water locustの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 22件
Thai insect dish street stalls sell these items: Locust, grasshoppers, crickets, giant water bugs, green caterpillars, and scorpions. 例文帳に追加
イナゴ、バッタ、コオロギ、タガメ、イモムシ、サソリ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide Locust bean gum excellent in viscosity characteristics and dispersibility in water even when the gum is purified one.例文帳に追加
精製品でも粘度特性および水分散性に優れたローカストビーンガムを提供する。 - 特許庁
The acidic protein beverage comprises water-soluble hemicellulose, tamarind seed gum and/or locust bean gum together.例文帳に追加
酸性蛋白飲料に、水溶性ヘミセルロースと、タマリンドシードガム及び/又はローカストビーンガムを併用する。 - 特許庁
To obtain a decomposition product of locust bean gum having properties of locust bean gum such as cold water solubility, water retainability, formation of gel by reaction with another paste material, etc., and yet a low viscosity and excellent workability.例文帳に追加
冷水可溶性、保水性、他の糊料と反応してゲルを形成するなどのローカストビーンガムの性質を有すると共に、かつ粘性が低く作業性に優れたローカストビーンガムの分解物を提供することである。 - 特許庁
SOLUTION AFFINITY POLYSACCHARIDE, HIGH VISCOSITY XANTHAN GUM, HIGH WATER ABSORBABLE XANTHAN GUM, SOLUBLE LOCUST BEAN GUM, AND SOLUBLE PECTIN例文帳に追加
溶液親和性多糖類、高粘性キサンタンガム、高吸水性キサンタンガム、易溶性ローカストビーンガム及び易溶性ペクチン - 特許庁
The gel-like seasoning including xanthan gum, Locust bean gum, and water-soluble hemicellulose is prepared and kneaded with fermented soybeans so as to prepare rolled fermented soybean Sushi.例文帳に追加
キサンタガム、ローカストビーンガム及び水溶性ヘミセルロースからなるゲル状調味料を調製し、これを納豆と混練して納豆巻きを調製する。 - 特許庁
This bilayer type makeup remover is provided by containing (A) a component of locust bean gum, (B) a component of xanthan gum, (C) a component of volatile oil agent, (D) a component of water and (E) a component of water-soluble salt.例文帳に追加
成分(A)ローカストビーンガム、成分(B)キサンタンガム、成分(C)揮発性油剤、成分(D)水、成分(E)水溶性塩を含有する二層型メイクアップリムーバーを提供するものである。 - 特許庁
This viscous lotion comprises one or more selected from locust bean gum, carrageenan and xanthan gum, dextrin and water as compositional ingredients.例文帳に追加
本発明の粘性ローション剤は、ローカストビーンガム、カラギーナン及びキサンタンガムから選択される1又は2以上と、デキストリンと、水とを組成成分とすることを特徴とする。 - 特許庁
Preferably, the water-soluble polymer included in the polishing composition is water-soluble polysaccharide such as pectin, dextrin, gum arabic, lambda carrageenan, pullulan, starch, locust bean gum, xanthan gum, kappa carrageenan, iota-carrageenan, hydroxyethyl cellulose and guar gum.例文帳に追加
研磨用組成物中に含まれる水溶性高分子は、ペクチンやデキストリン、アラビアガム、ラムダカラギーナン、プルラン、デンプン、ローカストビーンガム、キサンタンガム、カッパカラギーナン、イオタカラギーナン、ヒドロキシエチルセルロース、グアーガムなどの水溶性多糖であることが好ましい。 - 特許庁
As the water-soluble polymer extender, at least one kind selected from among a group consisting of gum arabic, tragacanth gum, cyamoposis gum, locust gum, karaya gum, alginic acid, agar, soybean glue, gluten, and sodium polyacrylate is suitable.例文帳に追加
水溶性高分子展伸剤は、アラビアガム、トラガカントガム、グアーガム、ローカストガム、カラヤガム、アルギン酸、寒天、大豆グルー、グルテン、ポリアクリル酸ソーダからなる群から選択された少なくとも1種が適する。 - 特許庁
One or more of pectin, sodium alginate, carrageenan, xanthan gum, locust bean gum, guar gum and tara gum dissolvable in cold water are used to obtain a jelly medicine extemporaneously prepared.例文帳に追加
冷水に可溶なペクチン、アルギン酸ナトリウム、カラギーナン、キサンタンガム、ローカストビーンガム、グアガム、タラガムのいずれか1種以上を使用することにより、用時調製が可能なゼリー状医薬品を提供する。 - 特許庁
The milk whey protein food is obtained by compounding indigestible oligosaccharide such as fructooligo-saccharide, lactosucrose, lactulose or maltooligosaccharide, and water-soluble dietary fibers such as pictin, Cyamoposis Gum, Psyllium, xyloglucan or Locust bean gum, to milk whey protein.例文帳に追加
乳清タンパクにフラクトオリゴ糖、乳果オリゴ糖、ラクチュロース、マルトオリゴ糖などの難消化性のオリゴ糖と、ペクチン、グアーガム、サイリウム、ガラクトマンナン、キシログルカン、ローカストビーンガムなどの水溶性食物繊維を配合する。 - 特許庁
The external skin patch contains the following components (a)-(f): (a) an antioxidative component; (b) a hyaluronic acid or a salt thereof; (c) glycerin; (d) agar; (e) locust bean gum; and (f) xanthan gum and has a water-containing plaster body having a pH of 10-12.例文帳に追加
次の成分(a)〜(f):(a)抗酸化成分、(b)ヒアルロン酸又はその塩、(c)グリセリン、(d)寒天、(e)ローカストビーンガム、及び(f)キサンタンガムを含有し、pHが10〜12である水含有膏体を有する皮膚外用貼付剤。 - 特許庁
This frozen jelly drink is obtained by packing a container with a jelly composition comprising a water-soluble saccharide mixture of fructose, glucose, sucrose and powdery candy, erythritol, and a gelatinizer comprising plant-extracted polysaccharides consisting of a combination of carrageenan with locust bean gum.例文帳に追加
果糖とブドウ糖とショ糖と粉飴とからなる水溶性糖類混合物と、エリスリトールと、カラギーナンとローカストビーンガムとの組合わせからなる植物抽出多糖類を含むゲル化剤とを含有するゼリー組成物を容器に充填する。 - 特許庁
The foods for persons with ingestion/swallowing difficulties have the optimum properties for ingestion/swallowing by formulating (a) at least one kind selected from guar gum, tara gum or locust bean gum, (b) xanthan gum and/or κ-carrageenan, and (c) gum arabic and/or water-soluble soybean polysaccharides.例文帳に追加
(a)グァーガム、タラガム、及びローカストビーンガムから選ばれる少なくとも1種以上、(b)キサンタンガム及び/又はκ-カラギナン、及び(c)アラビアガム及び/又は水溶性大豆多糖類を配合することにより、咀嚼・嚥下に最適な特性を付与する。 - 特許庁
This scavenger is obtained by drying locust shells into powder; treating the powder with hot water, ethanol or the like for extraction, or fermenting it in the presence of yeast, and enriching or drying the above extract or fermentation product.例文帳に追加
ローカストさやを乾燥、粉末状とした後、熱水またはエタノール等を用いて抽出した抽出物又はイーストを加えて発酵させた発酵生成物を濃縮または乾燥させたものからなる食品用活性酸素消去剤とする。 - 特許庁
This puffing food contains preferably ≥1 mass% of a mixture of at least two kinds of water-soluble polysaccharides manifesting interaction through dissolving simultaneously, preferably a mixture of xanthan gum and konjak or a mixture of xanthan gum and locust bean gum.例文帳に追加
同時に溶解することにより相互作用を発現する二種以上の水溶性多糖類の混合物、好ましくはキサンタンガムとコンニャクとの混合物、又はキサンタンガムとローカストとの混合物を、好ましくは1質量%以上含んでいる膨化食品 - 特許庁
This protein material is obtained by mixing with vegetable protein, at least one selected from, as water-soluble polysaccharide, sodium alginate, konjak mannan, agar, carageenan, Locust bean gum, Tara gum, Tamarind gum and pectin, and pressurizing and heat-treating the product in a range of a water content of 20-80 wt.% and a pressure of 0.5-3.0 MPa.例文帳に追加
本発明に係るタンパク質素材は、植物タンパク質に水溶性多糖類であるアルギン酸ナトリウム,コンニャクマンナン,寒天,カラギナン,ローカストビーンガム,タラガム,タマリンドガム,ペクチンのいずれか1以上を配合し、水分20wt%〜80wt%、圧力0.5MPa〜3.0MPaの範囲で加圧熱処理されたことを特徴とする。 - 特許庁
The gel-like composition which can exhibit excellent shape self-retentivity and pressure-sensitive adhesiveness in spite of being a high-water- content composition is obtained by using as a gelling agent κ-carrageenan alone or in combination with xanthan gum or locust bean gum and adding a pressure- sensitive adhesive being a galactoxyloglucan.例文帳に追加
ゲル化剤として、κ-カラギーナンを単独で、あるいは、キサンタンガムとローカストビーンガムとを組み合わせたものを使用し、粘着剤としてガラクトキシログルカンを配合することで、高含水率の組成であっても、自己保形性及び粘着性に優れたゲル状組成物を得る。 - 特許庁
This cold insulator comprises a water-retaining thickening base comprising at least one kind of gum guaiac and tamarind gum, at least one kind of polysaccharide selected from a quassia gum, locust bean gum and tara gum, and a shape-retaining gelling base comprising xanthan gum.例文帳に追加
グアーガム及びタマリンドガムのうちの少なくとも一種からなる保水性増粘化基剤と、カシアガム、ローカストビーンガム及びタラガムから選ばれた一種以上の多糖類、並びにキサンタンガムからなる保形性ゲル化基剤と、を備えたことを特徴とする保冷剤である。 - 特許庁
Since a water-soluble viscous dietary fiber such as guar gum, κ-carrageenan, λ-carrageenan, locust bean gum, agar, xanthan gum and gellan gum is recognized to have a high function of promoting biological absorption of a flavonoid, the composition and food and drink having the dietary fiber or both of the dietary fiber and the flavonoid as active ingredients are produced.例文帳に追加
グアガム、κ‐カラギーナン、λ‐カラギーナン、ローカストビーンガム、寒天、キサンタンガム、ジェランガム等の水溶性にして高粘性の食物繊維には、高度なフラボノイド生体吸収促進作用があると認められることから、これら食物繊維を有効成分とし、またこれらとフラボノイドの双方を有効成分として組成物や飲食物とする。 - 特許庁
The inventors have found that the gel-like seasoning has moderate shape retention and palate feeling by using thickening polysaccharide containing locust bean gum, xanthan gum and carrageenan as a gelling agent and adjusting salt concentration, and that the gel-like seasoning is reduced in water activity by using sugar alcohol without exerting serious influence on the flavor so as to be improved in keeping quality.例文帳に追加
本発明者らは、ゲル化剤としてローカストビーンガム、キサンタンガム及びカラギーナンを含む増粘多糖類を使用し、さらに塩分濃度を調節することにより、ゲル状調味料に適度な保形性及び食感を付与できること、及び、糖アルコールを使用することにより、風味に大きな影響を与えることなく水分活性を低減させ、ゲル状調味料の保存性を高められることを見出した。 - 特許庁
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