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英和・和英辞典で「Is that cheese?」に一致する見出し語は見つかりませんでしたが、
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「Is that cheese?」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 51



例文

a soft and rich cheese that is made by adding raw milk to cream, called cream cheese発音を聞く 例文帳に追加

クリームチーズという,生牛乳にクリームを加えた柔らかくて味の濃厚なチーズ - EDR日英対訳辞書

That cheese is made from sheep's milk.例文帳に追加

そのチーズは羊の乳から作られています。 - Tatoeba例文

a tortilla that is filled with cheese and heated発音を聞く 例文帳に追加

チーズで満たされて、熱されるトルティーヤ - 日本語WordNet

That cheese is made from the milk of sheep.発音を聞く 例文帳に追加

そのチーズは羊の乳から作られています。 - Tanaka Corpus

To provide cheese for solving such problems that when dispersion mixing conventional process cheese or cheese food with food with a high sugar content and low moisture content like padding, cheese is dehydrated and causes hardening in a few days to cause a decrease in flavor.例文帳に追加

従来のプロセスチーズあるいはチーズフードを餡のような高糖度、低水分の食品に分散混合した場合、数日のうちにチーズは脱水されて硬化が起こり、風味の低下を招く。 - 特許庁

Disclosed is a processed cheese characterized in that a lactic acid bacterium added after a hot-melt processing of a cheese raw material used for producing the processed cheese exists in a living state in the processed cheese.例文帳に追加

プロセスチーズ類の製造に用いるチーズ原料の加熱溶融工程後に添加された乳酸菌が生菌として存在するプロセスチーズ類。 - 特許庁

a cheese dish made with egg and bread crumbs that is baked and served in individual fireproof dishes発音を聞く 例文帳に追加

個別の耐熱皿で焼いて出される、卵とパン粉を使ったチーズ料理 - 日本語WordNet

a food that is covered with butter, milk, cheese and or breadcrumbs and baked until light brown発音を聞く 例文帳に追加

バター・牛乳・チーズやパン粉をまぶして,きつね色に焼いた料理 - EDR日英対訳辞書

The natural cheese is such that an excellent cooking aptitude is obtained by bringing a calcium content of the natural cheese to600 mg/100 g, and a fat rate in solid (F/TS) to55%.例文帳に追加

ナチュラルチーズのカルシウム含量を600mg/100g以上、固形分中脂肪率(F/TS)を55%以上として良好な加熱調理適性を得る。 - 特許庁

To provide processed cheese that imparts a good relish and body to processed cheese and has excellent flavor in producing processed cheese, a method for producing the same, especially a method for producing processed cheese having excellent flavor and taste, which imparts a relish and body to the processed cheese even if a raw material having slight relish and body in natural cheese etc is used.例文帳に追加

プロセスチーズの製造にあたって、プロセスチーズに良好な旨み及びコクを付与することができ、優れた風味を有するプロセスチーズ、及びその製造方法を提供すること、特に、ナチュラルチーズ等に旨みやコクの少ない原料を使用しても、該プロセスチーズに旨み及びコクを付与し、風味・呈味に優れたプロセスチーズを製造する方法を提供すること。 - 特許庁

This process cheese is characterized in that the process cheese has 20-26% maturity and excellent releasability and stringiness and is one obtained by using a green cheese prepared from a milk protein concentrate(MPC).例文帳に追加

本発明は、熟度が20〜26%であって、剥離性及び糸曵き性が良好であることを特徴とするプロセスチーズであり、さらには、乳タンパク質濃縮物(MPC)より調製されるグリーンチーズを用いて得られるプロセスチーズである。 - 特許庁

Their milk is used to make a special cheese that is produced only in that region.例文帳に追加

その乳は,この地方でしか生産されない特別なチーズを作るために使われます。 - 浜島書店 Catch a Wave

the separation of liquid from a gel that is caused by contraction (as in cheese making)発音を聞く 例文帳に追加

ゲルからの液体の分離で、(チーズを作るときのような)収縮によって起こる - 日本語WordNet

the serum or watery part of milk that is separated from the curd in making cheese発音を聞く 例文帳に追加

チーズを作るときには凝乳部分から分離される、牛乳の漿液または水っぽい部分 - 日本語WordNet

To provide fermented food that is given good flavor by masking the whey smell of cheese whey.例文帳に追加

チーズホエー本来のホエー臭をマスキングし、良好な風味を付与した発酵食品を提供する。 - 特許庁

Consequently, the seaweed l and sliced cheese C can be separately packaged by piling up each other through the back base material 2, and the seaweed l and sliced cheese C can be joined with each other so that the back base material 2 is pulled out between the seaweed l and sliced cheese C by cutting the front base material 1 and pulling it to its side at the time of opening.例文帳に追加

海苔LとスライスチーズCとを、裏基材2を介し重ねて分離包装でき、また、開封に際し、表基材1を切断して、側方へ引っ張るだけで、海苔LとスライスチーズCの間から裏基材2を引き抜いて、海苔LとスライスチーズCとを合体させることができる。 - 特許庁

It is preferable that the average particle diameter of the powdered cheese is ≤3 mm, and also the average particle diameter of the powdered composite cheese after mixed and pulverized is ≤3 mm.例文帳に追加

粉末状チーズの平均粒径は3mm以下であることが好ましく、混合粉砕後の粉末状複合チーズの平均粒径も3mm以下であることが好ましい。 - 特許庁

In the process for producing processed cheese, a mono-phosphate salt or carboxylate salt is used in the thermal emulsification so that the pH of the emulsion may become ≥6.0 immediately after the thermal emulsification, then the objective processed cheese is produced from the pH-adjusted emulsion.例文帳に追加

プロセスチーズの製造工程において、加熱乳化時にモノリン酸塩又はカルボン酸塩を用い、加熱乳化直後の乳化物のpHが6.0以上となるように調整して、プロセスチーズを製造する。 - 特許庁

To provide new fresh cheese having smooth texture and moderate hardness, in view of the fact that conventionally, it is difficult to give fresh cheese both qualities of smooth texture and moderate hardness.例文帳に追加

従来、フレッシュチーズに滑らかな食感と適度な硬度の両方の性質を付与することは困難であったことから、食感の滑らかさと適度な硬度を有する新規なフレッシュチーズを提供する。 - 特許庁

The flexible natural cheese is manufactured so that the content of beta lactoglobulin may be served as that below 80 mg/g nitrogen per total nitrogen.例文帳に追加

β−ラクトグロブリンの含有量が全窒素あたり80mg/g窒素以下のとなるように軟質ナチュラルチーズを製造する。 - 特許庁

a culture containing yeast or bacteria that is used to start the process of fermentation or souring in making butter or cheese or dough発音を聞く 例文帳に追加

発酵過程の開始に用いられる、バターまたはチーズまたは生地を作る際に酸っぱくするイースト、バクテリアを含む培養組織 - 日本語WordNet

There are processed food products that soymilk is used instead of milk, such as yogurt, cheese, and ice cream.発音を聞く 例文帳に追加

牛乳の代わりに豆乳を使用したヨーグルト・チーズ・アイスクリームなどの加工食品も存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To provide a method for manufacturing high-moisture cream cheese having desirable texture properties, that is, having increased hardness.例文帳に追加

望ましいテクスチャ特性を有する、すなわち堅さが増した高水分クリームチーズの製造方法を提供する。 - 特許庁

This antioxidant is provided by finding that the water soluble peptide fraction of a cheese has an anti-oxidation effect and it exhibits the effect in a low dose.例文帳に追加

チーズの水溶性ペプチド画分に抗酸化効果があり、しかも低用量で効果を有することを見出した。 - 特許庁

A whale flake cheese dainty 30 as the whale meat processed food is such that seasoned flaky whale processed meat and cheese chips 28 are intermingled and hardened densely and cut to trimmed blocks of a desired size( for example, one-bite size ).例文帳に追加

本発明の鯨肉製品である鯨フレーク・チーズ珍味30は、フレーク状の味付け加工された鯨肉フレークとチーズ小片28とが混ざり合っていて密に固められた構造を成しており、裁断により所望のサイズ(例えば一口サイズ)に整形されている。 - 特許庁

The glycine preparation is formulated with the dough and the cheese cream while being regulated so that the proportion of the sodium acetate and the glycine contained in the glycine preparation may be 0.45-0.50 wt.% based on the dough 2, and 0.75-0.80 wt.% based on the cheese cream 3 at the production.例文帳に追加

グリシン製剤は、製造時において、グリシン製剤に含まれる酢酸ナトリウム及びグリシンが、生地2に対し0.45〜0.50重量パーセントとなるとともに、チーズクリーム3に対し0.75〜0.80重量パーセントとなるように、生地及びチーズクリームにそれぞれ配合される。 - 特許庁

This method for producing the cheese containing food, is characterized by formulating soft natural cheese and glucono delta-lactone so as to contain15 wt.% and ≥0.05 wt.%, respectively, adjusting the mixture so that pH and water content become 4.0 to 5.2 and ≤80 wt.%, respectively, and then thermally melting the mixture.例文帳に追加

軟質ナチュラルチーズを15重量%以上及びグルコノデルタラクトンを0.05重量%以上含有するように配合し、pHが4.0〜5.2及び水分が80重量%以下となるように調整して加熱溶融することにより得る。 - 特許庁

It is found that the form of the yarns to be irradiated with electron beams is not a sheet-shape, but such a state wherein a cheese is formed; the yarns in the state are irradiated with the electron beams; and the graft polymerization reaction is developed while keeping the yarns in the cheese form to thereby allow the stable method for modifying the yarns with the excellent productivity.例文帳に追加

本発明者らは、電子線を照射する糸の形態をシート状ではなく、チーズを形成した状態の糸に電子線を照射し、チーズの形状のままグラフト重合反応を発現させることにより、生産性に優れ安定した糸の改質方法とすることが可能となることを見出し本発明に到達した。 - 特許庁

a small dumpling made of potato or flour or semolina that is boiled or baked and is usually served with a sauce or with grated cheese発音を聞く 例文帳に追加

沸騰するか、焼かれて、通常ソースで、または、すりおろしたチーズで供給されるジャガイモまたは小麦粉またはセモリナでできている小さなゆで団子 - 日本語WordNet

The process cheese is provided with increased firmness despite high levels of whey protein contained therein by combining at least one high functionality thermally modified whey protein compound with specific casein or other protein sources to achieve a synergistic effect that increases the yield stress of the cheese compound.例文帳に追加

前記プロセスチーズは、含有されるホエイタンパク質濃度が高いにもかかわらず、少なくとも1つの高官能性熱修飾ホエイタンパク質化合物と、特定のカゼイン又は他のタンパク質源とを組み合わせることによって、チーズ化合物の降伏応力を増加させる相乗効果が発揮され、その結果、硬度の増加したプロセスチーズが得られる。 - 特許庁

The method for producing smoked cheese comprising the following process: drawing smoke from a smoke generator into a smoke chamber provided with a spray humidifier generating minus ions to fill the chamber with minus ion-mist-smoke so that the plus ion-charged cheese in the chamber is smoked by utilizing Coulomb's force at normal temperatures.例文帳に追加

スモーク発生装置からのスモークをマイナスイオンを発生させる加湿用噴霧装置を備えたスモークチャンバー内に引込んでマイナスイオン・ミスト・スモークを充満させることにより、プラスイオンに帯電しているチャンバー内のチーズをクーロン力を利用して常温下でスモークすることを特徴とする。 - 特許庁

(viii) Dairy product producing businesses (meaning businesses for producing milk powder, condensed milk, cultured milk, cream, butter, cheese and other food that is mainly made from milk (excluding milk beverages appearing similar to cow's milk));発音を聞く 例文帳に追加

八 乳製品製造業(粉乳、練乳、発酵乳、クリーム、バター、チーズその他乳を主要原料とする食品(牛乳に類似する外観を有する乳飲料を除く。)を製造する営業をいう。) - 日本法令外国語訳データベースシステム

This dextran-splitting enzyme is extracted and refined based on the finding that a water-soluble fraction of blue cheese has the activity of splitting dextran into oligossacharides consisting mainly of isomaltooligosaccharide.例文帳に追加

ブルーチーズの水溶性画分中にデキストランをイソマルトオリゴ糖を主体とするオリゴ糖に分解するデキストラン分解活性があることを見出し、このデキストラン分解酵素を抽出精製した。 - 特許庁

This towel pile yarn cheese-sizing liquid is characterized in that polyvinyl alcohol retaining a clouding point, a polysaccharide retaining a clouding point, and an oiling agent are compounded in water as sizing components.例文帳に追加

本発明は、糊成分としての曇点を保有するポリビニルアルコール及び曇点を保有する多糖類と、油剤とが水に配合されてなることを特徴とするタオルパイル糸用チーズサイジング処理液を提供する。 - 特許庁

In order that the pizza spaghetti, the pizza pilaf, or the pizza doria is not scattered, when cut into small pieces or eaten, fresh cream, a sauce and cheese are mixed with cooked spaghetti and cooked rice.例文帳に追加

ぴざすぱ、ぴざぴらふ及びぴざどりあは、スパゲッティ類、ライス類及び具材等の重みに耐えられるピザ台の生地の上にのせ、オーブンで焼き、少しずつ切りわけることもできるので、主食、間食、夜食として喫食できる。 - 特許庁

This warp cheese-sizing liquid is characterized in that polyvinyl alcohol retaining a clouding point and a polysaccharide retaining a clouding point are compounded in water as sizing components.例文帳に追加

本発明は、糊成分として曇点を保有するポリビニルアルコールと曇点を保有する多糖類とが水に配合されてなることを特徴とする経糸用チーズサイジング処理液を提供する。 - 特許庁

It is found that use of 0.1-5 wt.% of phosphate and/or citrate as the molten salt enables improvement in flavor and physical properties of the processed cheese.例文帳に追加

このとき、溶融塩としてリン酸塩及び/又はクエン酸塩を0.1〜5重量%で用いることにより、プロセスチーズ類の風味と物性を良好にできるとの知見を同時に見出した。 - 特許庁

The method enables efficient production of the unripened cheese that is superior in flavor/texture and having novel value, while maintaining the product characteristics of original product.例文帳に追加

本発明は、元の製品の製品特性を維持しつつも、風味・テクスチャーにすぐれた新たな価値を持つ非熟成タイプチーズを効率良く提供するものである。 - 特許庁

It is preferable that the cheese food contains 0.05-5.0 wt.% of the oil and fat enzymolysis product and 0.05-7.5 wt.% of the casein enzymolysis product.例文帳に追加

本発明のチーズ食品は、非熟成チーズ中に、乳由来の油脂を酵素で分解した油脂酵素分解物及びカゼイ酵素分解物を含むことを特徴とする。 - 特許庁

This method for preparing a pizza crust and the pizza is characterized in that a pizza dough 2 is kneaded and molded with a binding liquid comprising milk, yogurt, and cheese, wherein the pizza crust 7 is kneaded and molded in an intermediate water content of 30 to 35%.例文帳に追加

ピザクラスト及びピザの製造方法において、ピザ生地たるピザ・ドゥ2を、牛乳、ヨーグルト、チーズからなる結合水で混捏・成型すると共に、前記ピザクラスト7は、中間水分量が30%〜35%の範囲で混捏・成型した。 - 特許庁

The package is such that the polylactic acid false-twist textured yarn is wound in the form of a cheese.例文帳に追加

ポリ乳酸繊維に仮撚加工を施した仮撚加工糸をチーズ形状に巻き取ったパッケージであって、巻き密度が0.3〜0.6g/cm^3であり、下記式で示す仮撚加工糸の強度保持率が70〜100%であることを特徴とするポリ乳酸仮撚加工糸パッケージ。 - 特許庁

The whale meat-combined dainty 40 as a whale meat product is so constructed that a mating food material such as cheese pieces 32 is integratedly combined with seasoned whale meat pieces 30 with a moisture contetn of 30-60 wt.%( preferably 40-45 wt.% ).例文帳に追加

本発明の鯨肉製品である鯨肉組み合わせ珍味40は、水分含有率が30%〜60%(好ましくは40%〜45%)の味付け加工された鯨肉片30に、チーズ片32等の合わせ食材を一体的に組み合わせた構造を成している。 - 特許庁

To provide a vinyl alcohol polymer film for stretch processing with such advantages that the film is useful as a raw material for manufacturing cheese cloth or polarizing film and the generation of defects such as air bubbles or liquid droplets in the film is inhibited and the breaking of the film due to the defects hardly occurs during stretching, with the easy uniform stretching of the film.例文帳に追加

寒冷紗や偏光フィルムやの製造原料として有用で、フィルム中に気泡または液滴などの欠点の発生を抑え、延伸時にこれらの欠点に起因するフィルムの破断が少なく均一な延伸が容易な、延伸加工用ビニルアルコール系重合体フィルムを得る。 - 特許庁

例文

To obtain a fermented milk product that exhibits stable and mild cheese fragrance also during preservation, has smooth palatability by viscosity, is fit for Japanese preference and has neither container expansion nor appearance change in spite of using a mesophilic streptococcus such as Lactococcus lactis subsp. cremoris.例文帳に追加

ラクトコッカス・クレモリス等の中温性乳酸球菌を使用しながら,保存中も安定した穏やかなチーズ香を呈し,粘性による滑らかな食感を有して日本人の嗜好に適合するとともに容器膨張や外観変化のない発酵乳製品を提供する。 - 特許庁

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be の 3 人称・単数・直説法・現在形
that /ðˈæt/
その, あの
cheese /tʃíːz/
チーズ

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