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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 吸い物の意味・解説 > 吸い物に関連した英語例文

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吸い物を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 48



例文

吸い物例文帳に追加

soup  - EDR日英対訳辞書

吸い物例文帳に追加

Suimono (clear soup)  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

吸い物を吸う例文帳に追加

to eat soup  - 斎藤和英大辞典

吸い物例文帳に追加

a soup-bowl  - 斎藤和英大辞典

例文

吸い物例文帳に追加

Clear soup  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス


例文

吸い物の汁例文帳に追加

{the liquid portion} of a Japanese style soup  - EDR日英対訳辞書

熱い吸い物例文帳に追加

a liquid in the form of soup, called broth  - EDR日英対訳辞書

吸い物椀という食器例文帳に追加

Japanese tableware called soup bowl  - EDR日英対訳辞書

椀物・・・吸い物例文帳に追加

Wanmono: Japanese broth  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

第14章:吸い物:6種例文帳に追加

Chapter 14: Suimono (Clear soups): 6 kinds  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

吸い物吸い物の具としても用いられる。例文帳に追加

Suimono (clear soup): Somen is also used as an ingredient for suimono.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

吸い物にかおりをそえる香辛料例文帳に追加

a spice for giving aroma to soup  - EDR日英対訳辞書

みそ汁や吸い物などに入れる豆腐や肉や野菜などの具例文帳に追加

tofu, meat, vegetables and other ingredients used in a soup  - EDR日英対訳辞書

塩やしょうゆで淡泊に味をつけた澄んだ吸い物例文帳に追加

a clear soup seasoned lightly with salt or soy sauce  - EDR日英対訳辞書

吸い物においてその中心となる実を椀種という。例文帳に追加

A main, solid ingredient of suimono is called wandane.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ポン酢、鍋物の具材、天ぷら、ソテー、吸い物、味噌汁例文帳に追加

With Ponzu sauce (juice pressed from bitter oranges), for nabe dishes, tempura, saute, broth, and miso soup.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

すまし汁(吸い物)出汁を調味した、透明な汁物。例文帳に追加

Sumashi-jiru (a sui-mono dish): transparent shiru-mono dish in which soup stock is seasoned  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

胃を中心とした内臓部分を吸い物にする。例文帳に追加

Soup made with internal organs, such as the stomach.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

《諺》 料理人が多ければ吸い物がまずくなる, 「船頭多くして船山に上る」.例文帳に追加

Too many cooks spoil the broth.  - 研究社 新英和中辞典

肝吸い(きもすい)は、具にウナギの内臓を入れた吸い物例文帳に追加

Kimosui is a clear soup containing the guts of eel as a main ingredient.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

おつゆを吸い物と味噌汁を区別して使用する場合もある。例文帳に追加

Otsuyu is sometimes used to make a distinction between osuimono (a kind of soup) and miso soup.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのまま食べるか、炙ってから、お吸い物・熱燗に入れても良い。例文帳に追加

Kuchiko can be eaten by itself, or toasted and placed in soup or warmed sake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

基本的に、吸い物のように飲み干せるように仕上げられている。例文帳に追加

Basically, soup broth in the Kansai region is flavored so that customers drink it to the last drop as if they were drinking clear soup.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

吸い物は出汁で味が決まるためよい出汁をとることがなによりも重要である。例文帳に追加

The taste of suimono depends on the soup stock; therefore, it is more important than anything else to prepare good soup stock.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

蒲焼に使われる部分に比べて脂肪分が少ないため、吸い物に適していると考えられる。例文帳に追加

These guts are considered to be suited for clear soup, since they contain less fat than the part used for kabayaki (broiled eel).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

会席料理の献立は、一汁三菜(吸い物・刺身・焼き物・煮物)が基本である。例文帳に追加

The basic menu of kaiseki ryori consists of three dishes with soup (usually Japanese broth, together with sashimi or slices of raw fish, grilled and boiled foods).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

