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semi-fermented teaとは 意味・読み方・使い方
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「semi-fermented tea」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 17件
To provide a semi-fermented tea having an excellent polymerized polyphenol content and an edible semi-fermented tea having an excellent polymerized polyphenol content.例文帳に追加
重合ポリフェノール含有量に優れた半発酵茶及び重合ポリフェノール含有量に優れた食べる半発酵茶を製造する。 - 特許庁
To provide a method for producing a semi-fermented tea extracted liquid having a high catechin content, a fine flavor and an excellent aftertaste, and to provide a packaged semi-fermented tea beverage mixed with the semi-fermented tea extracted liquid obtained by the production method.例文帳に追加
カテキン含有量が高く、香味が高く後味の良好な半発酵茶抽出液の製造法、及びこの製造法により得られる半発酵茶抽出液を配合した容器詰半発酵茶飲料の提供。 - 特許庁
The catechin-containing product is preferably at least one kind selected from unfermented tea, semi fermented tea and fermented tea.例文帳に追加
カテキン含有物は、不発酵茶、半発酵茶、発酵茶から選ばれた1種以上であることが好ましい。 - 特許庁
The tea at that time was semi-fermented tea resembling current oolong tea and it was brewed in just the right amount and drunk.発音を聞く 例文帳に追加
当時の茶は現代の烏龍茶に似た半発酵茶で、必要量のみを煎じて飲んだと考えられている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The powdered tea is obtained by mixing catechin powder derived from semi-fermented tea leaves with catechin powder derived from unfermented tea leaves.例文帳に追加
未醗酵茶葉由来のカテキン類粉末に半醗酵茶葉由来のカテキン類粉末を混合して粉末茶とする。 - 特許庁
To provide a method for producing semi-fermented or fermented tea extract liquid having favorable flavor with little bitterness and astringency but no roughness.例文帳に追加
苦味、渋味の少ない、雑味のない良好な風味の半発酵茶抽出液の製造法を提供する。 - 特許庁
The method for producing the tea extract includes feeding at least one kind of tea selected from among unfermented tea, semi-fermented tea and fermented tea to a column-type extractor; heating the tea and water, while continuously feeding the water at (-5)-25°C into the column, and extracting the extract at 50-100°C.例文帳に追加
カラム型抽出機に、不発酵茶、半発酵茶及び発酵茶から選ばれる少なくとも1種の茶を仕込み、−5〜25℃の水をカラム内に連続的に供給しながら茶及び水を加熱して50〜100℃の抽出液を抜き出す、茶抽出液の製造法。 - 特許庁
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「semi-fermented tea」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 17件
The method for producing a packaged beverage comprises adding cyclic dextrin to a solution of a condensate comprising green tea extract containing 0.8-50 wt.% of non-polymer catechins, and formulating the mixture with extract liquid of tea selected from green tea, semi-fermented tea and fermented tea.例文帳に追加
非重合体カテキン類を0.8〜50重量%含有する緑茶抽出物の濃縮物水溶液に環状デキストリンを添加し、次いでこれに緑茶、半発酵茶及び発酵茶から選ばれる茶の抽出液を配合することを特徴とする容器詰飲料の製造法。 - 特許庁
To provide a canned acidic drink which contains polymerized catechin originated from fermented tea and/or semi-fermented tea in a large amount, does not produce dregs and precipitates, and scarcely has an astringent taste and a bitter taste.例文帳に追加
発酵茶及び/又は半発酵茶由来の重合カテキンを多く含有しつつ、おりや沈殿を生じず、また渋味や苦味が少ない容器詰酸性飲料の提供。 - 特許庁
The process for producing the tea beverage includes the step 1 for obtaining an extract (A) from tea leaves having a low fermentation degree, the step 2 for obtaining an extract from semi-fermented tea leaves or fermented tea leaves, and further obtaining a purified product (B) of polymerized catechin therefrom, and the step 3 for mixing the extract (A) with the purified product (B) of the polymerized catechin.例文帳に追加
(1)発酵度の低い茶葉から抽出液(A)を得る工程1、半発酵茶又は発酵茶葉から抽出液を得、さらに重合カテキンの精製物(B)を得る工程2、抽出液(A)及び重合カテキンの精製物(B)とを混合する工程3を含む、茶飲料の製造方法とする。 - 特許庁
The extracted polymerized polyphenol is mixed with dried powder of extraction residue of semi-fermented tea and solidified.例文帳に追加
抽出された重合ポリフェノールに、半発酵茶の抽出残渣の乾燥粉末を混合して固形化する。 - 特許庁
In the operation, the mixing ratio of the polymerized polyphenol to the dried powder of the extraction residue of semi-fermented tea is 10-40 wt.%.例文帳に追加
このとき、半発酵茶の抽出残渣の乾燥粉末に対する重合ポリフェノールの配合割合は、10〜40重量%とする。 - 特許庁
Raw tea leaves are cut, sprayed with water, heated to a fixed temperature, stirred while introducing air and semi-fermented.例文帳に追加
生の茶葉を切断して水分を噴霧、所定温度に加温し、空気を導入しつつ攪拌して半発酵させる。 - 特許庁
To provide a method for producing semi-fermented or fermented tea extract liquid having high extraction efficiency of nonpolymer catechin, and having favorable flavor with little bitterness and astringency but no roughness.例文帳に追加
非重合体カテキン類の抽出効率が高く、かつ苦味、渋味が少なく、雑味のない良好な風味の半発酵茶抽出液の製造法を提供する。 - 特許庁
This method for producing the tea extracted solution includes fermenting one kind or a few kinds of tea selected from among unfermented teas, semi-fermented teas and fermented teas in a column type extractor, supplying a prescribed amount of steam from one side of the column followed by discharging from the other side, and supplying hot water to extract an extracted solution.例文帳に追加
カラム型抽出機に、不発酵茶、半発酵茶及び発酵茶から選ばれる1種又は数種の茶を仕込み、所定量の水蒸気をカラムの一方側から供給して他方側から放出し、次いで熱水を供給して抽出液を抜き出す茶抽出液の製造法。 - 特許庁
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