グルテンを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 221件
単位はグルテン。例文帳に追加
The currency unit was gulden. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
1. 米国―小麦グルテン(DS 166)例文帳に追加
1) US ? Wheat Gluten (DS166) - 経済産業省
原材料はグルテンと小麦粉。例文帳に追加
Gluten and wheat flour are the ingredients of Anpei-fu. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
グルテンの大量販売用形態例文帳に追加
FORMATION OF GLUTEN FOR MASS-MARKET - 特許庁
グルテンを含まないドウ組成物例文帳に追加
DOUGH COMPOSITION CONTAINING NO GLUTEN - 特許庁
グルテンフリーベーカリー製品例文帳に追加
GLUTEN-FREE BAKERY PRODUCT - 特許庁
小麦粉グルテンからアレルゲングルテンであるω5−グリアジンを除去して、低アレルゲングルテンを製造する。例文帳に追加
To manufacture a low-allergen gluten by removing ω5-gliadin, which is an allergen gluten, from flour gluten. - 特許庁
トウモロコシグルテンを主成分とする飼料例文帳に追加
a feed consisting primarily of corn gluten - 日本語WordNet
あなたの製品はグルテンフリーですか?例文帳に追加
Are your products gluten free? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
グルテンフリーダイエットが話題です。例文帳に追加
Gluten free diet is a topic. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
グルテンフリー食品はどちらでしょうか。例文帳に追加
Where are your gluten-free foods? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
グルテン無配合のメニューはありますか?例文帳に追加
Do you have a gluten-free menu? - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
グルテンフリー食は入手が困難です。例文帳に追加
Gluten-free meals are hard to obtain. - 旅行・ビジネス英会話翻訳例文
麩(ふ)は、グルテンを主原料とした加工食品。例文帳に追加
"Fu" refers to a processed food made with wheat gluten being the main ingredient. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
主な原材料はグルテンと小麦粉。例文帳に追加
The main ingredients of kaku-fu are gluten and wheat flour. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
グルテンを配合する時はグルテン組織を形成した後、このグルテン組織を不溶性食物繊維粉末に配合するので、グルテン組織が破壊されることなく、均一発酵され、良好な発泡食品を製造できる。例文帳に追加
When compounding gluten, a previously formed gluten texture is compounded to an insoluble dietary fiber powder and, accordingly, the fermentation is performed uniformly without destructing the gluten texture to obtain a good foamed food. - 特許庁
コムギグルテンベースの含窒素組成物例文帳に追加
WHEAT GLUTEN-BASED NITROGEN-CONTAINING COMPOSITION - 特許庁
非水性媒体中での活性小麦グルテンの展開方法例文帳に追加
EXTENSION OF ACTIVE WHEAT GLUTEN IN NONAQUEOUS MEDIUM - 特許庁
低アレルゲングルテンの製造方法例文帳に追加
METHOD OF MANUFACTURING LOW-ALLERGEN GLUTEN - 特許庁
グルテンからアレルゲンであるω5−グリアジンを除去して低アレルゲングルテンを製造する方法であり、当該製造方法では、当該グルテンを酸性水またはアルカリ性水で処理して、当該グルテンが含有する低アレルゲングルテンを抽出するとともに、当該グルテンが含有するω5−グリアジンを沈殿させて除去する。例文帳に追加
The method of manufacturing a low-allergen gluten by removing ω5-gliadin, i.e., an allergen, from gluten, includes treating the gluten with acidic water or alkaline water to extract the low-allergen gluten that the gluten contains and to precipitate and remove ω5-gliadin that the gluten contains. - 特許庁
グルテン代替品、その製造方法並びにグルテン代替品を用いたパン類及び菓子類の製造方法例文帳に追加
GLUTEN SUBSTITUTE, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND METHOD FOR PRODUCING BREAD AND CONFECTIONERY USING THE GLUTEN SUBSTITUTE - 特許庁
優れた食感を有するグルテン含有食品を調製し得る改質グルテン粉末を提供すること。例文帳に追加
To obtain a food quality improver comprising modified gluten powder, with which gluten-containing food having excellent palate feeling can be prepared. - 特許庁
本発明は、生グルテンと還元糖とを混練し、乾燥、粉砕することによって得られる、改質グルテン粉末を提供する。例文帳に追加
The food modifier comprising modified gluten powder is obtained by kneading fresh gluten and reducing sugar; and drying and pulverizing the mixture. - 特許庁
グルテンという,植物の種子中にある植物性の蛋白質例文帳に追加
a protein found in the seeds of some plants, called gluten - EDR日英対訳辞書
グルテン生成の少ない、古くなった小麦粉を敢えて使うこともある。例文帳に追加
Old wheat flour which is apt to produce a lesser amount of gluten may be intentionally used. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
寝かせるのはグルテンの安定をよくするためで、山芋は入れない。例文帳に追加
The reason for letting it stand is to stabilize the gluten and do not add yamaimo. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
グルテンは、水で練った小麦粉に含まれるたんぱく質のひとつである。例文帳に追加
Gluten is a type of protein contained in the water and wheat flour mixture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
グルタミンに富み、グルテン・フリーのペプチド調製物を提供する。例文帳に追加
To provide a gluten-free peptide preparation rich in glutamine. - 特許庁
デンプンおよびグルテンを主原料とする楊枝、串および箸例文帳に追加
TOOTHPICK, SKEW AND CHOPSTICKS CONSISTING OF STARCH AND GLUTEN AS MAIN RAW MATERIAL - 特許庁
グルテン・フリー・ペプチド調製物の製造法および得られた調製物例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING GLUTEN-FREE PEPTIDE PREPARATION AND OBTAINED PREPARATION - 特許庁
パン屑を利用したグルテン配合飼料及びその製造法例文帳に追加
GLUTEN FORMULA FEED USING BREAD CRUMB AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
小麦グルテン微粉、その製造方法及び製パン用粉末混合物例文帳に追加
WHEAT GLUTEN FINE POWDER, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND POWDERY MIXTURE FOR BAKING - 特許庁
小麦グルテンの酵素分解調味液粉末及びその製造法例文帳に追加
SEASONING POWDER COMPRISING ENZYMATICALLY HYDROLIZED WHEAT GLUTEN AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
破砕されたグルテン構造を含む非積層状であるベーカリー生地。例文帳に追加
This bakery dough contains a crushed gluten structure and has a non-laminated form. - 特許庁
小麦グルテンを粉砕時に発熱が生じ難い粉砕方法にて粉砕することにより、上記小麦グルテン微粉を得ることを特徴とする小麦グルテン微粉の製造方法を採用する。例文帳に追加
The method for producing the wheat gluten fine powder comprises crushing wheat gluten by a crushing method hardly causing heating at the time of crushing. - 特許庁
家庭などで簡単においしくノングルテン米粉パンを焼くことのできる、ノングルテン米粉パン生地とそれを用いたノングルテン米粉パンの製造方法を提供することを目的とするものである。例文帳に追加
To provide a non-gluten rice flour bread dough enabling a non-gluten rice flour bread to be readily baked deliciously at home or the like, and to provide a method for producing the non-gluten rice flower bread by using the dough. - 特許庁
105℃〜150℃でコーングルテンミール原料を加熱して二酸化硫黄含量が30ppm未満のコーングルテンミール加熱処理品を得る工程を包含するコーングルテンミール加熱処理品の製造方法。例文帳に追加
The method for producing the heat-treated product of the corn gluten meal includes a step for obtaining the heat-treated product of the corn gluten meal having the <30 ppm of the sulfur dioxide content by heating a raw material for the corn gluten meal at 105-150°C. - 特許庁
小麦グルテンまたはグリアジンを1,5−D−アンヒドロフルクトースと反応せしめて小麦グルテンまたはグリアジンのアミノ基に1,5−D−アンヒドロフルクトースを化学結合させて1,5−D−アンヒドロフルクトースがアミノ基に化学結合した小麦グルテンまたはグリアジンを製造する。例文帳に追加
The method for producing wheat gluten or gliadin with 1,5-D-anhydrofructose chemically bonded to an amino group comprises reacting wheat gluten or gliadin with 1,5-D-anhydrofructose and chemically bonding the 1,5-D-anhydrofructose to the amino group of wheat gluten or gliadin. - 特許庁
さらに、小麦粉から生グルテンを得る工程、該生グルテンに還元糖を練りこみ、還元糖含有混練物を得る工程、該還元糖含有混練物を乾燥、粉砕して還元糖改質グルテン粉末を得る工程を含む、食品改質剤の製造方法を提供する。例文帳に追加
A method for producing the food modifier comprises: a process of producing the fresh gluten from wheat flour; a process of putting the reducing sugar into the fresh gluten while kneading them to obtain reducing sugar-containing kneaded material; and a process of drying the reducing sugar-containing kneaded material and pulverizing them to obtain reducing sugar-modified gluten powder. - 特許庁
グルテンに富んだ堅く暗い色をした外皮のある麦でパンやパスタに使用される例文帳に追加
wheat with hard dark-colored kernels high in gluten and used for bread and pasta - 日本語WordNet
これらはさくっとした食感には邪魔な小麦粉のグルテン生成を抑えるための方法である。例文帳に追加
These are the procedures to prevent the production of wheat gluten, which may prevent a crisp texture. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
日本語ワードネット1.1版 (C) 情報通信研究機構, 2009-2024 License. All rights reserved. WordNet 3.0 Copyright 2006 by Princeton University. All rights reserved.License |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright Ministry of Economy, Trade and Industry. All Rights Reserved. |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Tatoebaのコンテンツは、特に明示されている場合を除いて、次のライセンスに従います: Creative Commons Attribution (CC-BY) 2.0 France |
Copyright (c) 株式会社 高電社 All rights reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |