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flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide a throw-away dripper, capable of storing contents such as regular coffee powder, preventing alternation of the contents before it is used after manufacture, besides giving flavor and taste intended by a seller to a user, facilitating opening in use, and placing and fixing in a stable state on a cup by simply erecting to perform filtration.例文帳に追加

レギュラーコーヒー粉等の内容物を収納すると共に、製造から使用されるまでの間に内容物の変質を防止することはもとより、販売者が意図した香りや味を使用者に伝えることができ、使用時には簡単な操作で開口することができると共に簡単に起立させてカップに安定した状態で載置固定して濾過することができる使い捨てタイプのドリッパーを提供する。 - 特許庁

To provide a liquid detergent composition that has a highly-concentrated surfactant, and is excellent in detergency and adsorptivity of a flavor ingredient to a clothing material, wherein: its stock solution is excellent in low foamability and anti-foaming properties; a diluted solution of wash concentration has high foamability in the meantime; and solubility is prevented from degrading when the composition is diluted with water.例文帳に追加

高濃度の界面活性剤を含有し、洗浄力、衣料への香料成分の吸着力に優れ、原液は低泡性且つ消泡性に優れ、その一方で洗浄濃度の希釈液は高起泡性であり、更に水で組成物を希釈する際のゲル化形成等による溶解性の低下のない液体洗浄剤組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing longan honey-containing kiwi fruit liqueur that contains Japanese Sake (rice wine) as a base liqueur, kiwi fruit as a fruit and has a low concentration of alcohol, since the inventor has found that the longan honey can very clearly emphasize the taste and the flavor of kiwi fruit, for example, the sweet and sour tastes, and the like.例文帳に追加

清酒を基酒とし、果物としてキウイフルーツを使用した低アルコール濃度のリキュールにおいて、龍眼蜂蜜がキウイフルーツの甘酸味等の風味や香りを極めて良好に引き立てるとの知見をもとに開発された龍眼蜂蜜入りキウイフルーツリキュールの製造方法を提供するものである。 - 特許庁

To provide highly concentrated retort fluid food retaining a commercial value by suppressing occurrence of blackish brown attachment in retort sterilization in a highly concentrated retort fluid food producing process, and sealed in a container such as a soft bag, free from spoiling original taste and flavor of food, and to provide a method for producing the retort fluid food.例文帳に追加

高濃度レトルト流動食品の製造過程におけるレトルト殺菌時の褐色付着物の発生を抑制して、商品価値を維持し、かつ食品本来の食味・風味を損なわない、ソフトバッグ等の容器に封入された高濃度レトルト流動食品及びその製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

例文

To provide an oil and fat-containing food, in spite of containing flavonoid, remarkably decreased in bitter taste, astringent taste and harsh taste derived from the substance and having excellent flavor, suppressed in separation of an oil phase and a water phase so as to be easily usable as an oil and fat-containing food, and having useful physiological function such as blood pressure lowering action.例文帳に追加

フラボノイド類を含有させたものであるにもかかわらず、当該物質由来の苦味、渋味、エグ味が顕著に低減されて風味良好で、油相と水相の分離が抑制されて油脂含有食品として使い易く、血圧降下作用等の有用な生理機能を有する油脂含有食品を提供する。 - 特許庁


例文

High quality bread having a larger volume and excellent in an outward appearance, an internal phase and flavor can be produced by making bacterial strains such as a lacto bacillus and an Acetobacter bacillus having ability to produce acetic acid, yeast or their fermented products exist in the dough composed mainly of wheat flour and containing and/or not containing baker's yeast to cause and promote the aging of the dough.例文帳に追加

小麦粉を主成分とし、パン酵母を含む/または含まない生地中で、酢酸を産生する能力を有する乳酸菌、酢酸菌などのバクテリアやイースト、あるいはそれらの発酵物を生地中に存在せしめて生地熟成を進めることにより、ボリュームが大きく、外観、内相および風味に優れた高品質のパン類の製造が可能となる。 - 特許庁

