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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > freeze‐dryの意味・解説 > freeze‐dryに関連した英語例文

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freeze‐dryを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 34



例文

Koriboshi (freeze dry) 例文帳に追加

凍干し - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

FREEZE DRY CONTAINER AND MANUFACTURING METHOD OF FREEZE DRY CONTAINER例文帳に追加

凍結乾燥容器および凍結乾燥容器の製造方法 - 特許庁

freeze-dry the strawberries 例文帳に追加

イチゴをフリーズドライにする - 日本語WordNet

FREEZE DRY DEVICE WITH CONTACT/SEPARATE MECHANISM AND FREEZE DRY METHOD USING THE SAME例文帳に追加

接離動機構付フリーズドライ装置およびこれを用いるフリーズドライ方法 - 特許庁

例文

a method used to dry food, called freeze-dry 例文帳に追加

フリーズドライという,食品の乾燥方法 - EDR日英対訳辞書


例文

FREEZE-DRY CONTAINER AND METHOD OF MANUFACTURING FREEZE-DRIED MATTER例文帳に追加

凍結乾燥容器および凍結乾燥物の製造方法 - 特許庁

To provide a freeze-dry container capable of being used in manufacturing a freeze-dried matter by using a commonly-used freeze-dry device, dispensing with segregation disposal after use, and efficiently manufacturing the freeze-dried matter, and to provide a method of manufacturing the freeze-dried matter by using the freeze-dry container.例文帳に追加

一般的な凍結乾燥装置を用いた凍結乾燥物の製造に使用でき、かつ使用後の分別廃棄が不要で、凍結乾燥物を効率よく製造できる凍結乾燥容器、および該凍結乾燥容器を用いた凍結乾燥物の製造方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

It can be easily made just by putting freeze-dry ingredients and powdered miso in a bowl and pouring in hot water. 例文帳に追加

フリーズドライの具と粉末味噌をお椀に入れ、熱湯をかけるだけで出来る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Also, in the above method of production, it is preferable to further freeze-dry the material obtained by the lactic acid fermentation.例文帳に追加

また、前記の製造方法では、乳酸発酵させたものをさらに凍結乾燥させることが好ましい。 - 特許庁

例文

To provide bean curd refuse tea and bean curd refuse freeze-dry food each containing isoflavone in a high concentration.例文帳に追加

イソフラボンを高濃度で含有するおから茶及びおからの凍結乾燥食品を提供する。 - 特許庁

例文

Consequently, the partial pressure of the water vapor in the nitrogen gas for freeze dry is lower than the vapor pressure (sublimation pressure) of the freezing film 12, whereby sublimation dry goes on.例文帳に追加

このため、凍結乾燥用窒素ガス中の水蒸気の分圧は凍結膜12の蒸気圧(昇華圧)よりも低く昇華乾燥が進行する。 - 特許庁

Alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry.例文帳に追加

または、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥する。 - 特許庁

To provide a method for producing confectionery comprising taking a compounding ratio of fresh cream making change in the form of the confectionery get less when subjecting the confectionery using the fresh cream to freeze-dry treatment.例文帳に追加

生クリームを用いた菓子に凍結乾燥を施すに際し、形状変化が少なくなる生クリームの配合割合を提供する。 - 特許庁

To provide a block-shaped freeze-dry food only whose necessary portion can be restored by dividing the block body on eating.例文帳に追加

喫食時にブロック体を分割することで、必要量のみを復元できるようにしたブロック状凍結乾燥食品の提供。 - 特許庁

To provide a method for producing dried natural cheese by which freeze-dry natural cheese having good flavor, light palate feeling, and good firmness with no squeak noise can be obtained.例文帳に追加

風味が良好で、食感が軽く、きしみのない歯触りの良い凍結乾燥ナチュラルチーズを得る。 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING FREEZE-DRIED INSTANT FOOD COMPRISING MIXING FREEZE-DRY KONJAK MADE OF KONJAK POWDER, GLUCOMANNAN OR STARCH, KUZU VINE POWDER, THICKENING POLYSACCHARIDE, AGAR AND CALCIUM HYDROXIDE, WITH VARIOUS SOUPS WHICH CAN BE FREEZE-DRIED, AND SUBJECTED TO FREEZE-DRY例文帳に追加

こんにゃく粉、グルコマンナン又はでん粉・くず粉・増粘多糖類・寒天・水酸化カルシウムを使用原料としたフリーズドライ用こんにゃくと各種フリーズドライ可能なスープと混合しフリーズドライをかけたことを特徴とするフリーズドライインスタント食品の製造方法。 - 特許庁

Further alternatively, the bean curd refuse tea is obtained through making picked-up tea leaves come in contact to ozone, drying the tea leaves to produce tea, and the other hand, soaking soybeans in ozonous water, squeezing the soybeans to obtain soy milk followed by subjecting the bean curd refuse to freeze dry, and mixing the dried tea with the freeze-dry soybean curd refuse.例文帳に追加

あるいは、摘み取った茶葉にオゾンを接触させ、その茶葉を乾燥処理して茶を製造し、一方、大豆をオゾン水に浸漬し、その大豆から豆乳を絞った後のおからを凍結乾燥し、前記乾燥処理した茶と、前記凍結乾燥したおからを混合する。 - 特許庁

To provide a method for processing food which produces confectionery having high quality equal to that of conventional one, and also a freeze-dry molded fruit juice food having excellent manufacture efficiency compared with that of the conventional one, and which impregnates the freeze-dry molded fruit juice food with chocolate, and to provide a system for processing food.例文帳に追加

従来のものと同等な高品質の菓子を作ることができると同時に、従来のものに比べて製造効率に優れた、フリーズドライ成型果汁食品を製造し、当該フリーズドライ成型果汁食品にチョコレートを染み込ませた食品の加工方法とその食品加工システムを提供する。 - 特許庁

REPROCESSING OF NEMACYSTUS DECIPIENS DRIED BY FREEZE-DRY METHOD THROUGH PRODUCT AFTER GRINDING AND GRANULATION OR DRYING INTO FOOD AND HEALTH FOOD AND NEMACYSTUS DECIPIENS OF ORIGINAL ALGA BY RECONSTITUTION WITH WATER例文帳に追加

フリーズドライ製法による乾燥もずくの粉砕及び顆粒または乾燥後製品の食品及び健康食品への再加工及び水戻しをもって源藻もずくにする - 特許庁

Nitrogen gas for freeze dry having a temperature lower than the freezing-point of DIW constructing a freezing film 12 and having a dew-point lower than the temperature of the freezing film 12 is continuously supplied toward the substrate surface Wf.例文帳に追加

凍結膜12を構成するDIWの凝固点よりも低温で、かつ凍結膜12の温度よりも低い露点を有する凍結乾燥用窒素ガスが基板表面Wfに向けて継続して供給される。 - 特許庁

The method of manufacturing the organic electroluminescent element contains an organic layer forming process forming at least one layer with an organic electroluminescent element material obtained through vacuum freeze dry.例文帳に追加

凍結真空乾燥を経て得られた前記有機エレクトロルミネッセンス素子材料を用いて前記少なくとも1層を形成する有機層形成工程を有する有機エレクトロルミネッセンス素子の製造方法を提供する。 - 特許庁

The method for producing the processed rice includes: allowing low-amylose rice to absorb water while keeping the rice temperature under a gelatinization temperature of the rice; and to freeze-dry it at vacuum of 200-320 Pa.例文帳に追加

本発明は、低アミロース米を米澱粉の糊化温度以下の品温に保ったまま吸水させた後、真空度200〜320Paで凍結乾燥することを具備する加工米の製造法である。 - 特許庁

This pharmaceutical formulation comprises an echinocandin compound or echinocandin/carbohydrate complex and a pharmaceutically acceptable micelle-forming surfactant in a non-toxic aqueous solvent such that the solubilization of the echinocandin compound is optimized and the ability to freeze-dry the solution is maintained.例文帳に追加

、非毒性の水性溶媒中にエキノカンジン化合物またはエキノカンジン/糖質複合体および薬学的に受容可能なミセル形成界面活性剤を含む、薬学的組成物が、記載される。 - 特許庁

It is possible to omit the steaming step and the drying step by using a freeze-dry ultra low-temperature treatment step from the leaf cutting step, and to obtain further excellent sponge gourd tea by adding the roasting step after the particle size selecting step.例文帳に追加

葉切断工程からフリーズドライの超低温処理工程を用いると、蒸し工程と乾燥工程を省略することが出来るし、粒度選別工程の後に焙煎工程を加えれば、一段と良好なヘチマ茶が得られる。 - 特許庁

To provide a freeze dry device with a contact/separate mechanism capable of receiving a number of trays, having superior heating efficiency, minimizing a vacuum pumping device to 1/2 on the basis of dehydration amount, and being easily cleaned.例文帳に追加

多数のトレイが収容可能で、加熱効率にも優れ、脱水量比で、真空排気装置を1/2に小型化可能で、洗浄も容易となる接離動機構付フリーズドライ装置を提供する。 - 特許庁

In addition, the water vapor component generated by the sublimation is removed from the substrate surface Wf together with the flow of the nitrogen gas for freeze dry, whereby the water vapor component can securely be prevented from returning to the liquid phase and the solid phase and reattaching to the substrate surface Wf.例文帳に追加

また、昇華により発生した水蒸気成分は凍結乾燥用窒素ガスの気流に乗って基板表面Wfから取り除かれるため、水蒸気成分が液相や固相に戻り基板表面Wfに再付着するのを確実に防止することができる。 - 特許庁

The method for producing Actinidia arguta-containing health supplement comprises: mixing a dextrin with crushed fruit of Actinidia arguta; subjecting the mixture to heat sterilization treatment followed by subjecting the sterilized mixture to freeze-dry treatment; subsequently crushing the freeze-dried mixture into powdered one; and then forming the powdered mixture into tablets.例文帳に追加

砕いたサルナシの実にデキストリンを混合し、続いて、この混合物を加熱殺菌処理した後、凍結真空乾燥処理し、続いて、この凍結真空乾燥処理したものを粉砕して粉末にし、続いて、この粉末を打錠することを特徴とするサルナシを用いた健康補助食品の製造方法。 - 特許庁

Preservability of lactic acid bacteria and beautifying effect of the skin are enhanced by using FD (vacuum-freeze dry) powder of living bacteria-containing yoghurt, added with skim milk powder or whole milk powder, as a substrate and also adding vitamin C, having strong antioxidative power and large cancer suppressing action in an amount corresponding to ten lemons, to the substrate.例文帳に追加

生菌入りヨーグルトのFD粉末に脱脂粉乳または全粉乳を添加したものを基質として、更に抗酸化力が強く発がん抑制作用が大である、レモン10個分相当のビタミンCを添加し、乳酸菌の保有、肌の美容効果を高めた。 - 特許庁

The method for drying succulent plants comprises a powder production process comprising sterilizing/washing the succulent plant in solid state using sodium hypochlorite, and drying the succulent plant at low temperature for long period of time when subjected to vacuum freeze dry, so as to produce the powder containing only color and components inherent in the succulent plants.例文帳に追加

多肉植物を固体の状態で次亜塩素酸ナトリウムを使用し殺菌・洗浄し、真空凍結乾燥する際は低温・長時間で乾燥する粉末製造工程により、多肉植物が本来有する色および成分のみからなる粉末を得ることができる。 - 特許庁

The powdery carotinoid agent is obtained by subjecting a dispersion solution containing water and sucrose fatty acid ester having90 mass% of monoester to vacuum freeze dry, wherein the content of the sucrose fatty acid ester having90 mass% of the content of the monoester accounts for 22.5-50 mass% in 100 mass% of the agent.例文帳に追加

カロテノイド、糖類、モノエステル体の含有量が90質量%以上のショ糖脂肪酸エステルおよび水を含有する分散液を真空凍結乾燥して得られる製剤であって、前記製剤100質量%中、モノエステル体の含有量が90質量%以上のショ糖脂肪酸エステルの含有量が22.5〜50質量%であることを特徴とする粉末状カロテノイド製剤。 - 特許庁

This facial mask is produced by the freeze-drying of a liquid containing a collagen dispersion liquid obtained by a method comprising a step to mechanically disintegrate a collagen-containing tissue, homogeneously disperse the product and chemically reduce the unsaturated bond and a step to wash the dispersion liquid with an organic solvent and freeze-dry the produced liquid containing the collagen dispersion.例文帳に追加

コラーゲンを含有する組織を機械的に崩し均一に分散し不飽和結合を化学的に還元する工程、およびその分散液を有機溶媒によって洗浄する工程を含む製造方法により得られたコラーゲンの分散液を含有する液を凍結乾燥して製造されたことを特徴とするフェイシャルマスク。 - 特許庁

This method for producing the ingredient-containing dry soup comprises the following process: pushing frozen molded ingredients into a soup base cooled to have thickness so as to expose its surface followed by subjecting the soup base with the ingredients to freeze dry to be preservable in normal temperature to obtain the dry soup having no burdensome work when eaten, good restitution, flavor, color and palate feeling.例文帳に追加

冷却して高粘度化したスープベースに、凍結済みの成型具材を、その表面が露出するように押し込んだ後、凍結乾燥に供することにより、常温保管が可能であって、喫食に際して煩わしい作業を伴うことが無いうえ、良好な復元性を備え、且つ、スープ本来の風味、色調、及び、食感を有する乾燥スープが得られる。 - 特許庁

To realize carrying out of loading of a small container without generating abrasion dust caused by contact between small containers, and sliding contact with a horizontal surface of a trestle and a surface of a shelf, and causing contamination by being mixed into a liquid material to be dried in the small container in regard to loading wherein the small container is sent into a freeze dry chamber.例文帳に追加

小容器を凍結乾燥室内に搬入するローディングにおいて、その小容器のローディングが、小容器同士の接触、および架台の水平台面および棚段の棚面との摺接により生じて、小容器内の被乾燥液材に混入し汚染を起こす摩耗塵を、発生させないで行われるのを実現させることにある。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing powdery Natto which includes freeze dry of Natto to solve the problem in a dry Natto production method, and to provide powdery Natto obtained by economically and inexpensively drying Natto without change in its quality, usable for unspecified number of desired food processing or cooking field, and broadening a health food field.例文帳に追加

納豆を凍結乾燥により乾燥納豆を製造する方法の課題を解消すると共に、経済的且つ安価に且つ変質なく乾燥し得られ、更に、凍結乾燥納豆粉を用いたスナック食品分野に限定されることなく、不特定多数の所望の食品加工や調理加工分野に利用することができ、健康食品分野を拡大し得る納豆粉を提供する。 - 特許庁

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