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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 旨味しいの意味・解説 > 旨味しいに関連した英語例文

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旨味しいの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 17



例文

飲食開始から終了まで風味や旨味が持続し、しかも飲食の経過に伴って風味や旨味が変化する、全く新しいタイプの固形スープ、この固形スープを用いたスープ付麺およびその調理方法を提供することである。例文帳に追加

To provide an entirely new type solid soup which can maintain a flavor and a taste from an eating or drinking-starting time to an eating or drinking-finishing time and can further change the flavor and the taste with the passage of the eating or drinking time, to provide soup-having noodles using the solid soup, and to provide a method for cooking the noodles. - 特許庁

かに味の蒲鉾によってししゃも卵をロール状に包み込んだ蒲鉾で、調和のとれた新しい食感と旨味を同時に味わうことができる蒲鉾の提供。例文帳に追加

To provide a Kamaboko obtained by wrapping smelt eggs with Kamaboko having crab taste into a roll shape, and simultaneously having both of a new texture and deliciousness in good balance. - 特許庁

特別な設備を必要とせずに、短時間で、効率よく、動物性原材料から旨味成分を抽出して美味しいスープおよびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for efficiently producing a delicious soup within a short time by extracting palatable ingredients from an animal raw material without requiring special equipments. - 特許庁

飲食品の好ましくない雑味、エグ味、酸味、苦味、渋味を低減し、好ましい旨味や甘味を付与することのできる呈味改善剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a taste improver of food and drink which reduces undesirable odd flavor, harsh taste, sour taste, bitter taste and astringent taste of food and drink and gives desirable good taste and sweet taste. - 特許庁

例文

生イカよりも旨味が増強された干しイカを製造する等の水産物、農産物の含有アミノ酸を増大させる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for increasing the contents of amino acids in marine products or farm products, for example, in producing dried cuttlefish having more increased deliciousness than that of raw cuttlefish. - 特許庁


例文

本発明は被加熱物の旨味や食感を損なうことなく脂肪を落として加熱を行い、健康的でおいしい料理を供する簡便な調理方法を実現することを課題とする。例文帳に追加

To provide a simple method for cooking by which a healthy and tasty dish is served by removing fats to carry out heating without deteriorating UMAMI or texture of a material to be heated. - 特許庁

ニンニク、玉ねぎ、椎茸が有する本来の旨味成分エキスをその味覚を損なうことなく、比較的短時間内に調味液中に取り出すことのできる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a seasoning liquid, through which constituent extract having a palatability inherent in garlic, onion or mushroom can be taken out so as to dissolve into a seasoning liquid within a relatively short time without loosing the taste. - 特許庁

電子レンジによる加熱によって、焼魚らしい食感や香ばしさを維持し、従来にない旨味を持ち、しかも商業レベルの規模で生産することができる調味魚及びその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a seasoned fish which is heated with a microwave oven to keep a texture and a smell like those of a grilled fish, has a new good taste, and can be produced in a commercial level scale; and to provide a method for producing the same. - 特許庁

椎茸独特の旨味を著しく増加させることによって、少ない添加量で椎茸独特の美味や風味の食品を加工し、さらに、そのままの状態でも美味に食べることができるようにする。例文帳に追加

To provide the subject food significantly increased in the deliciousness peculiar to Cortinellus shiitake to be afforded with the good taste or flavor peculiar to Cortinellus shiitake with a small amount thereof added, and eatable tastily either directly or after processed. - 特許庁

例文

各種の飲料製品にそれぞれ好適な柔らかい、舌先でも容易に潰れる粒状を浮遊させて、新規に好適な食味食感を付与し、飲料製品の旨味向上に資する。例文帳に追加

To improve taste of a beverage by giving it a new and suitable taste and palate feeling by suspending therein soft grains easily breakable on the tip of a tongue and suitably selected for individual beverages. - 特許庁

例文

脂質らしい食感及び旨味(フレバーリリースを含む)を有し、糊状感がなくかつ耐熱性を有する脂質代替物を得ることができる脂質代替物の素、脂質代替物、及び低カロリー食品を提供する。例文帳に追加

To provide a base for a lipid substitute with which a lipid substitute having lipid-like texture and taste (including flavor release), free from no sticky paste feeling and having heat resistance, can be obtained; and to provide a lipid substitute; and to provide a low-calorie food product. - 特許庁

冷たい、クール麻婆豆腐を造るときに、スープを使わず、片栗粉も使わず、火も使わず、どの様な作業をすれば、スープの旨味と、美味しい食感が生まれ、誰でも簡単に造れるクール麻婆豆腐の、調味料の開発。例文帳に追加

To develop a seasoning material for cold, cool Mapo Tofu, obtained by performing some operations without using soup, dogtooth violet starch and fire in the case of making the cool Mapo Tofu so as to produce the taste of the soup and delicious food texture, and capable of being easily prepared by anybody. - 特許庁

容易に調製でき、食感がよく、香辛料や塩とバランスよい風香味を有し、繰り返し食した場合、旨味をより強く感じ、辛さも程良く引き立つという、好ましい食味を有する乾燥肉製品を提供する。例文帳に追加

To obtain a dried meat product capable of easily being processed, having good palatability, a good balance of flavor and taste with a spice or salt and causing a favorable taste imparting stronger deliciousness and extracting moderate pungency when repeatedly eaten. - 特許庁

0.2μg/ml以上のグリセロ糖脂質を含有し、飲料全体に対するカテキン類の濃度が380ppm以下である容器詰茶飲料によって、渋味が抑えられ、旨味・コク味が強化された容器詰緑茶飲料が得られる。例文帳に追加

The container-packed green tea beverage having reduced stringency, and enhanced deliciousness and rich taste contains glycoglycerolipid of ≥0.2 μg/ml, and is regulated so that the concentration of catechins based on the whole beverage may be ≤380 ppm. - 特許庁

専門店で実施しているような手間のかかるだし取り作業を行わなくても、風味原料由来のだしの旨味を強く感じさせることができ、それゆえ工業的に効率よく製造することが可能なだし入り液体調味料を提供すること。例文帳に追加

To provide soup stock-containing liquid seasoning capable of giving strong feeling of deliciousness of soup stock derived from a flavor raw material even without performing troublesome soup stock-making work like work put into practice in a specialty store, and as a result, efficiently commercially producible. - 特許庁

調理米飯、無菌包装米飯などの加工米飯を製造するに当たり、米飯粒のほぐれ性を向上させ、かつ、米飯の旨味を損なうことなく、ぱらっとした食感および好ましい風味、光沢を与える加工米飯用改良剤およびそれを用いた加工米飯を提供する。例文帳に追加

To obtain both an improver for processing cooked rice capable of improving loosening properties of cooked rice grain and providing the processed cooked rice with light palatability, preferable flavor and luster without impairing flavor of cooked rice in producing processed cooked rice such as cooked rice, aseptic packaged cooked rice, etc., and the processed cooked rice using the improver. - 特許庁

例文

それ自体は無味であるが、各種食品、医薬品の呈味機能の中、塩から味、甘み、旨味などの好ましい味を増加させ、苦味、酸味の中、好ましくない味を減少させるなど、呈味の改良を行い、例えば塩分過多、糖分過多による健康障害などの防止などに資する呈味改良剤の提供。例文帳に追加

To obtain an taste improver for improving taste, e.g. increasing preferable tastes such as saltiness, sweetness and deliciousness out of taste functions of various foods and medicines and decreasing unwanted tastes out of bitterness and acid taste, and useful for preventing health disturbance caused by excessive salt and excessive sugar. - 特許庁




  
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