To provide a powder composition having low hygroscopicity and excellent storage stability, enabling easy and uniform dispersion of a core substance, containing a sufficient amount of the core substance, having good taste, free from the adhesion to the tooth in a state added to a chewing gum or a tablet candy and preferable as a taste and flavor imparting or promoting agent and provide a food or drink containing the powder composition.例文帳に追加

吸湿性が低く、保存安定性に優れ、かつ芯物質の均一な分散が容易であり、十分な量の芯物質を含有し、更には呈味性にも優れる、ガム、打錠菓子などへの添加後においても歯への付着感のない、香気香味付与あるいは増強剤などとして好ましく使用することができる粉末組成物およびこれを含む飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing bean curd refuse-containing miso comprising imparting flavor, palate feeling and rough feeling at least the same as those of miso produced by using round soybeans popularly placed on the market to bean curd refuse and soybean meal containing a large amount of insoluble vegetable fibers, and converting the bean curd refuse and the soybean meal into aglycon-type isoflavone from glycidic isoflavone hard to be stably absorbed.例文帳に追加

不溶性植物繊維を多量に含むおから及び大豆ミールを、一般市販の丸大豆を使用して製造した味噌と同等以上の香り、食感、ザラツキ感を付与すると共に、安定吸収しにくいグリシド型イソフラボンからアグリコン型イソフラボンへと変換されたおから含有味噌を提供する。 - 特許庁

To provide a fluid descent device that, when transferring a fluid including wine from a wine bottle, a decanter, etc., to a glass, cup, or other container for individual persons to drink from, brings the fluid into sufficient contact with atmosphere, making the flavor mild, bolstering the bouquet, and applying a visually appealing presentation effect to the movement of the fluid on the occasion of the transfer.例文帳に追加

ワインを含む流体をワインボトルまたはデキャンタなどから各人が飲むためのグラス、またはカップ等の容器に移す際、十分に空気に触れさせて味をマイルドにし、かつ香りを増長させるとともに、その際の流体そのものの移動が視覚的に美しい演出効果を伴う流体下降装置を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a low-density oral composition including a substance excellent in inhibition and/or production inhibition of matrix protease for prevention and improvement of oral-related disease, in particular, in periodontal disease patients, used as a substitute for epigallocatechin-3-O-gallate having a strong astringent taste or bitter taste, and having a good flavor and being extremely high safety to the human body.例文帳に追加

口腔関連疾患において特に歯周病疾患の予防改善のために、マトリックスプロテアーゼの阻害及び/または産生阻害に優れた物質であって、渋味や苦味の強いエピガロカテキン−3−O−ガレートに代わる、風味がよく、かつ人体に対して安全性が極めて高く、低濃度の口腔用組成物の提供。 - 特許庁

例文

More concretely, provided are a yeast strain whose ability to produce VDK, particularly DA, to cause an off-flavor of a product is reduced by reducing the expression level of ILV6 gene encoding Ilv6p which is an acetolactate synthase in a brewer's yeast strain, particularly nonScILV6 gene which is unique to beer yeast, a process for producing an alcoholic beverage by using the yeast strain, etc.例文帳に追加

さらに具体的には、本発明は、醸造酵母のアセト乳酸シンターゼであるIlv6pをコードする遺伝子ILV6、特にビール酵母に特徴的なnonScILV6遺伝子の発現量を低減させることによって、製品のオフフレーバーとなるVDK、特にDAの生成能を低減させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法などに関する。 - 特許庁

The packed black-tea beverage rich in black tea-derived polyphenols and having the original taste, flavor, and appearance of black tea is produced by adjusting theaflavin content to 0.1-3.5 mg/100 mL and caffeine content to 5-20 mg/100 mL in a black-tea beverage having a total polyphenol content of 70 mg/100 mL or more and less than 100 mg/100 mL.例文帳に追加

総ポリフェノール量が70mg/100mL以上100mg/100mL未満の紅茶飲料において、テアフラビン量を0.1〜3.5mg/100mL、カフェイン量を5〜20mg/100mLに調整することにより、紅茶本来の風味及び外観を保有する、紅茶由来のポリフェノールを高含量に含有する容器詰め紅茶飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing a non-polymeric catechin composition purification-treated for removing a fragrant aroma peculiar to a pot-roasted tea produced by excessive heating and also improving the hue and flavor of the non-polymeric catechin composition in performing the purification treatment of the non-polymeric catechins in a water-soluble composition extracted by using water from green tea leaves produced by the pot-roasting production method.例文帳に追加

