意味 | 例文 (24件) |
酪酸発酵の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 butyric acid fermentation; butyric fermentation
「酪酸発酵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
前記γ-アミノ酪酸は、γ-アミノ酪酸含有乳酸菌発酵物であることが好ましい。例文帳に追加
The GABA is preferably a fermentation product of a lactic acid bacterium containing the GABA. - 特許庁
γ−アミノ酪酸含有人参発酵物及びその製造方法例文帳に追加
FERMENTATION PRODUCT OF CARROT CONTAINING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
γ−アミノ酪酸の製造方法及びそれより得られる発酵液例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING γ-AMINOBUTYRIC ACID AND FERMENTED LIQUID YIELDED THEREBY - 特許庁
γ—アミノ酪酸高生産能を有する乳酸菌、及びその乳酸菌を使用したγ—アミノ酪酸高含有発酵食品とその製造法。例文帳に追加
LACTIC ACID BACTERIUM HAVING HIGH PRODUCTIVITY OF GAMMA- AMINOBUTYRIC ACID, FERMENTED FOOD WITH HIGH CONTENT OF GAMMA-AMINOBUTYRIC ACID USING THE SAME LACTIC ACID BACTERIUM AND ITS PRODUCTION - 特許庁
γ−アミノ酪酸高生産能を有する新規乳酸菌、ならびにそれを使用したγ−アミノ酪酸および乳酸発酵食品の製造方法例文帳に追加
NEW LACTOBACILLUS HAVING HIGH PRODUCTION CAPACITY OF γ-AMINOBUTYRIC ACID, AND γ-AMINO BUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING LACTIC ACID FERMENTED FOOD BY USING THE SAME - 特許庁
また、前記γ-アミノ酪酸含有乳酸菌発酵物は、固形分換算でγ-アミノ酪酸を20〜80質量%含有するものであることが好ましい。例文帳に追加
The fermentation product of the lactic acid bacterium containing the GABA preferably contains 20-80 mass% of the GABA in terms of the solid content. - 特許庁
リゾプス(Rhizopus)属により、好気発酵処理又は好気発酵並びに嫌気発酵の併用処理することで、γ−アミノ酪酸、遊離アミノ酸を含む発酵食品が得られる。例文帳に追加
This fermented food product containing γ-aminobutyric acid and free amino acids is prepared by an aerobic fermentation treatment or a combination of aerobic and anaerobic fermentation treatments together with the microorganism belonging to the genus Rhizopus. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「酪酸発酵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 24件
微生物を用いる発酵によりγ−アミノ酪酸を製造する新しい技術を提供する。例文帳に追加
To provide a new technology for producing γ-aminobutyric acid by fermentation using a microorganism. - 特許庁
γ−アミノ酪酸を多量に含有する発酵アセロラ製品及びその製造方法例文帳に追加
FERMENTED ACEROLA PRODUCT CONTAINING LARGE AMOUNT OF γ-AMINOBUTYRIC ACID AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
本発明はまたかかる方法により製造されたγ−アミノ酪酸含有発酵アセロラ製品に関する。例文帳に追加
The fermented acerola product containing γ-aminobutyric acid is produced by the method. - 特許庁
水炊きした米に紅麹菌またはこれと黄麹菌を接種し、これを培養、発酵させてγ−アミノ酪酸を製造するにあたり、培養、発酵温度を42〜48℃に維持することを特徴とするγ−アミノ酪酸の製造法。例文帳に追加
This method for producing theγ-aminobutyric acid, comprising injection of Monascus anka or Aspergillus oryzae into boiled rice and then culturing and fermenting the mixture is characterized by keeping temperature for the culturing and fermenting at 42 to 48°C. - 特許庁
発酵前あるいは発酵途中の原料に、γ−アミノ酪酸を0.02質量%以上、多糖類を0.06質量%以上となるように添加し、発酵熟成を行うことにより、酸度が1以下である低酸味発酵食品を得る。例文帳に追加
The low-acid fermented food having an acid degree of ≤1 is obtained by adding ≥0.02 mass% of γ-aminobutyric acid and ≥0.06 mass% of polysaccharide to raw material before or during fermentation so as to carry out fermentation and aging. - 特許庁
活性なグルタミナーゼの共存下で乳酸菌を用いて茶成分を発酵させて、γ−アミノ酪酸を製造する。例文帳に追加
γ-Aminobutyric acid is produced by fermenting a tea component with lactobacillus in the presence of an active glutaminase. - 特許庁
イサダ原料をγ−アミノ酪酸生産能を有する乳酸菌を用いて乳酸発酵することにより、黒変および異臭がなく、γ−アミノ酪酸を含有するイサダ食用素材を製造することができる。例文帳に追加
This method for producing the Euphausiapacifica food material free from black discoloration and nasty odor, and containing γ-aminobutyric acid includes: lactic-fermenting an Euphausiapacifica raw material using lactic acid bacterium having a γ-aminobutyric acid producing ability. - 特許庁
米糠を発酵栄養源として生産されるγ−アミノ酪酸と、鹿角霊芝抽出物とを含有する食品または飲料である。例文帳に追加
The food or drink includes γ-aminobutyric acid produced by using rice bran as the fermentation nutrient, and a Ganoderma amboinense extract. - 特許庁
|
意味 | 例文 (24件) |
|
酪酸発酵のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License. | |
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved | |
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved. |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |