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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 焦げ目の意味・解説 > 焦げ目に関連した英語例文

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焦げ目を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 87



例文

この焦げ目が美味しいんだよね。例文帳に追加

These charred bits are tasty. - Tatoeba例文

ハンバーグ焦げ目付け装置、ハンバーグ製造装置、及び焦げ目付きハンバーグ例文帳に追加

HAMBURGER BROWNING DEVICE, HAMBURGER MANUFACTURING DEVICE AND HAMBURGER WITH GOLDEN BROWN - 特許庁

焦げ目付用シート、容器、及び焦げ目付用シートの製造方法例文帳に追加

SHEET FOR SCORCHING, CONTAINER, AND METHOD OF MANUFACTURING SHEET FOR SCORCHING - 特許庁

魚を両面に焦げ目がつくまで油で揚げなさい例文帳に追加

Deep‐fry the fish until brown on both sides. - Eゲイト英和辞典

例文

調理及び焦げ目付け用途用マイクロ波サセプタ例文帳に追加

MICROWAVE SUSCEPTOR FOR COOKING AND BAKING BROWN - 特許庁


例文

焦げ目付麺の製造方法及びその麺例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING SCORCHED NOODLE AND THE NOODLE - 特許庁

焦げ目付け皿およびそれを用いた高周波加熱装置例文帳に追加

BROWNING PLATE AND HIGH FREQUENCY HEATING APPARATUS USING THE SAME - 特許庁

魚肉の練り製品に焦げ目を入れたペットフード例文帳に追加

PET FOOD PRODUCT AS SCORCHED FISH PASTE - 特許庁

焦げ目を付け易くして、焦げ目範囲を所定の領域に指定できる内釜を提供すること。例文帳に追加

To provide an inner pot for performing the designation of a range for a burnt part of cooked rice in a prescribed area by easily obtaining a burnt part of cooked rice. - 特許庁

例文

油でキツネ色に焦げ目をつけてから密閉容器の中でぐつぐつ煮た例文帳に追加

cooked by browning in fat and then simmering in a closed container  - 日本語WordNet

例文

「とろりとした葛餡」や「焦げ目の香ばしさ」が主に評価される。例文帳に追加

The thick sweet sauce made of arrowroot starch' and 'the savory smell of a slightly burned surface' are especially preferred.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

-木綿豆腐の表面をバーナーであぶって焦げ目をつけたもの例文帳に追加

A browned tofu made by roasting momendofu over a burner  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

泡状プリンミクス上に焦げ目になりやすい組成物を塗布する。例文帳に追加

And coats an easily scorching composition on the foamed pudding mix. - 特許庁

これによって、焦げ目付け皿8の発熱効率を向上させ焦げ目付け調理時間を短縮できるとともに、焦げ目付け調理において高周波による食品内部からの加熱が少なく水分/旨み成分が多く残る調理を実現できる。例文帳に追加

Thus the heat generating efficiency of the browning pan 8 is improved, a browning cooking time can be shortened, and the cooking capable of keeping high moisture content/juicy components can be performed by reducing heating from the inside of food by high frequency wave in the browning cooking. - 特許庁

ステーキ肉に小麦粉をまぶして焦げ目をつけ,タマネギ・トマトなどと煮こんだ料理例文帳に追加

a food that is made by coating steak meat with wheat flour and boiling it with onions and tomatoes  - EDR日英対訳辞書

しかも、食事中に焦げ目Xを見ることで、視覚的に食事中の人の食欲を高めることができる。例文帳に追加

The scorch mark X is effective for visually stimulating the appetite at dinner. - 特許庁

本発明は使い勝手のよい焦げ目付け皿を使用する高周波加熱装置に関するものである。例文帳に追加

To provide an easy to use high frequency heating device using a browning plate. - 特許庁

前記油揚げ表面の焦げ目3が、バーナーであぶって形成されたものであることが好ましい例文帳に追加

The scorches 3 made at the surface of the fried bean curd is preferably formed by being parched with a burner. - 特許庁

焦げ目付け皿1に関する情報、焦げ目付け皿1の予熱が完了するまでの時間を表示手段10に表示することで、使い勝手のよい高周波加熱装置を提供することができる。例文帳に追加

In this user-friendly high frequency heating device, information about the browning plate 1 and the time until preheating of the browning plate 1 is completed, are displayed on a display means 10. - 特許庁

軽く火を通して焦げ目を付けたものは生とは違った味わいがあり、酒の肴にするのも良く、また、茶碗蒸しに彩として入れることもある。例文帳に追加

Kamaboko, slightly toasted and browned, has a slightly different flavor than the raw form; it tastes good together with beverages and is sometimes put into a chawan-musi (steamed-egg hotchpotch) as an embellishment.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、火で直接炙るので焦げ目がつきやすく、落ちた脂による煙で多少燻されるので香ばしい風味となる。例文帳に追加

Grilling directly over a fire causes meat to readily brown and the fat that drips down leads to a slight smoking effect which adds a smoky taste.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

あまり熱量を必要せずに、ピザの上面へ適切な焦げ目を付けることができるピザ用窯を提供すること。例文帳に追加

To provide an oven for a pizza, capable of forming a proper scorch on the upper surface of the pizza without requiring so much calorie. - 特許庁

電子レンジにおける食品の加熱、焦げ目、および/またはカリカリ感の向上を提供するためのマイクロ波加熱用パッケージを提供する。例文帳に追加

To provide a microwave heating package that constructs for heating, browning, and/or crisping a food item in a microwave oven. - 特許庁

電子レンジ調理の際に食品の滲出物を吸収すると共に食品の焦げ目付け及びかりかりの焼き上げを高める構造体を提供する。例文帳に追加

To provide constructs that absorb exudates and enhance browning and crisping of the food item during heating in a microwave oven. - 特許庁

周縁部の透過部23や側面部の透過部24は、マイクロ波を透過させて焦げ目は作らないが餅を加熱して柔らかくする。例文帳に追加

The rice cake is heated and softened without browning, by the microwave at a transmission part 23 of a peripheral edge part and a transmission part 24 at a side part. - 特許庁

電子レンジを用いて、容易に食品の上下両面に同時に焦げ目をつけることができる電子レンジ加熱調理用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container for microwave oven cooking which is capable of easily and simultaneously giving browning both to the upper and lower surfaces of a food by the use of a microwave oven. - 特許庁

被加熱物の両面に同時に焦げ目を付けることができる加熱補助部材を提供することを目的とする。例文帳に追加

To provide a heating assist member capable of simultaneously browning both surfaces of an object to be heated. - 特許庁

マイクロ波を照射したとき、この発熱体3によって餅9を加熱すると共に表面に焦げ目を作る。例文帳に追加

When the microwave is irradiated, the rice cake 9 is heated by the heating element 3 and its surface is browned. - 特許庁

高周波加熱により被加熱物の内部を加熱し、その表面に焦げ目を付けることのできる高周波加熱装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a high frequency heating device for heating the inside of a heated matter by high-frequency heating to brown its surface. - 特許庁

卵白の泡立て焦げ目を付けた物1を貼りつける事によりソフトクリームの溶ける時間を遅らせる。例文帳に追加

Egg white is whipped and scorched to give a scorched material 1, which is attached to a soft cream to delay a melt time of soft cream. - 特許庁

筍10aの皮を剥き、筍10aを水煮し、水煮された筍10aの表面を焼いて焦げ目Xを付ける。例文帳に追加

A bamboo shoot 10a is skinned, boiled in water and roasted to form a scorch mark X on the surface. - 特許庁

高周波加熱により被加熱物の内部を加熱し、その表面に焦げ目を付けることのできる高周波加熱装置を提供すること。例文帳に追加

To provide a high frequency heating apparatus capable of generating a burn on the surface of any object to be heated by heating its inside with high frequency heating. - 特許庁

例えば、グリル調理において、魚の中身を乾燥させることなく表面に適度な焦げ目をつけることができる。例文帳に追加

For example, in grill cooking, a proper scorched part can be formed on a surface without drying the contents of fish. - 特許庁

こうして、過熱水蒸気による加熱調理によってジューシーな仕上がりを得ると共に、食材4の表面に最適な焦げ目を付ける。例文帳に追加

Thus the juicy finish can be achieved by heating-cooking by superheated steam, and the surface of the cooking ingredient 4 can be optimally browned. - 特許庁

食品に焦げ目を付けたり、クリスピーな食感を付与することができると同時に、食品を蒸して調理する機能を有する調理用容器と、食品に焦げ目を付けたり、クリスピーな食感を付与することができると同時に、食品を蒸して調理する調理方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooking container having functions capable of browning food product, applying crispy texture thereto and at the same time steam-cooking the food product; and to provide a cooking method capable of browning the food product, applying the crispy texture thereto and at the same time steam-cooking the food product. - 特許庁

電子レンジ加熱で生じた焦げ目が食品の内部や表面上の具材中に存在する水分の沸騰や油分の移動によって乱されて食感が低下してしまう現象を抑制し、風味豊かな焦げ目を維持した食品とその食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a food capable of maintaining richly flavored scorch through inhibiting such a phenomenon that scorches produced by heating with a microwave oven is disordered when water contained inside the food and ingredients on the surface thereof is boiled or oil is transferred and thereby its palate feeling declines. - 特許庁

赤外線検知手段の検知部に食品から発生する蒸気が付着結露することによって生じる異常出力を受けると、加熱手段を停止させることで、食品の過加熱を防止し、食品に過大な焦げ目がついて、焦げ目臭の発生などがなくすことができる。例文帳に追加

When abnormal output generated by adhesion and condensation of steam generated from the food is received by the detection part of the infrared detection means, the heating means is stopped to prevent overheating of the food, and also to prevent excessive burning of the food and generation of burning odor. - 特許庁

両面焼き調理では、レンジ焼き皿上の食品は、上面にはグリルヒータにより焦げ目を付けられ、また、下面にはレンジ焼き皿の高周波発熱体により焦げ目が付けられ、さらに、食品内部は高周波により加熱されることにより、より短時間の加熱が実現できるのである。例文帳に追加

In double-face cooking, food on a grill plate is scorched by a grill heater on the upper side, and scorched by a high-frequency heating body on the grill plate on the underside, while the inside of the food is heated by high frequency to be heated in shorter time. - 特許庁

従来より電子レンジ加熱で食品表面に焦げ目を生じさせる際に用いられている糖とアミノ酸に加えて予めα化されていない澱粉類を含む組成物を食品表面に付着させることによって、澱粉類の皮膜形成能の高さと食感に与える影響が少ないという2重の特質により、良好な焦げ目と風味を維持した食品を得ることが可能となる。例文帳に追加

This food wherein favorable scorches and flavor are maintained owing to double characteristics of starch, namely, high coating film-forming ability and slight effect on palate feeling can be obtained by allowing a composition containing starch not pregelatinized in advance, as well as sugar and amino acid each of which is conventionally used for making the food surface scorched through heating with a microwave oven, to adhere to the food surface. - 特許庁

異なる食材に応じた加熱パターンとすることができ、その表面に選択的に焦げ目等をつけて加熱、或いは非加熱処理を行うことができるマイクロ波加熱用容器を提供する。例文帳に追加

To provide a container to be heated by microwaves capable of making a heating pattern corresponding to a different food material for heating or not heating by selectively browning its surface or the like. - 特許庁

