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mustard flavorとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 マスタード風味
「mustard flavor」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
To provide mustard-containing walleye pollack including citron added a flavor of citron and its producing method.例文帳に追加
柚子の風味を付加した柚子入り辛子明太子およびその製造方法の提供。 - 特許庁
To provide a mustard seasoning producing method for obtaining high-quality mustard seasoning which has new favorable flavor drawn from mustard seed without spoiling original tone of color derived from mustard seed or generating unfavorable bitter taste as a by-product.例文帳に追加
マスタードシード由来の本来的な色調等が損なわれることなく、また好ましくない苦味等が副生することもなく、マスタードシードから新たな好ましい風味を引き出した高品質のマスタード調味料を得ることができるマスタード調味料の製造方法を提供する。 - 特許庁
To prepare a condiment having a flavor of brewed soy sauce of soybeans and wheat without using soybean or wheat but using only mustard seeds or a mixture material of the mustard seeds and corns.例文帳に追加
発明が解決しようとする課題は大豆、小麦を使用しないで、マスタードシード単体又はマスタードシードとコーンの混合原料で、大豆、小麦を使用した醸造しょうゆの香味を有する調味料をつくることである。 - 特許庁
Taking advantage of this difference in flavor, Japanese mustard is specifically used for sandwiches and hamburgers in Japan.発音を聞く 例文帳に追加
また、その風味の違いを逆に利用して、日本ではサンドウィッチやハンバーガーなどに意図的に和からしを用いる場合もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To obtain a kimchi-containing mayonnaise whose palatability is changed into a good flavor by formulating a mayonnaise with a chopped kimchi although a corn-containing mayonnaise, a mustard-containing mayonnaise, and the like, are conventionally produced.例文帳に追加
従来のマヨネーズにはコーン入り、辛子入り等はあったが、刻んだキムチを混合することにより食感が変わり美味になる。 - 特許庁
A grated citron obtained by grating the seedcase of citron with a grater is mixed with a refined sake obtained by heating and removing a volatile component and cooling, then the resultant refined sake including citron is coated on a mustard walleye pollack, thus cooled in a refrigerator and malted to produce the objective mustard walleye pollack including citron added a flavor of citron.例文帳に追加
加熱して揮発分を除いた後に冷却した清酒に、柚子の果皮をおろし金でおろしたおろし柚子を入れて混合し、得られた柚子入り清酒を辛子明太子に塗り、冷蔵庫で冷蔵して熟成させて柚子の風味を付加した柚子入り辛子明太を製造する。 - 特許庁
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「mustard flavor」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
To provide a method for producing seasoning having as the raw material mustard seeds, stably and securely extracting new delicious components in a short time from mustard seeds to remarkably improve flavor as the whole.例文帳に追加
マスタードシードを原料とする調味料の製造方法であって、マスタードシードから短時間で且つ安定確実に新たな旨味成分を引き出し、よって全体としての風味を著しく向上した調味料を製造できる方法を提供する。 - 特許庁
To provide a granular paste of leaf wasabi (Japanese horseradish) which can be stocked for a long time while keeping it as it is without damaging the intrinsic hot taste or flavor of spices such as wasabi or mustard and improves stock properties of hot taste or flavor by improving conventional defects of wasabi.例文帳に追加
わさび、からし等、香辛料の本来保有する辛味や風味を損なうことなく、そのまま保持して長期間保存を可能とし、従来のわさびの欠点を改良した、辛味、風味の保存性が向上されたはわさび粒状ペーストを提供することにある。 - 特許庁
It says in 'Ryori Monogatari' (Tale of cooking), a book written before 1643, that soba dipping sauce can be made by adding the juice of piquant "daikon" (Japanese radish) to taremiso (for udon) or to ninuki, and that one can add other ingredients to the sauce for flavor, such as, shaved pieces of dried bonito, grated piquant daikon, chive, mustard, and Japanese horseradish.発音を聞く 例文帳に追加
寛永20年(1643年)以前に書かれた書物「料理物語」中にそばつゆに関して、うどんのたれみそもしくは煮貫に大根の汁を加え、鰹節・大根おろし・あさつきにからし・わさびを加えてもよいと書かれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Many other commercialized products exist in Japan that are difficult for Japanese to tell whether they are nihon-ryori dishes or foreign dishes for example; 'the essence of tom yam chazuke (boiled rice with tea poured over it' with the flavor of the 'tom yam' soup famous as a soup dish in the Kingdom of Thailand, 'the Morioka reimen' (cold noodles), the pho (Vietnamese noodle soup) Japanized by completely changing the udon nature using the leaf mustard that Vietnamese never ate originally, and 'rice burger' in which boiled rice is placed on the both sides of a teriyaki (grilled with soy sauce and sugar) beef paddy.発音を聞く 例文帳に追加
その他、一般の日本人向けの商業商品においても、タイ王国のスープ料理として名高い「トムヤム」スープ風味の「トムヤム茶漬けの素」、ベトナム麺を本来ベトナム人は食べない高菜を用いてうどん質を全く変えてご当地化した「盛岡冷麺」、牛肉の照り焼きを米で挟んだ「ライスバーガー」など、果たして日本料理なのか異国料理なのか判別に悩むものも多数存在する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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