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麹盛の英語
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「麹盛」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 18件
焼酎には白麹・黒麹(黒麹菌)・黄麹、泡盛には黒麹、紹興酒には赤麹が用いられるのが通常である。例文帳に追加
Typically, white koji, kuro koji (kuro-koji bacterium) and yellow koji is used for shochu (distilled spirit), kuro koji for awamori (distilled spirit originated in Okinawa), and aka koji (ang-khak) for Shaoxing rice wine.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
泡盛麹、紅麹および黄麹による紅芋発酵食品とその製造方法例文帳に追加
SWEETPOTATO FERMENTED FOOD USING AWAMORI MALT, MONASCUS AND ASPERGILLUS ORYZAE, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
特に、盛以降の製麹工程において、種麹をふった蒸米に赤色光を照射すると、GA/ACP値の高い麹が得られる。例文帳に追加
Especially, in a malted rice production process on and after a best condition, when the steamed rice sprinkled with seed malt is irradiated with a red light, malted rice having a high CA/ACP value is obtained. - 特許庁
また、紅麹もろみ、米麹、泡盛とが混合されてなる漬汁に、乾燥豆腐を漬込み、熟成発酵させ紅麹豆腐ようとする。例文帳に追加
An ang-khak unrefined lee bean curd is prepared by pickling, ageing and fermenting dry bean curd in a pickling soup comprising the ang-khak unrefined lees, malted rice, and Awamori (Okinawan rice brandy). - 特許庁
醸造用麹の製造法において原料の盛込み水分が通常よりも低水分でも旺盛に繁殖し、生育速度が早い麹菌、及び該麹菌を用いる醸造用麹の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a koji mold which vigorously proliferates even when water content charged to raw materials is lower than a conventional water content and having rapid growing rate in a method for producing koji for brewing and to provide the method for producing the koji for brewing by using the koji mold. - 特許庁
この小さな箱のことを麹蓋(こうじぶた)といい、麹蓋に米を盛りつけることからこの工程を盛りと呼ぶ。例文帳に追加
This small box is called "kojibuta" and since rice fills the kojibuta, this process is called "mori (literally, "filling")."発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
回転円盤固体培養装置における麹基質盛込み装置及び回転円盤固体培養装置における麹基質盛込み方法例文帳に追加
APPARATUS FOR HEAPING-UP KOJI SUBSTRATE IN ROTARY DISK SOLID CULTIVATION APPARATUS AND METHOD FOR HEAPING-UP KOJI SUBSTRATE IN ROTARY DISK SOLID CULTIVATION APPARATUS - 特許庁
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「麹盛」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 18件
盛り翌日あたりになると黄麹菌の活動が盛んになり、米の温度も上昇がいちじるしい。例文帳に追加
"Mori" (literally, "filling") - From around the next day, yellow aspergillus become active and the rise of the temperature of rice is remarkable.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
箱麹法(はここうじほう)は、蓋麹法から「3.盛り」以降を簡略化する手法で、普通酒を中心とした酒質に用いられる。例文帳に追加
Hako koji method is a technique in which the procedures of "3. Mori" and after that in futa koji method are simplified and it is used for sake quality centering on futsushu.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
蒸きょうした製麹原料に麹菌を植菌して培養を行う製麹において、盛り以降の工程を、湿度75%以上の条件下で、場合により製麹時間が計46時間以上となるまで、行うことを特徴とする、スフィンゴ脂質富化麹の製造方法。例文帳に追加
The method for producing a sphingolipid-enriched malt includes carrying out steps after a Mori-step (a subdivision step) under a condition of ≥75% humidity optionally so that the malt-formation time may reach 46 hr or more in the malt-formation by inoculating Aspergillus oryzae on a steamed malting raw material and culturing the resultant product. - 特許庁
鎌倉時代から京都には酒屋が隆盛をきわめていったが、当時はまだ麹造りは酒屋の職業範囲ではなく、麹の製造から販売までをつかさどる麹屋が別個に存在した。例文帳に追加
Although the sakaya industry had existed in Kyoto since the Kamakura Period, production of koji malt did not fall under the sakaya industry at the time, with the production and sale of kojiya malt being independent.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
紅麹と黄麹と泡盛を混ぜ、さらに加熱処理した紅芋を加えてペースト化した状態で、酵素反応させてなる麹食品とその製法であり、健康酒としてそのまま、または水などでうすめて摂取できる。例文帳に追加
The malt food is obtained by mixing Monascus, Aspergillus oryzae and Awamori together, adding heated sweetpotato to the mixture, to make the mixture into paste and make the mixture paste cause enzymatic reaction. - 特許庁
泡盛蒸留粕もしくはそれを搾汁したもろみ酢原液に、少なくとも通常の泡盛米麹と蒸煮玄米を加えることを特徴とする。例文帳に追加
At least ordinary malted rice of Aspergillus awamori and steamed brown rice are added to distillation lees of Awamori or a stock solution of unrefined vinegar obtained by squeezing the distillation lees. - 特許庁
清酒のにごり酒に類似した「にごり泡盛」とその製造方法に関し、米麹を用いることによって、甘いまろやか風味の米麹由来成分と泡盛を混合し、熟成させてなる新しいタイプの泡盛と新しい感覚の呑み方を提供する。例文帳に追加
To provide a new type "unrefined Awamori" which is similar to unrefined sake, and is prepared by mixing Awamori with malted rice-originated ingredients having a sweet and mellow flavor and using the malted rice and then maturing the mixture, and to provide a method for producing the same. - 特許庁
泡盛麹、紅麹および黄麹と紅芋を発酵させてつくる機能性食品とその製造方法に関し、生活習慣病の複合的なリスクメカニズムに対応すべく、循環器系疾患の各種予防効果を奏する複合的機能性食品を実現する。例文帳に追加
To provide sweetpotato fermented food comprising complex functional food, produced by fermenting sweetpotato with distilled rice spirit (Awamori) malt, monascus and Aspergillus oryzae, and having various kinds of preventive effects on circulatory system disease so as to correspond to a complex risk mechanism of lifestyle-related disease, and to provide a method for producing the functional food. - 特許庁
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