馬鈴薯を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 129件
馬鈴薯の茎葉引抜装置例文帳に追加
STALK AND LEAF DRAWING MACHINE FOR POTATO - 特許庁
(6)上記馬鈴薯食品素材を用いて製造される馬鈴薯食品。例文帳に追加
(6) The potato food is produced by using the potato food material. - 特許庁
(島原重夫『甘藷馬鈴薯年譜』)例文帳に追加
(Shigeo SHIMABARA "Chronological list of the main events for sweet potatoes") - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
馬鈴薯アントシアニンに含まれるアポトーシス誘導物質、馬鈴薯食材及び加工品例文帳に追加
APOPTOSIS INDUCER CONTAINED IN POTATO ANTHOCYANIN, POTATO FOOD MATERIAL AND PROCESSED PRODUCT - 特許庁
カロチノイド含有馬鈴薯に含まれるアポトーシス誘導物質、馬鈴薯素材及び加工品例文帳に追加
APOPTOSIS-INDUCING SUBSTANCE CONTAINED IN CAROTENOID-CONTAINING POTATO, POTATO RAW MATERIAL AND PROCESSED ARTICLE - 特許庁
馬鈴薯用圃場の不要物掘り上げ装置例文帳に追加
APPARATUS FOR DIGGING UP UNWANTED SUBSTANCES FOR POTATO FARM - 特許庁
煮くずれしづらい半調理馬鈴薯の製造方法及び解凍時に煮馬鈴薯と同じ復元性を有する調理冷凍馬鈴薯の製造方法例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING HALF-COOKED POTATO HARDLY CRUMBLING, AND METHOD FOR PRODUCING COOKED FROZEN POTATO HAVING RESTORING FORCE SAME AS THAT OF BOILED POTATO WHEN THAWING - 特許庁
抗インフルエンザウイルス活性を有する馬鈴薯アントシアニン色素例文帳に追加
POTATO ANTHOCYANIN COLORING MATTER HAVING ANTIINFLUENZA VIRUS ACTIVITY - 特許庁
(4)馬鈴薯マッシュ中のデンプン等の適度な分解が各種アミラーゼ剤によって行われる馬鈴薯食品素材。例文帳に追加
(4) The potato food material is obtained by carrying out the moderate hydrolysis of the starch, etc., in the potato mash with various kinds of amylase preparations. - 特許庁
(7)食品が菓子類、パン類、麺類である馬鈴薯食品。例文帳に追加
(7) The potato food is a food which is confectioneries, breads and noodles. - 特許庁
馬鈴薯澱粉にα化馬鈴薯澱粉を加えて顆粒化した顆粒化馬鈴薯澱粉、デキストリンおよび、クラッカー粉および/または米粉、を含有させた、まぶしタイプのから揚げ粉。例文帳に追加
The sprinkle-type powder for deep fry without batter contains granulated potato starch granulated by adding pregelatinized potato starch to potato starch, dextrin and cracker powder and/or rice powder. - 特許庁
(5) アミラーゼ剤がβ−アミラーゼ剤である馬鈴薯食品素材。例文帳に追加
(5) The potato food material is prepared by using the amylase preparations which are β-amylase preparations. - 特許庁
紫系有色馬鈴薯含有飲食品およびその製造方法例文帳に追加
PURPLE-LIKE COLORED POTATO-CONTAINING FOOD AND DRINK, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
馬鈴薯の処理方法およびこれを用いたポテトサラダの製造方法例文帳に追加
METHOD FOR TREATING POTATO, AND METHOD FOR PRODUCING POTATO SALAD USING THE SAME - 特許庁
(8) 食品がスイートポテト、シフォンケーキ、アイスクリームである馬鈴薯食品。例文帳に追加
(8) The potato food is a food which is sweet potato, a chiffon cake or an ice cream. - 特許庁
紫色の馬鈴薯を使用した肥満患者用の健康機能食品例文帳に追加
HEALTHY AND FUNCTIONAL FOOD FOR OBESITY PATIENT USING PURPLE-COLORED POTATO - 特許庁
高リン含量の馬鈴薯澱粉を用いた食品及び食品の製造法例文帳に追加
FOOD INCLUDING POTATO STARCH HAVING HIGH CONTENT OF PHOSPHOROUS, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
(3)芋類が甘藷で、穀物が小麦、大麦である馬鈴薯食品素材。例文帳に追加
(3) The potato food material comprises the potatoes which are sweet potatoes and grains that are wheat or barley. - 特許庁
馬鈴薯由来のオリゴペプチドとオリゴ糖の混合物およびその抽出方法例文帳に追加
MIXTURE OF POTATO-ORIGINATED OLIGOPEPTIDE AND OLIGOSACCHARIDE, AND METHOD FOR EXTRACTING THE SAME - 特許庁
風味、食感の改善された馬鈴薯食品素材とそれを用いた食品例文帳に追加
POTATO FOOD MATERIAL HAVING IMPROVED FLAVOR AND TEXTURE, AND FOOD USING THE SAME - 特許庁
カットしたさやか品種馬鈴薯を、褐変起因酵素を失活させるが澱粉が実質的にα化しない条件でブランチングした後、凍結した冷凍馬鈴薯。例文帳に追加
Cut potato of variety Sayaka is blanched on the condition that a browning cause enzyme is deactivated but a starch is not substantially pregelatinized and frozen to give the objective frozen potato. - 特許庁
冷凍馬鈴薯および/または冷凍豆類を含む原料で製造され、電子レンジ加熱の際に馬鈴薯や豆類が破裂しにくい加工食品の提供。例文帳に追加
To provide a processed food produced from a raw material which contains frozen potatoes and/or frozen beans, and hardly bursting potatoes and beans when being heated with a microwave oven. - 特許庁
(1)加熱処理した馬鈴薯マッシュ中のデンプン等が各種作物粉末、酵素剤によって適度に分解されている風味、食感の改善された馬鈴薯食品素材。例文帳に追加
(1) The potato food material comprises starch, etc., in a heat-treated potato mash moderately hydrolyzed with various species of crop powders or enzyme preparations and has the improved flavor and texture. - 特許庁
固体粘結剤は、寒梅粉、α化デンプン(馬鈴薯)、布海苔、結晶セルロースなどからなる。例文帳に追加
The solid binder includes Kanbai (Japanese apricot) powder, pregelatinized starch (potato), glue alga, crystalline cellulose, or the like. - 特許庁
アントシアニン色素含有馬鈴薯のアントシアニン色素と色素含有粉末の同時製造法例文帳に追加
METHOD FOR SIMULTANEOUS PREPARATION OF ANTHOCYANIN DYE AND DYE-CONTAINING POWDER FROM ANTHOCYANIN DYE- CONTAINING POTATO - 特許庁
廉価なつき餅には餅米粉に馬鈴薯等のデンプンを加えたものさえある。例文帳に追加
There is even some inexpensive tsuki-mochi which is made from glutinous rice flour with starch added from like a potato, etc. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
(2)馬鈴薯マッシュ中のデンプン等の適度な分解がアミラーセ類を多量に含有する芋類、穀物の粉末又はそれらの懸濁液添加によって行われる馬鈴薯食品素材。例文帳に追加
(2) The potato food material is obtained by carrying out moderate hydrolysis of the starch, etc., in a potato mash according to addition of the powders of potatoes or grains containing a large amount of amylases or a suspension thereof. - 特許庁
各種作物の粉末、酵素剤によって適度に分解された風味、食感の改善された馬鈴薯食品素材とそれを用いた品質良好な馬鈴薯食品の提供。例文帳に追加
To provide a potato food material moderately hydrolyzed with powders of various species of crops and enzyme preparations and having improved flavor and texture and to provide a potato food of good quality using the potato food material. - 特許庁
馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉を原料とする即席春雨を製造する方法において、馬鈴薯でん粉と緑豆でん粉の混合でん粉中に馬鈴薯でん粉30〜70重量%を含有し、この混合でん粉にカードラン0.25〜5重量%を添加する。例文帳に追加
In the method for producing instant gelatin noodle using mixed starch of potato starch with green bean starch as a raw material, 30-70 wt.% potato starch is added to mixed starch of potato starch with green bean starch and 0.25-5 wt.% curdlan is added to the mixed starch. - 特許庁
