例文 (7件) |
直火焼きするの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 7件
直火式炭焼き窯で黒炭焼き窯と白炭焼き窯に共通する火入れから炭の窯だしまでの煩雑で熟練を要する操作を軽減する生産性の高い炭焼き窯を提供する。例文帳に追加
To provide a highly productive charcoal oven of a direct firing type, which reduces complex and skill requiring tasks from firing to taking out charcoal from an oven common for black and white charcoal ovens. - 特許庁
竹輪のように、アルミの棒に麩の生地を巻いて、回転させながら直火焼きする。例文帳に追加
The process of making kuruma-bu is similar to that of chikuwa, fish sausage, whereby aluminum posts are coated with fresh gluten dough that are roasted over an open fire. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
それにより、串焼きの旨味を最も引き出せる直火焼きでも、焼き時間や焼き温度を微妙に調節する手間なく、短時間で串焼き全体を均質に焼きあげられ、熟練の技術がなくても、常に軟らかく安定した最良の食感と食味を提供できる。例文帳に追加
As a result of this, it is possible to homogeneously roast the whole spit-roasted food in a short time even by direct fire which can most draw delicious taste of the spit-roasted food, without costing much labor of delicately adjusting roasting time and roasting temperature, and to offer the best palate feeling and taste always soft and stable without having a skilled technique. - 特許庁
均質かつ敏速に串焼き調理ができ、また、直火の旨味を十分に生かした食感と食味を呈する、柔らかい串焼き食品を提供できる串焼き用加工食材の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a spit-roasting processed food material allowing homogeneous and rapid spit-roasting cooking, and capable of offering a soft spit-roasted food which presents palate feeling and taste which sufficiently use delicious taste of direct fire. - 特許庁
ナスを直火やグリルなどで焼き、すりおろしたショウガやワサビなどを添えて、醤油やポン酢などで味付けをする料理。例文帳に追加
It is a recipe in which eggplant is grilled over an open flame or on a grill, seasoned with a dash of soy sauce or ponzu soy sauce (soy source containing citrus juice) and garnished with some grated ginger or wasabi (Japanese horseradish). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また鶏枯節の製造法は、直火焼き又は煮熟などの加熱処理した鶏肉の胸肉又はささみ肉を、90℃で三日間燻乾燥して、水分含有量を20%以下にし、そして10〜14日間かび付けすることを特徴としている。例文帳に追加
The breast meat of a chicken heat-treated such as grilled or steamed well is smoke-dried at 90°C for three days to its moisture content to 20% or lower and then moulded for 10-14 days. - 特許庁
食肉を炭火で直焼き調理する工程と、前記工程終了後あら熱を取るとともに食肉表面温度が雑菌の繁殖が抑制される温度状態下でガスバリア性合成樹脂フィルムにより真空包装を行う工程とを備えている構成とした。例文帳に追加
A method for producing the processed food comprises a step for directly roasting meat with charcoal fire and a step for carrying out vacuum packaging by a synthetic resin film having a gas barrier property under temperature state in which heat of the meat is removed after finishing the above step and proliferation of various germs on meat surface is suppressed. - 特許庁
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