釜炒り製法により製造された緑茶葉から水を用いて抽出した水溶性組成物中の非重合体カテキン類の精製処理を行う際に、過度の加熱により発生する釜炒り茶独特のこうばしい香りを除去し、かつ、非重合体カテキン類組成物の色相と風味を改善する精製処理された非重合体カテキン類組成物の製造法を提供する。 - 特許庁

To obtain an oil and fat composition or roll-in, having, at the time of its production, excellent suitability for packaging, excellent physical property, in particular spreadability in low-temperature regions, and also enabling bakery products excellent in flavor and crisp texture, and having flaky feeling to be provided when used in bakery products in spite of containing cacao mass, and to provide a method for producing the composition.例文帳に追加

カカオバターを含有していても、製造時において良好な包装適性を有し、物性、特に低温域における伸展性が良好であり、またベーカリー製品に使用した場合、風味良好でかつ歯切れがよいフレーク感のある食感を有するベーカリー製品を提供することができるロールイン用油脂組成物及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing wet snack packed in a pouch enabling a long period preservation at normal temperature of wet snack having a bite-sized nearly globular shape, attached with a coat all over, rich in nutrient and flavor, and deliciously eatable only by heating with a microwave oven or in hot water without damaging appearance of Andes potato showing a vivid yellow color.例文帳に追加

一口サイズのほぼ球形で全面皮付きで栄養素と風味が豊かで、鮮やかな黄色を呈するアンデスポテトの外観、特徴を損なうことなく、電子レンジで、あるいは熱水中で加熱するだけで、おいしく食することができるウェットスナックを常温で長期間保存できる、パウチ入りウェットスナックの製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide dried food having no loss of nutrients, excellent in nutritive value and preservability, having original palate feeling and a shape entirely different from those of original food raw material, having savory flavor because unfavorable odor is masked, applicable to intake as new food material/topping material, a nutritional supplement or the like, and suitable for daily food, nursing food or the like.例文帳に追加

栄養分の消失がなく栄養価に優れ、保存性に優れ、元の食品素材とは全く異なる新たな食感及び形状を有し、不快臭がマスキングされて香ばしい風味を有し、新たな食材・トッピング材等として、栄養補助食品等として摂取可能で、日常食、介護食等に好適な乾燥食品の提供。 - 特許庁

To provide synthetic meat enabling making use of a meat material mainly having hard red meat having relatively strong animal flesh smell and grass smell like a grass-fed meat material and a lot of muscles, modified so as to have soft and excellent flavor and preventing adhesion parts from easily peeling off from each other even if slicing or further cooking the sliced meat, and to provide a method for producing the synthetic meat.例文帳に追加

獣肉臭やグラスフェッド肉材のような草臭が比較的強く、筋が多く硬い赤身主体の食肉材であっても活用することができ、柔らかく良好な風味を有するように改質されると共に、薄切りしたり、この薄切り肉をさらに加熱調理した場合にも、接着した部分同士が容易に剥離することのない合成食肉及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a sealing material and a lid material excellent in a heat- sealing property at a low temperature to a polyester plate and a polyester container made of a PEN, an A-PET and other polyesters, an easy-peeling property and a flavor-retaining property by employing two or three kinds of polyesters each having a specific glass transition temperature, a melting point and a composition.例文帳に追加

特定のガラス転移温度と融点と組成を有する2種あるいは3種類のポリエステルを使用することによりPENやA−PETを始めとするポリエステル板及びポリエステル容器に対して低温でのヒートシール性、イージーピール性に優れ、またフレーバー性にも優れたシール材及び蓋材を提供すること。 - 特許庁

The acidic oil-in-water emulsified seasoning having good flavor is produced by using palm soft oil having a Y value of 4-24 detected by a Lovibond colorimeter as oil and fat used for the acidic oil-in-water emulsified seasoning, preferably by using 5-100 mass% of the palm soft oil in the oil and fat contained in the acidic oil-in-water emulsified seasoning.例文帳に追加

酸性水中油型乳化調味料に使用する油脂としてロビボンド比色計のY値が4〜24であるパーム軟質油を使用すること、好ましくは、酸性水中油型乳化調味料に含まれる油脂中の5〜100質量%使用することで、風味の良い酸性水中油型乳化調味料を提供できる。 - 特許庁

The container having the portion to be placed in the mouth for drinking is provided with a water-soluble edible flavor enhancement coating that dissolves by contacting the liquids in the human mouth or beverage to be drunk only upon opening of the beverage container, in such a way that the taste receptors are stimulated immediately prior to and during the drinking or pouring of the contents within the beverage container.例文帳に追加

より詳しくは、本発明は、飲料容器内の中身を飲むまたは注ぐ直前にまたはその間に味覚受容体を刺激するような方法で、飲料容器の開封時にだけ人の口の液体または飲むことになる飲料と接触することによって溶解する水溶性可食風味強化コーティングを提供される部分が飲むための口の中に置かれている容器に関する。 - 特許庁

This coffee beverage frozen food is a frozen food containing 5% to 60% coffee solid content formed in a granular state of 5 mm to 40 mm size and has the surface covered with a coating material selected from the group consisting of water, a soluble coffee component, roasted ground coffee, coffee flavor condensed water coffee spice, a sweetener, a stabilizer and their mixture.例文帳に追加

5mm〜40mmの大きさの粒状に形成されたコーヒー固形分5%〜60%を含有する凍結物であって表面が水、可溶性コーヒー成分、焙煎粉砕コーヒー、コーヒー香気凝縮水、コーヒー香料、甘味料、安定剤およびそれらの混合物からなる群より選ばれた被覆材料で覆われたコーヒー飲料凍結物。 - 特許庁

To provide an excellent packaging material for retort and an excellent package capable of demonstrating the high oxygen insulation property for a long time immediately after the food is subjected to the retort treatment, and capable of keeping the quality in a food necessary for the retort and stressed for the flavor, and pet food for animals having sensitive taste.例文帳に追加

本発明の目的は、レトルト処理を施してもレトルト直後から長期間高い酸素遮断性を示し、レトルトが必要で特に風味が重視される食物や、嗜好が敏感な動物用のペットフードにおいても品質を保持できる、優れたレトルト用包装材および包装体を提供することにある。 - 特許庁

To provide a method for dispersing a phytosterol for drinks that can improve the bioavailability of the phytosterol for drinks, causes no adverse effect on the palatability and flavor of the drinks while keeping the dispersion clear, and further provide the drinks including the phytosterol dispersion and an additive for the phytosterol drinks.例文帳に追加

植物性ステロールの生体利用率を向上し、その分散液が透明であり、飲料の味及び香りに影響を与えなく、飲料の口当たりにも影響を与えない飲料用植物性ステロールの分散方法及び植物性ステロール分散液を含有する飲料並びに植物性ステロール飲料用添加物を提供する。 - 特許庁

In the method for producing a fermented beverage by subjecting an aqueous mixed liquid composed of water and a raw material containing a glucide component and optionally hop to alcoholic fermentation, a fermented beverage exhibiting excellent flavor is produced by adding a decomposition product of corn protein as a nitrogen source to the raw material before or during the alcoholic fermentation.例文帳に追加

糖質成分と所望によりホップを含む原料および水からなる水性混合液をアルコール発酵させて発酵飲料を製造する方法において、アルコール発酵前またはアルコール発酵中の原料に窒素源としてとうもろこしタンパク分解物を含めることにより香味の優れた発酵飲料を製造する方法。 - 特許庁

To provide a method for pretreating barley used for producing a malt-fermented drink, by which LOX activity in the barley is effectively reduced to greatly lower nonenal potential in the malt-fermented drink product and simultaneously prevent the lowering of an amino acid concentration in the barley, consequently improving the flavor stability of the malt-fermented drink.例文帳に追加

大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させると同時に、大麦中のアミノ酸濃度の低下を抑え、その結果、麦芽発酵飲料の香味安定性を向上させる、麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。 - 特許庁

The method for producing the processed food comprises mixing part or the whole of the liquid material with the vegetable protein, admixing the emulsion curdy flavor composition and the remaining production raw material with the mixture, and forming the mixture into a shape object fitting to the shape of processed food followed by producing with a conventional method.例文帳に追加

エマルジョンカード状フレーバー組成物、植物性タンパク質、液体材料、固体材料からなる製造原料を用い、しかも液体材料の一部あるいは全てと植物性タンパク質とを混合し、次いで、該混合物にエマルジョンカード状フレーバー組成物と残りの製造原料を加え混合し、加工食品の形状に即した形状物に成形し、常法を用いて加工食品を製造する。 - 特許庁

To provide a method for producing a marbled meat processed product comprising dispersing animal oil and fat having relatively high concentration into raw material meat to be held in a mesh state and free from meat-quality deterioration and sanitary problems, and impregnating seasoning components into the whole of the meat to make the product have more deep flavor and taste than those of a conventional one.例文帳に追加

比較的高濃度の動物性油脂を原料となる食肉中に網目状に分散させて保持できるようにし、かつ肉質劣化や衛生面の問題も起こらないようにし、また食肉全体に調味成分を均一に浸透させて、従来品よりも味わい深く美味な霜降状食肉加工品を製造することである。 - 特許庁

To provide emulsifying seasoning for cooked rice, easy to mix with cooked rice while suppressing an amount of an emulsifier used to the minimum, homogeneously seasoning, letting the cooked rice have puffy palate feeling instead of sticky palate feeling or loose palate feeling, giving the cooked rice luster, and deliciously eatable without feeling taste and flavor peculiar to an emulsifier.例文帳に追加

乳化剤の使用量を最小限に抑えつつ、米飯に混ぜ込み易く、均一に味付けでき、米飯がべったりした食感又はぱらけた食感にならずにふっくらした食感を有しており、米飯につやを与え、乳化剤特有の味や香りを感じることなくおいしく喫食することができる乳化状米飯混ぜ込み用調味料の提供。 - 特許庁

To provide a method for pretreating barley used for producing a malt-fermented drink, by which LOX activity in barley is effectively reduced to greatly lower nonenal potential in the malt-fermented drink product and simultaneously prevent the lowering of an amino acid concentration in the barley, consequently improving the flavor stability of the malt-fermented drink.例文帳に追加

大麦中のLOX活性を効果的に低減して、麦芽発酵飲料製品におけるノネナールポテンシャルを大幅に低下させると同時に、大麦中のアミノ酸濃度の低下を抑え、その結果、麦芽発酵飲料の香味安定性を向上させる、麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a chocolate which has excellent gloss, is rich in flavor, is good in more remarkable meltability in mouths than that in a case when it is cooled and solidified by a tempering treatment, and is excellent in storage stability such as blooming resistance, without needing a complicated tempering treatment, although the content of cacao mass having a high cacao butter content, namely a cacao butter content of about 55 mass%, is high.例文帳に追加

カカオ脂含量が高い、すなわち、カカオ脂を約55質量%含むカカオマスの含有量が高いにも係らず、煩雑なテンパリング処理を必要とせず、優れた光沢を有し、風味豊かな、そしてテンパリング処理して冷却固化した場合よりも著しく口どけが良く、耐ブルーミング等の保存安定性に優れたチョコレートを提供することである。 - 特許庁

This food wherein favorable scorches and flavor are maintained owing to double characteristics of starch, namely, high coating film-forming ability and slight effect on palate feeling can be obtained by allowing a composition containing starch not pregelatinized in advance, as well as sugar and amino acid each of which is conventionally used for making the food surface scorched through heating with a microwave oven, to adhere to the food surface.例文帳に追加

従来より電子レンジ加熱で食品表面に焦げ目を生じさせる際に用いられている糖とアミノ酸に加えて予めα化されていない澱粉類を含む組成物を食品表面に付着させることによって、澱粉類の皮膜形成能の高さと食感に与える影響が少ないという2重の特質により、良好な焦げ目と風味を維持した食品を得ることが可能となる。 - 特許庁

The high caproic acid ethyl producing yeasts such as Shizuoka yeast, Yamagata yeast, Akiya yeast, Fukushima yeast and Nagano yeast which were named after each development place, or the flower yeast which the Tokyo agricultural college separated from flowers such as pink, begonia and climbing rose were highly evaluated as yeasts which could make a new flavor of ginjoshu. 例文帳に追加

それぞれ開発地を名称に冠する静岡酵母、山形酵母、秋田酵母、福島酵母や、長野酵母に代表されるカプロン酸エチル高生産性酵母、あるいは東京農業大学がなでしこ、ベコニア、ツルバラの花から分離した花酵母などが、新しい吟醸香を引き出すものとして評価を集めている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The water-soluble vitamin having unpleasant flavor comprises one or more than two kinds selected from the group consisting of calcium ascorbate, sodium ascorbate, nicotinic acid, nicotinic acid amide, vitamins B1, riboflavin and its phosphate ester sodium, riboflavin butyrate, pantothenic acid, sodium pantothenate and calcium pantothenate.例文帳に追加

不快な風味を有する水溶性ビタミンが、アスコルビン酸カルシウム、アスコルビン酸ナトリウム、ニコチン酸、ニコチン酸アミド、ビタミンB_1類、リボフラビン及びそのリン酸エステルナトリウム、リボフラビン酪酸エステル、パントテン酸、パントテン酸ナトリウム並びにパントテン酸カルシウムからなる群から選ばれた1種又は2種以上である組成物。 - 特許庁

The method of producing a fermented alcoholic beverage is applicable to sparkling liquors and miscellaneous liquors, whose chromaticity and flavor as fermented alcoholic beverages should be reinforced due to restricted fermentation materials, so as to provide the fermented alcoholic beverage imparted with beer like natural chromaticity and taste.例文帳に追加

本発明における発酵アルコール飲料の製造方法は、特に、制限された発酵原料の使用のために、発酵アルコール飲料の色度や風味の補強が必要な発泡酒やその他の雑酒において適用することができ、ビール様の自然な色度や風味を付与した発酵アルコール飲料を提供することができる。 - 特許庁

This method for producing a low potassium juice having an improve flavor comprises treating a potassium-containing juice with a cation exchange resin to remove90% of the potassium contained in the juice, and then adding a calcium compound selected from calcium carbonate and calcium hydroxide to the juice in a solid state.例文帳に追加

カリウム含有ジュースを陽イオン交換樹脂によって処理することにより、該ジュースのカリウム含有量を90%以上除去せしめ、さらに該ジュースに炭酸カルシウムおよび水酸化カルシウムから選択されるカルシウム化合物を固体のまま添加することを特徴とする風味を改善した低カリウムジュースの製造法。 - 特許庁

To provide a method for easily producing breads, efficiently and stably producing breads each having characteristic taste and sweetness of cereal flour, and moderate fermented flavor and taste, keeping glutinous feeling and moist feeling liked by Japanese, and having delicate smoothness and retarded aging, and the breads produced by the production method.例文帳に追加

穀物粉本来の風味と甘み、適度な発酵風味と旨みを有し、日本人好みのもちもち感としっとり感を維持し、なお且つ繊細な滑らかさを有した老化の遅いパン類を、簡便に、効率的且つ安定的に製造する事ができるパン類の製造方法、および、該製造方法を用いて製造されたパン類の提供。 - 特許庁

The sugar-free hard candy enhanced in coffee flavor is obtained by heating and concentrating at 140-200°C candy dough containing coffee raw bean extracted essence extracted in ethanol aqueous solution of10% (v/v) concentration, and a coffee extract after roasting.例文帳に追加

10%(v/v)以上の濃度のエタノール水溶液で抽出されるコーヒーの生豆抽出エキスと、焙煎後のコーヒー抽出物とを含むキャンディ生地を、140℃〜200℃で加熱濃縮して得られることを特徴とするコーヒー風味が増強されたノンシュガーハードキャンディにより上記課題が解決される。 - 特許庁

To provide an industrially advanced method for producing vegetable powder which is unlikely to form unmixed lump of powder, when mixed with hot water or warm water on eating, is excellent in dispersibility, and has a good flavor, to provide vegetable powder obtained by the method, and to provide a powdery or granular precooked food using the vegetable powder and excellent in dispersibility.例文帳に追加

