小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 英和対訳 > improve the flavor ofの意味・解説 

improve the flavor ofとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 風味をよくする


Weblio英和対訳辞書での「improve the flavor of」の意味

improve [ enhance] the flavor of

Weblio英和対訳辞書はプログラムで機械的に意味や英語表現を生成しているため、不適切な項目が含まれていることもあります。ご了承くださいませ。

「improve the flavor of」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 52



例文

To sufficiently improve the flavor of a liquid composition for oral administration containing a component with an unpleasant flavor.例文帳に追加

不快な味を有する成分を含む経口用液体組成物の味を充分に改善できるようにする。 - 特許庁

A pinch of salt may also be added to improve the flavor.発音を聞く 例文帳に追加

また、塩を一つまみ加えるといっそう味がよくなるなどといった工夫もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The method for producing cooked rice includes addition of roasted oil when cooking rice or the like so as to improve the flavor of the cooked rice without making an eater feel different flavor.例文帳に追加

米飯類を炊飯する際に、焙煎油を添加することで、異風味を感じることなく、ご飯の風味の向上した米飯類の製造ができる。 - 特許庁

To provide a flavor improver for soy bean food which is added to soy bean food to improve the flavor of the soy bean food.例文帳に追加

大豆食品に含有させることで、大豆食品の風味を改善することができる風味改良剤を提供すること。 - 特許庁

To provide a device for producing bean curd, which can milden the taste of the bean curd and improve its flavor.例文帳に追加

豆腐の味をまろやかに、しかも風味良くすることが可能な豆腐製造装置を提供する。 - 特許庁

To provide a flavor improver for a bacteriostatic suppressing astringent taste of a bacteriostatic even if various bacteriostatics are combined therewith to improve flavor; and to provide a bacteriostatic where astringent taste peculiar to bacteriostatics is suppressed even if the bacteriostatic comprises a combination of various bacteriostatics; and to provide a method for improving the flavor of a bacteriostatic.例文帳に追加

静菌剤の有する収斂味を抑制する風味改良剤、及び、静菌剤特有の収斂味の抑制された静菌剤及び風味改良方法の提供することを目的とする。 - 特許庁

例文

To improve a flavor, especially bitterness of a liquid preparation comprising the vitamin B group or its derivatives.例文帳に追加

ビタミンB群またはその誘導体を含有する液剤の風味、特に苦味を改善する。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「improve the flavor of」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 52



例文

To improve the flavor of a drinkable liquid (including a Sake liquid, seasoning liquid, plant-based beverage and water) simply.例文帳に追加

飲食液(酒液,調味液,植物性飲料,水を含む)の香味を簡単に改善できるようにする。 - 特許庁

To provide a flavor improver that can improve the flavor of foods and beverages, e.g. a sweetener-including foods or beverages, sodium chloride- including foods and beverages, fruit or fruit juice-including foods and beverages, flavor-including foods and beverages, and fermented foods and beverages, and provide the foods and beverages including the flavor improver.例文帳に追加

飲食品、例えば甘味素材含有飲食品、食塩含有飲食品、果実または果汁含有飲食品、香料含有飲食品及び発酵飲食品の風味を向上させるための風味向上剤及び該風味向上剤を含む飲食品を提供する。 - 特許庁

To improve the quality of a sugar-coated product by shortening the time necessary for the sugar-coating process, preventing the evaporation of flavor and keeping the flavor having light top note and strong diffusibility.例文帳に追加

糖衣掛け工程の所要時間を短縮し、フレーバーの揮散を防止すると共に、軽いトップ立ちと強い拡散性のある香味を有するなど、糖衣掛け製品の品質の向上をもたらす。 - 特許庁

To provide a method for producing green tea drink primarily suppressing growth of offensive heating smell caused by heating sterilization treatment and increasing excellent flavor inherent in tea to improve flavor balance, and preventing even quality deterioration of the tea drink brought with a lapse of time when producing the tea drink.例文帳に追加

第1に、加熱殺菌処理を要因とする不快な加熱臭の発生を抑制し、なお且つ茶本来の良好な香気を増加させることにより、香気バランスのよい茶飲料の製造方法を提供することにある。 - 特許庁

The method for improving flavor of food and drink comprises adding ethyl octanoate to food and drink containing one kind selected from collagen, collagen peptide and gelatine to improve the flavor of the food and drink without aromatization.例文帳に追加

エチルオクタノエートをコラーゲン、コラーゲンペプチド及びゼラチンから選ばれた1種以上を含む飲食品に添加することで、それを含む飲食品の風味を着香することなく改善できる。 - 特許庁

To provide a method for making a flavoring substance adhere to the surfaces of medicine or food granules to improve the flavor of the medicine or food granules exhibiting an unpleasant flavor.例文帳に追加

不快な風味を呈する粒状の医薬品や食品の風味を改善するために、矯味物質及や矯臭物質を該医薬品や食品類の粒子表面に付着させるための方法を提供する。 - 特許庁

To improve the foam feeling of carbonated beverage without causing a negative effect on the flavor of the carbonated beverage.例文帳に追加

本発明における課題は、炭酸飲料の香味に悪影響を及ぼすことなく、炭酸飲料の発泡感を改善することにある。 - 特許庁

例文

As a result of this, it is possible to improve the flavor of food by using the oil and fat composition when producing/cooking the food.例文帳に追加

従って、食品を製造・調理する際、本発明に係る油脂組成物を用いることにより、その食品の風味を改善できる。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る

improve the flavor ofのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS