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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > flavor ofに関連した英語例文

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flavor ofの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 3196



例文

To provide medical herb-dispersed kelp and trout sushi enabling an eater to enjoy both of kelp flavor and trout flavor at a time, favorable in appearance and also taste, and good for health.例文帳に追加

昆布とマスの風味が一度に味わえ、見た目も味も良好であり、しかも身体にも良い薬膳昆布ます寿司の提供。 - 特許庁

To provide citrus spice seasoning using new summer orange (Citrus Tamarana from Orange Hyuganatsu) having refreshing flavor where the flavor of new summer orange is accentuated.例文帳に追加

日向夏の風味を引き立たせた爽やかな風味の柑橘香辛調味料を提供することを目的とする。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING SHOCHU MADE FROM SWEET POTATO, AND HAVING FLAVOR OF BAKED SWEET POTATO, AND SHOCHU MADE FROM SWEET POTATO, HAVING BAKED SWEET POTATO FLAVOR, AND OBTAINED BY THE SAME例文帳に追加

焼き芋風味の芋焼酎の製造方法およびそれにより得られる焼き芋風味の芋焼酎 - 特許庁

The fat-reduced flavor components are produced by extraction of fat from full-fat biogenerated cheese flavor components.例文帳に追加

脂肪減少フレーバ成分は、生物由来の脱脂されていないチーズフレーバ成分から脂肪を抽出することによって生成する。 - 特許庁

例文

To provide a flavor promoter for food and drink promoting flavor of the food and the drink especially promoting feeling of fruit juice and a method capable of effectively promoting flavor of the food and the drink.例文帳に追加

飲食品のフレーバー、特に果汁感を増強する飲食品のフレーバー増強剤、及び飲食品のフレーバーを効果的に増強できる方法を提供する。 - 特許庁


例文

The suction resistance of the second flavor release segment (16), (24) is higher than that of the first flavor release segment (14), (28), and the suction resistance of the second flavor release segment (16), (24) is higher than that of the lip-side end segment (12).例文帳に追加

第2の香味放出セグメント(16)(24)の吸引抵抗は、第1の香味放出セグメント(14)(28)よりも大きく、第2の香味放出セグメント(16)(24)の吸引抵抗は、唇側端部セグメント(12)よりも大きい。 - 特許庁

To provide flavor condiments obtained by using a safe and inexpensive natural product, capable of enhancing the flavor of almost all foods, and capable of contributing to prevention of geriatric diseases and the like, and health maintenance; and to provide a method for producing the flavor condiments.例文帳に追加

安全で安価な天然素材を用い、殆ど全ての食品を風味良くすることができ、また、成人病その他等の予防そして健康維持に寄与可能な風味調味料およびその製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of palm-based oil and fat intended for solving problems of peculiar unfavorable flavor produced when preserving at low temperature the palm-based oil and fat and increase of the uncomfortable flavor with the lapse of time.例文帳に追加

パーム系油脂類を低温保管した場合に発生する独特の好ましくない風味及びこの不快な風味が経時的に増加するという問題を解決する。 - 特許庁

The suction resistance of the second flavor-releasing segments 16, 24 is higher than that of the first flavor-releasing segments 14, 28, and the suction resistance of the second flavor-releasing segments 16, 24 is higher than that of the lip-side end segment 12.例文帳に追加

第2の香味放出セグメント(16)(24)の吸引抵抗は、第1の香味放出セグメント(14)(28)よりも大きく、第2の香味放出セグメント(16)(24)の吸引抵抗は、唇側端部セグメント(12)よりも大きい。 - 特許庁

例文

To provide a food processor for adding flavor which comprises apparatus having diversified functions such as cooking/enjoying flavor/flavoring decoration/bacteria elimination of food, and including flavor component mixing air flow with burning or evaporation of flavor and heat flow such as added heat source/electricity/gas for addition of water/seasoning/nutrition such as spices to food.例文帳に追加

本発明は、食料品の炊事・香を楽しむ・装飾品に香付・除菌等多様化される器具に、香料の燃焼又は蒸発で香成分混合気流と、水・調味料・薬味等養剤が食品に添加、添加の熱源・電気・ガス等の熱流が媒介されている。 - 特許庁

例文

To obtain a flavor improver reinforcing natural flavor or/and deliciousness of food and drink products by making the food and drink products maintain their original flavor and by reinforcing the characteristic flavor and taste of the food and drink products, and having no influence on the taste of the food and drink products.例文帳に追加