醤油の別名、したじは吸い物の下地の意から、むらさきの別名の語源は諸説ある。例文帳に追加

Shitaji, another name of soy-sauce, came from the meaning of the base (Shitaji) of Japanese soup, and there are many theories regarding the origin of murasaki, another name of soy-sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一方で煮物や吸い物の味付けには淡口を用い、出汁の風合いを壊さないよう調味する。例文帳に追加

Meanwhile, usukuchi soy-sauce is used to season boiled food or soup so that the flavor of soup stock wouldn't be spoiled.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

茹でてお浸しにしたり酢の物や胡桃合え、天ぷらや吸い物に用いられる。例文帳に追加

It is boiled and eaten with soy sauce dressing, or used for vinegared food, aemono (chopped fish, shellfish or vegetables, dressed with [miso or other] sauce) with walnuts, tenpura (Japanese deep-fried dish), and suimono (clear soup).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

京都では「鯨の吸い物」が食べられているのを井原西鶴が著書の中で紹介している。例文帳に追加

In one of his books, Saikaku IHARA described that "kujira no suimono" (whale meat soup) was eaten in Kyoto.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

本来、“吸い物”は酒肴であり“汁”は飯とともに供されるものであるが、日常的には混同されることも多い。例文帳に追加

Originally, "suimono" is an accompaniment to a drink while "shiru" including sumashijiru is served with boiled rice; however, they are often confused with each other.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

一方で、フノリ(布海苔)やアオノリ(青海苔)は、前者同様、おにぎり、ふりかけの他に、お好み焼きのふりかけ、お吸い物などに使われる。例文帳に追加

Fu nori (cloth nori)' and 'ao nori (blue nori)' are, on the other hand, used as furikake for okonomiyaki (Japanese-style pizza) or osuimono (soup) and so on, as well as onigiri or furikake.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

若芽・若葉(木の芽)は緑が鮮やかであるため、懐石料理などの彩りとして添えられ、また吸い物吸い口として用いられる。例文帳に追加

Because the young buds and leaves (leaf buds) are bright green, they're used to lend color to Kaiseki ryori (a simple meal served before a ceremonial tea) and are used as suikuchi (a fragrant garnish) for soup dishes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

同文献には「鶴肉の吸い物」の記述もあるので、ツルの肉を焼き鳥にして殿様が食べていたのかもしれない。例文帳に追加

This yakitori might have been crane meat and eaten by tono-sama (a person with higher rank), since the literature includes a description of 'Tsuruniku no suimono" (clear soup of crane meat).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

ときに吸い物の具として用いたり、桜ご飯として桜漬けや葉桜さくら葉を米とともに炊いて季節の味覚として香りや色を楽しむ。例文帳に追加

Pickled cherry blossoms are used as an ingredient for clear soup or are cooked in rice to make Sakura Gohan (Cherry Blossom Rice), and its aroma and color are enjoyed as a seasonal treat.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

巻いた状態の物は吸い物の具にされる事が多く、シート状の物は、復して各種の湯葉巻き料理にされる事が多い。例文帳に追加

Rolled yuba is often used in soup, whereas yuba sheets are often softened by soaking in warm water prior to being used for making various bean curd sheet rolls.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

東海地方では、濃口は一般用途、淡口は煮物や吸い物、たまり醤油は刺身、と使い分ける。例文帳に追加

In the Tokai region, separate soy-sauces are used for different purposes; koikuchi soy-sauce is for general purpose, usukuchi soy-sauce is used for boil food and soup, tamari soy-sauce is used for sashimi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのまま梅干やからし酢味噌を添えて食べるほか、吸い物、土瓶蒸し、寿司、天ぷら、蒲焼などさまざまな料理に用いられる。例文帳に追加

It can be eaten plain with a pickled Japanese apricot or vinegared miso (bean paste) with mustard, but it is also used in various dishes including clear soups, in a steamed dish in an earthenware teapot, sushi, tempura and for broiling.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

他にも生のモズク(あるいは塩漬けを十分塩抜きしたもの)に衣をつけて天ぷらにしたり、吸い物、雑炊などにも利用される。例文帳に追加

Fresh mozuku (or salted mozuku after removing salt fully) is used for Tempura which is fried with coating of batter, suimono (clear soup), or rice gruel.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

地域によって異なるが、多くは汁物として吸い物が添えられるが、味噌汁など別の汁物を添える場合もある。例文帳に追加

Although different from region to region, suimono (clear soup) or other types of soup such as miso-soup are often served with this type of sushi.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

最上級の食材を使い、酒や吸い物、肴、本膳、二の膳、デザートまで百を超える料理が出された。例文帳に追加

Only the best ingredients were used for a lunch that consisted of over a hundred dishes, including liquor and liquor side dishes, clear soup, honzen (main servings), ninozen (side servings), and dessert.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

吸い物(すいもの)は日本料理のスープの一種で、出汁に醤油や塩を加えて作った汁(吸い地)に椀種、つま、吸い口などを浮かべたもの。例文帳に追加

Suimono is a kind of soup of Japanese cuisine consisting of suiji (soup stock flavored with soy sauce and salt), wandane (a main, solid ingredient), tsuma (a garnish lending a touch of color), suikuchi (a fragrant garnish) and so forth.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

青味大根は昔からご祝儀用に欠かせないもので、吸い物の具や、青味の部分がキュウリの代用、刺身のつまに利用され、また漬物用として珍重された。例文帳に追加

For a long time, Aomi daikon has been an indispensable crop for ceremonial occasions; it has been used as an ingredient in clear soup, and the green portion as substitute for cucumbers or side green of sashimi, and has been a much-prized item of tsukemono (Japanese pickled vegetables).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

豆乳をじっくり加熱した時に、表面にできる薄皮を引き上げたものをゆば(湯葉・湯波)といい、おもに吸い物の具として使われたり、刺身と同様にそのまま醤油などをつけて食べたりする。例文帳に追加

When soymilk is slowly heated, the thin skin that's pulled up from the surface is called yuba (tofu skin), which is mainly used as an ingredient in soup dishes and eaten as it is with soy sauce, as one would eat raw fish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

西日本では、濃口を刺身用(たまり醤油も使われる)、淡口を煮物や吸い物用など、使い分けは東海地方とさほど変わらない。例文帳に追加

In western Japan, koikuchi soy-sauce is used for sashimi (tamari soy-sauce is also used for it), and usukuchi soy-sauce is used for boiled food and soup; the way of using separate soy-sauces is similar to that of the Tokai region.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

その後は包丁などで細かく刻み、醤油やめんつゆ、その他の薬味を混ぜ飯にかけて食べられたり、吸い物などスープに入れられたりする。例文帳に追加

After this process, mekabu seaweed will be finely chopped and will be used for food whereby it is mixed with soy sauce, noodle sauce or other condiments and served over the rice or it is added to soup.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

この行事に食べられる食品に菱餅、雛あられ、鯛やハマグリの料理(吸い物等)、ちらし寿司があり、地方によっては飲み物として白酒(日本酒)、生菓子の引千切がある。例文帳に追加

At the festival, people eat hishi-mochi (red, white, and green diamond-shaped rice cakes), hina-arare (cubic rice crackers for Hina-matsuri), the dishes (soup, for example) of red sea bream or hamaguri (common oriental clam), chirashi sushi (literally, scattered sushi, or a bowl of sushi rice topped with an assortment of fish, vegetables, and the like); and in some regions, they have shirozake for drinking and the fresh sweet hichigiri (a round sheet of rice cake with sweet bean paste tucked inside it).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

復元性に優れ、炊飯米(ご飯)に混ぜ込んだときや湯をかけて吸い物等にしたときに、乾燥前の独特の食感であるカリカリした食感を保有する硬質乾燥カット梅を製造する方法と、該方法により得られる硬質乾燥カット梅とを提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a method for producing hard and dry cut Japanese plum excellent in a restoration property, and having crisp palate feeling peculiar to Japanese plum before drying when admixed to boiled rice or when served as a soup by pouring boiled water thereon; and to provide hard and dry cut Japanese plum obtained by the method. - 特許庁

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