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雲丹を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 13



例文

雲丹という食べ物例文帳に追加

a Japanese food called salted sea urchin eggs  - EDR日英対訳辞書

雲丹という食品例文帳に追加

a food called a paste of sea urchin eggs  - EDR日英対訳辞書

雲丹の入っている蒲鉾例文帳に追加

a Japanese food called "boiled fish paste mixed with sea urchin eggs"  - EDR日英対訳辞書

練り雲丹という食品例文帳に追加

food paste made of seasoned sea-urchin eggs  - EDR日英対訳辞書

例文

雲丹殻の容器詰め雲丹の卵巣の冷凍総菜とその製造方法。例文帳に追加

FROZEN PREPARED FOOD OF OVARY OF SEA URCHIN PACKED IN CONTAINER MADE OF SEA URCHIN SHELL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁


例文

雲丹の卵巣の味噌漬けとその製造方法例文帳に追加

SEA URCHIN OVARY PICKLED IN MISO AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

雲丹殻から雲丹本体を取り出して、水洗し、水切り後に瓶詰めする工程と、開栓状態において中身の雲丹を蒸す工程と、蒸された後、閉栓して、自然冷却する工程とからなることを特徴とする。例文帳に追加

The subject method comprises a process for extracting interior urchin from shell of urchin, washing the same and bottling after draining the same, a process for steaming the interior urchin in the bottle in an open state, and a process for freely cooling by closing the bottle after steaming. - 特許庁

総菜を得る、具材を詰めるための容器を、天然の雲丹殻体を用い詰め容器を創作に備え、その詰め容器に、雲丹の卵巣を基材とし、調理加工、加熱加工を有し得た具材を詰め入れ、新たな像映と風味を創出することにある。例文帳に追加

To provide a frozen prepared food of ovary of sea urchin packed in a container made of natural sea urchin shell and to provide a method for producing the frozen prepared food. - 特許庁

本発明は、雲丹の卵巣を基材において調理加工した総菜と、その総菜となる具材を詰める容器を、天然の雲丹殻体を使用したことを最も主要とする。例文帳に追加

In the present invention, it is the most important characteristic to use the natural sea urchin shell body as the container for packing the prepared food cooked by using the ovary of sea urchin as a base material and ingredients which become the prepared food. - 特許庁

例文

又、雲丹の卵巣(1)の漬け物容器(5)は、冷蔵庫に約5℃前後において、数時間及び数日間、冷蔵、保存にて完成する。例文帳に追加

The pickled ovary is produced by storing a pickling vessel 5 of the sea urchin ovary 1 in a refrigerator at about 5°C for several hours to several days. - 特許庁

例文

通常の瓶詰め容器でも、常温での保存性を十分に確保でき、品質も良好に保てる、加工雲丹の瓶詰め方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for bottling processed sea urchin by which preservability at room temperature is sufficiently secured and quality is retained in a good state even by using conventional bottling vessels. - 特許庁

特に、雲丹を蒸す工程は、湯煎または水蒸気によって、約100℃で1時間前後、蒸す工程であることが好ましい。例文帳に追加

Especially, in the process for steaming the interior urchin, the interior urchin is preferably steamed by water bath or steam at about 100°C for abut 1 hour. - 特許庁

例文

水洗い、水切りの工程を有し備えた、雲丹の卵巣(1)を、上下より浸透性シート(3)、(3a)、味噌(2)、(2a)と、共に挟持に備え、味噌(2)、(2a)から滲み出る風味液汁を浸透性シート(3)、(3a)を介し移浸させ雲丹の卵巣(1)を漬け込む。例文帳に追加

Washed and drained ovary 1 of a sea urchin is sandwiched between Miso layers 2, 2a interposing permeable sheets 3, 3a between the ovary and the Miso to impregnate the tasty juice leached from the Miso layers 2, 2a through the permeable sheets 3, 3a to the ovary 1 to pickle the ovary. - 特許庁

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