意味 | 例文 (7件) |
PH-30 proteinとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 fertilinやファーティリンの同義語(異表記)
Weblio英和対訳辞書での「PH-30 protein」の意味 |
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PH-30 protein
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「PH-30 protein」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 7件
A method for improve the rate of separation and sedimentation of precipitation comprises heating a solution containing soybean protein to 30 to 75°C under acidic conditions of pH 3.8 to 6.8 and then fractionating it into a soluble fraction and an insoluble fraction at an ionic strength of 0.02 or more and a pH value of 4.5-5.6.例文帳に追加
大豆蛋白を含む溶液を、pH3.8〜6.8の酸性下で、30〜75℃の加温処理の後、イオン強度0.02以上、pH4.5以上5.6未満で可溶性画分と不溶性画分に分画することで、沈澱の分離沈降速度を向上できる。 - 特許庁
This protein having the β-glucosidase activity having a higher activity at 30°C and at any of pH of ≤pH 5.0 than that of the β-glucosidase consisting of a specific amino acid sequence derived from Thermotoga under the same condition.例文帳に追加
30℃、pH5.0以下のいずれかのpHにおいて、Thermotoga由来の特定のアミノ酸配列からなるβ−グルコシダーゼの同条件化のβ−グルコシダーゼ活性以上の活性を有する、β−グルコシダーゼ活性を有するタンパク質を取得する。 - 特許庁
The method for producing the food quality improving agent comprises a step of preparing wheat protein dispersing liquid by dispersing the wheat protein in a solvent of pH 2.5-8.0, and a step of heat treating the wheat protein dispersion at 50-100°C from 2 hours to 30 days.例文帳に追加
本発明の食品品質改良剤の製造方法は、小麦タンパク質をpH2.5〜8.0の溶媒に分散させた小麦タンパク質分散液を調製する小麦タンパク質分散液調製工程と、前記小麦タンパク質分散液を温度50〜100℃で2時間〜30日間加熱し加熱処理物を得る加熱処理工程と、を備える。 - 特許庁
A protein having higher β-glucosidase activity than β-glucosidase activity of a β-glucosidase comprising a given amino acid sequence originated from genus Thermotoga at 30°C or lower and pH 5.0 or lower is obtained.例文帳に追加
30℃、pH5.0以下のいずれかのpHにおいて、Thermotoga由来の特定のアミノ酸配列からなるβ−グルコシダーゼの同条件化のβ−グルコシダーゼ活性以上の活性を有する、β−グルコシダーゼ活性を有するタンパク質を取得する。 - 特許庁
The method for producing the aglucon isoflavone-concentrated vegetable protein whey is characterized by (c) obtaining a vegetable protein whey containing glucon isoflavone, and then (d) bringing the glucon isoflavone into contact with an acid at a temperature of 80 to 90°C and at pH 1 to 2 for 30 to 180 minutes to convert at least 80% of the glucon isoflavone in the whey into the aglucon isoflavone.例文帳に追加
(c)グルコンイソフラボンを含有する植物タンパク質乳漿を得て、(d)前記グルコンイソフラボンを、十分な量の酸と、30分〜180分、80℃〜90℃の温度で且つ1〜2のpHで接触させ、前記乳漿中のグルコンイソフラボンの少なくとも80%をアグルコンイソフラボンへ変換してアグルコンイソフラボン濃縮乳漿を製造する。 - 特許庁
The method for producing the aglucon isoflavone-concentrated vegetable protein whey is characterized by (c) obtaining a vegetable protein whey containing glucon isoflavone, and then (d) bringing the glucon isoflavone into contact with a sufficient amount of an acid at a temperature of 80 to 90°C and at pH 1 to 2 for 30 to 180 minutes to convert at least 80% of the glucon isoflavone in the whey into the aglucon isoflavone.例文帳に追加
(c)グルコンイソフラボンを含有する植物タンパク質乳漿を得て、(d)前記グルコンイソフラボンを、十分な量の酸と、30分〜180分、80℃〜90℃の温度で且つ1〜2のpHで接触させ、前記乳漿中のグルコンイソフラボンの少なくとも80%をアグルコンイソフラボンへ変換してアグルコンイソフラボン濃縮乳漿を製造する。 - 特許庁
The method comprises reacting the protein or the peptide having disulfide bond with a reducing agent in a solution of pH 8 to 11 in a molar ratio of 4 to 30 folds based on the protein and the peptide to cleave the disulfide bond and form a sulfhydryl group, adding the radioactive technetium or the radioactive rhenium in the reaction solution, and reducing the radioactive technetium or the radioactive rhenium to react with the sulfhydryl group.例文帳に追加
ジスルフィド結合を有するタンパク質またはペプチドを、pH8〜11の溶液中において、該タンパク質またはペプチドに対するモル比が4〜30倍の還元剤と反応させてジスルフィド結合を開裂してスルフヒドリル基を生成し、この反応溶液中に放射性テクネチウムまたは放射性レニウムを添加して、放射性テクネチウムまたは放射性レニウムを還元するとともにスルフヒドリル基に結合させてタンパク質またはペプチドを標識する。 - 特許庁
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