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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 専門用語対訳辞書 > food propertiesの意味・解説 

food propertiesとは 意味・読み方・使い方

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Weblio専門用語対訳辞書での「food properties」の意味

food properties

Weblio専門用語対訳辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「food properties」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 377



例文

a food whose properties change on refrigeration発音を聞く 例文帳に追加

冷蔵庫で保存すると品質変化する食品 - EDR日英対訳辞書

METHOD FOR IMPROVING GEL-FORMING PROPERTIES OF FOOD例文帳に追加

食品のゲル形成性を改善する方法 - 特許庁

MONOGLYCERIDE POWDER COMPOSITION FOR IMPROVING PHYSICAL PROPERTIES OF STARCH FOOD, AND STARCH FOOD例文帳に追加

澱粉食品物性改良用粉末モノグリセライド組成物および澱粉食品 - 特許庁

To obtain an underlay mat for a perishable food, having both extremely excellent antimicrobial properties and germicidal properties.例文帳に追加

極めて優れた抗菌性と殺菌性とを兼ね備えた生鮮食品の下敷きマットを提供する。 - 特許庁

To provide a food packaging method of superior oxygen permeability, retort properties and flavor properties.例文帳に追加

酸素透過性、レトルト性、フレーバー性にすぐれた食品包装方法を提供する。 - 特許庁

The food moisture barrier agent shows excellent moisture barrier properties.例文帳に追加

この食品用水分バリアー剤は、優れた水分バリアー性を示す。 - 特許庁

例文

SHEET MATERIAL FOR WRAPPING FOOD HAVING EXCELLENT RELEASABILITY AND ANTI-FUNGAL PROPERTIES例文帳に追加

優れた剥離性を有する抗菌性食品包装用シート材 - 特許庁

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「food properties」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 377



例文

To provide a packaging bag of superior decoration properties for a food such as a sandwich.例文帳に追加

装飾性に優れたサンドイッチ等食品の包装袋を提供する。 - 特許庁

To provide an improving agent for food physical properties or a retaining agent for the food physical properties added to a food such as bread, noodles or Tempura flour in order to impart at least one kind of function selected from retention of thickening, binding, weight increase and foaming properties.例文帳に追加

パン、麺、天ぷら粉等の食品に対して増粘、結着、増量及び起泡性の保持から選ばれる少なくとも1種の機能を付与する目的で添加される食品物性改良剤又は食品物性保持剤の提供。 - 特許庁

This food for the food test consists of 3 kinds of foods having different physical properties of a pudding, liquid state food and porridge.例文帳に追加

プリン、液状食品及び粥の3種類の物性の異なる食品よりなるフードテスト用食品。 - 特許庁

To obtain a food material having dough physical properties with elongation properties bigger than those of conventional wheat protein and strong thermal coagulation properties.例文帳に追加

従来の小麦蛋白質よりも伸長性が大きいドウ物性、および、強い熱凝固性を有する食品素材を提供する。 - 特許庁

To provide a substance having gel- and/or sol-forming ability in an acidic area, and excellent in moisture-keeping properties and largely deformable properties: and to provide a method for imparting thickening properties, highly water-retaining properties or decay properties due to low load to food utilizing the substance.例文帳に追加

酸性領域におけるゲルおよび/またはゾル形成能を有し,保湿性,大変形性に優れた物質,ならびにこれを利用した食品の増粘性、高保水性や低荷重による崩壊性を付与する方法を提供する。 - 特許庁

To provide a food packaging bag which satisfies functions (barrier properties, high-speed productivity or the like) requested for solving the problems of a conventional food packaging bag, can be produced at high speed by a packaging machine and can well preserve food such as a snack requiring oxygen barrier properties and moisture barrier properties.例文帳に追加

従来の食品包装用袋の課題を解決するために求められる機能(バリア性、高速生産性等)を満足させ、包装機で高速製袋可能な、スナック菓子等の酸素バリア性及び水蒸気バリア性を要求される食品を良好に保存できる食品包装用袋を提供する。 - 特許庁

Furthermore, the improving agent for the food physical properties or retaining agent for the food physical properties consists essentially of the silk fibroin and/or the protein derived from the silk fibroin and imparts at least the one kind of function selected from the retention of thickening, binding, weight increase and foaming properties by addition thereof to the food.例文帳に追加

シルクフィブロイン及び/又はシルクフィブロイン由来の蛋白質を主成分として含有し、食品に添加して増粘、結着、増量及び起泡性の保持から選ばれる少なくとも1種の機能を付与し得る食品物性改良剤又は食品物性保持剤である。 - 特許庁

例文

The physical properties of the food is improved by using a refined material as the psyllium seed gum without damaging the appearance and palatability of the food.例文帳に追加

また、サイリウムシードガムとして精製品を使用することにより、食品の外観や嗜好性を損なうことなく、食品の物性を改良する。 - 特許庁

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