「じゃがいもの皮」を含む例文一覧(46)

  • じゃがいもの皮むき
    peeling potatoes  - Weblio Email例文集
  • じゃがいもの外
    the outer skin of a potato  - 日本語WordNet
  • じゃがいもの皮むき器
    POTATO PEELER - 特許庁
  • ジャガイモ
    potato skin - Eゲイト英和辞典
  • ジャガイモむき器.
    a potato peeler  - 研究社 新英和中辞典
  • ジャガイモのむいた
    potato peelings - Eゲイト英和辞典
  • じゃがいもの皮むきが上手に出来ない。
    I can't peel potatoes very well.  - Weblio Email例文集
  • 私はじゃがいもの皮をむいているとき,けがをした
    I cut myself while paring the potatoes. - Eゲイト英和辞典
  • バナナ[ジャガイモ]のをむく.
    peel a banana [potatoes]  - 研究社 新英和中辞典
  • タマネギ[ジャガイモ]のをむく.
    skin onions [potatoes]  - 研究社 新英和中辞典
  • サクサクに揚げたジャガイモ
    crisp fried potato peeling  - 日本語WordNet
  • ジャガイモをこそげ取る
    scrape the skin off potatoes - Eゲイト英和辞典
  • ジャガイモ等の剥機
    SKIN-PEELING MACHINE FOR POTATO, ETC. - 特許庁
  • ジャガイモをむくことは退屈なものである
    peeling potatoes is a drag  - 日本語WordNet
  • こうすると簡単にジャガイモをむけます。
    This way, you can peel spuds easily.  - Weblio英語基本例文集
  • ジャガイモをこそげ取ってください。
    Please scrape the skin off the potatoes. - Tatoeba例文
  • ジャガイモをこそげ取ってください。
    Please peel the potatoes. - Tatoeba例文
  • ジャガイモとニンジンのをむいてください。
    Peel the potatoes and the carrots. - Tatoeba例文
  • 授業をしながらジャガイモをむく先生もいる。
    Some teachers peel potatoes while teaching. - Tatoeba例文
  • ジャガイモをこそげ取ってください。
    Please scrape the skin off the potatoes.  - Tanaka Corpus
  • したジャガイモの変色防止方法
    DISCOLORATION PREVENTION FOR PEELED POTATO - 特許庁
  • 彼女は、ジャガイモむき器を発明した
    she invented a potato peeler  - 日本語WordNet
  • 加熱調理したじゃがいも、および調味料を含有し、じゃがいも型に成形された製品の表面に、膜が形成されているじゃがいも類似加工食品である。
    The processed food like a potato comprises cooked potato and seasonings, and is provided with coating on the surface of a product formed into a potato shape. - 特許庁
  • けずり刃(2)の後しろには、けずり取ったじゃがいもの皮が落ちるみぞ(3)がある
    A groove (3) in which the pared skin of the potatoes falls exists behind the parer (2). - 特許庁
  • この発明はじゃがいもの皮をむく面を半円形にして、その半円形の内側にそってけずり刃を付けた、じゃがいもの皮むき器に関するものである。
    To provide a potato peeler of which the surface for peeling the skin of potatoes is formed to a semicircular shape and which is attached with a parer along the inner side of the semicircular shape. - 特許庁
  • ジャガイモまたは類似の生産物のむきまたは整形のための装置
    APPARATUS FOR PEELING OR RESHAPING OF POTATO OR SIMILAR PRODUCTS - 特許庁
  • ジャガイモなどの、より改良された効率よく且つきれいにの剥ける剥機を提供する。
    To provide a skinning machine which can beautifully skin potatoes or the like in improved efficiency. - 特許庁
  • したジャガイモまたは剥しカットしたジャガイモを、酢酸を含有する水溶液中に浸漬した後、真空包装して高温で加熱処理して加熱加工ジャガイモを製造する本発明の方法により、上記した加熱加工ジャガイモが得られる。
    In a method for producing heat-processed potato, peeled potato or peeled and cut potato is vacuum-packed and is subjected to heating treatment at an elevated temperature after being soaked in an aqueous solution containing acetic acid, thereby obtaining the heat-processed potato. - 特許庁
  • したジャガイモまたは剥しカットしたジャガイモを、酢酸を含有する水溶液中でボイル処理し、冷却した後、真空包装して高温で加熱処理して加熱加工ジャガイモを製造する本発明の方法により、上記した加熱加工ジャガイモが得られる。
    In a method for producing heat-processed potato, peeled potato or peeled and cut potato is subjected to boiling treatment in an aqueous solution containing acetic acid, is vacuum-packed after cooling and is subjected to heating treatment at an elevated temperature, thereby obtaining the heat-processed potato. - 特許庁
  • 本発明は効率よく低コストでジャガイモ等のを剥くことができるとともに、を剥く作業時に水等を使用することなく行なうことができるジャガイモ等の剥き機を得るにある。
    To provide a peeling machine for potatoes, or the like, capable of efficiently peeling the potatoes, or the like, at a low cost and carrying out the peeling without using water, or the like, during peeling operation. - 特許庁
  • 構造の単純な効率的なジャガイモ等の表剥機を提供する。
    To provide an efficient peeling machine for the surface skin of a potato, etc., having a simple structure. - 特許庁
  • ジャガイモをフライしてポテトフライを製造する方法において、ジャガイモをフライする前に、少なくともジャガイモがついていない部分に多価陽イオンを接触させることを特徴とする方法。
    The method for producing fried potato includes frying of potatoes, wherein multivalent cations are made to come into contact with parts of the potatoes that have no skin before frying potatoes. - 特許庁
  • ジャガイモ等の農産物Pのを剥く剥きユニットDを平行に配置された一対の回転体13A、13bで構成する。
    A skin peeling unit D for peeling the skins of the farm products P such as potatoes comprises a pair of rotators 13A, 13B arranged in parallel. - 特許庁
  • 剥きし、0.5〜30cm^3の大きさにしたジャガイモを85〜100℃の熱水と90〜105℃の蒸気で連続的に加熱処理した後、冷却するジャガイモの処理方法。
    This method for processing potatoes comprises the steps of skinning the potatoes to a size of 0.5-30 cm^3, continuously heat-treating the skinned potatoes with 85-100°C hot water followed by 90-105°C steam, and cooling the thus treated potatoes. - 特許庁
  • 、芽取りした状態の生のジャガイモであって、風味、品質の劣化が起きることなく、冷蔵で日持ちする殺菌生ジャガイモの製造方法を提供する。
    To provide a method for producing sterilized raw potato comprising peeled or bud-removed raw potato, causing no deterioration in flavor and quality, and having long life in cold storage. - 特許庁
  • ジャガイモの表層(表)部を60℃ないし100℃の熱水と、7秒ないし100秒間接触させることにより萌芽抑制処理した後、そのジャガイモを室温で貯蔵する。
    This method for preserving potatoes comprises subjecting the potatoes to sprout suppressing treatment through bringing the surface layer (surface skin) part of the potatoes into contact with 60°C-100°C hot water for 7 s-100 s, and storing the potatoes at room temperature. - 特許庁
  • したジャガイモを、0.2〜0.8%のマグネシウム塩水溶液で接液処理した後、1.0〜6.0%のマグネシウム塩水溶液中で加熱処理することを特徴とするジャガイモ加工品の製造方法とした。
    The method for producing a potato processed product comprises wetting a peeled potato with 0.2-0.8 wt.% magnesium-salt solution followed by heating the potato in 1.0-6.0 wt.% magnesium-salt solution. - 特許庁
  • じゃがいも付)をポテト投入筒へ投入するのみで、スライス・揚げ・搬送を自動的に行ない、アツアツをその場でお客様に提供できるポテトチップ用自動フライヤーを提供する。
    To provide an automatic potato crisp fryer automatically slicing, frying and conveying potatoes and providing customers with hot potato crisps from the fryer on the spot by just inserting the potatoes (with skins) into a potato insertion cylinder. - 特許庁
  • 膜は、じゃがいもの乾燥粉末又は植物澱粉、および色素又は香辛料を含む混合粉末を、製品表面に付着した後、加熱することによって形成されている。
    The coating is formed by applying potato dry powder, plant starch, and mixed powder containing coloring matter or spice to the surface of the product followed by heating. - 特許庁
  • 剥きし、0.5〜30cm^3の大きさにしたジャガイモを85〜100℃の濃度0.05〜1%のトレハロース水溶液と90〜105℃の蒸気で連続的に加熱処理した後、冷却したジャガイモ処理物を用いたポテトサラダの製造方法。
    This method for producing the potato salad comprises using a potato processed product obtained by continuously heating potatoes each peeled and made into a size of 0.5-30 cm^3 by a trehalose aqueous solution with a density of 0.05-1% at 85-100°C and steamed at 95-105°C followed by cooling the resultant product. - 特許庁
  • 剥きし、0.5〜30cm^3の大きさにしたジャガイモを85〜100℃の濃度0.05%以上0.5%未満の食塩水と90〜105℃の蒸気で連続的に加熱処理した後、冷却したジャガイモ処理物を用いたポテトサラダの製造方法。
    This method for producing the potato salad comprises using a potato processed product obtained by continuously heating potatoes each peeled and made into a size of 0.5-30 cm^3 with a salt solution with a density of ≥0.05% but <0.5% at 85-100°C and steam at 90-105°C followed by cooling the resultant product. - 特許庁
  • したジャガイモを、0.05〜0.5質量%の乳酸カルシウムを含む水溶液で接液処理した後、0.5〜5.0質量%の乳酸カルシウムを含む調味液ともに加熱処理することを特徴とする下味付きジャガイモの製造方法。
    The method for producing a preliminarily seasoned potato processed product comprises subjecting a peeled potato to a solution containing 0.05-0.5 mass% of calcium lactate followed by heating the potato together with a seasoning containing 0.5-5.0 mass% of calcium lactate. - 特許庁
  • 培地原料として従来ではほとんど廃棄物となっていたじゃがいもを有効利用しておが屑の使用量を相対的に低減させ、しかも従来と同等の良好な収量を容易な管理で得るきのこ栽培用培地を提供する。
    To obtain a medium for mushroom cultivation relatively decreasing quantity consumed of sawdust through effectively using as a medium raw material potato skin which is conventionally nearly waste and enabling to obtain excellent yield equally to a conventional method with an easy management. - 特許庁
  • スギおが屑,綿実穀,コーンコブ,米糠を所定比率で混合した基本培地に破砕したじゃがいもの破砕細片を0.5〜20重量%の範囲で混入し、水を所要量加えて所定の高含水率に保持して栽培用培地とする。
    This medium for cultivation is obtained by mixing a basic medium obtained by mixing Japanese cedar sawdust, cottonseed hull, corn cob and rice bran at a prescribed ratio with 0.5-20 wt.% of crushed crumblings of crushed potato skin, and adding water required to the product to maintain a prescribed high percentage of water content. - 特許庁
  • した生のジャガイモを、80℃以上の液温で5秒〜5分間接液処理した後、有効塩素濃度が25〜500ppmである次亜塩素酸及び/又は次亜塩素酸塩と、0.01%〜1%のアスコルビン酸又はアスコルビン酸塩を含む溶液に30分〜30時間浸漬処理する殺菌生ジャガイモの製造方法。
    The method for producing sterilized raw potato comprises subjecting the peeled raw potato to liquid-contact treatment at the liquid temperature of ≥80°C for 5 seconds to 5 minutes followed by soaking the potato in solution containing hypochlorous acid and hypochlorite having active chlorine concentration of 25-500 ppm, and 0.01-1 wt.% of ascorbic acid or ascorbic acid salt for 30 minutes to 30 hours. - 特許庁
  • 本発明は、フレームと、前記フレームによって回転可能に支持された少なくとも第1、第2の研削ローラー(1、2)と、前記第1の研削ローラー(1)が軸方向に隣接する周回溝(3)を備えた実質的に円筒形のボディーを含む前記研削ローラー(1、2)を回転させるための駆動装置とからなる、ジャガイモまたは類似の生産物のむきまたは整形のための装置に関する。
    This apparatus for peeling or reshaping of potatoes or similar products is provided with a frame, at least a first and a second grinding roller (1, 2) rotatably supported by the frame, a driving device to rotate the grinding roller (1, 2) including a substantially cylindrical body provided with a circumferential groove (3) neighboring in axial direction to the grinding roller (1, 2). - 特許庁

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