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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 炒めるの意味・解説 > 炒めるに関連した英語例文

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炒めるを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 37



例文

玉ねぎを炒める例文帳に追加

Saute onions.  - Weblio Email例文集

チャーハンを炒める例文帳に追加

To fry fried rice.  - Weblio Email例文集

玉ねぎをフライパンで炒める例文帳に追加

Saute onions in a fry pan.  - Weblio Email例文集

ケールはさっと炒めることが多いです。例文帳に追加

Kale is often stir-fried. - 浜島書店 Catch a Wave

例文

彼がキャベツとタマネギをバターでじっくり炒める例文帳に追加

He stir-fries the cabbage and onion slowly in butter.  - 京大-NICT 日英中基本文データ


例文

彼が玉ねぎとにんにくを弱火でじっくりと炒める例文帳に追加

He stir fries some cabbage and garlic over low heat.  - 京大-NICT 日英中基本文データ

飯を肉などとともに油で炒める焼き飯という料理例文帳に追加

a food called fried rice, in which rice is fried in oil with other ingredients  - EDR日英対訳辞書

米飯や具材、調味料等の米飯原料を十分に撹拌混合しながら炒めることができ、しかも大量の米飯を連続して炒めることができる米飯の連続炒め装置及び方法を提供する。例文帳に追加

To provide an apparatus and a method for continuously frizzling boiled rice by which boiled rice raw materials such as the boiled rice, ingredients to be mixed and seasonings can be frizzled while they are sufficiently agitated and mixed and a large amount of the boiled rice can be continuously frizzled. - 特許庁

生米又は炊飯後の米飯を油で炒める油調理飯の成形前にα化でんぷん及び/又はα化加工でんぷんを加える。例文帳に追加

The cooked rice is obtained by adding pregelatinized starch and/or pregelatinized processed starch before forming rice cooked with oil obtained by frying raw rice or cooked rice after cooking with oil. - 特許庁

例文

連続的に米飯を炒める、食感のよい炒飯および冷凍炒飯の製造方法、ならびにその装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing palatable fried rice and frozen fried rice comprising continuously frying cooked rice; and to provide a device for producing palatable fried rice and frozen fried rice. - 特許庁

例文

ホワイトソースは、まず植物油を110〜130℃に加熱した後に小麦粉を加え、5〜10分炒める例文帳に追加

The white sauce is prepared by heating vegetable oil at 110-130°C, adding wheat flour, frying them for 5-10 minutes. - 特許庁

工業的にニーダー等でミンチ肉を油脂で炒める際に、油脂を加熱後、おろししょうがおよび/またはおろしにんにくを投入し加熱攪拌後、ボイル加工したそぼろ状ミンチ肉を投入し加熱攪拌し、さらにその後加熱処理されていないミンチ肉を投入し炒めるという製造方法により上記目的を達成した。例文帳に追加

The method for producing the seasoning comprises heating oil and fat, charging grated ginger and/or grated garlic thereto, heating those under stirring, charging boiled and powdery minced meat thereto and heating those under stirring and further charging minced meat which is not heat-treated thereto and frying those when industrially frying the minced meat with oil and fat in kneader, etc. - 特許庁

これによって、食材を容器3で炒めた後に調理用液体を供給することができるものであり、食材を炒める特有の調理効果を得て、おいしいポタージュなどのスープを自動調理することができる。例文帳に追加

This constitution can supply the cooking liquid after frying the food materials in the vessel 3 to provide unique cooking effects of frying the food materials, thereby automatically cooking the tasty soup such as the potage. - 特許庁

肉類に対して接触処理を行うことにより、焼く、炒める、揚げるなどの加熱調理を行っても、柔らかい肉質で、肉汁に富み且つ良好な風味と食感を与えることができる肉類の食感及び風味改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a texture and flavor improver for meats capable of imparting soft meat quality having a rich meat juice and a good flavor and texture even when cooked such as roasting, frizzling or frying. - 特許庁

乾燥キャベツを食用油脂と共に炒めることを含んでなる、炒め物食品に調理感を付与することのできる組成物の製造方法、およびそれにより得られる調理感付与剤。例文帳に追加

The invention relates to a method for manufacturing a composition capable of imparting cooking feeling to the stir-fry food comprising frying dried cabbage and edible fats and oils together, and a cooking feeling imparting agent obtained thereby. - 特許庁

油で揚げる(deep frying)場合および油で炒める(shallow frying)場合のように大量の脂肪を使用する料理方法と置き換えることができ、脂肪レベルが低減された調理済み食品を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a cooked food, capable of substituting a cooking method using a large amount of fat such as a case of deep-frying and a case of shallow frying, and providing the cooked food with a reduced fat level. - 特許庁

料理人が体を壊すことなく容易に食材を炒めることが出来ることは勿論のこと、炒め作業中に食材を上手くほぐすことを可能とし、より美味しい炒めものを得ることを可能としたロータリー式炒め装置を提供する。例文帳に追加

To provide a rotary frying apparatus with which a cook can easily fry foodstuff without damaging his/her health and the foodstuff can be loosened well in the middle of frying work to obtain more delicious fried food. - 特許庁

玉ねぎを、香味油(食用固形脂100重量部、酵母エキス加工調味料1〜10重量部及び水0.3〜5重量部を加熱して得られる固形又は半固形の香味油)の存在下、加熱し炒める例文帳に追加

The method for producing stir-fried onion includes heating and stir-frying onion in the presence of flavor oil (solid or semi-solid flavor oil obtained by heating 100 pts.wt. of edible solid fat, 1-10 pts.wt. of yeast extract processed seasoning, and 0.3-5 pts.wt. of water). - 特許庁

炒めごはんを調理する際に、米飯がべとつくことなくパラパラとほぐれてきれいに炒めることができる炒めごはん用濃縮調味液を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a concentrated seasoning liquid for fried cooked rice in which cooked rice is separately loosened and can beautifully be fried when cooking fried cooked rice. - 特許庁

茎4を、該茎4の軸方向と直角方向に輪切りにしてチップ5を形成し、該チップ5を揚げるか炒めるかして味付けするか又は粉末にして各種食品に混入できるようにすることを特徴とする。例文帳に追加

This food is obtained by sectionally cutting the stem of broccoli in the direction perpendicular to the axial direction of the stem and subsequently frying the formed stem chips to season or pulverize the chips so that the fried chips or powder can be added to various kinds of foods 1, 11. - 特許庁

皮をむいた生の玉葱を、所定形状にカットし、該玉葱100重量部あたり50〜100重量部の熱水と接触させ、ついで3〜20重量部の食用油の共存下で品温90〜102℃で70〜170分間炒めることを特徴とする炒め玉葱の製造方法。例文帳に追加

This fried onion is obtained by cutting peeled raw onion in a prescribed shape, bringing into contact with 50-100 pts.wt. of hot water per 100 pts.wt. of the onion and frying the onion at 90-102°C for 70-170 min in the existence of 3-20 pts.wt. of an edible oil. - 特許庁

素材である魚介の身を分け、一方をミンチにして、他方を焼く、蒸す、炒める、揚げる、煮る、干すなどから選ばれる一の加工を施してからその身を解し、これに前記ミンチにした分を加えて練り合わせ、これをケーシングに詰めたものとする。例文帳に追加

The sausage is obtained by dividing the meat of fish and shellfish as a material, mincing one part and giving the other part one process selected from baking, steaming, frying, deep-frying, boiling, and drying followed by loosening the meat, adding the minced part to the meat followed by kneading, and filling the product in a casing. - 特許庁

原料米を水に浸漬し、水切り後、油脂とともに炒めることにより水分含有率を15〜20%に調整し、該水分調整後の原料米を具材、水および調味料とともに容器に充填して密封後加熱殺菌する容器詰め食品の製造方法。例文帳に追加

This method for producing the packed food is characterized by immersing rice of raw material in water, draining the rice, frying the drained rice together with a fat or fatty oil to adjust the water content to 15 to 20%, charging the water content-adjusted rice of raw material into a container together with water and a seasoning, and then thermally sterilizing the charged mixture. - 特許庁

炒め物をする時にフライパンを予熱し、予熱が終了して炒めものが出来る適温に達した後、炒める食材の準備が出来ていなかった場合、食材の準備が出来る一定時間はフライパンの温度を維持するように最低減の火力で加熱を制御し、一定時間後は加熱を終了するようにする。例文帳に追加

To preheat a frying pan for stir-frying and, when a cooking ingredient to be stir-fried is not prepared even after a suitable temperature for stir-frying is reached after preheating it, to control heating by the minimum thermal power for a certain time for cooking ingredient preparation, and to terminate heating after the certain time elapses. - 特許庁

本発明は、米飯を再調理せずに食する際に、又は温め直す、炒める、蒸す、炊く等の再調理時において、米飯のバラケ性が著しく良好であり、適度の硬さ、弾力(粘弾性)、歯ごたえ及び滑らかさがあり、喉ごしが良い食感で食味にも影響が無く、さらに温め直し時間、また冷凍米飯の場合であれば復元時間が短縮された米飯を製造することを目的とする。例文帳に追加

This quality improver for the cooked rice is obtained by dispersing a phospholipase-treated product of a yolk or a whole egg in a neutral lipid. - 特許庁

塩を炒める例文帳に追加

decrepitate salts  - 日本語WordNet

強火で手早く炒める例文帳に追加

fry briefly over high heat  - 日本語WordNet

なべで肉をブラウン色になるまで炒める例文帳に追加

brown the meat in the pan  - 日本語WordNet

中華鍋で野菜を強火ですばやく炒める例文帳に追加

stir-fry the vegetables in a wok  - 日本語WordNet

炒める前に豚肉の切り身にパン粉をつけて下さい例文帳に追加

bread the pork chops before frying them  - 日本語WordNet

肝臓のような形をしたナッツで、炒めることによって食べられる例文帳に追加

kidney-shaped nut edible only when roasted  - 日本語WordNet

繊切りにした材料を砂糖・醤油を用い甘辛く炒めるもの。例文帳に追加

It is a salty-sweet dish made by cutting ingredients into thin strips and stir-frying them with sugar and soy sauce.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

基本的な作り方はフライパンに油をひき、鶏肉を入れて色が変わるまで炒める例文帳に追加

Basically, the method of cooking is to heat a little oil in a frying pan, stir-fry the chicken until it gets brown, then add the other ingredients.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また沖縄においても血と共に肉を炒めるといった積極的に血を利用する料理もある。例文帳に追加

In Okinawa, there is a dish using the blood of whale meat actively, for example, by frying the meat together with the blood.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-鍋に少量のゴマ油をおとし、火にかけて煮立ったところへ卯の花をいれ、たえず杓子でかきまぜながらよく炒める例文帳に追加

Heat a small amount of sesame oil in a skillet and add unohana, then stir it constantly with a wooden ladle.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

産地の栃木県では、この他に、煮る、炒める、きんぴら、卵入りの干瓢汁、酢の物などにも用いることが多い。例文帳に追加

In Tochigi Prefecture, the production center, Kanpyo is often used, other than the above, as boiled foods, fried foods, kinpira, kanpyojiru with egg mixed and vinegared foods.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

他の国の米料理の多くは炒める・煮るなど野菜と同じ位置付けにある食材として用い、味付けしたものを食べることが多い。例文帳に追加

In many of the rice-using dishes in other nations, rice is used as a foodstuff whose positioning is the same as that of vegetables that are to be fried or boiled, and these dishes are usually flavored.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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