「ご飯時」を含む例文一覧(104)

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  • 今お昼ご飯間ですか?
    Is it lunch time now?  - Weblio Email例文集
  • 私は7に夜ご飯を食べた。
    I ate dinner at 7 o'clock.  - Weblio Email例文集
  • 彼女は何ご飯をこぼす。
    She always spills food.  - Weblio Email例文集
  • そろそろ朝ご飯間だ。
    It is breakfast time soon. - Weblio Email例文集
  • ご飯一緒に食べる間ある?
    Do you have time to eat lunch with me? - Tatoeba例文
  • ご飯を食べながらテレビを一間だけ見る。
    I will watch TV just for one hour while eating dinner.  - Weblio Email例文集
  • 私はいつも好きな間にお昼ご飯を食べます。
    I usually eat lunch whenever I like.  - Weblio Email例文集
  • 私はいつも適当な間にお昼ご飯を食べます。
    I usually eat lunch at whatever time.  - Weblio Email例文集
  • あなたはいつもは何頃にご飯を食べていますか?
    Around what time do you usually eat? - Weblio Email例文集
  • あなたはいつもは何頃に夕ご飯を食べていますか?
    Around what time do you usually have dinner? - Weblio Email例文集
  • 私は何も夕食にご飯を食べます。
    I always eat dinner in the evening. - Weblio Email例文集
  • 彼らは昼食に沢山ご飯を食べます。
    They eat a lot at lunch time.  - Weblio Email例文集
  • 昨日の晩ご飯は遅い間に食べました。
    I ate late last night. - Tatoeba例文
  • 昨日は夜遅い間にご飯を食べました。
    I ate late last night. - Tatoeba例文
  • トムは毎朝六に朝ご飯を食べる。
    Tom eats breakfast every morning at six. - Tatoeba例文
  • トムは毎朝六に朝ご飯を食べる。
    Tom eats breakfast every morning at 6:00. - Tatoeba例文
  • トムは普段12に昼ご飯を食べます。
    Tom usually eats lunch at twelve o'clock. - Tatoeba例文
  • トムは毎朝六に朝ご飯を食べる。
    Tom eats breakfast every morning at six o'clock. - Tatoeba例文
  • ご飯、止め椀、漬物は同に供される。
    Boiled rice, miso soup and pickles are served at the same time.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 仏式の葬儀のご飯を死者に捧げるやり方。
    It is the way to offer rice to the dead at a Buddhist funeral rite.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 固さ別ご飯炊き分け仕切り器
    PARTITION FOR SIMULTANEOUS SELECTIVE BOILING OF RICE TO MAKE BOILED RICE BY HARDNESS - 特許庁
  • また、長間おいしいご飯を長間保持することができる。
    This also keeps the cooked rice tasty for a long time. - 特許庁
  • ねえ、もしさ、七ご飯できてないんだったら、ぼくレストランに行くよ。
    If dinner isn't ready by seven, I'm going to a restaurant. - Tatoeba例文
  • ねえ、もしさ、七ご飯できてないんだったら、ぼくレストランに行くよ。
    Well, if dinner isn't ready by seven, I'm going to a restaurant. - Tatoeba例文
  • ねえ、もしさ、七ご飯できてないんだったら、ぼくレストランに行くよ。
    Hey, if dinner isn't ready by seven, I'm going to a restaurant. - Tatoeba例文
  • また、保温や再加熱の蒸気を投入する場合においても、蒸気が集中してご飯に当たることにより発生するご飯のふやけを減らすことができ、保温ご飯の食味も向上させることができる。
    Additionally, when the steam is fed during warming or reheating, macerated cooked rice is reduced which is caused by feeding concentrated steam to the cooked rice, and the taste of the cooked rice during warming is also improved. - 特許庁
  • また、保温ご飯を再加熱する目的で、鍋2加熱と同に蒸気を投入する場合においても、蒸気がご飯の表面で結露することはなく、炊きたてのご飯と遜色の無い仕上がりにすることができる。
    Even if steam is fed simultaneously with the heating of the pot 2 for reheating the boiled rice in the heat retention, the rice cooker prevents condensation of steam on the surface of the boiled rice and provides the boiled rice in a state being equal to the steaming rice. - 特許庁
  • 保温に外部より水を給水することなく、炊飯器自身で回収した蒸気を鍋内のご飯へ還元し、鍋内ご飯を加湿し潤いのある良好な保温ご飯を提供すること。
    To provide rice with desirable moisture and excellent heat retention by returning recovered steam by a rice cooker itself to the rice inside an inner pan to humidify the same without supplying water from the outside during heat retention. - 特許庁
  • 食事に日本に特有なのは、人々が茶碗からご飯を食べることである。
    What is peculiar to Japan at mealtimes is that people eat rice out of little bowls. - Tatoeba例文
  • 食事に日本に特有なのは、人々が茶碗からご飯を食べることである。
    What is peculiar to Japan at mealtimes is that people eat rice out of little bowls.  - Tanaka Corpus
  • いわゆるご飯時だけでなく、早朝や深夜でも行列が出来ることは珍しくない。
    It is not unusual for lines to occur not only during peak meal times, but also early in the morning or late at night.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 朝食に限らず食事のの白米のご飯の付け合せの汁物として飲まれている。
    It is consummed not only for breakfast, but also for other meals as a soup for white rice.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 保温ご飯のべたつきを抑えるとともに、不必要な加熱をなくすこと。
    To suppress the sticking of cooked rice during the period of keeping the cooked rice warm and to eliminate unnecessary heating. - 特許庁
  • 炊飯後鍋11内のご飯の温度が保温温度に低下するまでの期間を含む保温と、保温に一的に鍋11内のご飯を再加熱する期間に、発熱手段51を発熱させる。
    The heating means 51 is made to generate heat during the heat insulation including the period until the temperature of the cooked rice in the cooker 11 after rice cooking falls down to a heat-retention temperature and in the period when the cooked rice in the cooker 11 is temporarily reheated during the heat retention. - 特許庁
  • 炊飯後のご飯に混ぜるだけで、炒め感とパラパラ感のある香味豊かなチャーハン、ドライカレー、チキンライス、ピラフ及びナシゴレン等の炒めご飯類を簡単、大量に短間で調理することができる、液体調味料(炒めご飯の素)を提供すること。
    To provide liquid seasoning (fried rice material) for easily cooking a large amount of flavorful fried rice having frying feeling and crispy feeling, such as chao fan, dried curry rice, chicken rice, pilaf and nasi goreng, in a short time only by mixing with rice after boiling. - 特許庁
  • 本発明は、米の炊飯あるいは炊飯後に添加することにより、ご飯粒同士の粘着を抑制してご飯のほぐれ性や艶、食感を向上させるだけでなく、非常に風味に優れたご飯が得られる炊飯用油脂組成物を提供することを目的とする。
    To provide an oil and fat composition for cooking rice, which suppresses mutual adhesion of rice-grain, imparting cooked rice improved rice-grain disaggregation, luster, palate feeling and taste, by being added before or after cooking rice. - 特許庁
  • 一般的には日本の一般家庭の朝食ご飯と共に供される感も強いが、近年は朝食にご飯を食べない人が多くなったため、夕食に味噌汁を飲む人が増えた。
    It has commonly been served with rice for breakfast at home, but recently many people don't eat rice for breakfast and therefore prefer miso soup for dinner.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 保温のごはんの白化やべちょつきをなくし、保温中のご飯の食味を向上させ、保温ご飯の臭いを改善したジャー炊飯器を提供すること。
    To provide a jar rice cooker capable of eliminating whitening and sticking of rice when rice is kept warm and improving taste and odor of rice while rice is kept warm. - 特許庁
  • ご飯に焦げや不均一な炊き上がりがなく美味しいご飯を炊き上げることができ、また、吹き溢れの気泡の飛散による周囲の汚れを防止する加熱調理器を提供する。
    To provide a cooker for cooking tasty boiled rice without scorching and uneven cooking and to prevent the periphery from being soiled by scattered bubbles when boiling over. - 特許庁
  • 簡易な設備で少量ずつの炊き立てご飯や未調理、調理済みを問わず、具材入り炊き込みご飯を比較的短間で得て、多種多様の用途に対応出来る加工米飯を提供する。
    To provide processed rice which can cope with various applications by obtaining rice steamed with vegetables and meat containing ingredient materials in comparatively short time, regardless of each small amount of steaming hot rice by simple equipment, and whether uncooked or cooked. - 特許庁
  • 使用に鍋パッキン内に溜まった露がご飯や本体の上枠に滴下するのを防止し、ご飯の状態を向上させると共に、炊飯器の品位を向上させることを目的とする。
    To improve the state of boiled rice and the quality level of a rice cooker by preventing the dripping of dew accumulated inside a pot packing to the boiled rice and the upper frame of a body in use. - 特許庁
  • 炊飯器本体内に着脱自在に収納される鍋を誘導コイルにより電磁誘導加熱する炊飯器において、炊飯の鍋の加熱ばらつきを低減し、ご飯の炊きむらをなくしてご飯のおいしさを向上する。
    To improve the taste of boiled rice by reducing the uneven heating of a pan in rice cooking to eliminate the uneven boiling of rice in a rice cooker for electromagnetically induction-heating the pan attachably and detachably housed in a rice cooker body by an induction coil. - 特許庁
  • 寿しのようにご飯の上部に具が載っている状態の食物を摂食用補助具で掴んで食する場合に、ご飯と具とを同に食することができ、手指が不自由な者であっても円滑に食事をすることができるようにすること。
    To make even a person with difficulty in using hands take a metal smoothly by simultaneously taking rice and topping, when taking a food with the topping on the rice, such as Sushi, by catching it with a taking meal auxiliary device. - 特許庁
  • これによって、蒸気投入には鍋2の温度が上昇しているため、蒸気投入に伴い生じる結露を低減でき、ご飯のふやけや白化を低減し、保温ご飯の食味を向上した保温性能の高いものとなる。
    Thus, since the temperature of the pot 2 is elevated when the steam is supplied, the dew condensation generated accompanying the supply of the steam is reduced, the swelling and whitening of the rice are reduced, the taste of the heat-insulated rice is improved, and the heat insulation performance is excellent. - 特許庁
  • 生産管理が容易且つ常温保存が可能で、簡易な設備で少量ずつの炊き立てご飯や具材入り炊き込みご飯を短間で得、多種多様の用途に対応出来る加工米飯を提供する。
    To provide processed cooked rice easy in production management, capable of preserved at room temperature, giving a small amount of just-cooked rice or ingredient-added seasoned rice in a short time with simple devices and capable of responding to wide variety of uses. - 特許庁
  • 本発明は炊飯釜内におかゆ容器を入れご飯と同におかゆを炊いたとしても、ご飯とおかゆの双方をふっくらと炊けるおかゆ炊飯容器を提供することを目的とする。
    To provide a gruel vessel for a rice cooker which allows preparing soft cooked rice as well as soft gruel, even when the gruel is simultaneously prepared with the cooked rice, putting the gruel vessel in the rice cooker. - 特許庁
  • 残飯を雑炊として調理する機能を付加した炊飯器において、雑炊の調理に誤って予約炊飯を行って、ご飯の腐敗をきたしたり、ご飯の食味を低下させてしまったりすることを未然に防止する
    To prevent decomposition or deterioration of a taste of cooked rice caused by erroneous reservation of cooking rice from occurring when cooking rice porridge in a rice cooker to which a function for cooking leftover rice as the rice porridge is added. - 特許庁
  • 卵かけご飯が朝食に摂られることが多い理由は、第一に短間で食べ終わることができる点である。
    The first reason why tamago kake gohan is generally taken for breakfast is that it can be eaten in a short time.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 機器の動作停止や無通電においても良好な状態のご飯を得ることができる炊飯器を提供することを目的とする。
    To provide a rice cooker capable of obtaining cooked rice in an excellent state even when the operation of equipment is stopped or when it is not energized. - 特許庁
  • この構成により、保温ご飯から発生する不快な臭気を分解し、保温の不快な臭気を減少させることができる。
    This arrangement can decompose and reduce the malodors emanating from rice during warming. - 特許庁
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