「お惣菜」を含む例文一覧(88)

1 2 次へ>
  • おきまりのお惣菜かね
    The eternal potatoes!  - 斎藤和英大辞典
  • おかず(惣菜)1品
    Okazu (also called sozai) one dish  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 惣菜Aに付けられたバーコード10によって、惣菜Aの値引きをPOS端末2が行う。
    The POS terminal 2 performs the discount of dishes A using bar codes 10 attached to the dishes A. - 特許庁
  • これは夕食のお惣菜にちょうどいい.
    This will make a good dish for dinner.  - 研究社 新和英中辞典
  • 惣菜として冷めた状態でも食べる事が多い。
    Okinawa tempura which is cold is often eaten.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 惣菜保存用容器およびそのシール用シート
    CONTAINER FOR KEEPING SIDE DISH AND SHEET FOR SEALING THE SAME - 特許庁
  • 冷凍の蓮根惣菜及びその生地原料
    FROZEN LOTUS ROOT DAILY DISH AND DOUGH MATERIAL OF THE SAME - 特許庁
  • 豆腐を含有する惣菜及びその製造法
    PREPARED FOOD CONTAINING TOFU AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 新規な大豆蛋白惣菜及びその製造法
    NEW SOYBEAN PROTEIN PREPARED FOOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • 惣菜食品の製造において、食肉とともに水溶性天然高分子物質と有機酸塩とを混合する惣菜食品の製造方法である。
    The method for producing the prepared food comprises mixing meat with the water-soluble natural substance and the organic acid salt. - 特許庁
  • 惣菜食品用組成物及び惣菜食品またはその製造方法もしくはその品質改良方法
    COMPOSITION FOR PREPARED FOOD, PREPARED FOOD, METHOD FOR PRODUCING THE SAME FOOD AND METHOD FOR IMPROVING QUALITY OF THE SAME FOOD - 特許庁
  • この惣菜買いは、それから後中学へ行っても続いていた。
    I continued buying prepared dishes even after I went to middle school. - Tatoeba例文
  • さらに該味噌、醤油をベースとする味噌汁及び惣菜を提供する。
    Miso soup and daily dishes having the fermented soybean paste and the soy sauce as the base are each provided. - 特許庁
  • 惣菜中における菌の繁殖を抑制できるとともに、菌の繁殖を抑制する際に生じる惣菜の水分の過度な蒸発を抑制できる、惣菜を保温するための保温装置を提供する。
    To provide a warmer for warming ready-to-eat food, capable of restraining the propagation of bacteria in the ready-to-eat food and restraining the excessive evaporation of moisture in the ready-to-eat food that occurs in restraining the propagation of bacteria. - 特許庁
  • 惣菜が野菜及び/又は海藻を主原料とする惣菜であり、ペースト状の惣菜の重量と魚肉の練り肉の重量比は5:4〜1:4が好ましい。
    The side dish food contains vegetable and/or seaweed as main raw material, and the weight ratio of the pasty side dish food to fish paste is preferably (5:4) to (1:4). - 特許庁
  • 畜肉惣菜類の素材の食味を損なうことなく、ジューシー感に優れ、冷凍、または冷蔵保存中にタンパク質が結着しておこる団子化を防ぎ保存後も具のほぐれの良い畜肉惣菜類の品質改良製剤とそれを用いた畜肉惣菜類を提供する。
    To provide an agent for improving the qualities of daily meat dishes, which gives an excellent juicy texture without deteriorating the textures of raw materials for the daily meat dishes, can prevent lumps formed by binding proteins during freezing storage or refrigerating storage, and looses ingredients even after stored, and to provide a daily meat dish using the same. - 特許庁
  • 商品ケース内の惣菜、特に、揚げ物等、黄色味を帯びた食材を、室内照明蛍光ランプの白色光と共に照明して違和感なく、鮮やかに際立って照明することができる惣菜照明用蛍光体や、これを用いた惣菜照明用蛍光ランプを提供する。
    To provide such a phosphor for the lighting of everyday dishes as is capable of lighting vividly and prominently, without a feeling of strangeness on the lighting along with the white light of an indoor lighting fluorescent lamp, such everyday dishes in a showcase as are especially an yellowish foodstuff such as a deep-fried food and the like; a fluorescent lamp for the lighting of everyday dishes by using the same. - 特許庁
  • 現代においても弁当の惣菜として人気があり、子供たちからの人気は根強い。
    Tamagoyaki remains a popular food among children even today, and a favorite choice of foods used in school lunch boxes.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • また、惣菜・パン等や生鮮食品では「品質・安全性」という理由も多く選ばれている。
    A reason often selected for ready-prepared foods, bread, and perishable foods was "quality/safety." - 経済産業省
  • 飲料、冷菓、デザート、菓子、惣菜及びその他加工品を含む食品全般に渡る呈味改良
    TASTE IMPROVING PRODUCT FOR ALL THE FOOD COMPRISING BEVERAGE, FROZEN CONFECTIONERY, DESSERT, CONFECTIONERY, DAILY DISH AND OTHER PROCESSED PRODUCT - 特許庁
  • 合成樹脂シートから容器本体及び蓋からなる弁当用惣菜容器を熱成形する。
    The daily dish container for a lunch box that includes a container body and a lid is thermally molded from a synthetic resin sheet. - 特許庁
  • 容器入り密封包装惣菜を製造するに際し、固形の惣菜材料に蒸気を直接接触させて加熱調理・殺菌処理を行い、かつ、当該加熱調理・殺菌処理の前工程において前記惣菜材料に調味液を浸透又は/及び粉末調味料を浸透させる処理を施すことを特徴とする容器入り密封包装惣菜の製造方法。
    In producing a sealed packaged daily side dish received in a vessel, steam is directly brought into contact with a solid side dish material to perform hot cooking/sterilizing treatment, and in a pre-process of the hot cooking/sterilizing treatment, a seasoning solution and/or powder seasoning material is penetrated into the side dish material. - 特許庁
  • おにぎりやお弁当の具材として使用できる納豆を用いた惣菜と、当該納豆を用いた惣菜を具材として含んでなるおにぎり又は弁当を提案する。
    To provide prepared food comprising fermented soybeans usable as ingredients for rice balls or lunch, and a rice ball or lunch containing the prepared food comprising fermented soybeans as ingredients. - 特許庁
  • ベーカリーや惣菜売場等のセルフピッキング型の商品陳列棚において、棚板上に散らばったパン屑や惣菜等の掃除を簡単に行うことができるようにした商品陳列棚を提供する。
    To provide a self-picking type merchandise display shelf in a bakery or in a delicatessen department, etc. permitting easy cleaning of bread crumbs or food scattered on a shelf board. - 特許庁
  • 本格的な米飯や惣菜をファーストフード感覚で手軽に喫食できるように成形加工された、米飯および/または惣菜入りの加工食品を提供することを目的とする。
    To provide a processed food containing cooked rice and/or a prepared food formed and processed so as to be able to easily eat authentic cooked rice or prepared food by first food sense. - 特許庁
  • ショーケース内に温蔵室と冷蔵室を設け、一つのショーケースで、温かい惣菜、冷たい惣菜及び冷飲料を一度に購入することができるようなショーケースを提供することを目的とする。
    To provide a showcase having a hot storage chamber and a cold storage chamber in it so that hot daily dishes, cold daily dishes and cold drink can be purchased at a time by the one showcase. - 特許庁
  • 口に入れるとゼリー化した調味液が速やかに溶けて具材から分離し、惣菜を構成している具材本来の食感、食味及び風味と、調味液のうま味を同時に味わうことのできるゼリー惣菜の提供。
    To provide a jellied daily dish making a jellified seasoning liquid rapidly melt and separate from ingredients when being put into the mouth, and allowing to enjoy the original texture, taste, and flavor of ingredients of the daily dish, and at the same time, the deliciousness of seasoning liquid. - 特許庁
  • ご飯及び/又は惣菜を充填した弁当の内部雰囲気を窒素ガスに置換することによって、ご飯や惣菜の風味や外観を長期間維持することが可能になり、弁当の保存性を顕著に向上させることができる。
    The inner atmosphere of the packed lunch filled with cooked rice and/or side dishes is substituted with nitrogen gas to keep the taste, flavor and appearance of the cooked rice and side dishes for a long time and remarkably improve the preservability of the packed lunch. - 特許庁
  • また、本来冷たい器にご飯を盛りその上に各種惣菜をのせて混ぜて食べる韓国料理「ビビンバ」について、近年に在日韓国人調理家と日本人調理家が共同で、岩から切り出した器を熱してその中にご飯と惣菜(通常の韓国料理には用いられない惣菜を載せるものも多い)を盛る「石焼ビビンバ」を考案した。
    Concerning 'bibimbap,' a Korean dish in which various side dishes are put on top of boiled rice placed originally in a non-heated bowl and both side dishes and rice are eaten from the mixture, a Korean cook residing in Japan and a Japanese cook have recently devised jointly 'stone-roasted bibimbap,' in which a bowl, cut out of rock, is heated and boiled rice and side dishes are placed in it (in many of such dishes, side dishes not used in traditional Korean dishes are provided).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • なお、滋賀県内のスーパマーケットでは惣菜コーナーにおいて「ぜいたく煮」という名称で販売もされている。
    In some grocery stores in Shiga Prefecture, simmered takuan dishes are sold at the ready-made dish section labeled as 'zeitaku-ni' (luxurious simmered dish).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 焼き鳥屋以外では、スーパーマーケットなどの惣菜売場や肉屋で売られ、自宅で食べられるようにしている事も多い。
    Other than at yakitori-ya restaurants, yakitori is often sold at the delicatessen section of supermarkets or at butchers, so that it can be eaten at home.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 汁を併有する惣菜や漬物等を収容包装する合成樹脂製容器において、汁切りを容易にする。
    To facilitate discharging of dew in a synthetic resin container in which some vegetables or pickles containing dew therein are stored and packaged. - 特許庁
  • 汁を併有する惣菜や漬物等を収容包装する合成樹脂製容器において、汁切りを容易にする。
    To easily drain juice in a synthetic resin container for use in storage and packaging of dishes and pickles including juice. - 特許庁
  • 中小店への改善要望としては、惣菜・パン等、生鮮食品において「品質、安全性向上」へのニーズが高くなっている。
    In terms of improvements desired of small and medium stores, the needs for "improvements to quality and safety" are increasing for ready-prepared food, bread, and perishable foods. - 経済産業省
  • 伝統的な日本の弁当は、飯と魚介類や肉などの惣菜を主に、付け合わせとして梅干しなどの漬物を付ける。
    Traditional Japanese bento comes with rice, seafood, and meat as a side dish, and tsukemono (Japanese pickled vegetables) like umeboshi (pickled ume (plum) as a relish.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 更には、これを使用した油脂組成物、加工食品類及びパン類、ケーキ類、惣菜類等を提供した。
    Furthermore, an oil and fat composition, processed food, and bread, cakes and daily dishes which use the refined rapeseed oil are each provided. - 特許庁
  • 更には、これを使用した油脂組成物、加工食品類及びパン類、ケーキ類、惣菜類等を提供した。
    The invention also provides an oil and fat composition, processed foods and breads, cakes, daily dishes using the oil. - 特許庁
  • 食肉とともに水溶性天然高分子物質と有機酸塩とを混合することを特徴とする惣菜食品の品質改良方法である。
    The method for improving quality of the prepared food comprises mixing meat with the water-soluble natural substance and the organic acid salt. - 特許庁
  • 本発明は、水溶性天然高分子物質と有機酸塩とを含有することを特徴とする惣菜食品用組成物である。
    The composition for prepared food comprises a water-soluble natural polymer substance and an organic acid salt. - 特許庁
  • 食品又は化学品の粉粒体、惣菜等の量目調整方法及び、充填機、定量分割機又は形成機。
    WEIGHT ADJUSTING METHOD, FILLING MACHINE, AND QUANTITATIVELY DIVIDING MACHINE OR FORMING MACHINE EACH FOR FOOD, CHEMICAL GRANULE, DAILY DISH OR THE LIKE - 特許庁
  • また、惣菜配送ネットワーク3を介して各店舗A/Bは他店のオリジナル商品を取り扱える。
    The stores A and B are able to handle original articles of other stores via a daily dish distribution network 3. - 特許庁
  • 食品又は化学品の粉粒体、惣菜等の定量分割、充填、形成、ポンピング又は分粒方法及び装置又は機器。
    METHOD AND DEVICE OR APPARATUS FOR QUANTITATIVELY DIVIDING, FILLING, FORMING, PUMPING OR CLASSIFYING FOOD, CHEMICAL GRANULE, DAILY DISH OR THE LIKE - 特許庁
  • 畜肉類の挽き肉及び/又は魚介類のすり身を主成分とする成形品である惣菜食品において加熱調理前の保水性向上、及び加熱調理後のソフトでジューシーな食感を付与する惣菜食品用品質改良剤を提供する。
    To provide a quality improver for daily dish food improving moisture retention of daily dish food composed of a molded product consisting mainly of minced meat and/or minced fish and shellfish before cooked, and imparting soft and juicy palate feeling to the daily dish food after cooked. - 特許庁
  • 大きな具材を予め加熱処理を行わなくても、フライ後、煮込み調理後にも柔らかい具材にでき、手間を省いて作業性が改良された惣菜の製法であり、また具材と生地の混合で、具材が割れたり欠けたりする問題が殆ど生じない惣菜の製法を提供すること。
    To provide a method for preparing a daily dish that a large ingredient can be made soft by frying or boiling without preheating, the workability is improved by saving trouble, and the method scarcely has a trouble of the breakage or loss of the ingredient during the mixing of the ingredient and a dough. - 特許庁
  • 該食品は、生野菜、生野菜を加工した惣菜(例えば、お浸し、サラダ又は白和えなど)、或いは生野菜を加工した具材を含む点心類(例えば、餃子、春巻き又は焼売など)又は調理パン(例えば、サンドイッチ、ホットドック又は惣菜パンなど)などである。
    The food product includes raw vegetables, daily dish made by processing raw vegetables (for instance, boiled greens with dressing, salad, or salad dressed with white sesame, Tofu and white Miso), Chinese food containing ingredients made by processing raw vegetables (for instance, jiaozi, egg roll, or shaomai), and cooked bread (for instance, sandwich, hot dog or side dish bread). - 特許庁
  • ご飯及び/又は惣菜を充填した弁当の内部雰囲気を窒素ガスに置換することによって、ご飯や惣菜の風味や外観を長期間維持することが可能になり、弁当の保存性を顕著に向上させることができる。
    The internal atmosphere of the lunch box filled up with the boiled rice and/or the daily dishes is substituted by nitrogen gas, whereby the flavors and appearances of the boiled rice and the daily dishes can be kept for a long period of time, so that the preservability of the lunch box can be improved notably. - 特許庁
  • カット野菜等の野菜惣菜と小袋入り調味液を一緒に収容できる容器体及びこの容器体を使用して作業性に優れ、かつ製造直後のままの形態を維持可能とした見栄えのする野菜惣菜の包装体を提供する。
    To provide a container capable of storing both prepared vegetable food such as cut vegetables and a liquid seasoning contained in a small bag, and a package of prepared vegetable food using the container and having good workability and appearance while maintaining the shape immediately after the manufacture. - 特許庁
  • ランチジャーに関し、飯容器と菜容器を横に並べて外ケースに収納する形態において、熱影響により菜容器内の惣菜の腐敗および、食中毒の発生の改善を図る。
    To improve preventive measures for decay of prepared food in a vegetable container and food poisoning by thermal effect in a configuration storing a rice container and the vegetable container in an outer case, with their aligned transversely in a heat-retaining lunch bag. - 特許庁
  • 本発明は廃棄紙おむつ、廃プラスチック、おからや賞味期限切れ弁当や惣菜等の容器を含む廃棄食品を有害ガスを発生しない燃料に加工処理する燃料の製造方法を得るにある。
    To provide a method for preparation if a fuel which processes wasted disposable diapers, wasted plastic, bean-cued refuse and wasted food including containers such as boxed lunches and side dishes out of the shelf time and the like to obtain a fuel not emitting a harmful gas. - 特許庁
  • ホテル、料理店又は弁当惣菜工場等において、フライなどで使用済みの食用油を再生処理する方法およびその再生装置を提供する。
    To provide a method and an apparatus for regenerating an edible oil used by frying or the like in a hotel, a restaurant, a factory of packed lunches and daily dishes or the like. - 特許庁
1 2 次へ>

例文データの著作権について