トースター等の加熱源と食パンの間を食パン模様やきシートで遮断して、任意模様の焦げ目がついたトーストを供することで、任意模様にバター、ジャム等を塗り、乗せることで、楽しみながらトースト料理ができる。例文帳に追加

A heating source such as a toaster is interrupted from sliced bread by the sheet for patterned toasting to provide toast browned in an optional pattern, and butter, jam or the like is spread on the optional pattern. - 特許庁

一定の形状に整えられた卵焼きを、卵焼きとしての適度な焦げ目が付されながらしっとりとしたソフト感を有する卵焼き製品を得ることを課題とする。例文帳に追加

To provide a method for producing fried eggs each trimmed to a given shape and having moist and soft feeling while given moderate scorches adequate for the fried eggs. - 特許庁

ソーセージ用ケーシング充填後の凝固加熱処理と、ケーシング剥ぎ後のフライヤーによる油調処理と、炭火焼き処理により、ソーセージ表面に焦げ目を有することを特徴とする、炭焼きソーセージ。例文帳に追加

This charbroiled sausage has scorch on a sausage surface by a solidification heating treatment after casing filling for sausage, a deep frying treatment with a fryer after peeling casing and a charbroiling treatment. - 特許庁

被調理体の焦げ具合の調整が可能であって、その調整によってどの程度の焦げ目がつくかを視覚的に認識出来るオーブン調理器を提供する。例文帳に追加

To provide an oven cooker that can adjust the degree of scorching of a body to be cooked and allows the degree of scorching to be recognized visually by the adjustment. - 特許庁

食品を電子レンジのマイクロ波により加熱したり焦げ目を付けたりして加熱調理するためのシートを用いた電子レンジ加熱用容器及びこれを用いた調理法の改良に関する。例文帳に追加

To provide a container for microwave heating in which a sheet is used for the purpose of cooking by heating and browning food with a microwave of a microwave oven, and also to provide an improved recipe using this container. - 特許庁

より短時間の加熱調理により褐変し、良好な焦げ目と香ばしい焼成風味を呈するとともに、10〜18℃の温度で保存しても保存中に褐変し難いチーズの提供。例文帳に追加

To produce cheese having good scorching and giving pleasant-smelling baked taste through browning by cooking the same in shorter time and hardly browning during preservation at 10-18°C. - 特許庁

電子レンジで加熱した際に、焼き面がほどよい焦げ目を有し、また食感もクリスピーである餃子、ピザ、ステーキ、魚を製造する方法であって、さらにハンドリングが容易で製造安定性に優れた製造方法の提供。例文帳に追加

To provide a food producing method for producing Gyoza (Jiaozi:Chinese food), pizza, steak and fish which have moderate scorch in burnt mark when heating with a microwave oven, and crispy palate feeling, easy to be handled and excellent in production stability. - 特許庁

人造大理石成形品の耐衝撃強度を低下させないで、天ぷら鍋などの200℃を越える加熱鍋を直においても焦げ目をつくらない耐熱性を有する。例文帳に追加

To provide an artificial molded marble which has heat resistance capable of preventing browning on the surface of the marble even if a pan like a deep flyer, heated at 200°C or more, is directly put on the marble, without deteriorating shock resistance. - 特許庁

被加熱物と棒状ヒータとの間に面材を介在させる加熱調理器において、1本の棒状ヒータによる安価なコストで、被加熱物に均等な焦げ目を全体につけることができる加熱調理器を得る。例文帳に追加

To provide a heating cooker for inexpensively producing a uniform browned part to the whole heating object by one bar-shaped heater in the heating cooker of a type interposing a face material between the heating object and the bar-shaped heater. - 特許庁

例文

高周波加熱により被加熱物の内部を加熱し、その表面に焦げ目を付けることのできる高周波加熱機器用調理器具を提供すること。例文帳に追加

To provide a cooker for a high frequency heating apparatus capable of generating a burn on the surface of any object to be heated and heating as well its inside with high frequency heating. - 特許庁

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