喫食時に熱湯又は温水を加えた際、ままこ(ダマ)の発生が少なく分散性に優れ、且つ、風味良好な野菜パウダーの工業生産に有利な製造方法と、該方法によって得られる野菜パウダー、並びに、該野菜パウダーを用いた、分散性に優れた粉末又は顆粒状の即席食品を提供すること。 - 特許庁

To provide an antimicrobial agent which exhibits excellent antimicrobial property even when directly or indirectly brought into contact with multiple kinds of anaerobic bacteria in oral cavity, especially to periodontosis offending bacteria, in a real oral cavity, which has good flavor, and which is suitable for continuous daily use; a composition for oral cavity using the antimicrobial agent; and food and drink.例文帳に追加

複数種の口腔内嫌気性細菌、特に歯周病原因菌に対し、実際の口腔内において、直接的及び間接的のどちらか一方の接触であっても優れた抗菌性を有し、且つ香味良好で日常の連用に適した抗菌剤並びにそれを用いた口腔用組成物及び飲食品の提供。 - 特許庁

To provide a method for making fermented soybean bread which is seasoned with a peculiar method, which can be deliciously eaten even when fermented soybeans are not necessarily strongly seasoned, not only because bread dough and the fermented soybeans are each seasoned independently but also because the seasoning of the bread dough is compatible with the fermented soybeans, which has a unique flavor, and which is more beneficial to health.例文帳に追加

一種独特の味付けの仕方をなすもので、パン生地の味付けと、納豆の味付けとがそれぞれ独立になされることはもちろん、パン生地の味付けが納豆と相性良いために、納豆の味付けを必ずしも濃くしなくとも、美味しく食することができ、また、独特の風味があり健康にもさらに良好な納豆パンの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide freeze-dried food for cooking which is obtained by freeze-drying seasoning prepared by preliminarily measuring egg raw material, milk raw material, a sweetener and the like and mixing them together to use the mixture when cooking so as to save labor and time for cooking work such as measurement, mixture and segmentation of the seasoning liquid, and which retains its original flavor and color and is excellent in dissolving/dispersing properties.例文帳に追加

卵原料、乳原料、甘味料などを予め秤量、混合した調味液を凍結乾燥処理し、調理の用時に用いることで、秤量、混合、調理液の小分けなどの調理作業の手間を省くことが可能となる調理用の食品であって、もとの風味や色を保ち、溶解・分散性にも優れたものを提供する。 - 特許庁

The resultant frozen dough of the breads is then thawed and the baker's yeast is subsequently added to carry out baking with a rich fermentation flavor, good leavening and grain by using automatic baking machinery, etc.例文帳に追加

冷凍パン類生地を製造するときに、穀物乳酸菌類の醗酵生成物、特に冷凍耐性を有するラクトバチルス・パネックス(特許微生物寄託番号P−16896)の醗酵生成物を添加し且つ、製パン用酵母を添加しない生地を作製し、当該冷凍パン類生地を解凍後製パン用酵母を添加し、自動製パン機等を用いて、醗酵風味豊かで膨らみやすだちが良好な製パンを行う。 - 特許庁

Food materials selected from the meat of14% water content, processed to ≤0.8 water activity, particularly cha shao (roasted pork fillet), fishes, sea weeds, vegetable and their processed products, and food oil to which food tastes, flavor or an emulsifier are tightly packed with a gas-barrier packaging material or packed by gas-substitution packaging or vacuum packaging.例文帳に追加

水分14%以下、あるいは、水分活性0.8以下に加工した食肉類特にチャーシューである食材魚介類、海藻類、野菜類、穀物類、及びこれらの加工品から選ばれる食材と、食品の風味を移行、フレーバー添加、更には乳化剤の添加されている食用油脂とをガスバリア性をもつ包材で密封個包装、ガス置換個包装又は脱気個包装する。 - 特許庁

To provide a base for an acid gel food that can supply a gel product that contains collagen peptide of 2 mass% or more, and has a superior gel state and texture such as smoothness and viscosity as well as acidity and flavor when milk is added thereto, and to provide a gel product.例文帳に追加