飲食品本来のフレーバーを保持し、その飲食品の特徴的香味を増強することで、飲食品の保有するナチュラルなフレーバー感や美味しさを増強し、なおかつ飲食品の食味に影響を及ぼさない風味向上剤を提供する。 - 特許庁

Conventionally, there has been the requirement of increasing the addition amount of flavor substances to increase flavor expression, but nevertheless, in that case, the problem that the flavor substances effect on physical properties of the cheeses happens.例文帳に追加

従来、風味発現性を高めるためには風味物質の添加量をふやす必要性があったが、その場合、風味物質がチーズの物性などに影響してしまうという問題があった。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of food and drink improving flavor of food and drink having peculiar smell of collagen or deteriorated oil smell without aromatizing the food and drink with flavor scent or the like.例文帳に追加

容易な方法で、コラーゲン等の独特の臭いや油の劣化臭を有する飲食品の風味をフレーバー臭などを着香させることなく改善する。 - 特許庁

To provide a method of enriching the flavor of a distilled liquor imparting an excellent flavor without inducing off-flavor of the distilled liquor by using a specific lactobacillus.例文帳に追加

特定の乳酸菌を使用することにより、蒸留酒オフフレーバーを生じることなく、優れた香味を付与することができる蒸留酒の香味増強方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a flavor improver for a bacteriostatic suppressing astringent taste of a bacteriostatic even if various bacteriostatics are combined therewith to improve flavor; and to provide a bacteriostatic where astringent taste peculiar to bacteriostatics is suppressed even if the bacteriostatic comprises a combination of various bacteriostatics; and to provide a method for improving the flavor of a bacteriostatic.例文帳に追加

静菌剤の有する収斂味を抑制する風味改良剤、及び、静菌剤特有の収斂味の抑制された静菌剤及び風味改良方法の提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide well-flavored and usable packaged liquid seasoning making the best use of refreshing flavor of vinegar or citrus fruits juice, having matured flavor with not too-strong soy sauce flavor, and also giving excellent physiological mechanisms such as of lowering blood pressure.例文帳に追加

食酢や柑橘果汁のさわやかな風味が生きて、醤油感が強すぎずに熟成風味を有し、しかも血圧降下作用等の優れた生理機能を有することができる風味良好で有用な容器詰液体調味料を提供する。 - 特許庁

This heat-resistant pasty flavor comprises a flavor composition obtained by processing 10-99 wt.% of an edible oil and fat having a melting point at 40-130°C and 1-90 wt.% of a flavor component having a steam pressure of 3000-6 Pa at 25°C so as to be a pasty form.例文帳に追加

40〜130℃の融点を有する食用油脂を10〜99重量%と、25℃における蒸気圧が3000〜6Paの香気成分1〜90重量%をペースト状に加工した香味料組成物により達成される。 - 特許庁

To provide a cooked rice flavor enabling the bad smell of aseptic cooked rice to be inhibited, and enabling the flavor of such cooked rice to be prevented from being deteriorated during preservation by its formulation in various kinds of aseptic cooked rice, and to provide a method for producing the cooked rice flavor.例文帳に追加

各種の無菌炊飯米に配合することにより、無菌炊飯米の異臭の生成を抑制し、保存中の風味の劣化を防止することができる炊飯米フレーバーおよびその製造方法を提供する。 - 特許庁

To obtain a dairy product flavor having a flavor intensity of, e.g. several tens of times the original flavor of a milk or a milk processed product, having excellent heat resistance and persistence and an enriched top aroma such as a milk, a butter, a cheese, a cream or a fermented milk.例文帳に追加

乳または乳加工品の元の香味の、例えば、数十倍のフレーバー強度を有し、耐熱性、持続性に優れ、且つトップアロマの強化されたミルク、バター、チーズ、クリーム、発酵乳等の乳製品フレーバーを提供する。 - 特許庁

To provide a method capable of producing a flavor preparation useful for giving flavor to various products such as food containing a sufficient amount (concentration) of a flavor component from a strained lees of fruit juice or fruit.例文帳に追加

果汁あるいは果実の搾り粕から、香気成分を十分な量(濃度)で含み、食品など種々の製品の香り付けに有用なフレーバー調製物を効率良く製造することができる方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a citrus flavor composition with less flavor deterioration, capable of suppressing producing p-methylacetophenone to be a source of off- flavor from the citrus flavor, and to provide food/drink containing the composition.例文帳に追加

柑橘系フレーバー、特にその主要香気成分であるシトラールから、オフフレーバーの原因物質であるp−メチルアセトフェノンの生成を抑制することができ、香味劣化の抑制された柑橘系フレーバー組成物および該組成物を含有する飲食品を提供すること。 - 特許庁

The system may be used to produce a desired batch of flavored beverage by producing a first flavor, cleaning only that portion of the system to remove the first flavor and then changing over the flavor additive component to a desired second flavor.例文帳に追加

システムは、第1の風味を製造し、この第1の風味を除去するためにシステムの当該部分だけを洗浄し、その後風味添加成分を所望の第2の風味に切り替えることにより、所望のバッチの風味付飲料を製造するために使用される。 - 特許庁

The butter having cream flavor is obtained by adding a prescribed amount of cream after butter particles are formed, kneading and pressurizing the mixture so as to exhibit the same result in its "crumbled properties", "free water" and "color tone" as those of the conventional butter, and have mellow cream flavor where the cream flavor and the butter flavor are harmonized with each other.例文帳に追加

クリームをバター粒子が形成された後に一定量添加して練圧することで、「ボロツキ」「遊離水」「色調」において従来のバターと同様の結果を示し、またクリーム風味とバター風味が調和した芳醇なクリーム風味を有するバターとなることを見出し、先の課題を解決した。 - 特許庁

DICYCLIC KETONE, FLAVOR COMPOSITION, METHOD FOR APPLYING, IMPROVING, ENRICHING OR MODIFYING OF FLAVOR CHARACTERISTIC OF FLAVORED PRODUCT, AND METHOD AND STARTING COMPOSITION FOR PRODUCING FLAVOR COMPOSITION, FLAVORED PRODUCT AND DICYCLIC KETONE例文帳に追加

二環式ケトン、香料組成物および付香された製品の匂い特性を付与、改善、強化または変性する方法、香料組成物、付香された製品、および二環式ケトンを製造するための方法と出発化合物 - 特許庁

Further, as a flavor of a beverage originally having bitterness such as a grapefruit flavor or coffee flavor is contained in the food, the bitterness of bacopa monniera is hardly tasted.例文帳に追加

また、グレープフルーツ香料やコーヒー香料のような、もともと苦みを有する飲食品の香料を含有させることで、バコパモニエラの苦みを感じ難くすることもできる。 - 特許庁

To provide a flavor enhancer capable of selectively enhancing the flavor of a target perfume, to provide a perfume composition having the enhanced flavor and containing the enhancer, and to provide a beverage.例文帳に追加

対象とする香料の風味を選択的に増強させることができる風味増強剤およびこれを含有する風味が増強された香料組成物及び飲料を提供する。 - 特許庁

To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor.例文帳に追加

焼き菓子など製造工程中に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を付与する耐熱性香味料組成物を提供する。 - 特許庁

The emulsifier composition is obtained by carrying out micronizing treatment of emulsifying flavor containing an oil-soluble flavor containing the citrus-based essential oil, an emulsifier and water and/or a polyhydric alcohol by collision energy obtained by collision of emulsifying flavor.例文帳に追加

柑橘系精油などを含有する油溶性香料と、乳化剤と、水及び/又は多価アルコールを含有する乳化香料を、衝突させたときの衝突エネルギーによって微細化処理して乳濁剤組成物を得る。 - 特許庁

To provide a method for improving flavor of food and drink improving flavor of food and drink containing one kind selected from collagen, collagen peptide and gelatine without aromatizing the food and drink with flavor scent or the like by a simple method.例文帳に追加

容易な方法で、コラーゲン、コラーゲンペプチド及びゼラチンから選ばれた1種を含む飲食品の風味をフレーバー臭などで着香させることなく改善する。 - 特許庁

To provide a heat-resistant pasty flavor composition capable of imparting tasty flavor even to food such as baked confectionery to be heavily heated during its production process, without causing volatilization of the flavor.例文帳に追加

焼き菓子など製造工程に強い加熱過程を経る食品においても、その加熱過程で香味が揮散することなく、おいしい風味を付与する耐熱性香味料組成物を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing coffee flavor of a high potency by collecting a flavor component of excellent flavor-tone inherently provided in coffee beans by simple means from unground roasted coffee beans.例文帳に追加

未粉砕状態の焙煎コーヒー豆から、簡便な方法によりコーヒー豆に本来備わっている優れた香調の香気成分を回収し、さらにそれが高力価のものであるコーヒーフレーバーの製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a flavor precursor having excellent properties of enhancing the flavor of foods and, at the same time, imparting a flavor to the foods on preparing and/or consuming such foods.例文帳に追加

食品が調製され及び/又は消費されるときに、そのような食品の風味を高め且つそのような食品に風味を与えることに優れた性質を有する香味料前駆体の提供。 - 特許庁

This flavor improving agent comprising black tea extract is added to process food such as curry and stew so as to reinforce spicy feeling and emission of flavor contained in process food such as curry and give thickness feeling of flavor.例文帳に追加

紅茶抽出物をカレーやシチュー等の調理食品に添加することで、カレー等の調理食品に含まれているスパイス感や風味の香り立ちが増強され、さらに風味の濃厚感を付与することが可能となる。 - 特許庁

To provide a deterioration preventing agent for flavor effective for imparting excellent deterioration preventing effect of flavor by adding to refreshing drinks, dairy products, bread, cakes, pickles and various other foods and drinks without deteriorating the taste and flavor of the food and drink.例文帳に追加

清涼飲料水、乳製品、パン類、菓子類、漬物、その他の各種飲食品に添加することにより優れた香料の劣化防止効果を付与し得ると共に、飲食品の風味を損なうことのない香料の劣化防止剤の提供。 - 特許庁

The so-called sugar-coated microcapsule flavor and taste, which is prepared by bonding mannitol to the surface of yeast wherein a flavor, preferably mannitol is added to the inside of bacterial cells, is used as a flavor and taste agent to prepare the chewing gum.例文帳に追加

着香料として、菌体内に香料、好ましくはメントール類を内包させた酵母の表面にマンニトールを付着させてなる、いわゆる糖被覆マイクロカプセル香料を用いて、チューインガムを調製する。 - 特許庁

A method for producing the portion cut product of surface ripened soft cheese with mold having added flavor material comprises adding the flavor material during a first ripening period, and performing portion cut after at least one day ripening period after the addition of the flavor material so as to avoid a mechanical problem in portion cut.例文帳に追加

一次熟成期間中に風味物質を添加した後、ポーションカットを風味物質添加後少なくとも1日の熟成期間を経た後に行うことにより、ポーションカット時の機械的な問題は回避される。 - 特許庁

To provide a new baked confectionery having new mixed texture and flavor of chocolate flavor and the flavor of a steamed bean-jam bun, and further to provide a method for producing the baked confectionery.例文帳に追加

チョコレートの風味と饅頭の風味とがミックスされた新しい食感と食風味を備えた新規な焼き菓子及びその製造方法を提供すること。 - 特許庁

This fragrant material has a rich acidic flavor, and has effects of flavor furnishing, improving and masking properties to many various foods, and can be used for improving the flavor of foods, when applied to foods such as beverages, confections, seasoning liquids, etc.例文帳に追加

本発明の香料は、酸味のある豊かな香りを有し、多種多様な食品に対して香味の付与、改善、マスキング等の効果を有し、飲料、菓子、または調味液等の食品に応用して、食品の香味を改善することができる。 - 特許庁

To provide a method for producing a soft concentrated chocolate flavor material having effects imparting a natural rich chocolate flavor to a chocolate drink and chocolate food in need of chocolate flavor and is easy to disperse and mix, and to provide food and drink with excellent chocolate flavor by using the same.例文帳に追加

チョコレート風味に乏しいチョコレート飲料やチョコレート風味食品に、自然で豊かなチョコレート風味を付与する効果を有するとともに、分散、混合が容易な柔らかい性状の濃厚チョコレート風味材の製造法及びそれを利用したチョコレート風味に優れた飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide an oyster extract obtained by finding out flavor substances contained in a seasoning raw material containing the oyster extract, and imparting favorable flavor to the seasoning so as to utilize the substance to impart the favorable flavor to oyster sauce or a processed food using the sauce to impove the flavor of the food.例文帳に追加

カキの抽出物を原料に含む調味料に含まれる良好なフレーバーを付与している風味物質を解明し、それを利用してオイスターソース、もしくはそれを用いた加工食品に良好なフレーバーを付与し、その風味を向上させる。 - 特許庁

To provide a fruit juice-free carbonated beverage to which citrus flavor is imparted, and which is suppressed in deterioration in the citrus flavor, has fresh feeling inherent in citrus and maintains sharp flavor and taste: and to provide a method for preventing deterioration in flavor of the fruit juice-free uncolored carbonated beverage.例文帳に追加

柑橘系フレーバーを付与した無果汁炭酸飲料において、柑橘フレーバーの香味変化が抑制された上に、元来柑橘類が有するフレッシュ感があって、切れのある香味の保持を実現できる無果汁透明炭酸飲料の香味劣化防止方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for adsorption-removing flavor ingredients from soy sauce with a medium chain triglyceride (MCT) at ordinary temperature without heating the soy sauce, and to provide a method for separating MCT to which the flavor ingredients of the soy sauce are adsorbed into the flavor ingredients and regenerated MCT and then recycling the separated and recovered flavor ingredients and MCT, respectively.例文帳に追加

醤油を加熱することなく常温下でMCTを用いて醤油の香気成分を吸着・除去する方法、および醤油の香気成分を吸着したMCTを、醤油の香気成分と再生MCTとに分離し、それぞれ分離・回収して再利用するための方法を提案すること。 - 特許庁

To provide a flavor improver that can improve the flavor of foods and beverages, e.g. a sweetener-including foods or beverages, sodium chloride- including foods and beverages, fruit or fruit juice-including foods and beverages, flavor-including foods and beverages, and fermented foods and beverages, and provide the foods and beverages including the flavor improver.例文帳に追加

飲食品、例えば甘味素材含有飲食品、食塩含有飲食品、果実または果汁含有飲食品、香料含有飲食品及び発酵飲食品の風味を向上させるための風味向上剤及び該風味向上剤を含む飲食品を提供する。 - 特許庁

To provide a laver seasoned with salad flavor, obtained by giving genuine salad flavor, mainly coming from sesame oil, to a laver sheet, satisfiable the consumers who like the flavor of the food, and also to provide a method for seasoning laver.例文帳に追加

シート状の海苔に、ゴマ油を主体とした本格的なサラダ風味を付与し、その食品の風味を嗜好する消費者を満足させることのできるサラダ風味付け海苔とその味付加工方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing cooked rice with egg flavor having compound flavor obtained by simultaneously heating edible oil and fat, eggs and cooked rice, and excellent in preservation stability of the flavor.例文帳に追加

食用油脂、卵、米飯を同時に加熱した複合的な風味を有し、かつ、その風味の保存安定性にも優れた卵風味を有する米飯の製造方法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing in large quantities in a short time proper Kaeshi having soft flavor of soy sauce and smooth taste, and to obtain soup having enhanced stock flavor and smooth flavor using the Kaeshi.例文帳に追加

醤油の香りが穏やかで、まろやかな味を有する本格的なかえしを短時間で、しかも大量に得、また、それを用いてダシの香りが引き立ち、まろやかな風味を有するつゆ類を得る。 - 特許庁

To provide a lactic acid-fermented food composition having a not conventionally available new flavor equipped with the flavor caused by the fermentation and the flavor of cacao mass jointly, and a method for producing the same.例文帳に追加

発酵による風味とカカオマスの風味とを兼ね備えるという今までにない新しい風味を有した乳酸発酵食品組成物、および該乳酸発酵食品組成物の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing beef products such as chopped beef having an excellent flavor and a hamburger having a modified flavor by using such chopped beef by modifying the flavor of the beef in which red meat intermingles with fat, in short period.例文帳に追加

短期間で赤身肉に脂肪が混在する牛肉の香味を改質し、優れた香味の細片化牛肉及び該細片化牛肉を用いた香味の改質されたハンバーグ等の牛肉製品を提供すること。 - 特許庁

To provide a powdery flavor that can reveal a strong flavor persistently, even when it stays in the mouth for many hours by delaying the elution of the flavor components and the production process.例文帳に追加

口中において香味成分の溶出を遅らせ、長時間口中にあっても持続して強い香味を発現させる粉末香味料及びしの製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a coffee drink reduced in the unpleasant flavor of the coffee drink and improved in the flavor, and to provide the coffee drink improved in the flavor.例文帳に追加

コーヒー飲料の不快な風味を低減すると共に、風味の改質されたコーヒー飲料の製造方法及び風味の改質されたコーヒー飲料を提供する。 - 特許庁

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