澱粉せんべいの製造に際し、分級馬鈴薯澱粉の小粒子区分を使用すること。例文帳に追加
A small particle fraction of classified potato starch is used in the production of the starch cracker. - 特許庁
馬鈴薯澱粉を主体とするから揚げ粉であって、馬鈴薯澱粉の95重量%以上が粒径20μm以上であることを特徴とするから揚げ粉;及び該から揚げ粉を用いて製造されたから揚げ。例文帳に追加
This powder for deep-fried food consists essentially of potato starch comprising ≥95% particles having ≥20 μm particle diameter. - 特許庁
この糊は、馬鈴薯等の天然素材を主原料とし、親水性カーボンブラックが混練されている。例文帳に追加
The paste uses a natural material such as a potato as a main raw material, and is kneaded with hydrophilic carbon black. - 特許庁
馬鈴薯澱粉、クラッカー粉およびα化澱粉を含有することを特徴とするまぶしタイプの唐揚げ粉。例文帳に追加
This sprinkle type flour for deep-fried food contains potato starch, cracker flour and pregelatinized starch. - 特許庁
ローラ本体5の外周側位置には、馬鈴薯Aの回転に変化を与える凹部20を配設する。例文帳に追加
Recessed parts 20 for causing a change in rotation of the potato A are arranged in positions on the outer peripheral side of the roller body 5. - 特許庁
挽肉、タマネギ、つなぎ、調味料を主体とする挽肉捏ね物材1に、細かくカットした固形馬鈴薯からマッシュまでを含む馬鈴薯2とマヨネーズ3とが混っていることにより、上記の目的を達成する。例文帳に追加
The ground-meat ball dough is obtained by mixing potato 2 including finely cut solid potato and mashed potato, and mayonnaise 3 with a ground meat ball material 1 having as the main body, ground meat, onion, thickening and seasoning. - 特許庁
一般的な貯蔵方法やCA貯蔵に比べて、糖度を格段に増大できて馬鈴薯の消費拡大をもたらすことができる斬新な馬鈴薯の糖度増大貯蔵方法を提供する。例文帳に追加
To provide a novel method for storing a potato for increasing the sugar content of the potato by which the sugar content is extremely increased compared to a general storing method and a CA storage, and thereby the enlargement of the consumption of the potato is caused. - 特許庁
アントシアニン色素を含有する有色馬鈴薯を原料として用いる有色醸造酒の製造において、有色馬鈴薯特有のアントシアニン色素を活かした有色醸造酒の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing colored brewage using colored potatoes containing an anthocyanin pigment, as a material, while making the best use of the anthocyanin pigment peculiar to the colored potatoes. - 特許庁
馬鈴薯から澱粉質を分離して得られる水溶液を濃縮した後、膜処理および/またはイオン交換樹脂処理することを特徴とする馬鈴薯由来のオリゴペプチドとオリゴ糖混合物の抽出方法を提供する。例文帳に追加
The method for extracting a mixture of potato-originated oligopeptide and oligosaccharide comprises conducting membrane treatment and/or ion-exchange resin treatment after concentrating water solution obtained by separating starch from potato. - 特許庁
馬鈴薯由来タンパク質とその部分分解物を含むタンパク質組成物並びにそれらの抽出方法例文帳に追加
PROTEIN DERIVED FROM POTATO, PROTEIN COMPOSITION CONTAINING DECOMPOSITION PRODUCT OF THE SAME, AND METHOD FOR EXTRACTING THE PROTEIN AND THE PROTEIN COMPOSITION - 特許庁
Copyright (C) 1994- Nichigai Associates, Inc., All rights reserved. 「斎藤和英大辞典」斎藤秀三郎著、日外アソシエーツ辞書編集部編 |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |
![]() ログイン |
Weblio会員(無料)になると
![]() |