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微菜の英語
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「微菜」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 57件
上記微生物を用いて厨芥の野菜・果物・カルシュウム等の骨穀物や澱粉類・根菜類の処理が可能なことを明らかにした。例文帳に追加
It has been clarified that vegetables and fruits in garbage, bone shells containing calcium, starch, and root vegetables can be treated with the microorganism. - 特許庁
平刃を架設した野菜調理器に於て、該平刃を固定するためのビスのビス孔に微細な野菜屑が詰まらないようにする。例文帳に追加
To provide a vegetable cooking device with a flat blade capable of preventing a screw hole for a screw fixing the flat blade from being clogged with vegetable waste. - 特許庁
野菜室114内に保存中の野菜に対し、第1の照射手段130aと第2の照射手段130bを交互照射し、且つ第1の照射手段の照射時にミスト噴霧手段123にて気孔を通過できる微細ミストを適量噴霧することにより、開孔した野菜表面の気孔より、ミストが野菜内部に侵入することとなり、野菜の水分含有量を向上し、野菜のみずみずしさを保持することができる。例文帳に追加
By spraying an adequate amount of the fine mist capable of passing through pores by a mist spraying means 123 during irradiation of the first irradiating means, the mist penetrates vegetable interiors through the opened pores of vegetable surfaces, the moisture contents of the vegetables are improved, and freshness of the vegetables can be retained. - 特許庁
しばしば市場向け野菜園と温室の地下の部分に群がる微小な節足動物例文帳に追加
minute arthropod often infesting the underground parts of truck-garden and greenhouse crops発音を聞く - 日本語WordNet
本発明はまた、生鮮野菜の表面に付着する微生物を除去すると同時に、生鮮野菜の鮮度を保持し、野菜本来の味、食感、外観の劣化を長期間防ぐことが可能な、生鮮野菜の除菌・洗浄及び鮮度保持方法を開発することも課題とする。例文帳に追加
This method for the sterilization, washing and freshness retention of fresh vegetables comprises bringing the fresh vegetables into contact with hot water and cold water having prescribed temperatures, respectively, for prescribed times, respectively, to heat and then cool the fresh vegetables, instead of using various chemical agents such as sterilizers, antioxidants and preservatives. - 特許庁
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「微菜」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 57件
従来の洗浄方法では除去することができなかった結球および半結球野菜に付着する微生物や泥などの汚れを十分に除去し、結球および半結球野菜のカット処理を行う際に、この残留微生物や汚れのカット野菜への混入を防止することを課題とする。例文帳に追加
To sufficiently remove stains, such as microorganisms and soil, adhered to a head-formed or semi-head-formed vegetable and could not removed by conventional washing methods to prevent the contamination of cut vegetables with the residual microorganisms and the soil on the cutting treatment of the head-formed or semi-head-formed vegetable. - 特許庁
生鮮野菜を、加熱による殺菌ができない食材として使用する際、レタス、キュウリ、キャベツ、水菜、ホウレンソウ、ハクサイ、シソ、パセリ、バジル、ダイコン、ネギ、タマネギなど、野菜表面に付着している微生物数を減少させる効果が優れ、かつ野菜の外観を変化させない野菜処理組成物および該組成物による処理方法を提供する。例文帳に追加
To provide a vegetable treatment composition that has excellent effect of reducing the number of microorganisms attached to the surfaces of vegetables such as lettuce, cucumber, cabbage, potherb mustard, spinach, Chinese cabbage, perilla, parsley, basil, radish, Welsh onion, onion, etc., and does no change appearances of vegetables when a fresh vegetable is used as a foodstuff not to be sterilized by heating and a treatment method by the same. - 特許庁
香菜を微細粉砕するミンチ化工程と、 そのミンチ化工程によって得られたミンチ状の香菜を遠心分離によって香菜エキスを得るエキス化工程と、 そのエキス化工程によって得られた香菜エキスを賦形剤に含ませる賦形工程と、 香菜エキスを含んだ賦形剤にて錠剤の形状を作成する造粒工程と、を含む経口用消臭錠剤の製造方法とする。例文帳に追加
A method for producing a deodorant tablet for oral use comprises a mincing step for finely pulverizing coriander, an extracting step for obtaining a coriander extract by centrifugal separation of the minced coriander obtained by the mincing step, a shaping step for incorporating the coriander extract obtained by the extracting step into a shaping agent, and a granulating step for making the form of a tablet by using the shaping agent containing the minced coriander. - 特許庁
次亜塩素酸ナトリウム等の塩素系殺菌剤を使用することなく、カット野菜の鮮度を長時間にわたって保持できると共にカット野菜における付着微生物数を長時間にわたって低い値に維持することのできるカット野菜の鮮度保持方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for retaining freshness of cut vegetable, which preserves freshness of cut vegetable for a long time and maintains the number of microorganisms attached to cut vegetable at a low value for a long time without using a chlorine-based germicide such as sodium hypochlorite. - 特許庁
生の野菜が本来有する外観、食感、味、風味等を良好に保持しながら、それらの野菜に付着している微生物を十分に除菌できる除菌方法並びに安全性、衛生性、鮮度保持性、保存性に優れ、食感、味、風味等に優れる生の野菜の調製方法の提供。例文帳に追加
To provide a method for disinfecting raw vegetables sufficiently disinfecting microorganisms adhering to the vegetables while excellently sustaining appearance, palate feeling, taste and flavor inherited to the raw vegetables, and to provide a method for preparing raw vegetables excellent in safety, hygiene, freshness retention, preservability, and also palate feeling, taste and flavor. - 特許庁
本発明に係る殺菌野菜の製造方法は、亜塩素酸塩及び次亜塩素酸塩の少なくとも一方と、平均粒径1μm以下の微粉砕化卵殻とを含有する0〜30℃の分散液を野菜に接触させる工程と、前記分散液を前記野菜から除去する工程とを含む。例文帳に追加
This method for producing the sterilized vegetables includes a process of bringing a 0-30°C dispersion liquid which contains at least either chlorite or hypochlorite, and pulverized egg shell of an average particle diameter of 1 μm or below, into contact with vegetables, and a process of removing the dispersion liquid from the vegetables. - 特許庁
ケール及びニラの緑色野菜を酵素処理技術と機械的微粉砕技術の相乗作用により短時間に効率よくまるごと処理して低分子の機能性まるごと緑色野菜ペースト及びパウダーを製造する。例文帳に追加
Green vegetables comprising kale and leek are efficiently processed as a whole in a short time by the synergistic action of enzymatic treatment technique and mechanical pulverization technique to produce green vegetable paste and powder having low molecular weight while keeping entire functionality. - 特許庁
吸放湿特性を有する調湿部材22として、吸水性を有する微粒子状の有機ゲル(例えば、ポリアクリル酸重合体)を用いて、該調湿部材22を野菜室16の野菜容器18内に配する。例文帳に追加
A moisture adjusting member 22 is arranged within the vegetable container 18 of a vegetable chamber 16, using organic gel (for example, polyacrylic polymer) in the shape of fine particles having hygroscopicity as the humidity adjusting member 22 having moisture absorbing and desorbing property. - 特許庁
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