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vital glutenとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 活性グルテン
「vital gluten」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
When the composition contains 0.2-1.0 part wt. of vital gluten based on 1 part wt. of pectin together with pectin and glucose oxidase, glucose oxidase and vital gluten synergistically act to raise an action of strengthening a network structure of wheat gluten, enhance gluten strength and further increase the volume of bread.例文帳に追加
本発明の組成物は、ペクチン、グルコースオキシターゼとともに、ペクチン1重量部当たりバイタルグルテンを0.2〜1.0重量部含有すると、グルコースオキシターゼとバイタルグルテンとが相乗的に作用して小麦グルテンの網目構造を強化する作用が高められ、グルテン強度が増してパンのボリュームを更に高めることができる。 - 特許庁
The cream sauce includes using vital gluten and processed starch instead of wheat flour to be used for usual white sauce.例文帳に追加
本発明に係るクリームソースは、通常のホワイトソースにおいて使用される小麦粉に代えて、活性グルテンおよび加工デンプンを使用する。 - 特許庁
Also, the wheat flour composition is prepared by adding 4 to 54 pts.mass of bran originated from white wheat to 100 pts.mass of a mixture of wheat flour originated from red wheat flour with vital gluten.例文帳に追加
また、赤小麦由来の小麦粉とバイタルグルテンの混合物100質量部に、白小麦由来のふすまを4〜54質量部加えた小麦粉組成物である。 - 特許庁
In the cream sauce, the amount of vital gluten used is 0.01-5 wt.%, and the amount of processed starch used is 2-10 wt.%, based on the weight of the prepared cream sauce.例文帳に追加
本発明に係るクリームソースにおいて活性グルテンの使用量は、調製後のクリームソースの重量を基準として、0.01〜5重量%であり、加工デンプンの使用量は2〜10重量%である。 - 特許庁
The grain flour composition for producing the bread contains wheat flour as a main raw material, and at least triticale flour in an amount of 1 to 8 mass% based on the total amount of grain flours (including the wheat flour, the triticale flour), starch and vital gluten.例文帳に追加
小麦粉を主原料とし、少なくともトリティケーレ粉を含み、穀粉(小麦粉、トリティケーレ粉を含む)、澱粉、バイタルグルテンの合計に対して、トリティケーレ粉の比率が1質量%以上8質量%以下であることを特徴とする製パン用穀粉組成物。 - 特許庁
The Chinese noodle premix flour contains at least wheat flour and raw embryo powder, and has a ratio of the mass total of wheat flour, and cereal powder excluding wheat flour, starch and vital gluten to the mass of raw embryo powder of a range of (99:1)-(97:3).例文帳に追加
また、少なくとも小麦粉、生胚芽粉末を含む中華麺用プレミクス粉であって、小麦粉、小麦粉を除く穀粉、澱粉、バイタルグルテンの質量総計と、生胚芽粉末の質量の比が99:1から97:3の範囲であることを特徴とする中華麺用プレミクス粉である。 - 特許庁
The method of producing the antioxidant composition includes: treating the vital gluten with at least one of acid decomposition and alkali decomposition; and recovering an aqueous phase component obtained when a deposit is formed by controlling the pH of the post-treated aqueous solution in a range of 3.6 to 4.6.例文帳に追加
穀物グルテンを酸分解及びアルカリ分解の少なくとも一方で処理すること、及び、前記処理後の水溶液のpHを3.6〜4.6に調整して沈殿物を形成させた時の水相成分を回収することを含む、抗酸化組成物の製造方法。 - 特許庁
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「vital gluten」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
The baked food of the rice powder dough is obtained by baking the rice powder dough containing 100 pts.wt. rice powder and 5-25 pts.wt. vital gluten regulated so that the content of the rice powder in a grain powder raw material in the dough is ≥50 wt.%, and chip-shaped oil and fat are dispersed therein.例文帳に追加
米粉100重量部及びバイタルグルテン5〜25重量部を含有し、生地中の穀粉原料中の米粉含有量が50重量%以上であり、且つ、チップ状油脂が分散している米粉生地を焼成したことを特徴とする米粉生地焼成食品。 - 特許庁
The bean curd refuse contains 300-750 pts.mass of raw bean curd refuse, 50-150 pts.mass of etherified tapioca starch, 50-150 pts.mass of pulverized wheat bran and 50-150 pts.mass of vital gluten based on 100 pts.mass of refined konjak powder.例文帳に追加
こんにゃく精粉100質量部に対し、生おから300〜750質量部、エーテル化タピオカ澱粉50〜150質量部、磨砕小麦ふすま50〜150質量部及びバイタルグルテン50〜150質量部を含むことを特徴とするおからこんにゃくである。 - 特許庁
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