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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 飯の種の意味・解説 > 飯の種に関連した英語例文

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飯の種の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 126



例文

飯の種例文帳に追加

means of livelihood  - 斎藤和英大辞典

この本は飯の種例文帳に追加

The book is a pot-boller.  - 斎藤和英大辞典

(おうばん・埦・垸)とは、他人を饗応する際の献立の一例文帳に追加

Oban was a type of menu for entertaining guests.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

五目などに入れる々の具例文帳に追加

the many types of ingredients for 'gomoku meshi' [mixed rice]  - EDR日英対訳辞書

例文

飯の種とは言い争うな例文帳に追加

Don't quarrel with your bread and butter. - 英語ことわざ教訓辞典


例文

みな各一を握りの上に置く。例文帳に追加

One rice ball has one topping.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

米の類に対応して美味しいごが炊できる炊器を提供すること。例文帳に追加

To provide a rice cooker capable of cooking delicious rice corresponding to the kind of rice. - 特許庁

量、米の類、炊モード等の炊条件に応じて最適な圧力制御をすることによって、更においしいごを炊できるようにした炊器の提供。例文帳に追加

To cook further delicious rice by performing optimum pressure control corresponding to rice cooking conditions such as a rice cooking amount, the kind of rice and a rice cooking mode. - 特許庁

類の香の物を添えた茶漬け例文帳に追加

rice and tea served with seven different kinds of pickles  - EDR日英対訳辞書

例文

名古屋名物のうなぎの一例文帳に追加

This is a type of unagimeshi that is a specialty of Nagoya.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

丼にを盛り々の具を乗せた料理例文帳に追加

to cook using a bowl  - EDR日英対訳辞書

は短粒の白米が普通である。例文帳に追加

For steamed rice, polished short grain rice are usually used.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

やスープ,分け合って食べる数類の料理があります。例文帳に追加

There's rice, soup and several dishes to share.  - 浜島書店 Catch a Wave

(うなぎめし)は、の上にウナギの蒲焼を乗せた日本料理の一である。例文帳に追加

Unagimeshi is a term used to refer to a Japanese cuisine that comes with broiled eel on top of rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

また、島根県の山間部では山葵の風味を生かした汁かけごの一、うずめがある。例文帳に追加

In the mountainous area of Shimane Prefecture, Uzumemeshi, a kind of shirukakegohan (boiled rice with soup) that has the taste of wasabi, is available.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

奈良茶(ならちゃめし)は、炊き込みごの一で、奈良県の各地の郷土料理。例文帳に追加

Nara chameshi is a kind of takikomi gohan (rice boiled with seasonal ingredients) and a local cuisine in various regions of Nara Prefecture.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

が寿司の場合は、ちらし寿司の一として様々な名称で呼ばれる。例文帳に追加

If vinegared rice is used, then the dish is considered as a kind of chirashi zushi (vinegared rice with thin strips of egg, pieces of raw fish, vegetables and crab meat arranged on top) and various names are given accordingly.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

雑穀類に適した炊ができる炊器において、雑穀の類に応じた炊シーケンスで炊し、雑穀類を適量混合したおかゆをおいしく炊できるようにする。例文帳に追加

To cook rice porridge with a proper amount of cereals mixed therein to be delicious by boiling the rice through a rice cooking sequence in accordance with the kind of cereals in a rice cooker in which rice cooking suitable for the cereals can be performed. - 特許庁

無洗化処理米に適した炊ができる炊器において、無洗化処理米の類に応じた炊シーケンスで炊し、無洗化処理米をおいしく炊できるようにする。例文帳に追加

To cook rice non-wash processed to be delicious by boiling the rice through a rice cooking sequence in accordance with the kind of the rice non- wash process in a rice cooker in which boiling suitable for the rice non-wash processed can be performed. - 特許庁

天丼(てんどん)とは、丼の上に天ぷらを載せた丼物の一例文帳に追加

Tendon is a bowl of rice topped with pieces of tenpura.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

小さな釜の中に米と々の具を入れてたいた味つけ例文帳に追加

seasoned rice cooked with many ingredients in a small pot  - EDR日英対訳辞書

主に日本で食べる料理で「強(こわめし)」、「おこわ」の一例文帳に追加

It's a kind of "kowa-meshi" or "okowa" ("steamed glutinous rice" for both) that is eaten mostly in Japan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

19歳より前に京都玉庵にいた連歌師の尾宗祇に師事。例文帳に追加

He was apprenticed to the linked verse poet, Sogi IIO who was at the Kyoto Shugyokuan before he was 19 years old.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

臨時バス(ただし円福寺線、盛霊園線を除く)。例文帳に追加

Each temporary bus (except the Enpukuji Line and Iimori Reien Line).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

