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麹盛の英語

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日英固有名詞辞典での「麹盛」の英訳

麹盛

日本人苗字
読み方英語式ヘボン式訓令式ワープロ式
こうじもりKojimoriKōjimoriKôzimoriKouzimori

「麹盛」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 18



例文

焼酎には白・黒(黒菌)・黄、泡には黒、紹興酒には赤が用いられるのが通常である。例文帳に追加

Typically, white koji, kuro koji (kuro-koji bacterium) and yellow koji is used for shochu (distilled spirit), kuro koji for awamori (distilled spirit originated in Okinawa), and aka koji (ang-khak) for Shaoxing rice wine.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

、紅および黄による紅芋発酵食品とその製造方法例文帳に追加

SWEETPOTATO FERMENTED FOOD USING AWAMORI MALT, MONASCUS AND ASPERGILLUS ORYZAE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

特に、以降の製工程において、種をふった蒸米に赤色光を照射すると、GA/ACP値の高いが得られる。例文帳に追加

Especially, in a malted rice production process on and after a best condition, when the steamed rice sprinkled with seed malt is irradiated with a red light, malted rice having a high CA/ACP value is obtained. - 特許庁

また、紅もろみ、米、泡とが混合されてなる漬汁に、乾燥豆腐を漬込み、熟成発酵させ紅豆腐ようとする。例文帳に追加

An ang-khak unrefined lee bean curd is prepared by pickling, ageing and fermenting dry bean curd in a pickling soup comprising the ang-khak unrefined lees, malted rice, and Awamori (Okinawan rice brandy). - 特許庁

醸造用の製造法において原料の込み水分が通常よりも低水分でも旺に繁殖し、生育速度が早い菌、及び該菌を用いる醸造用の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a koji mold which vigorously proliferates even when water content charged to raw materials is lower than a conventional water content and having rapid growing rate in a method for producing koji for brewing and to provide the method for producing the koji for brewing by using the koji mold. - 特許庁

この小さな箱のことを蓋(こうじぶた)といい、蓋に米をりつけることからこの工程をりと呼ぶ。例文帳に追加

This small box is called "kojibuta" and since rice fills the kojibuta, this process is called "mori (literally, "filling")."発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

回転円盤固体培養装置における基質込み装置及び回転円盤固体培養装置における基質込み方法例文帳に追加

APPARATUS FOR HEAPING-UP KOJI SUBSTRATE IN ROTARY DISK SOLID CULTIVATION APPARATUS AND METHOD FOR HEAPING-UP KOJI SUBSTRATE IN ROTARY DISK SOLID CULTIVATION APPARATUS - 特許庁

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JMnedictでの「麹盛」の英訳

麹盛

読み方意味・英語表記
こじもり

) Kojimori

JMnedictは、日本語の一般的な固有名詞の分類とそれを英語で表記した内容を中心に扱っています。
同じ日本語に複数の英語表記が表示される項目もあります。

「麹盛」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 18



例文

り翌日あたりになると黄菌の活動がんになり、米の温度も上昇がいちじるしい。例文帳に追加

"Mori" (literally, "filling") - From around the next day, yellow aspergillus become active and the rise of the temperature of rice is remarkable.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

法(はここうじほう)は、蓋法から「3.り」以降を簡略化する手法で、普通酒を中心とした酒質に用いられる。例文帳に追加

Hako koji method is a technique in which the procedures of "3. Mori" and after that in futa koji method are simplified and it is used for sake quality centering on futsushu.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

蒸きょうした製原料に菌を植菌して培養を行う製において、り以降の工程を、湿度75%以上の条件下で、場合により製時間が計46時間以上となるまで、行うことを特徴とする、スフィンゴ脂質富化の製造方法。例文帳に追加

The method for producing a sphingolipid-enriched malt includes carrying out steps after a Mori-step (a subdivision step) under a condition of75% humidity optionally so that the malt-formation time may reach 46 hr or more in the malt-formation by inoculating Aspergillus oryzae on a steamed malting raw material and culturing the resultant product. - 特許庁

鎌倉時代から京都には酒屋が隆をきわめていったが、当時はまだ造りは酒屋の職業範囲ではなく、の製造から販売までをつかさどる屋が別個に存在した。例文帳に追加

Although the sakaya industry had existed in Kyoto since the Kamakura Period, production of koji malt did not fall under the sakaya industry at the time, with the production and sale of kojiya malt being independent.発音を聞く  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

と黄と泡を混ぜ、さらに加熱処理した紅芋を加えてペースト化した状態で、酵素反応させてなる食品とその製法であり、健康酒としてそのまま、または水などでうすめて摂取できる。例文帳に追加

The malt food is obtained by mixing Monascus, Aspergillus oryzae and Awamori together, adding heated sweetpotato to the mixture, to make the mixture into paste and make the mixture paste cause enzymatic reaction. - 特許庁

蒸留粕もしくはそれを搾汁したもろみ酢原液に、少なくとも通常の泡と蒸煮玄米を加えることを特徴とする。例文帳に追加

At least ordinary malted rice of Aspergillus awamori and steamed brown rice are added to distillation lees of Awamori or a stock solution of unrefined vinegar obtained by squeezing the distillation lees. - 特許庁

清酒のにごり酒に類似した「にごり泡」とその製造方法に関し、米を用いることによって、甘いまろやか風味の米由来成分と泡を混合し、熟成させてなる新しいタイプの泡と新しい感覚の呑み方を提供する。例文帳に追加

To provide a new type "unrefined Awamori" which is similar to unrefined sake, and is prepared by mixing Awamori with malted rice-originated ingredients having a sweet and mellow flavor and using the malted rice and then maturing the mixture, and to provide a method for producing the same. - 特許庁

例文

、紅および黄と紅芋を発酵させてつくる機能性食品とその製造方法に関し、生活習慣病の複合的なリスクメカニズムに対応すべく、循環器系疾患の各種予防効果を奏する複合的機能性食品を実現する。例文帳に追加

To provide sweetpotato fermented food comprising complex functional food, produced by fermenting sweetpotato with distilled rice spirit (Awamori) malt, monascus and Aspergillus oryzae, and having various kinds of preventive effects on circulatory system disease so as to correspond to a complex risk mechanism of lifestyle-related disease, and to provide a method for producing the functional food. - 特許庁

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