「ほくほくする」を含む例文一覧(17)

  • 独りでほくほくする
    to chuckle to oneself  - 斎藤和英大辞典
  • ほくほく満足するさま
    being pleased with oneself  - EDR日英対訳辞書
  • うれしくて,ほくほくする
    to be pleased with oneself  - EDR日英対訳辞書
  • ホクホクする
    very pleased  - 日本語WordNet
  • 食べ物がほくほくするさま
    of a food, to have a light dry texture  - EDR日英対訳辞書
  • (ふかし芋などが)水気が少なくて,ほくほくする
    of food, to have a good consistency and attractive appearance  - EDR日英対訳辞書
  • ホクホクとして口当たりがよい食感を有する粒状卵加工品の製造方法を提供する
    To provide a method for producing a granular egg processed product having crispy and palatable palate feeling. - 特許庁
  • 内部がホクホクした状態になるフライドポテトおよびフライドカボチャの製造方法を提供することである。
    To provide a method of manufacturing fried potato and fired pumpkin having the inside in not a soggy state. - 特許庁
  • 北海道や東北、北陸信越地方などで、冬季の道路状況が劣悪になることに鑑みて、特定の地域を走行するタクシーにおいて、厳冬期間に限って終日加算される運賃。
    Based on the fact that road conditions become hazardous in the winter in Hokkaido, Tohoku region, Hokuriku region, and Shinetsu region, this system applies to taxis which are operated in the specific areas of these regions only during midwinter all day.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 製造直後のジャガイモ処理物のホクホクした食感が長期に亘り維持されるジャガイモの処理方法及び該処理物を用いたポテトサラダの製造方法を提供する
    To provide a method for processing potatoes capable of maintaining the palate feeling with non-sogginess of just processed potatoes for a long period, and to provide a method for producing potato salad using the processed potatoes. - 特許庁
  • 冷蔵で保存したとしても、製造直後におけるジャガイモの塊状物のホクホクした食感が長期間に亘り維持される例えば、ロングライフポテトサラダに好適なポテトサラダの製造方法を提供する
    To provide a method for producing potato salad suitable for e.g. a long-life potato salad by which dry palate feeling of the mass of potatoes just after produced can be sustained for a long period light even if being refrigerated. - 特許庁
  • 店頭販売などの焼芋販売に使用し、いつでも熱い状態でホクホクな美味しい焼芋を消費者に提供できる芋焼装置を提供する
    To provide a sweet potato baking device to be used in selling baked sweet potatoes at a shop etc., capable of providing a consumer with soft and delicious baked sweet potatoes always in the hot state. - 特許庁
  • 従来の焼きプリンと同様の製造工程、設備を使用することが可能であるにもかかわらず、従来の焼きプリントは全く異なる食感、即ちさつまいもやかぼちゃのようなぼそぼそとした繊維的な食感(ホクホク感)を有する焼きプリンを簡便に提供する
    To easily obtain baked pudding having palate feeling completely different from that of conventional baked pudding, that is, dry and crumbly fiber palate feeling (unsoggy feeling) like sweet potato and pumpkin, in spite of enabling using a production process and facilities like conventional baked pudding. - 特許庁
  • JR西日本発足後、湖西線内と北陸トンネル内にて最高速度を160km/hに引き上げることが検討され、その一環としてJR西日本681系電車が製造されたが、日本の鉄道信号機改良(北越急行ほくほく線のように6灯式信号機の設置)等のコストが嵩むこと、一方足の遅い普通列車や電気機関車が牽引する貨物列車や客車列車が存在することなどにより、結果として5~10分程度の短縮にしかならず、費用対効果が薄いと判断されて見送られるに至った。
    After the establishment of JR West, the increase in maximum speed up to 160 km/h on the Kosei Line and within the Hokuetsu tunnel was examined, and at the same time the JR (West)/Hokuetsu Express' Limited Express Series 681 was manufactured as part of the plan; however, because of high costs for the improvement of railroad signals (e.g., installation of six-light signals on the Hokuetsu Express Hokuhoku Line) and the existence of low-speed local trains or freight trains and passenger trains pulled by electric locomotives, the travel time was estimated to be shortened by only 5 to 10 minutes, and consequently the operation at a maximum speed of 160 km/h was called off due to the low cost-effectiveness.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 黒変などの変色がなくて良好な色調を有し、形崩れがなくて外観に優れ、水っぽくなくてホクホクとしていて食感に優れ、異味がなくて食味に優れ、しかも前記した優れた品質を長期間の保存後も維持している加熱加工ジャガイモを提供すること。
    To provide a heat-processed potato which has a favorable color tone without discoloration such as blackening, realizes excellent appearance without losing shape, excellent palate feeling with non-watery, hot and flaky texture and excellent taste without offensive taste, and can maintain the excellent qualities over the long term. - 特許庁
  • 工業的規模での製造に拘わらず手作り風のジャガイモの風味に優れ、ジャガイモの塊状物のホクホク感及びしっとりした食感が長期に亘り維持される例えば、ロングライフポテトサラダに好適なポテトサラダの製造方法を提供する
    To provide a method for producing potato salad suitable for e.g. a long-life potato salad having excellent flavor of hand-made potatoes in spite of being produced in an industrial scale and light and dry feeling and soft palate feeling of the mass of potatoes can be sustained for a long period. - 特許庁
  • 縄文後期に入ると、これら九つの文化圏のうち「北海道/アイヌモシリ西南部および東北北部」「東北南部」「関東」「北陸」「東海・甲信」の五つがまとまって単一の文化圏(照葉樹林文化論における「ナラ林文化」)を構成するようになり、また「加賀・能登・越前・伊勢湾沿岸・中国・四国・豊前・豊後」「九州(豊前・豊後を除く)」がまとまって単一の文化圏(照葉樹林文化論における照葉樹林文化)を構成するようになる。
    Five out of nine cultural regions, 'Hokkaido/the southwest Ainumoshiri and the northern Tohoku region,' 'the southern Tohoku region,' 'the Kanto region,' 'the Hokuriku region,' and 'the Tokai and Koshin regions,' were consolidated into one cultural region, ('the oak forests culture' according to the culture theory of laurel forests), in the end Jomon period; also 'Kaga, Noto, Echizen, the coastal areas of Ise Bay, Chugoku, Shikoku, Buzen, and Bungo' and 'the Kyushu region (except Buzen and Bungo)' were consolidated into one cultural region, (the laurel forests culture according to the culture theory of laurel forests).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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