外部電源に課される々の制限の下で、炊機能によりおいしいごを炊くことができ、保温機能の利便性を高める。例文帳に追加

To cook delicious rice by a cooking function and increase convenience of a thermal insulating function under a variety of restrictions put on an external power supply. - 特許庁

類の米を必要な量だけ適宜同時に炊することができると共に、システムとして冗長性を備えた一釜多品同時炊システムを提供することを課題とする。例文帳に追加

To provide a system for cooking rice simultaneously into different kinds of rice food products in each rice cooking pan in which the required amount of different kinds of rice food products can be cooked appropreately and simultaneously, and which has redundancy as the system. - 特許庁

の米で炊条件を変えなくても粘りが増し、食味の良好な米を得ることができる方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing boiled rice increased in glutinousness by the same kind of rice even without changing a cooking condition, and excellent in taste. - 特許庁

アルファー化米、各惣菜、炊用熱源、各用具、喫食用具を備え、アルファー化米を、通常の炊方法により炊いたと同じ食感に炊くことができる自己完結型アルファー化米炊装置の提供。例文帳に追加

To provide a self-contained apparatus for cooking pregelatinized rice provided with pregelatinized rice, various kinds of prepared foods, a heat source for cooking rice and various kinds of rice-cooking utensils and eating utensils, with which the pregelatinized rice can be cooked so as to have the same palate feeling as that of cooked rice obtained by an ordinary cooking method. - 特許庁

の味や類にバラエティーをもたせ、白米を炊き込みごや混ぜごなどの好みの米にしたり、精白米に玄米や胚芽米のほか、麦や粟、稗等の雑穀の混ざったごを作ることの出来ることにより健康を維持し増進をはかることのできる食品を製造することの出来る方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a foodstuff capable of maintaining and promoting health by giving a variety to the taste and kind of cooked rice, making white cooked rice as the rice cooked together with ingredients or cooked rice mixed with ingredients, and capable of cooking white polished rice with unpolished rice, germinated rice and also various millet such as wheat, foxtail, barnyard millet, etc. - 特許庁

の無菌炊米に配合することにより、無菌炊米の異臭の生成を抑制し、保存中の風味の劣化を防止することができる炊米フレーバーおよびその製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a cooked rice flavor enabling the bad smell of aseptic cooked rice to be inhibited, and enabling the flavor of such cooked rice to be prevented from being deteriorated during preservation by its formulation in various kinds of aseptic cooked rice, and to provide a method for producing the cooked rice flavor. - 特許庁

本発明は、多機能の炊器においてもユーザが容易に、且つ確実に各条件を設定することができるとともに、設定後においてそのときの炊器の状態を容易に確認することができる炊器を提供すること。例文帳に追加

To provide a rice cooker with which a user can easily securely set various conditions even in the multifunctional rice cooker, and the user can easily confirm the condition of the rice cooker at the time after setting. - 特許庁

しかし丼物や麺類の物からや麺を除いたものは格好の肴となる場合がある。例文帳に追加

The foods left after steamed rice and noodles each removed from rice bowl dishes and noodle dishes with toppings, however, can be perfect sakana.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

そのまま米にのせたり、あるの寿司や弁当の材料として使用される。例文帳に追加

It is tasted by spreading over the warm rice or as materials for a kind of sushi or bento (lunch box).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

造り(ひめいいづくり)とは、日本酒の現代の製法の一つで、高温糖化法の一例文帳に追加

Himeii method is one of modern Japanese sake production methods and a kind of high-temperature saccharification method.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

もちもちした食感である米を、異味を与えることなく、また、米の品や炊方法等の影響を受けることなく、安定して得ることができる米食品の食感改良剤を提供すること。例文帳に追加

To provide a texture-improving agent for cooked rice with which cooked rice having springy texture can be stably obtained without bringing offensive taste nor coming under the influence of the brand of rice, a rice-cooking method and the like. - 特許庁

外食産業等で米として供給される米についても品識別を可能とすべく、米を対象とし、炊による成分の変性等の影響に左右されずに、近縁の品であっても正確に、しかも簡易な手法で米の品を識別することのできる方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method which allows accurate and simple identification of a breed of the rice which is supplied as boiled rice in food service industry without effects such as change in ingredients by cooking. - 特許庁

幕の内弁当(まくのうちべんとう)とは、白と数類の副食(おかず)からなる弁当。例文帳に追加

Makunouchi-bento is a type of bento (lunch box) with white rice and several accompanying dishes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

生産管理が容易且つ常温保存が可能で、簡易な設備で少量ずつの炊き立てごや具材入り炊き込みごを短時間で得、多多様の用途に対応出来る加工米を提供する。例文帳に追加

To provide processed cooked rice easy in production management, capable of preserved at room temperature, giving a small amount of just-cooked rice or ingredient-added seasoned rice in a short time with simple devices and capable of responding to wide variety of uses. - 特許庁

現在でも長野県善光寺等で精進料理の一として供されたり、沖縄県には菜(セーファン)という芳に類似した料理が残されている。例文帳に追加

It is served as a kind of shojin ryori at Zenko-ji Temple in Nagano Prefecture today, and in Okinawa Prefecture a dish called sefan (菜飯) similar to hohan is enjoyed.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

簡易な設備で少量ずつの炊き立てごや未調理、調理済みを問わず、具材入り炊き込みごを比較的短時間で得て、多多様の用途に対応出来る加工米を提供する。例文帳に追加

To provide processed rice which can cope with various applications by obtaining rice steamed with vegetables and meat containing ingredient materials in comparatively short time, regardless of each small amount of steaming hot rice by simple equipment, and whether uncooked or cooked. - 特許庁

縄権現に対する信仰は各縁起や祭文により微妙に描写のされ方が異なる。例文帳に追加

Belief in Izuna-gongen is described slightly differently between each engi (writing about the history) and saimon (address to the gods).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

発芽玄米などの禾穀類を炊材料に用いた発芽禾穀の製造方法において、適度に発芽した禾穀類子の供給を確実に連続的に行なえるようにし、すなわち発芽した玄米などの禾穀類子を炊工程にタイミングよく連続して供給できるようにすることである。例文帳に追加

To provide a method for producing germinated cereal crop rice comprising using cereal crops such as germinated brown rice as cooked-rice material, enabling reliable and continuous supply of moderately germinated cereal crop seeds, specifically, continuous supply of cereal crop seeds such as germinated brown rice to a rice-cooking process in good timing. - 特許庁

縄文末期に日本に初めて渡ってきた米はこの2の中間の類で、ちょうど赤くらいの色だった。例文帳に追加

In the late Jomon period, rice of an intermediary kind between the Indica and Japonica types was introduced to Japan, the color of which was similar to that of sekihan.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

制御手段8は、雑穀の類を選択する選択手段7により雑穀の類を選択したとき、記憶手段6に記憶した炊シーケンスにより炊するよう構成する。例文帳に追加

When a selecting means 7 for selecting the kinds of coarse cereals selects the kinds of the cereals, a control means 8 cooks the rice according to the rice cooking sequence stored in the storage means 6. - 特許庁

笥(みしげー)またはミシゲー・マジムンは、沖縄県に伝わる付喪神の一で、マジムンの一例文帳に追加

Mishige or Mishige-Majimun is a kind of Fumo-gami which has been known in Okinawa Prefecture and is a kind of Majimun (the general name for devils in Okinawa and Amami Islands south of Kagoshima Prefecture).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

米の計量、洗米、水加減の調整、及び浸漬をすべて不要にするとともに、炊器具及び米の類を問わず、いつでも理想的な味・食感のごを炊くことを可能にする、洗米済みで炊用水入りの米のボトルを提供すること。例文帳に追加

To provide a cooking water-containing bottle for rice in which washing of rice was already finished, making all of measurement of rice, washing of rice, control of water added and immersion of water unnecessary and capable of providing cooked rice having ideal taste/texture. - 特許庁

食品の類とその流通温度に依拠した最適混合比率で混合する、好ましくは上記の低温流通適性を有しない米食品の混合比率が5〜90%である。例文帳に追加

The boiled rice food is formulated in the optimum formulation ratio depending upon the kind of boiled rice food and its distribution temperature, preferably the formulation ratio of the boiled rice food having no low- temperature distribution suitability is 5-90%. - 特許庁

米の炊き上げ状態の類や米の処理状態に対応して、炊き上がり時刻をタイマー設定して自動的に炊する自動炊器において、水の供給開始を指令する水供給タイマー設定部3を配設する。例文帳に追加

In the automatic rice cooker for cooking rice automatically by setting a finishing time with a timer corresponding to the kind of the finished state of the rice and the processing state of the rice, a water feeding timer setting part 3 for instructing the start of water feeding is disposed. - 特許庁

形状の茶碗の内側部の底部を5割り以上底上げにし、少ないごの量を多く見せ、視覚環境で満足させ、少ないごを良く噛むように習慣をつける。例文帳に追加

The bottoms of the inside parts of the teacups of various shapes are raised at the rate of 50 percent or more, the small amount of boiled rice is made to look large to give a person satisfaction by visual environment, so that he or she develops a proper chewing habit for the small amount of boiled rice. - 特許庁

例文

これは白もしくは混ぜごに七類の具(野菜類が多い)を乗せ、その上から湯桶に入ったお焦げに出汁を加えたものを掛けた料理である。例文帳に追加

This is cooked by putting seven kinds of ingredients (mostly vegetables) on white rice or mixed rice and pouring a blend of soup stock and burnt rice in hot water over it.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編
  
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