意味 | 例文 (14件) |
Vinegared misoの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 14件
a food in which various ingredients are placed on vinegared miso soybean paste 例文帳に追加
敷き味噌という,酢味噌に材料を載せた料理 - EDR日英対訳辞書
a Japanese cooking method of placing various ingredients on vinegared miso 例文帳に追加
敷き味噌という,酢味噌に材料を載せる料理法 - EDR日英対訳辞書
a Japanese dish consisting of fish and vegetables dressed with vinegared miso topped with finely cut green onion 例文帳に追加
ねぎと魚などをからし入り酢味噌であえた料理 - EDR日英対訳辞書
Raw tofu skin is eaten with soy sauce seasoned with wasabi and vinegared miso. 例文帳に追加
生湯葉を用い、わさび醤油、酢味噌などで食す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is served with vinegared miso or seasoned soy sauce (either with Japanese apricot or with wasabi). 例文帳に追加
酢味噌、梅醤油、山葵醤油で食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Dressed foods/boiled greens seasoned with soy sauce: namasu (thinly sliced fish meat or vegetables dressed with vinegar), sumiso-ae (or nuta) (seafood and vegetables dressed with vinegared miso), karashi-ae (dishes with mustard dressing), goma-ae (vegetables dressed a sesame sauce), ume-ae (dishes dressed with sliced umeboshi (with the hard core part removed), shiro-ae (vegetables dressed with ground tofu and sesame), su-dako (vinegared octopus) 例文帳に追加
和える・おひたし-、膾(なます)、酢みそ和え(ぬた)、芥子和え、ごま和え、梅和え、白和え、酢だこ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
"Nuta" which is the dish made by seasoning sea foods or vegetables with vinegared miso is also a kind of namasu. 例文帳に追加
魚介類や野菜類を酢味噌で和えた料理である「ぬた」も膾の一種である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is boiled and eaten with soy sauce dressing, or used for vinegared food, aemono (chopped fish, shellfish or vegetables, dressed with [miso or other] sauce) with walnuts, tenpura (Japanese deep-fried dish), and suimono (clear soup). 例文帳に追加
茹でてお浸しにしたり酢の物や胡桃合え、天ぷらや吸い物に用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A processed food konnyaku is cut into rectangles and eaten with soy sauce seasoned with wasabi, soy sauce mixed with vinegar and vinegared miso. 例文帳に追加
加工品としてのこんにゃくを短冊切りなどにしたものをわさび醤油や酢醤油、酢味噌などで食すものである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It can be eaten plain with a pickled Japanese apricot or vinegared miso (bean paste) with mustard, but it is also used in various dishes including clear soups, in a steamed dish in an earthenware teapot, sushi, tempura and for broiling. 例文帳に追加
そのまま梅干やからし酢味噌を添えて食べるほか、吸い物、土瓶蒸し、寿司、天ぷら、蒲焼などさまざまな料理に用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A sardin B pickled in vinegar and salt is used and a Miso paste D including walnut is placed in the core of the ball of vinegared boiled rice to remove the bad fish smell of sardin.例文帳に追加
塩と酢でしめた鰯Bを用いる事と、酢めしCの中にくるみ味噌Dを入れる事で鰯の生臭みをとる。 - 特許庁
Sashimi is a Japanese delicacy consisting of raw seafood that is sliced and eaten with seasonings such as soy sauce and vinegared miso (fermented soybean paste) along with condiments such as wasabi (Japanese horseradish) and ginger. 例文帳に追加
刺身(さしみ)とは、魚介類を生のまま切り、醤油・酢味噌などの調味料にワサビ・ショウガなどの薬味を合わせて食べる料理の総称である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (14件) |
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