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醸造水の英語
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「醸造水」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 82件
日本酒の歴史醸造業の近代化の軟水醸造法によって全国的に有名になった。例文帳に追加
They became well known across the country for the soft water sake brewing method developed in the latter of the Meiji period.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-醸造時に主原料として加える水。例文帳に追加
Water added as main raw materials at the time of brewing発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
水20、蒸し米30及び麹米40を醸造容器10に投入して発酵させて、日本酒を醸造する醸造工程と、該醸造工程にて醸造された日本酒(モロミ50)を加熱殺菌処理することなく冷凍することで酒酵母を殺菌する冷凍殺菌工程とを備える。例文帳に追加
This method for producing the Japanese sake comprises a fermenting process of putting water 20, steamed rice 30 and malted rice 40 in a fermenting container and fermenting the Japanese sake, and a process of freezing and sterilizing process of freezing the Japanese sake (mash 50) fermented in the fermentation process without heat-treating for sterilizing sake yeast. - 特許庁
麦芽、ホップ、および水からビールやエールを醸造する人例文帳に追加
someone who brews beer or ale from malt and hops and water発音を聞く - 日本語WordNet
-醸造作業の最中に酒のなかに成分として取りこまれる水。例文帳に追加
Water which is used for sake during the brewing process as an ingredient発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
一方、1897年(明治30年)には広島県の三浦仙三郎により軟水醸造法が開発された。例文帳に追加
On the other hand, in 1897, Senzaburo MIURA, who lived in Hiroshima Prefecture, developed a fermenting technique with soft water.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そのあと水麹に醸造用乳酸と、採用すると決めた酵母を少量だけ入れる。例文帳に追加
Brewing lactic acid and a small quantity of adopted yeast are added to mizukoji.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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「醸造水」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 82件
これを水酸化ナトリウムで中和し、諸味とともに仕込み熟成を経る方法を「混合醸造」と呼ぶ。例文帳に追加
The method to neutralize this by sodium hydroxide and make it mature with moromi is called the 'mixed fermented method.'発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
好適な水質の水の使用による良酒質の酒類を醸造可能にすること、このような酒類を醸造する際のもろみ日数(発酵日数)の短縮を図る。例文帳に追加
To provide a method for manufacturing Sake having a good quality of liquor by using sea water and capable of shortening days for fermentation in manufacture of the Sake. - 特許庁
濃縮した醸造酢30質量部を、無水酢酸ナトリウム70質量部に霧状に噴霧し、満遍なく均一に吸着させ、混合し、無水酢酸ナトリウムを撹拌することにより醸造酢を粉末化する。例文帳に追加
so as to be uniformly adsorbed and the anhydrous sodium acetate is stirred and disintegrated. - 特許庁
醸造用麹の製造法において原料の盛込み水分が通常よりも低水分でも旺盛に繁殖し、生育速度が早い麹菌、及び該麹菌を用いる醸造用麹の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a koji mold which vigorously proliferates even when water content charged to raw materials is lower than a conventional water content and having rapid growing rate in a method for producing koji for brewing and to provide the method for producing the koji for brewing by using the koji mold. - 特許庁
醸造廃液を放流できる水質まで確実にかつ効率よく処理するとともに、廃液中に含まれていた再利用可能な成分を効率よく分離し再利用に供することを可能とする、醸造廃液の処理方法を提供する。例文帳に追加
To provide a treatment method for a brewing waste liquid for treating the brewing waste liquid certainly and efficiently to obtain dischargeable water and separating a reutilizable component contained in the waste liquid efficiently to reutilize the same. - 特許庁
醸造汚泥を高温状態に維持したまま処理地へと運搬する間に、上記タンク内で醸造汚泥中の含有水分を、外部的に熱を加えあるいは反応熱を利用するなどして蒸発させる。例文帳に追加
The moisture contained in the brewer's sludge in the storage tank is vaporized by heating the tank from the outside or by making good use of the heat of a reaction during the transportation of the brewer's sludge to the treatment site while the temperature of the brewer's sludge is kept at around 50-70°C. - 特許庁
条件が良い所では、これらを水源とする水道水が使われることもあるが、醸造所によって専用の水源を確保することが多い。例文帳に追加
In certain places where conditions are met, tap water is the source, many breweries secure a dedicated source of water supply.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
都市部の醸造所などでは、水質の悪化のために遠隔地から水を輸送したり、良質な水源を求めて移転することもある。例文帳に追加
With respect to breweries in urban districts, some transport water from a remote locations because of the deterioration of local water quality and some change the brewery location to a location that has a water supply with good quality.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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