意味 | 例文 (12件) |
smoking seasoningとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 くん煙乾燥
「smoking seasoning」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 12件
By means of such a structure, smoking processing temperature in the smoking furnace 2 can be adjusted quickly and precisely, by increasingly and decreasingly adjusting the smoking amount ushered in the smoking furnace 2 side through the adjustment of the opening of the damper 7, without the adjustment of the combustion state in the combustion furnace 1, resulting in realizing proper smoking seasoning processing by properly keeping the smoking processing temperature.例文帳に追加
係る構成によれば、上記燃焼炉1内の燃焼状態を調整せずとも、上記ダンパー7の開度調整によって、上記燻煙炉2側へ導入される燻煙量を増減調整して、上記燻煙炉2内の燻煙処理温度を迅速且つ的確に調整することができ、燻煙処理温度の適正維持によって良好な燻煙乾燥処理が実現される。 - 特許庁
In the Edo period, a man called Jintaro in Inamiura, Kii Province (the present Inami-cho, Hidaka-gun, Wakayama Prefecture), devised the smoke seasoning method (also called the roast seasoning method), which removed the moisture from the fish by smoking, thereby making the product similar to today's arabushi.発音を聞く 例文帳に追加
江戸時代に、紀伊国印南浦(現和歌山県日高郡印南町)の甚太郎という人物が燻製で魚肉中の水分を除去する燻乾法(焙乾法とも)を考案し、現在の荒節に近いものが作られるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a method of smoking and seasoning lumber capable of shortening days for seasoning the lumber, with the decayless lumber with the decreased rate of bowing and cracking occurrence, antifugal and insect fuge effects, and encouraged preservation effect.例文帳に追加
乾燥日数の短縮、ソリ、割れの発生率が少なく、また抗カビ性、防虫効果を有し、そして防腐効果の高い耐腐朽性の木材が得られる木材の燻煙乾燥法 - 特許庁
In the smoking seasoning processor of lumber, including a communicating passage 5 communicating among the combustion furnace 1, the smoking furnace 2 a smoke guiding part 4 provided above the combustion furnace 1 and that provided beneath the smoking furnace 2, a damper 7 for opening and closing the communicating passage 5 is arranged in the communicating passage 5.例文帳に追加
燃焼炉1と燻煙炉2と、上記燃焼炉1の上部と上記燻煙炉2の底部に設けられた煙導部4を連通させる連通路5を備えた木材の燻煙乾燥処理装置において、上記連通路5に該連通路5を開閉するダンパー7を配置する。 - 特許庁
The processed food of smoked crab meat is produced by the method for producing the processed food of smoked crab meat including: soaking the crab meat taken out of the shell of a boiled or steamed crab in seasoning in cold storage; draining the seasoning liquid; and subjecting the drained crab meat to hot-smoking.例文帳に追加
ボイルまたは蒸したカニ類の殻から取り出したカニ肉を燻液配合の調味液に冷蔵浸漬し、その後液切りし、温燻製すること特徴とするカニ肉燻製加工食品の製造方法および当該製造方法により得られるカニ肉燻製加工食品。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「smoking seasoning」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 12件
The method for processing meat comprises pressurizing raw material meat obtained by being subjected to salting treatment with a meat seasoning agent containing salt without nitric acid salt and nitrite salt, drying treatment, smoking treatment and heating treatment, in a hermetically sealed system.例文帳に追加
食塩を含み、かつ硝酸塩および亜硝酸塩を含まない食肉用調味剤で塩づけ処理し、乾燥、燻煙、加熱して得た原料肉を、密閉系内で、加圧する。 - 特許庁
The method for producing a smoked meat product includes: adding seasoning containing salt and a transglutaminase composition to raw material meat followed by smoking the seasoned raw material meat without addition of salt.例文帳に追加
食塩とトランスグルタミナーゼ組成物を含有する調味液を原料肉に添加後、加塩処理を施さずに、燻煙処理を施すことにより、燻煙食肉製品を製造する。 - 特許庁
To provide a method for producing a smoked bamboo shoot having fragrance, chewy texture and softness by smoking a Phyllostachys pubescens shoot boiled in water and immersing the smoked Phyllostachys pubescens shoot in seasoning liquid.例文帳に追加
本発明は、孟宗竹のたけのこの水煮を燻製して、さらに調味液に漬け込み、香ばしく且つシコシコと柔らかくしたいぶりたけのこの製造方法を提供する。 - 特許庁
To provide a preprocessing method comprising filling and shaping masses of raw material meat, preventing wrap-around of foam and leakage of seasoning liquid caused when carrying out shaping operation of the mass of meat charged in a cylindrical casing before a smoking processing in a production of ham, bacon and the like; and to provide a preprocessor comprising filling and shaping mass of raw material meat.例文帳に追加
ハム・ベーコン等の製造に於けるスモーク加工前の円筒状ケーシングに充填した肉塊の整形処理作業の際に生じる、気泡の抱込み及び調味液の漏洩のない充整整形前処理方法及び前処理機に関する。 - 特許庁
The method for producing cucumber pickles comprises the following process: cutting a cucumber peeled and pickled in salt into a size to be eatable by a person; washing the cut cucumbers with water to desalt it followed by smoking the cucumbers at about 65-80°C for about 20-30 min; and thereafter soaking the cucumbers in seasoning liquid to season the cucumbers.例文帳に追加
塩漬けされかつ表皮を剥離した胡瓜を、人が食することができる大きさに切断かつ水洗いによる塩抜きを行い、切断及び塩抜きを行った後、温度約65℃〜80℃かつ時間約20分〜30分による燻製処理を行って、この燻製処理後に調味液に漬け込んで味付けを行うようにした胡瓜の漬物における製造方法である。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (12件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「smoking seasoning」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |