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base flavorとは 意味・読み方・使い方
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「base flavor」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 52件
Recently, the shop has started a new flavor created by adding seafood broth to the soup base as a original flavor.発音を聞く 例文帳に追加
最近、以前よりのスープを元味とし、それに魚介出汁を加えた新味を始めた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To obtain a seasoning of soy sauce base retaining a flavor characteristic of Saachajan (fermented seasoning), having body and mellow flavor free from smell, suitable for the flavor of Japanese, having excellent shelf stability and retaining the flavor for a long period of time.例文帳に追加
沙茶醤本来の風味を保持すると共に、臭みがなく、こくとまろやかな風味があって日本人の好みに合い、かつ保存安定性に優れて長期に亘って風味を保持することができる、醤油ベースの調味料を提供する。 - 特許庁
METHOD FOR PREDICTING MOUTH ELUTION RATIO OF FLAVOR INGREDIENT FROM FOOD CONTAINING CHEWING BASE MATERIAL AND METHOD FOR PREPARING FLAVOR COMPOUND USING THE METHOD例文帳に追加
咀嚼基材を含む食品からの香料成分の口中溶出率予測方法とこの方法を利用した香料組成物の調合方法 - 特許庁
Pieces of information about the selected menu and the favorite flavor are transmitted to the data base 20 (A6).例文帳に追加
その選択したメニューと好みの味の情報はデータベース20へ送信される(A6)。 - 特許庁
The foaming roux contains oil and fat, starch-base raw material, flavor raw material and foaming components.例文帳に追加
油脂、澱粉系原料、風味原料及び発泡成分を含有することを特徴とする発泡性ルウ。 - 特許庁
It is possible also to cook the flavor-giving emulsion base after filling in a casing.例文帳に追加
風味付けエマルジョンベースは、ケーシングに詰めた後調理することもできる。 - 特許庁
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「base flavor」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 52件
The flavor can be added to a continuous stream of the base liquid after a thermally processed hot-fill beverage base liquid is made up.例文帳に追加
風味は、熱処理を施した熱間充填基材液が作られた後で、基材液の連続する流れに対して添加される。 - 特許庁
To provide an apparatus for adding perfume to a tobacco sheet, capable of stably and uniformly controlling the application amount of a flavor component to a tobacco base sheet.例文帳に追加
ベースシートたばこに対する香味成分の塗工量を安定に一定化制御することのできるシートたばこの加香装置を提供する。 - 特許庁
To provide a food base for honey substitutes having flavor-releasing property and fluidity each comparable to natural equivalents.例文帳に追加
本発明の目的は天然同等物に匹敵する香味放出性および流動性を有する蜂蜜代替品用の基剤の提供。 - 特許庁
The objective candy is produced by compounding 0.1-2.0 ppm of capsaicin into a candy base (sugar, flavor, colorant, softener, diluent, seasoning, etc.).例文帳に追加
飴基材中に0.1〜2.0PPMのカプサイシンを配合したダイエット用の唐辛子飴を考案して、上記課題を解決した。 - 特許庁
The apparatus for adding perfume includes a perfume applicator with a pair of coating rollers for coating the tobacco base sheet with the flavor component, a gap adjusting mechanism for adjusting the gap between the coating rollers, and a content meter for measuring the absorbance of the tobacco base sheet coated with the flavor component.例文帳に追加
ベースシートたばこに香味成分を塗工する一対の塗工ローラを備えた加香機と、塗工ローラの間隙を調整する間隙調整機構と、香味成分が塗工されたベースシートたばこの吸光度を計測する成分計とを備える。 - 特許庁
The flavoring liquid is produced by dispersing a scarcely water-soluble flavor material in a solubilizable state in a mixed solution containing a sugar and a protein as main components and diluting the produced flavor base with an aqueous solution of a thickening agent or an aqueous solution of a sugar-containing thickening agent to an extent to keep a sugar concentration of ≥30 wt.%.例文帳に追加
水難溶性フレーバー素材を糖と蛋白質を主体とする混合溶液に可溶化状に分散させて香味ベースを得、これを糖濃度として30重量%以上を維持する範囲で、増粘剤水溶液または糖含有増粘剤水溶液で希釈して香味付与液を得る。 - 特許庁
To provide a dried food arousing buying intention of consumers by surely preventing taste transfer and color transfer from a soluble seasoning base material to a dried ingredient, and putting flavor when eating into a condition close to natural flavor, and to provide a method for producing the dried food.例文帳に追加
本発明は、可溶性調味基材から乾燥具材への味移り及び色移りを確実に防止して、喫食時の風味を自然の風味に近い状態にし、消費者の購買意欲をそそる乾燥食品とその製造方法を提供するものである。 - 特許庁
The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components.例文帳に追加
メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用油、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。 - 特許庁
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基本フレーバー
英和専門語辞典
2
aromatic vegetable
Wiktionary英語版
3
2,4-Dithiapentane
百科事典
4
5
Yubeshi
百科事典
6
Menudo (soup)
百科事典
7
Mini Eggs
百科事典
8
Syrian cheese
百科事典
9
Colgate
Wiktionary英語版
10
kombu
Wiktionary英語版
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