starchyを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 149件
He has a stiff manner―a stiff and formal manner―a starchy manner―punctilious manners―He is prim―prim and punctilious. 例文帳に追加
あの人は四角張っている - 斎藤和英大辞典
He is punctilious man―a prim person―a square-toes―a stickler for etiquette―He has a stiff manner―a stiff and formal manner―a starchy manner―punctilious manners. 例文帳に追加
四角四面な人だ - 斎藤和英大辞典
tropical starchy tuberous root 例文帳に追加
熱帯の澱粉質の塊根 - 日本語WordNet
starchy banana-like fruit 例文帳に追加
澱粉質のバナナのような果物 - 日本語WordNet
in Japanese culture, potatoes and other potato-like vegetables made of starchy tuberous roots, called 'imo' 例文帳に追加
芋という野菜 - EDR日英対訳辞書
PRODUCTION OF STARCHY COMPOSITION例文帳に追加
澱粉質組成物の製造方法 - 特許庁
INFLATING AGENT FOR STARCHY FOOD例文帳に追加
澱粉質食品の膨張剤 - 特許庁
heavy and starchy and hard to digest 例文帳に追加
重く、澱粉質で、消化するのが難しい - 日本語WordNet
a starchy lacquer that has been freshly collected from a branch of a lacquer tree 例文帳に追加
漆の枝から取ったままの漆液 - EDR日英対訳辞書
a starchy tuberous root eaten in place of the potato, called a yam 例文帳に追加
山芋という,根を食用にする植物 - EDR日英対訳辞書
STARCHY ROD-SHAPED FOOD MATERIAL AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
澱粉質棒状食材及びその製造方法 - 特許庁
FOOD PHYSICAL PROPERTY-IMPROVING AGENT BY USING BRANCHED OLIGO SUGAR, STARCHY FOOD BY USING BRANCHED OLIGO SUGAR AND METHOD FOR PRODUCING STARCHY FOOD例文帳に追加
分岐オリゴ糖を用いる食品物性改良剤と分岐オリゴ糖を用いる澱粉系食品及び該澱粉系食品の製造方法 - 特許庁
This method for dehydrating the starchy food such as a blocked noodle or a snack cake comprises treating the starchy food with frying and heating by a microwave.例文帳に追加
ブロック麺やスナック菓子などの澱粉質食品を乾燥する方法であって、澱粉質の食品に油揚げとマイクロ波により乾燥を施す。 - 特許庁
the starchy liquid that flows from an iron kettle when the rice that is being cooked within the kettle starts to boil up 例文帳に追加
飯をたくとき,煮え立って釜の外にあふれ出たねばねばした汁 - EDR日英対訳辞書
In Chinese cuisine, thick starchy sauce or soup is often poured over the dish after it is fried. 例文帳に追加
中国料理の場合は、揚げたあとに、餡やたれをかけることも多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
STARCH DETERIORATION INHIBITOR, STARCHY FOOD CONTAINING THE SAME AND PRECURSOR OF THE SAME例文帳に追加
澱粉の老化防止剤、それを含む澱粉系食品およびその前駆体 - 特許庁
OIL IN WATER TYPE EMULSIFIED OIL AND FAT COMPOSITION FOR KNEADING IN STARCHY FOOD DOUGH例文帳に追加
澱粉質食品生地練り込み用水中油型乳化油脂組成物 - 特許庁
To provide a starch composition with a remarkably increased starchy liquid viscosity.例文帳に追加
糊液粘度が顕著に増大した澱粉組成物を提供すること。 - 特許庁
LIQUORS OF STARCHY RAW MATERIAL USING GRATED JAPANESE RADISH AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
大根おろしを用いた澱粉質原料の酒類及びその製造方法 - 特許庁
METHOD FOR DEHYDRATING STARCHY FOOD BY SUPPORTING FLYING WITH MICROWAVE例文帳に追加
マイクロ波により油揚げを補助して澱粉質食品を乾燥させる方法 - 特許庁
The thick starchy sauce is produced by heating and mixing raw materials that includes water, oil-and-fat, starch, and ingredient materials to obtain a cooking liquid, separating the cooked liquid into an oil layer and a thick starchy sauce layer, and recovering the thick starchy sauce layer.例文帳に追加
水と、油脂と、澱粉と、具材とを含有する原料を加熱混合して調理液を得て、該調理液を油層とあん層とに分離し、前記あん層を回収してあんかけを製造する。 - 特許庁
The method for producing the liquefied starchy material by hydrolyzing a starchy material-containing feedstock with lactic acid to effect liquefying the starchy material is provided.例文帳に追加
澱粉質を含む原料を乳酸で加水分解して液状化させる液状化澱粉質の製造方法であって、原料および乳酸を含む水を撹拌して液状化させた後、原料を追加して撹拌し液状化させる。 - 特許庁
To provide a quality improver for starchy food improving eating/swallowing adequacy of starchy food (cooked rice, rice gruel, Japanese wheat noodles, potatoes and the like): and to provide a method for preparing easy-to-swallow processed food comprising a process of adding amylase, polysaccharide thickener and the like to the starchy food.例文帳に追加
本発明は、澱粉性食品(米飯、お粥、うどん、芋類等)の摂食・嚥下適性を改善するための品質改良剤、および澱粉性食品にアミラーゼ、増粘多糖類等を添加する工程を含む易嚥下食品の調製方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
Also, the use of the branched oligo sugar in a blended composition of the starchy food is proposed, and further, a method for producing the starchy food comprising at least a process of adding the branched oligo sugar in the blended composition of the starchy food is also provided.例文帳に追加
また、前記澱粉系食品の配合組成における分岐オリゴ糖の使用を提案し、さらには、前記澱粉系食品の配合組成中に分岐オリゴ糖を添加する工程を少なくとも含む澱粉系食品の製造方法を提供する。 - 特許庁
a division of lower plants comprising unicellular and biflagellate algae that form starchy compounds 例文帳に追加
澱粉質の化合物を形成する双鞭毛の藻と単細胞で成る下等植物の分岐 - 日本語WordNet
any of numerous herbs of the genus Maranta having tuberous starchy roots and large sheathing leaves 例文帳に追加
澱粉質の塊茎と大きなさやで覆われた葉を持つ、クズウコン属の多数の草本の総称 - 日本語WordNet
a banana tree bearing hanging clusters of edible angular greenish starchy fruits 例文帳に追加
食用になる角がある緑がかっているでんぷん質の果物のぶら下がっている房を生じるバナナ木 - 日本語WordNet
tropical American prostrate or climbing herbaceous perennial having an enormous starchy root 例文帳に追加
巨大な澱粉質の根を持つほふく性、またはつる性の熱帯アメリカの多年生植物 - 日本語WordNet
annual native to South America having underground stolons bearing edible starchy tubers 例文帳に追加
でんぷん質の食用の塊茎をつける地下の匍匐茎をもつ南米の一年草 - 日本語WordNet
Meanwhile, in Kyoto, Tanuki Udon refers to Udon noodles topped with deep-fried bean curd cut into strips, thick starchy sauce and grated ginger. 例文帳に追加
京都では細切りの油揚げを載せて、くずあんを掛け、おろし生姜を添えたうどんを指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Ankake Udon is covered by thick starchy sauce made of soup broth thickened by Kuzu (arrowroot) or Katakuriko flour. 例文帳に追加
くず粉や片栗粉などをつゆに入れてとろみをつけた餡をかけたうどん。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Thai smoothies have starchy black round grains, requiring the customers to drink it with a larger diameter straw. 例文帳に追加
でんぷんの塊のような黒く丸い粒が入っていて、太めのストローで吸って飲む - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
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