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Wiktionary英語版での「Doughs」の意味

doughs

出典:『Wiktionary』 (2015/11/29 15:55 UTC 版)

発音

名詞

doughs

  1. plural of dough

「Doughs」を含む例文一覧

該当件数 : 12



例文

any of various doughs for bread発音を聞く 例文帳に追加

パンのためのさまざまな生地 - 日本語WordNet

The pixel electrode is almost in a shape of three rice doughs on a stick, as viewed in planar view.例文帳に追加

画素電極を平面視すると、略三串団子状の平面形状をなしている。 - 特許庁

Specifically, the noodle strip has at least one oil-and-fat layer between the doughs of the noodle.例文帳に追加

すなわち、麺帯において、生地の間に1又は2以上の油脂層を有することを特徴としている。 - 特許庁

To solve problems of a conventional kneading machine such as insufficient uniformity of kneading, poor efficiency and insufficient smoothing at boundary of doughs while carrying out a movement along a cylindrical path.例文帳に追加

従来の混練機は、円筒状の経路に沿って運動しているが、混練の均一性、効率が悪く、生地の境のスムース処理が不十分である。 - 特許庁

To provide findings that a food of boiled doughs or a food of boiled and baked doughs produced through a step of fermenting a dough comprising a grain flour as a main raw material and boiling the dough and further passing through baking provides a food having a soft rice cakelike texture fit for Japanese preference as compared with conventional crispy texture.例文帳に追加

穀類粉末を主原料とした生地を発酵させ、茹で上げる工程、さらにはベイキングを経て製造した茹でパン類食品もしくは茹で焼きパン類食品が、従来のクリスピー感に対して、より日本人の嗜好に合った、もちもち食感を備えた食品となることを見出したものである。 - 特許庁

To simplify baking pretreating operations which are complicated, unify the baking pretreating operations for many kinds of bread doughs and simultaneously carry out the baking pretreating operations for the many kinds of bread dough, raise the baking frequency of the bread dough and further maintain the conditions after the final fermentation well over a long period, in a method for baking pretreating of molded frozen bread doughs.例文帳に追加

成形冷凍パン生地の焼成前処理方法において、煩雑である焼成前作業を単純化すること、多種類のパン生地の焼成前作業を画一化し、多種類のパン生地を同時に焼成前処理すること、パン生地の焼成頻度をあげること、更に、最終発酵後の状態をより長時間に亘って良好に保持すること。 - 特許庁

例文

Yu discharged in a large amount in the course of the production of bean curds (tofu), frozen bean curds, and fried bean curd doughs is subjected to degradation with bacillus having a pH enhancing capability by taking advantages of the Yu as a nutrient while conducting strong aeration.例文帳に追加

豆腐・凍り豆腐・油揚げ生地などを製造する過程で排出される「ゆ」を栄養源にして、強力曝気を行いつつ、pHを上げる能力のあるバチルス菌により分解させる。 - 特許庁

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「Doughs」を含む例文一覧

該当件数 : 12



例文

(2) The food of boiled and baked doughs is characterized in that the dough comprising the grain flour as a main raw material is prepared, boiled with boiled hot water for a prescribed time, then baked based on a conventional method and eaten.例文帳に追加

2)穀類粉末を主原料とした生地を調製し、沸騰したお湯で所定時間茹でた後、常法に基づいてベイキングして食するようにしたことを特徴とする茹で焼きパン類食品。 - 特許庁

To obtain a fat and oil composition having excellent preservation stability and establish a method for producing the composition by improving crystallinity of a fat and oil and to provide a method for using the composition to not only frozen doughs but also the whole of flour backed products, which has high generality.例文帳に追加

油脂の結晶性を改善して、保存安定性に優れた油脂組成物およびその製造法を確立し、冷凍生地のみでなく、小麦粉焼成品全般への汎用性の高い利用法を提供すること。 - 特許庁

(1) This food of boiled doughs is characterized in that a dough comprising the grain flour as a main raw material is prepared, boiled with boiled hot water for a prescribed time and then eaten.例文帳に追加

1)穀類粉末を主原料とした生地を調製し、沸騰したお湯で所定時間茹でた後、食するようにしたことを特徴とする茹でパン類食品。 - 特許庁

To obtain a dried egg white composition suitable for flour products such as noodles, doughs of giaoz (dumpling stuffed with minced pork) and breads, needing no work of dissolving dried egg white with water is advance and having an enhanced effect for improving physical properties of a food even in the case where it is used in powder mixing.例文帳に追加

麺類、餃子の皮、パン等の小麦粉加工品用に適しており、乾燥卵白を予め水で溶解する作業を必要とせず、粉体混合して用いても、食品の物性改良効果をより高めた乾燥卵白組成物を提供する。 - 特許庁

例文

To obtain a fat and oil composition having excellent preservation stability of transglutaminase(TGase) and dispersibility, to establish a method for producing the composition and to provide a method for using the composition to not only frozen doughs but also foods, especially the whole of flour backed products such as bakery products, which has high generality.例文帳に追加

トランスグルタミナーゼ(TGase)の保存安定性、更には分散性にも優れた油脂組成物及びその製造法を確立し、冷凍生地のみでなく、食品、特にベーカリー製品等小麦粉焼成品全般への汎用性の高い利用法を提供する。 - 特許庁

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「Doughs」の意味に関連した用語

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