−アミノを製造する新しい技術を提供する。例文帳に追加

To provide a new technology for producing γ-aminobutyric acid by fermentation using a microorganism. - 特許庁

γ−アミノを多量に含有する発酵アセロラ製品及びその製造方法例文帳に追加

FERMENTED ACEROLA PRODUCT CONTAINING LARGE AMOUNT OF γ-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

本発明はまたかかる方法により製造されたγ−アミノ含有発酵アセロラ製品に関する。例文帳に追加

The fermented acerola product containing γ-aminobutyric acid is produced by the method. - 特許庁

水炊きした米に紅麹菌またはこれと黄麹菌を接種し、これを培養、発酵させてγ−アミノを製造するにあたり、培養、発酵温度を42〜48℃に維持することを特徴とするγ−アミノの製造法。例文帳に追加

This method for producing theγ-aminobutyric acid, comprising injection of Monascus anka or Aspergillus oryzae into boiled rice and then culturing and fermenting the mixture is characterized by keeping temperature for the culturing and fermenting at 42 to 48°C. - 特許庁

発酵前あるいは発酵途中の原料に、γ−アミノを0.02質量%以上、多糖類を0.06質量%以上となるように添加し、発酵熟成を行うことにより、度が1以下である低発酵食品を得る。例文帳に追加

The low-acid fermented food having an acid degree of ≤1 is obtained by adding ≥0.02 mass% of γ-aminobutyric acid and ≥0.06 mass% of polysaccharide to raw material before or during fermentation so as to carry out fermentation and aging. - 特許庁

活性なグルタミナーゼの共存下で乳菌を用いて茶成分を発酵させて、γ−アミノを製造する。例文帳に追加

γ-Aminobutyric acid is produced by fermenting a tea component with lactobacillus in the presence of an active glutaminase. - 特許庁

イサダ原料をγ−アミノ生産能を有する乳菌を用いて乳発酵することにより、黒変および異臭がなく、γ−アミノを含有するイサダ食用素材を製造することができる。例文帳に追加

This method for producing the Euphausiapacifica food material free from black discoloration and nasty odor, and containing γ-aminobutyric acid includes: lactic-fermenting an Euphausiapacifica raw material using lactic acid bacterium having a γ-aminobutyric acid producing ability. - 特許庁

例文

米糠を発酵栄養源として生産されるγ−アミノと、鹿角霊芝抽出物とを含有する食品または飲料である。例文帳に追加

The food or drink includes γ-aminobutyric acid produced by using rice bran as the fermentation nutrient, and a Ganoderma amboinense extract. - 特許庁

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