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鮮紅色のの英語
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英訳・英語 florid
「鮮紅色の」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
エンジムシの一種から製する鮮紅色の顔料例文帳に追加
a pigment of bright red color which is made from the cochineal insects発音を聞く - EDR日英対訳辞書
加熱調理されることが多く、多くの種は茹でると鮮紅色を呈する。例文帳に追加
It is frequently cooked, and most types turn scarlet when boiled.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
米国南西部の植物で、下部唇弁に黄色の毛が生えた鮮紅色の花の長く開いた房をもつ例文帳に追加
plant of southwestern United States having long open clusters of scarlet flowers with yellow hairs on lower lip発音を聞く - 日本語WordNet
丸く深い裂片のある葉と大きな深紅色がかった紫または鮮紅色の花の散開した円錐花序を持つ、米国中部の有毛の多年生植物例文帳に追加
hairy perennial of central United States having round deeply lobed leaves and loose panicles of large crimson-purple or cherry-red flowers発音を聞く - 日本語WordNet
熱帯アメリカの植物で有毒の乳汁と、小さな黄色い花を取り囲む派手な花弁のような先細で通常は鮮紅色の葉をもつ例文帳に追加
tropical American plant having poisonous milk and showy tapering usually scarlet petallike leaves surrounding small yellow flowers発音を聞く - 日本語WordNet
魚片の新鮮な鮮紅色を保持し、人体に有害な一酸化炭素を残留させない鮮魚片の製造方法の提供。例文帳に追加
To provide fresh fish pieces capable of keeping a fresh red color of the fish pieces and not leaving carbon monoxide, which is harmful to a human body, behind. - 特許庁
長期保存や輸送過程において魚肉の表面が鮮紅色を維持し続けることができる魚肉保存方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for preserving fish enabling the surface color of the fish to be kept in cherry red in long storage or during transport. - 特許庁
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「鮮紅色の」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 10件
エノキタケ抽出物を含む変色防止剤を用いることにより、赤身魚肉、畜肉の生鮮品またはその加工品の鮮紅色を、長期間にわたり保持することができる。例文帳に追加
The flammulina velutipes extract-containing discoloration-preventing agent for meat products contains flammulina velutipes extract so as to maintain bright red color of fresh food such as fish with red flesh or meat, or the processed product thereof for a long period of time. - 特許庁
カツオのタタキの製造過程で、カツオの普通肉と血合肉に含まれる栄養素と旨味を残しながら、カツオ特有の魚臭を軽減し、鮮紅色の肉食を保ち、解凍後の水分流出防止の改善を図った、カツオのタタキの製造方法及び装置を提供する。例文帳に追加
To provide a method and device for producing of chopped raw bonito reducing fish smell peculiar to bonito, maintaining the fleshy substance of scarlet color, improving of moisture defluxion preventing after thawing, while leaving nutrient and taste of bonito which are usually included in the meat and dark-colored meat in the process of producing of chopped raw bonito. - 特許庁
簡便かつ安全な手段により、−18〜−25℃程度の通常の冷凍温度帯での長期間保存中における風味の劣化を抑制でき、かつ、冷凍保管中の肉色の変色は進行するものの、解凍後に実際に食品を賞味する際に好ましい鮮紅色の肉色を呈するミオグロビン含有生食用赤身魚肉の加工食品を提供すること。例文帳に追加
To obtain a processed food of myoglobin-containing lean fish meat for eating raw, suppressed in flavor deterioration in long period preservation at a normal freezing temperature zone of about -18 to -25°C with an easy and safe means, and presenting favorable fresh red color at the time of actually appreciating the food after thawing in spite of the progress of discoloration of meat color during freezing preservation. - 特許庁
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