2質量%以上のコラーゲンペプチドを含有し、牛乳を加えたときに、ゲルの状態、なめらかさ、粘度などの食感や、酸味及び風味が共に良好なゲル製品を提供可能な酸性ゲル状食品用ベースを提供することができる酸性ゲル状食品用ベース、及びゲル製品の提供。 - 特許庁

To provide a water-in-oil emulsified oil and fat composition allowing a target flavor to be sufficiently left after baking by a comparatively inexpensive and general-purpose method in the production of a baked food such as bread and pie, and to provide the baked food by using the water-in-oil emulsified oil and fat composition.例文帳に追加

本発明の目的は、パンやパイなどの焼成食品製造において比較的廉価で汎用性ある方法により、目的とする風味を十分に焼き残りさせることができる油中水型乳化油脂組成物、また、当該油中水型乳化油脂組成物を使用した焼成食品を提供することにある。 - 特許庁

An aroma component is recovered from a material for a tasty beverage by a gas-liquid countercurrent catalytic distillation method, a taste extract is obtained from a liquid or slurry residue of a material after the recovery, then the aroma component and a taste component in the taste extract are adsorbed on a synthetic adsorbent and desorbed by a solvent to prepare the taste flavor.例文帳に追加

嗜好性飲料用素材を気液向流接触蒸留法によって香気成分を回収した後の素材の液状またはスラリー状の残渣から嗜好性抽出液を得て、次いで、嗜好性抽出液中の香気成分や呈味成分を合成吸着剤に吸着させ、溶媒により脱着することによって嗜好性フレーバーを調製する。 - 特許庁

To provide water-in-oil emulsified oil and fat composition for kneading in bakery, capable of achieving favorable workability since bakery dough using an automatic bean paste filling machine in particular is not sticky, and providing a sufficient volume, soft texture, favorable melting effect in the mouth, and good flavor in bakery products which are either baked or fried.例文帳に追加

特に自動包餡機を用いたベーカリー生地においてべたつきがないため作業性がよく、焼成または揚げたベーカリー製品においても、十分ボリューム感があり、ソフトな食感と良好な口溶けと良好な風味が得られるベーカリー練り込み用油中水型乳化油脂組成物を提供すること。 - 特許庁

To provide a polyester sheet which can be used for packaging containers requiring flavor-retaining property, heat resistance, moldability and the like, generates no harmful substances or the like when subjected to an incineration disposal treatment after used and is therefore very excellent in disposal treatment aptitude, environmental aptitude and the like, and a heat-resistant container made of the same.例文帳に追加

香味保持性、耐熱性および成形性などが要求される包装容器に用いることができ、さらにまた、使用後に焼却廃棄処理する際に有害物質等を発生することなく、廃棄処理適性、環境適性等に極めて優れたポリエステルシートおよびそれからなる耐熱性容器を提供すること。 - 特許庁

To obtain dried pregelatinized rice which is a dried rice product capable of satisfactorily eating as it is and having proper texture or having flavor or seasoned and can pregelatinize and dry rice starch in a short time without puffing the rice starch and can provide mono-granular dried rice product to which roast feeling is imparted and provide a method for producing the pregelatinized rice.例文帳に追加

そのままでも十分に食することが可能で適度な食感を有する、あるいは風味又は調味付けされた米乾燥品であり、米デンプンを膨化させることなく短時間でα化、乾燥でき、さらにロースト感の付与された単粒状の米乾燥品を得ることのできる乾燥α化米及びその製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a polyester sheet which can be used for packaging containers requiring flavor-retaining property, heat resistance, moldability and the like, generates no harmful substances or the like when subjected to an incineration disposal treatment after used and is therefore very excellent in disposal treatment aptitude, environmental aptitude and the like, and a heat-resistant container made of the same.例文帳に追加

香味保持性、耐熱性および成形性などが要求される包装容器に用いることができ、また、使用後に焼却廃棄処理する際に有害物質等を発生することなく、廃棄処理適性、環境適性等に極めて優れたポリエステルシートおよびそれからなる耐熱性容器を提供すること。 - 特許庁

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