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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 英和専門語辞典 > medium flourの意味・解説 

medium flourとは 意味・読み方・使い方

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意味・対訳 中力粉


クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「medium flour」の意味

medium flour


「medium flour」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

medium ground flour called {'chuhrikiko'}発音を聞く 例文帳に追加

中力粉という小麦粉 - EDR日英対訳辞書

The heat-treated wheat flour for pancake is produced by indirectly heating medium wheat flour and/or soft flour at 75-85°C for 5-15 min.例文帳に追加

中力粉および/または薄力粉を75〜85℃の条件下で5〜15分間間接加熱することを特徴とするホットケーキ用熱処理小麦粉。 - 特許庁

This method for producing the Japanese wheat noodles includes making noodle dough by adding and kneading barley tea liquid in which salt and black sugar are dissolved to/with raw material flour which contains 40-60 wt.% whole-wheat flour of medium wheat flour, and 40-60 wt.% medium wheat flour ground with no fruit skin and seed coat, and processing the noodle dough to noodles.例文帳に追加

中力小麦全粒粉を40〜60重量%、果皮及び種皮の挽き込まれていない中力小麦粉を40〜60重量%含む原料粉に、食塩と黒糖を溶解させた麦茶液を加えて混練することにより麺生地を造り、その麺生地を麺に加工する。 - 特許庁

The method for decreasing the allergen contained in wheat flour comprises bring wheat flour into contact with an extract of a yeast or malt in the presence of a water-based medium to dissolve the wheat allergen in the wheat flour.例文帳に追加

水系媒体の存在下において、小麦粉に対して、酵母又は麹の抽出物を接触せしめることにより、小麦粉中の小麦アレルゲンを分解するようにした。 - 特許庁

This wheat flour for cake is produced by compounding (A) wheat flour containing fine powder particles having particle diameter of52 μm in an amount accounting for75% of the total number of particles and derived from hard wheat flour or medium wheat flour with (B) soft wheat flour at a weight ratio of 10:90 to 65:35.例文帳に追加

強力小麦粉又は中力小麦粉から得られた粒径が52μ以下の微粉粒子数が全粒子数の75%以上を占める小麦粉と、薄力小麦粉とを、10:90〜65:35の重量比率で配合してなることを特徴とする菓子用小麦粉;上記菓子用小麦粉を使用して得られた菓子;上記菓子用小麦粉を使用することを特徴とする菓子の製造方法。 - 特許庁

To provide a practical cultivation technology under facilities for Lyophyllum decastes, using corn flour-containing mixed medium containing totally no wheat or synthetic medium.例文帳に追加

麦類又は合成培地を全く含まないトウモロコシ粉含有混合培地を用いた実用的なホンシメジの施設栽培技術を提供する。 - 特許庁

例文

The process of producing the external wrapping material 3 comprises a first mixing process of mixing medium-ground flour, hard flour, squid-ink powder, yeast and water together to form a kneaded mixture, and a second mixing process of adding strong flour, baking powder, starch, sugar, lard and water to the mixture to form dough.例文帳に追加

外包材3の製造工程は、中力粉、強力粉、イカ墨粉末、イーストおよび水を混合して混練物を形成する一次混合工程と、この混練物に強力粉、ベーキングパウダー、デンプン、砂糖、ラードおよび水を添加して生地を形成する二次混合工程と、を備えている。 - 特許庁

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「medium flour」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 14



例文

The ready-to-use sourdough leavens consists of a culture medium based on flour containing at least one cereal flour and water and being seeded and fermented with a selection of microorganisms which includes lactic acid bacteria, wherein selection contains lactobacillus.例文帳に追加

本発明の即座に使えるサワードゥパン種は、少なくとも1種の穀粉および水を含有し、微生物の選択で接種および発酵された粉ベース培養生地からなり、該選択が乳酸菌を含んでなる。 - 特許庁

This method produces Dorayaki (pancake stuffed with bean-jam), steamed bean-jam bun, Taiyaki (fish styled pancake stuffed with bean-jam) or Kaitenyaki (pancake stuffed with bean-jam) by using a dough for the sweets obtained by kneading flour and water into medium noodles at about 65-70°C, and then kneading flour and submaterials to the medium noodle.例文帳に追加

小麦粉を水分とともに混捏して65〜70℃程度の中麺に練り上げ、練り上げられた中麺に対して小麦粉および副材料を混捏して得られる菓子生地を用いることを特徴とするどら焼、小麦饅頭、たい焼きまたは回転焼きの製造方法。 - 特許庁

This grain flour processing food which is not frozen or freeze- dried is characterized by containing oil or fat containing a 6-10C medium chain length fatty acid in a constituent fatty acid and including the medium chain length fatty acid which is a fatty acid constituting oil or fat in an amount of 3-50 wt.% based on grain flour.例文帳に追加

構成脂肪酸中に炭素数6〜10の中鎖脂肪酸を含む油脂を含有し、油脂構成脂肪酸である中鎖脂肪酸の量が穀粉に対して3〜50質量%であることを特徴とする、冷凍又は凍結乾燥されたものではない穀粉加工食品。 - 特許庁

This method for producing bread is characterized by comprising a step wherein wheat flour is kneaded with water to be formed into medium noodles at about 55-98°C, a 2nd step wherein the medium noodles and a submaterial comprising wheat flour and yeast are kneaded together into bread dough, and a 3rd step wherein the thus kneaded bread dough is fermented and then baked.例文帳に追加

小麦粉を水分とともに混捏して55〜98℃程度の温度の中麺に捏ね上げる工程と、捏ね上げられた中麺と小麦粉及びイーストを含む副材料とを混捏してパン生地を捏ね上げる工程と、捏ね上げられたパン生地を発酵させた後に焼成する工程とを包含することを特徴とするパン類の製造方法。 - 特許庁

To provide powdered or granular soup or sauce hardly causing mass called as undissolved lump of flour even if dispersing or dissolving in a water-based medium such as water, hot water and cow milk.例文帳に追加

水、温水、牛乳などの水系媒体に分散又は溶解しても「ままこ(ダマ)」と呼ばれる塊が生じ難い粉末状或いは顆粒状のスープ又はソースを提供する。 - 特許庁

To provide powdered or granular drink hardly causing mass called as undissolved lump of flour even if dispersing or dissolving in a water-based medium such as water, hot water and cow milk.例文帳に追加

本発明は、水、温水、牛乳などの水系媒体に分散又は溶解しても「ままこ(ダマ)」と呼ばれる塊が生じ難い粉末状或いは顆粒状の飲料を提供する。 - 特許庁

例文

In a pulverizer 20 having a rice supply port 22, a rotation body 26 formed in disk shape and having protrusions 28 on a plate surface is rotated to pulverize rice supplied into the rice supply port 22, by the value portion of the valuable medium detected by the valuable medium detecting part 10, to produce rice flour.例文帳に追加

米穀投入口22を有する粉砕器20において、米穀投入口22に投入された米穀を、円板状に形成され、板面に突起28を有する回転体26を回転させることによって、有価媒体検出部10において検出された有価媒体の価値分粉砕し米粉を生成する。 - 特許庁

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