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starchy waterとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 煮抜き
「starchy water」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 26件
OIL IN WATER TYPE EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR KNEADING IN STARCHY FOOD DOUGH例文帳に追加
澱粉質食品生地練り込み用水中油型乳化油脂組成物 - 特許庁
The thick starchy sauce is produced by heating and mixing raw materials that includes water, oil-and-fat, starch, and ingredient materials to obtain a cooking liquid, separating the cooked liquid into an oil layer and a thick starchy sauce layer, and recovering the thick starchy sauce layer.例文帳に追加
水と、油脂と、澱粉と、具材とを含有する原料を加熱混合して調理液を得て、該調理液を油層とあん層とに分離し、前記あん層を回収してあんかけを製造する。 - 特許庁
For making starch sauce from the starchy sauce material obtained above, the material is dissolved in water and heated, or dissolved in hot water.例文帳に追加
あんかけソースの素からあんかけソースを作るには、あんかけソースの素を水に溶かして加熱し、または湯に溶かす。 - 特許庁
This method for producing the noodles is characterized by adding water so that a water amount involving a water content in a konjak paste is 40 to 70 pts.wt. per 100 pts.wt. of a starchy raw material containing starch, when water is added to a raw material comprising the starchy raw material and the konjak paste to prepare a dough.例文帳に追加
澱粉を含む澱粉質原料とコンニャク糊とを含む原料に加水して生地を調製する際に、前記澱粉質原料100質量部に対して、前記コンニャク糊中の水分を含めた加水量が40〜70質量部となるように加水して生地を調製する。 - 特許庁
To provide a method for producing a normal temperature-preservable food which is made by holding a starchy food lower in water content than a liquid matter having high water content in a container in such a form as to be in contact with the liquid matter, so as to suppress water transfer from the liquid matter into the starchy food, and improve its palate feeling and appearance.例文帳に追加
高水分含量の液状物に接した形態で、該液状物よりも水分含量の低い澱粉質食品を容器に収容してなる常温保存性食品において、該液状物から該澱粉質食品への水分移行を抑制し、該食品の食感及び外観を良好なものとすること。 - 特許庁
The liquors of the starchy raw material using the grated Japanese radish as water for brewing are provided.例文帳に追加
また、本発明によれば、醸造用水として大根おろしが使われた澱粉質原料の酒類が提供される。 - 特許庁
This method for producing normal temperature-preservable food which is made by holding a starchy food lower in water content than ingredients having high water content in a container is characterized by comprising subjecting the starchy food to refrigeration treatment following heat treatment thereof.例文帳に追加
高水分含量の具材に接した形態で、該具材よりも水分含量の低い澱粉質食品を容器に収容してなる常温保存性食品の製造方法であって、澱粉質食品を加熱処理した後、冷蔵処理を施すことを特徴とする該製造方法。 - 特許庁
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「starchy water」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 26件
This method for producing a normal temperature-preservable food which is made by holding a starchy food lower in water content than a liquid matter having high water content, is characterized by comprising subjecting the starchy food to refrigeration treatment following heat treatment thereof.例文帳に追加
高水分含量の液状物に接した形態で、該液状物よりも水分含量の低い澱粉質食品を容器に収容してなる常温保存性食品の製造方法であって、澱粉質食品を加熱処理した後、冷蔵処理を施すことを特徴とする該製造方法。 - 特許庁
To provide a method for producing a food preserved at normal temperatures in which a starchy food having a lower water content than that of a liquid material having a high water content is received in a container in a state contacting with the liquid material, whereby the transfer of water from the liquid material to the starchy food is controlled to improve the texture and appearance of the food.例文帳に追加
本発明は、高水分含量の液状物に接した形態で、該液状物よりも水分含量の低い澱粉質食品を容器に収容してなる常温保存性食品において、該液状物から該澱粉質食品への水分移行を抑制し、該食品の食感及び外観を良好なものとすることを目的とする。 - 特許庁
Foam containing starchy substance dissolving out from the noodles due to boiling and floating on the liquid surface is discharged out of the boiling tank 2 together with the boiling water overflowing from the overflow edge 270 by the added hot water.例文帳に追加
茹で調理によって麺から溶け出して液面に浮遊する澱粉質を含む泡は、差し湯によって溢れ縁(270)からオーバーフローする茹湯と共に茹槽(2)外へ排出される。 - 特許庁
To provide a method for producing a normal temperature-preservable food containing a starchy food such as cooked rice in such a form as to be in contact with ingredients such as vegetables having high water content, so as to suppress water transfer and improve its texture and appearance.例文帳に追加
米飯等の澱粉質食品を野菜等の高水分含量の具材と接した形態で含む常温保存性食品における、水分移行を抑制し、該食品の食感及び外観を良好なものとすること。 - 特許庁
This new water-in-oil type processed food for refrigeration is obtained by homogeneously including a starchy cream composed of at least starches, saccharides, thickening polysaccharides and water and gelatinizing by heat to an edible solid oil and fat which is a principal raw material.例文帳に追加
主要原料である食用固形油脂に、少なくとも澱粉類、糖類、増粘多糖類および水からなる加熱糊化の澱粉クリームを均質的に含有する新規冷蔵用油中水型加工食品に関する。 - 特許庁
This dough for the baked confectionery is characterized as comprising one or more kinds of ingredients selected from saccharides, proteins, dextrin and dietary fibers, water and a chocolate liquor without containing a starchy raw material.例文帳に追加
糖類、蛋白質、デキストリン及び食物繊維の中から選ばれた1種又は2種以上の成分、水、及びチョコレート生地を含有し、澱粉性原料を含有しないことを特徴とする焼き菓子生地。 - 特許庁
This oil in water type emulsified oil and fat composition for kneading in the starchy food dough contains 2-20 wt.% oil and fat, 2-20 wt.% dextrins and 2-10 wt.% emulsifying agent.例文帳に追加
油脂を2〜20重量%、デキストリン類を2〜20重量%、乳化剤を2〜10重量を含有する澱粉質食品生地練り込み用水中油型乳化油脂組成物。 - 特許庁
The starchy sauce material is obtained by the following procedure: sauce paste is prepared by boiling tomato paste or chopped vegetables as raw materials for sauce well for about 12 h in boiling water in a vessel.例文帳に追加
トマトペーストや裁断した野菜をソース用原材料として、容器内の水に入れて約12時間煮込むことによりソース用ペーストを作る。 - 特許庁
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