小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

denaturation of proteinとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 蛋白質の変性


JST科学技術用語日英対訳辞書での「denaturation of protein」の意味

denaturation of protein


「denaturation of protein」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 56



例文

SUBSTANCE FOR SUPPRESSING DENATURATION OF PROTEIN, DENATURATION SUPPRESSING AGENT AND DENATURATION SUPPRESSING METHOD例文帳に追加

タンパク質の変性抑制物質、変性抑制剤および変性抑制法 - 特許庁

DENATURATION PREVENTING METHOD OF EGG PROTEIN例文帳に追加

卵蛋白の変性防止方法 - 特許庁

METHOD FOR SUPPRESSING DENATURATION OF PROTEIN例文帳に追加

タンパク質の変性抑制法 - 特許庁

DENATURATION (CHEMICAL REACTION) AND SYNTHESIS (FORMATION) OF PROTEIN例文帳に追加

たんぱく質の変性(化学反応)と合成(構成) - 特許庁

The invention provides a denaturation suppressing substance composed of a sulfated oligosaccharide and effective for suppressing the denaturation of proteins, preferably myofibril protein, concretely fish meat, picked meat and/or ground meat, a protein denaturation suppressing agent containing the suppressing substance as an active component and a protein denaturation suppressing method comprising the addition of the agent.例文帳に追加

硫酸化オリゴ糖からなるタンパク質、好ましくは筋原繊維タンパク質、より具体的には魚肉、落とし身および/またはすり身の変性抑制物質、それを有効成分とするタンパク質の変性抑制剤、あるいはそれを添加することを特徴とするタンパク質の変性を抑制する方法。 - 特許庁

The muscular protein denaturation inhibitor contains a citric acid salt as an active ingredient and inhibits heat denaturation and/or freeze denaturation of the fish meat-origin muscular protein.例文帳に追加

本発明に係る筋肉タンパク質変性抑制剤の特徴は、クエン酸塩を有効成分として含んでなり、魚肉由来筋肉タンパク質の熱変性および/または凍結変性を抑制する点にある。 - 特許庁

例文

AGENT FOR INHIBITING DENATURATION OF PROTEIN, GROUND MEAT WHOSE FROZEN DENATURATION IS INHIBITED AND PRODUCTION OF THE FOOD AND PRODUCTION OF FISH PASTE PRODUCT例文帳に追加

タンパク質変性抑制剤、冷凍変性が抑制された擂潰食肉およびその製造方法ならびに練り製品の製造方法 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「denaturation of protein」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 56



例文

This invention relates to FKBP type PPIase of 17-18 kDa derived from Methanococcus jannaschii, a method for renaturing a denatured protein by using the PPIase and a method for suppressing denaturation of a protein by using the PPIase.例文帳に追加

メタノコッカス・ヤナシイ由来の17-18 kDa のFKBPタイプPPIase、並びにそれを用いた変性タンパク質の再生法及びタンパク質の変性抑制法。 - 特許庁

To provide a method for suppressing denaturation of a protein caused by environmental stress such as heat and renaturing the denatured protein.例文帳に追加

熱などの環境ストレスによって生じるタンパク質の変性を抑制し、さらに変性したタンパク質を再生させる方法を提供する。 - 特許庁

To provide a protein chip holding device capable of reducing a protein sample to be an extremely small quantity, and preventing denaturation and deactivation thereof.例文帳に追加

蛋白質試料の極微量化とその変性・失活を防止した蛋白質チップ保持装置を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a physiologically active substance or a functional food comprising a steaming/boiling process where both of gelatinization of starch and non-denaturation of protein are compatible with each other while the denaturation temperature of the protein and the gelatinization temperature of the starch are close to each other, and obtained by using the gelatinized starch and the non-denatured protein.例文帳に追加

蛋白質の変性温度と澱粉質の糊化温度は近接しているが、澱粉の糊化と多くの蛋白質の未変性を両立させることができる蒸煮方法、及びこれを原料とする生理活性物質又は機能性食品の製造方法を確立する。 - 特許庁

The lump of meat vacuum-packed by heated steam is slowly heated until the temperature at the center part of the lump of meat attains that of denaturation temperature area of protein or the vicinity of the denaturation temperature.例文帳に追加

加熱蒸気によって真空パックした肉塊を肉塊の中心部が蛋白質変成温度域又はその近傍の温度に達するまで緩加熱する。 - 特許庁

To provide a substance which exhibits a remarkable effect on denaturation by refrigeration of a protein by adding a minute amount of the substance in preserving a food or a food material by refrigeration, its manufacturing method, and a method of preventing denaturation by refrigeration utilizing this substance.例文帳に追加

食品あるいは食品素材を冷凍保存する際に、微量に添加することで,タンパク質の冷凍変性に対して著効を示す物質およびその製造法ならびにこれを利用した冷凍変性防止法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for suppressing the denaturation of a protein by heat or an organic solvent to prevent the irreversible formation of aggregates.例文帳に追加

熱や有機溶剤などによるタンパク質の変性を抑制し、不可逆的な凝集形成を防ぐ手段を提供する。 - 特許庁

例文

Malt is obtained through a protein denaturation process and a granulation process adjusting the grain size of raw materials using Perilla ocymoides seeds or defatted Perilla ocymoides seeds as a raw material.例文帳に追加

荏胡麻種子、または脱脂荏胡麻種子を原料として、蛋白変性処理、原料の粒度調整を行う造粒処理を行い麹を得る。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


denaturation of proteinのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS