意味 | 例文 (9件) |
meat analogueとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 代用肉、代替肉、人工肉
「meat analogue」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
ANALOGUE OF VEGETABLE PROTEIN MEAT例文帳に追加
植物たんぱく質食肉類似物 - 特許庁
TRANSGLUTAMINASE SOYBEAN FISH FLESH AND MEAT PRODUCT, AND ANALOGUE OF THE SAME例文帳に追加
トランスグルタミナーゼダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物 - 特許庁
Furthermore, a soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof and a method for producing the product are each provided.例文帳に追加
さらに、本発明は、ダイズ魚肉及び肉製品及びその類似物並びにその製造方法に関する。 - 特許庁
To provide an analogue of vegetable-base meat such as burger patty and sausage usable for various vegetable dish foods and to provide a method for producing the analogue.例文帳に追加
バーガーパティー及びソーセージ等の、種々の菜食用食品において使用できる植物ベースの食肉類似物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
This additive composition for meat decoloration contains 1'- acetoxychavicol acetate or its analogue with a meat decoloration effect and a carrier allowable in a food science.例文帳に追加
本発明は1’−アセトキシチャビコールアセテート又は食肉脱色効果を有するその類似体及び食品学的に許容される担体を含む食肉脱色用添加組成物を提供する。 - 特許庁
The cooked flavor-giving emulsion base is an analogue of vegetable-base meat and resembles closely to a processed meat product having improved handling characteristics.例文帳に追加
調理された風味付けエマルジョンベースは、植物ベースの食肉類似物であり、改良された取扱い特性を有する加工食肉製品に酷似する。 - 特許庁
The soybean fish flesh and meat product and the analogue thereof comprise each a protein composition which is formed by glutamine in soybean protein, lysine residue and a crosslinking agent of transglutaminase.例文帳に追加
本発明のダイズの肉及び魚肉製品並びにその類似物は、ダイズタンパク質中のグルタミン及びリジン残分とトランスグルタミナーゼの架橋剤によって形成されたタンパク質組成物である。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
ウィキペディア英語版での「meat analogue」の意味 |
Meat analogue
出典:『Wikipedia』 (2011/07/03 00:18 UTC 版)
「meat analogue」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
The addition of the flavor-giving emulsion base and the analogue of vegetable-base meat to a vegetable dish food improves palate feeling, sensation in the mouth and juicy character of the product to be obtained.例文帳に追加
菜食用食品中への上記風味付けエマルジョンベースおよび上記植物ベースの食肉類似物の添加は、得られる製品の食感、口当たりおよびジューシー性を改善する。 - 特許庁
The method for producing the analogue of vegetable-base meat comprises preparing cream through continuously mixing methyl cellulose with a mixture of water/ice and preparing a flavor-giving emulsion base through mixing denatured gluten, vegetable protein components each having high water solubility and forming gel by slow heating treatment and emulsion-base preparing oil and denatured edible starch with flavor components.例文帳に追加
メチルセルロースを水/氷混合物中に連続的に混合してクリームを調製し、次に変性グルテン、高い水溶解性を有し且つ緩やかな加熱処理によってゲルを形成し得る植物たんぱく質成分、エマルジョンベース調製用油、および変性食用澱粉と風味料成分中に混合して、風味付けエマルジョンベースを調製することを含む方法により上記課題は解決される。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (9件) |
meat analogueのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA) and/or GNU Free Documentation License (GFDL). Weblio英和・和英辞典に掲載されている「Wikipedia英語版」の記事は、WikipediaのMeat analogue (改訂履歴)の記事を複製、再配布したものにあたり、Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA)もしくはGNU Free Documentation Licenseというライセンスの下で提供されています。 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「meat analogue」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |