鍋物を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 32件
鍋物を食べる時,あれこれ指図する人例文帳に追加
a person who gives orders to others when serving food from a pot - EDR日英対訳辞書
ポン酢、鍋物の具材、天ぷら、ソテー、吸い物、味噌汁例文帳に追加
With Ponzu sauce (juice pressed from bitter oranges), for nabe dishes, tempura, saute, broth, and miso soup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、鍋物の残り汁に米飯を加えて煮る。例文帳に追加
Also, zosui is made by stewing cooked rice with the leftover soup of nabemono (a dish served in a pot at the table). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明の目的は、鍋物調理開始から鍋物調理を終了するまでの間に煮つまって味質や塩分が変化する現象を引き起こし難い鍋物調理用調味料を提供することにある。例文帳に追加
To provide pot-cooking seasoning hardly causing the phenomenon of boiling up during the time between the beginning of pot cooking and the completion of the pot cooking, thereby effecting a change in the taste and the saltiness thereof. - 特許庁
鍋物を味噌で仕立てた場合には味噌汁とは言わないのが普通である。例文帳に追加
Even if miso is added to a one-pot dish cooked at the table, it is normally not called miso soup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ただし上記以外にも油物(揚げ物)や蒸し物、鍋物が出ることがある。例文帳に追加
Beside those dishes listed above, aburamono (grilled food), steamed foods and nabemono (a one-pot dish) may also be served. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
すき焼きなどの鍋物の具や、沖縄料理の炒め物の材料としても多く用いられている。例文帳に追加
They are often used in various nabemono (stew, food cooked in a pot) such as sukiyaki and also in fried dishes in Okinawa cuisine. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
煮物の味付けや鍋物の出汁として、あるいは天ぷらのつけ汁としても用いられる。例文帳に追加
It is also used as the flavoring for nimono (boiled foods), the soup stock for nabemono (foods cooked in a pot), or the dipping sauce for tempura (Japanese deep-fried dishes). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
オーブンで焼く物(オーブン物)、鉄板で焼く物(平鍋物、平物)などがある。例文帳に追加
Some manju are baked in an oven (which are called oven mono) and others are baked on a cast-iron pan (which are called hiranabe mono or hira mono). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
うどん・汁物・鍋物用の白だし、煮物用の朱だしなどが市販されている。例文帳に追加
For example, shirodashi (white soy sauce with soup stock), which is used for udon (Japanese wheat noodles), soup dishes and pot dishes, is available in the marketplace, as is akadashi (a soup stock utilizing dark-brown soybean paste), which is used for foods boiled in broth. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
コンニャクはおもにおでん、煮物、味噌汁、豚汁など汁物や鍋物の具に使われる。例文帳に追加
Konnyaku is mainly used as an ingredient in shirumono (a soup dish) and nabemono (a dish served in a pot at the table) such as oden (a Japanese dish containing all kinds of ingredients cooked in a special broth of soy source, sugar, sake, etc), nimono (food boiled and seasoned), miso soup, and pork miso soup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
そば生地を短冊形に切ったもので、大根や豆腐の鍋物に入れたり、ネギやニンニクなどで味付けして食べる。例文帳に追加
Food referred to as batto, kakke, or hatto is soba dough cut into strips used in various ways like when being added to the radish or a tofu hot-pot and is also eaten with condiments such as green onions or garlic. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
このため、例えば卓上に置いてすき焼きや鍋物調理をしたとき、卓上スペースを広く使え、調理の材料をゆったりと置くことができる。例文帳に追加
Thus, when the heating cooker is placed on a table for cooking japanese sukiyaki or nabe, e.g., a table space is widely used and cooking materials can be spaciously placed thereon. - 特許庁
煮汁などの液中で加熱しても風味、食感が維持できる煮物、鍋物、汁物の具材用の繊維状カマボコを提供する。例文帳に追加
To provide fibrous Kamaboko (seasoned white fish meat paste) that can be used as an ingredient for boiled food, casseroled food and soup type food that can retain its flavor and taste even when it is heated in liquid such as soup or broth. - 特許庁
この魚介類の味噌煮の「杉やき」と、鳥類・魚類の焼肉という「鋤やき」という二種類の料理が、牛肉の鍋物としての「すき焼き」の起源と言われている。例文帳に追加
These two dishes, 'sugiyaki' or boiled fish and shellfish, and 'sukiyaki' or grilled birds and fish meat, are regarded as the origins of current day 'sukiyaki' in the form of nabemono (a dish served in a pot at the table) with beef. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
鯨の約70もの部位についての料理方法として、「鋤焼き」という焼肉風の料理、すき焼きに似た鍋物、揚げ物などが紹介されている。例文帳に追加
In the book, cooking methods of approx. 70 parts of a whale are described, including a grilled meat-like dish called "Sukiyaki (鋤焼き)," nabemono (a dish served in a pot at the table) resembling sukiyaki (すき焼き) (thin slices of beef, cooked with various vegetables in a table-top cast-iron pan), and fried dishes. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
秋田県でも鍋物としては珍しく夏の暑気払いとして「鯨貝焼(くじらかやき)」という鯨のしょっつる鍋が江戸時代から食されており、夏場になると五艘程度の小舟の船団で鯨漁に出ていた記録が残されている。例文帳に追加
In Akita Prefecture, shottsuru-nabe of whale meat called "kujirakayaki," a rare nabemono in the summer season, has been eaten since the Edo period, and it is recorded that a group of around five ships went to sea to hunt whales. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
家庭等においても子供や老人等が気持ち良く、かつ安心して鍋物を食することができるコンロ載置用冶具およびコンロ載置用冶具を備えたテーブルを提供する。例文帳に追加
To provide a cooking stove mounting tool and a table having the cooking stove mounting tool allowing children and the elderly to comfortably and safely have a hot-pot at home. - 特許庁
鍋の中で、大豆粉及び醤油を含有する水性溶液により、野菜や肉などの具材を煮込んだ際に、大豆粉由来の凝集や沈殿ができにくい、大豆粉及び醤油を主体とする新規な鍋物調味液を得る。例文帳に追加
To obtain a new seasoning liquid for dish cooked in a pot at the table, having soybean powder and soy sauce as the main constituent, and hardly causing cohesion and precipitation derived from soybean powder in a pot when boiling ingredients such as vegetables and meat together in an aqueous solution which contains soybean powder and soy sauce. - 特許庁
煮物や鍋物などを料理する際、あるいは調理をしながら食する際に煮汁の上面に浮き上がってくるアクや油を効率的に吸着除去できるアク取り材を提供する。例文帳に追加
To provide a scum removing device capable of efficiently adsorbing and removing scum of oil floating on the upper surface stock when cooking simmered dishes or one-pot dishes or when eating while cooking. - 特許庁
鍋物調理を行うときに初期調理完了タイミングの加減を使用者が行え、調理の完了した調理物を食するときの保温も簡略化できる加熱調理器を提供することを目的する。例文帳に追加
To provide a heating cooker capable of allowing a user to control an initial cooking completion timing on the basis of the user's judgement in accordance with preference and the condition of cooled object in one-pot cooking, and easily keeping the cooked object warm when eating. - 特許庁
本発明は、ストレート換算で、20℃における粘度が130〜700cpとなるように粘度調整剤を含有する、煮つまりによる味変化が防止された鍋物調理用調味料を提供するものである。例文帳に追加
The pot-cooking seasoning contains a viscosity modifier so as to have the viscosity of 130-700 cp at 20°C in terms of straight condition, and is prevented from change in taste due to boiling down. - 特許庁
炭火又は炭火コンロと、炭火以外を熱源とするコンロを組み合わすことにより、鍋物や焼き物等の種類の異なる食品を一台の加熱器具で最適な熱源により加熱できるようにした加熱器具とする。例文帳に追加
To provide a heating implement capable of heating a food of different type such as one-pot dish, grilled meal or the like by one heating implement by an optimum heat source, by combining a charcoal fire or a charcoal fire cooking appliance and a cooking appliance having a heat source except the charcoal fire. - 特許庁
西洋料理のスープに相当する側面があるが、狭義のヨーロッパのスープは硬くなったパンに鍋物の汁をかけてふやかしたものを起源とするため、日本の味噌汁と食事の中の位置づけが多少異なり、より主食的な意味合いが強い。例文帳に追加
It is equivalent to western style soup, but more specifically like European soup made from soaked stale bread in stew and therefore is more like a staple food slightly different from Japanese miso soup. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
大豆粉と炭酸水素ナトリウムを水に懸濁した懸濁液を加熱してpH7.5以上の豆乳様組成物を得、調味液を混合後、これを耐熱性容器に充填し、レトルト殺菌して豆乳様の鍋物調味液を得る。例文帳に追加
This soy milk-like seasoning liquid for dish cooked in a pot at the table is obtained by producing a soy milk-like composition of pH≥7.5 by heating a suspension which is made by suspending soybean powder and sodium hydrogencarbonate in water, mixing a seasoning liquid with the product, and filling the product in a heat resistant container followed by retort sterilizing. - 特許庁
または、大豆粉、炭酸水素ナトリウム及び豆乳とを水に懸濁し、加熱してpH7.5以上の豆乳様組成物を得、豆乳以外の調味液を混合後、これを耐熱性容器に充填し、レトルト殺菌して豆乳様の鍋物調味液を得る。例文帳に追加
Alternatively, the soy milk-like seasoning liquid is obtained by suspending soybean powder, sodium hydrogencarbonate and soy milk in water, heating the product to obtain a soy milk-like composition of pH≥7.5, mixing a seasoning liquid excluding soy milk with the product, and filling the product in a heat resistant container followed by retort sterilizing. - 特許庁
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