意味 | 例文 (61件) |
salting-inとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 塩入法、塩溶
「salting-in」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 61件
prepare by drying, salting, or chemical processing in order to preserve発音を聞く 例文帳に追加
保存するために、乾燥、塩漬けまたは化学処理によって準備する - 日本語WordNet
made by salting down alevins of rabbitfish called "suku" in Okinawa Prefecture.発音を聞く 例文帳に追加
-沖縄県でスクと呼ばれるアイゴの稚魚を塩蔵したもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The vibrating massage effect results in larger reduction of the salting time than that in conventional one.例文帳に追加
また振動マッサージング効果で、塩漬処理時間を従来より大幅に短縮することができる。 - 特許庁
made by crushing and salting down the small-size crabs caught in mudflats such as Uca arcuata, Marcophthalmus japonicus and Cleistostoma dilatatum.発音を聞く 例文帳に追加
-シオマネキ、ヤマトオサガニ、アリアケガニなど、干潟に産する小型のカニを潰し塩辛にする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The combination of salting-out and metal-chelate chromatography results in very pure NAP.例文帳に追加
塩析および金属キレートクロマトグラフィーの組合せにより、非常に純粋なNAPが生じる。 - 特許庁
The method for pickling Japanese radish comprises subjecting Japanese radish raw material to salting, dehydrating, disinfecting/sterilizing, sugar fermentation and the like in order.例文帳に追加
大根原料に塩漬け、脱水、消毒殺菌および糖発酵などのステップを順番に行う。 - 特許庁
To provide a method for salting meat processed raw material such as ham comprising reducing time required for salting treatment so as to have no concern about lost of components such as freshness and flavor of ham, and increase in microorganisms: and to provide a device for performing the method.例文帳に追加
塩漬処理に要する時間を短縮することにより、ハムの鮮度、風味などの成分が失われ、微生物が増殖する懸念のない高速塩漬処理方法及び同方法を実施するための装置を提供する。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「salting-in」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 61件
The method comprises the following process: salting a preprocessed food material such as fish and shellfish or meat in a seasoning mixture containing at least table salt and carbon powder via a sheet-like material having liquid permeability and air permeability; and continuing the salting process over a predetermined period of time so as to simultaneously carry out both of seasoning and drying, and thereby resulting in substantially adding no water content during the salting process.例文帳に追加
液体透過性及び通気性を有するシート状材料を介して、食塩及びカーボン粉末を少なくとも含む調味混合物に魚介類、獣肉等の前処理後の食材を塩漬けし、その塩漬け工程を所定の時間にわたって継続することによって味付け及び乾燥を同時に行い、かつその塩漬け工程の間に水分を実質的に添加しないように構成する。 - 特許庁
In the salting process, pieces of raw abalone from which the shell has been stripped are divided into three groups according to size, arranged in a 72 liter barrel, dusted with salt and left to absorb the salt.発音を聞く 例文帳に追加
塩漬は殻を除いた生鮑を大、中および小に分けて、4斗入の樽に並べて塩をまいて漬け込む。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Therein, the salting treatment is carried out by sequentially immersing the leaves in salt water prepared in at least two concentrations.例文帳に追加
塩漬け処理は、低濃度から高濃度に、少なくとも2段階に調整した塩水中に順次浸漬し実施する。 - 特許庁
To provide a method for producing sodium salt of caroxymethyl cellulose capable of dissolving in an aqueous solution having high salt concentration without salting out and low in reduction of viscosity.例文帳に追加
塩水濃度の高い水溶液に溶解しても塩折せず、粘度低下の少ないCMC−Naの製造法を提供する。 - 特許庁
To provide a method for producing a pickled sea food product in a short period of time that usually requires a long period of time for salting and aging.例文帳に追加
通常、長期間の塩漬け熟成時間を要する魚介類漬物食品を、短時間で製造することのできる製造方法を提供する。 - 特許庁
To achieve shortening of salting time and homogenization of salt content and reduce production cost by forcibly and vigorously moving whole seaweed in a salt water in which the concentration is controlled when salting raw seaweed or heat-treated seaweed or seaweed obtained by entwining the raw seaweed or heat-treated seaweed with a salt.例文帳に追加
生ないし加熱処理した海藻、又は、生ないし加熱処理した海藻に塩をからめた海藻を塩漬する場合、濃度を調製した塩水中で海藻全体を強制的に激しく運動させることにより、塩漬時間の短縮並びに塩分の均一化を実現させ、製造コストを削減する。 - 特許庁
The method for producing the soybean enzyme preparation includes: a concentration step of concentrating the soybean whey to have 25-35% of a solid content; a salting-out step of adding 15 pts.mass or more of salts to 100 pts.mass of the concentrated soybean whey obtained by the concentration step; and a filtration step of collecting a precipitate generated in the salting-out step by filtration.例文帳に追加
本発明の大豆酵素製剤の製造方法は、大豆ホエーを固形分25〜35%となるように濃縮する濃縮工程と、前記濃縮工程にて得られた濃縮大豆ホエー100質量部に対して、塩類を15質量部以上添加する塩析工程と、前記塩析工程にて生じた析出物を濾過により回収する濾過工程と、を有することを特徴とする大豆酵素製剤の製造方法。 - 特許庁
In more details, the method includes pickling with salt the garlic 2 for 4-8 h in the salting process, putting tea leaves and honey followed by sealing in the tea leaf adding process, and pickling the garlic with tea leaves for 8 days or more in the process of pickling with tea leaves.例文帳に追加
塩漬け工程においては、ニンニク2を4〜8時間塩漬けし、茶葉添加工程においては、茶葉と蜂蜜を入れて密封し、茶葉漬け工程においては、ニンニクを8日以上茶葉で漬ける。 - 特許庁
意味 | 例文 (61件) |
|
salting-inのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License. | |
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
Copyright (C) 2024 ライフサイエンス辞書プロジェクト | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved | |
Copyright © 2024 Cross Language Inc. All Right Reserved. |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「salting-in」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |