「ココアバター」を含む例文一覧(22)

  • 脱臭ココアバターの製造方法
    METHOD FOR PRODUCING DEODORANT COCOA BUTTER - 特許庁
  • 少なくとも32パーセントのココアバターを含むチョコレート
    chocolate that contains at least 32 percent cocoa butter  - 日本語WordNet
  • ココアバター、乳固形分、砂糖、およびバニラの混合
    a blend of cocoa butter and milk solids and sugar and vanilla  - 日本語WordNet
  • 原料ココアバターを有機酸処理し、有機酸共存下で漂白した後、脱臭することを特徴とする脱臭ココアバターの製造方法。
    This method for producing the deodorant cocoa butter comprises subjecting raw material cocoa butter to organic acid treatment, and bleaching the product in coexistence of organic acid followed by deodorizing. - 特許庁
  • ココアバターと少量の砂糖とバニラ付きのチョコレートの酒
    chocolate liquor with cocoa butter and small amounts of sugar and vanilla  - 日本語WordNet
  • ココアバター含有塊のテンパリングのためのタンク(1)を提供する。
    A tank (1) for tempering cocoa butter-containing mass is provided. - 特許庁
  • 耐熱性及び口溶性の良いココアバター代替油脂及びそれを含有するチョコレート組成物
    ALTERNATIVE OIL AND FAT FOR COCOA BUTTER HAVING GOOD THERMOSTABILITY AND MELTABILITY IN MOUTH AND CHOCOLATE COMPOSITION CONTAINING THE SAME - 特許庁
  • チョコレート用又は製菓コーティング用の天然ココアバターに取り替え、ココアバターを使用したチョコレートと実質的に同様の品質のチョコレートを提供することが可能な、POP含量が低く、耐熱性に優れ、POS含量がココアバターのトリグリセリドの組成と類似である程高く、口溶け感が爽やかで、硬くなく、柔らかい食感のココアバター代替油脂を提供すること。
    To provide an alternative oil and fat for cocoa butter giving chocolate having practically same quality as that of chocolate using cocoa butter, low in POP content, excellent in thermostability, having high POS content similar to the composition of triglyceride of cocoa butter, fresh in melt feeling in the mouth, not hard and having soft palatability, by replacing natural cocoa butter for chocolate or for confectionery coatings. - 特許庁
  • 当該ココアバター代替油脂はココアバター代替油脂の全体重量を基準としてPOPが10重量%以下、POS/SOSの重量含量比が約1.0〜1.5であるトリグリセリドを含有する。
    The alternative oil and fat for cocoa butter contains triglyceride having POP of ≤10 wt.% and POS/SOS weight content ratio of about 1.0-1.5 on the basis of the whole weight of the alternative oil and fat for cocoa butter. - 特許庁
  • ココアパウダーとしては、ココアバター含有量が22〜24質量%の高脂肪ココアパウダーと、ココアバター含有量が10〜12質量%の低脂肪ココアパウダーとを、2:8〜8:2の質量比で含むことが好ましい。
    The cocoa powder preferably contains high-fat cocoa powder having 22-24 mass% of cocoa butter content, and low-fat cocoa powder having 10-12 mass% of cocoa butter content at a mass ratio of (2:8) to (8:2). - 特許庁
  • この固形チョコレートは、ココアマス、ココアバター、レシチン、ショ糖脂肪酸エステル及びカゼイネートを含有するものが好ましい。
    The solid chocolate contains preferably cocoa mass, cocoa butter, lecithin, sucrose fatty acid ester and caseinate. - 特許庁
  • 該油脂は、オリーブ油、大豆油、ヒマワリ油、パーム油、ナタネ油、ココアバターからなる群から選ばれる少なくとも1種類であることが好ましい。
    The fats and oils are preferably at least one kind selected from a group consisting of olive oil, soybean oil, sunflower oil, palm oil, colza oil, and cocoa butter oil. - 特許庁
  • ココアバター代替油脂と、カカオ末、甘味料、乳化剤、および薬物を混合して得た、カカオ風味と甘味を有する油脂性の固形または半固形基剤を用いたチョコレート剤。
    This chocolate preparation is obtained by mixing a cocoa butter substrate fat with cocoa powder, a sweetener, an emulsifier, and a medicine, has cacao flavor and a sweet taste, and uses the fatty solid or semi-fatty base material. - 特許庁
  • スクレーパー(2)およびインペラー(5)が取り付けられたこのタンクは、インペラー(5)がタンク中のココアバター含有塊の下向きの流れを誘起することを特徴とする。
    This tank quipped with a scrapper (2) and an impeller (5) is characterized in that the impeller (5) induces a downward current of the cocoa butter-containing mass in the tank. - 特許庁
  • タンクは、53℃から57℃の初期温度から30℃から34℃の最終温度まで下降させる単一工程においてココアバター含有塊をテンパリングすることを可能にする。
    The tank allows for tempering cocoa butter-containing mass in a single step wherein the temperature is decreased from an initial temperature of 53-57°C to a final temperature of 30-34°C. - 特許庁
  • ココアバター代替油脂と、カカオ末、甘味料、乳化剤、および薬物の重量百分率は、それぞれ25〜45%、10〜35%、0.01〜50%、0.01〜10%、および0.01〜10%であることが好ましい。
    The cocoa powder, the sweetener, the emulsifier, and the medicine are preferably used in amounts of 25 to 45 wt.%, 10 to 35 wt.%, 0.01 to 50 wt.%, 0.01 to 10 wt.% and 0.01 to 10 wt.%, respectively. - 特許庁
  • カカオマスやココアバター配合量の少ないチョコレート様食品に対し、自然なチョコレート風味を付与する効果を有するチョコレート風味油脂の製造方法及びそれを利用したチョコレート風味に優れたチョコレート様食品を提供する。
    To provide a method for manufacturing oil and fat with a chocolate flavor which has an effect of giving a natural chocolate flavor to a chocolate-like food that contains cacao mass or cocoa butter in a small amount, and to provide the chocolate-like food with the excellent chocolate flavor. - 特許庁
  • 植物性油脂を分画する段階;前記の分画された植物性油脂を脂肪酸誘導体と混合し、原料油脂を製造する段階;及び、前記の原料油脂を酵素的エステル交換反応させる段階で製造されたチョコレート用及び製菓用ココアバター代替油脂。
    There is provided the alternative oil and fat for cocoa butter for chocolate and for confectionery coatings, produced by steps of fractionating vegetable oil and fat, mixing the fractionated vegetable oil and fat with a fatty acid derivative to produce raw material oil and fat, and applying the raw material oil and fat to enzymatic transesterification. - 特許庁
  • 経日的な風味劣化が抑制されて戻り臭の発生が防止され、しかもこれらを使用したチョコレート(ダーク、ミルク及びホワイトチョコレート)や各種クリーム類(生クリーム、ストロベリー等)等の素材の味を引き出すことのできる、脱臭ココアバターを製造し得る方法を提供すること。
    To provide a method for producing deodorant cocoa butter suppressed in daily flavor deterioration, preventing reversion flavor from occurring, and drawing the taste of a material using the butter such as chocolate (dark milk and white chocolate) and each kind of cream (raw cream, strawberry or the like). - 特許庁
  • ココア飲料の原料に、ココアバター含有量の異なる2種類以上のココアパウダーをココアパウダー全体として0.50〜2.5質量%の含有量で配合し、甘味料としてアセスルファムカリウム、スクラロース、及びエリスリトールを、それぞれ特定の割合で配合する。
    The cocoa beverage is obtained by adding 0.50-2.5 mass% of at least two kinds of cocoa powders different in cocoa butter content as the whole of cocoa powder and adding acesulfame potassium, sucralose and erythritol as sweeteners each at a specific ratio, to a raw material of the cocoa beverage. - 特許庁
  • チョコレートの油分中、ココアバターの含有量が55〜95質量%、パーム中融点画分の含有量が1〜44質量%、ラウリン系油脂の含有量が0.2〜15質量%であり、軟化点が31℃以上であることを特徴とするチョコレート。
    The chocolate is characterized in that the content of cocoa butter is 55 to 95 mass%; the content of palm medium melting point fraction is 1 to 44 mass%; the content of laurin-based oil and fat is 0.2 to 15 mass% in the oil content of the chocolate and the softening point is 31°C or higher. - 特許庁
  • 油糧種子としては豆類若しくは種実類であり、特に、豆類および種実類は、大豆、ぶどう豆、湯葉(干し)、あさ、エゴマ、けし、スイカの種、ピーナッツバター、アーモンド、マカデミア、ピスタチオ、ピーナッツ、ココナッツパウダー、松の実、かぼちゃの種、くるみ、ゴマ、純ココア、およびココアバターからなる群より選ばれる少なくとも1種以上であることが好ましい。
    The oilseed is beans, nuts or seeds, especially preferably one or more substances selected from soybean, black bean, bean curd skin (dry), hempseed, perilla, poppy seed, watermelon seed, peanut butter, almond, macadamia, pistachio, peanut, coconut powder, pine seed, pumpkin seed, walnut, sesame, pure cocoa and cocoa butter. - 特許庁

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