「ココアパウダー」を含む例文一覧(38)

  • 白化が防止されたココアパウダー
    WHITENING-PREVENTED COCOA POWDER - 特許庁
  • ファットブルーム防止ココアパウダー
    FAT BLOOM-PREVENTED COCOA POWDER - 特許庁
  • 分散性の良いココアパウダー組成物
    EXCELLENTLY DISPERSIBLE COCOA POWDER COMPOSITION - 特許庁
  • 界面活性剤添加即溶ココアパウダー
    SURFACTANT-ADDED INSTANT SOLUBLE COCOA POWDER - 特許庁
  • ココアパウダーの香気改良方法
    METHOD FOR IMPROVING AROMA OF COCOA POWDER - 特許庁
  • 抽出ココアパウダー及びそれを含有する飲食物
    COCOA POWDER EXTRACT AND FOOD/DRINK CONTAINING THE SAME - 特許庁
  • 脂肪分が10重量%未満のココアパウダーを使用して錠剤することにより、多量のココアパウダーを含有している錠剤を製造する。
    The tablets containing a large amount of cocoa powder are produced by making tablet using cocoa powder having <10 wt.% of fat. - 特許庁
  • (ふくらし粉など)適度なアルカリ化物質によって処理されたココアパウダー
    cocoa powder treated with a mild alkalizing agent (such as baking soda)  - 日本語WordNet
  • ココアパウダー及びその製造方法とそれを用いたココア飲料
    COCOA POWDER, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND COCOA DRINK USING THE COCOA POWDER - 特許庁
  • 易溶性ココアパウダー及び易溶性調整ココアの製造法
    EASILY SOLUBLE COCOA POWDER AND PRODUCTION OF EASILY SOLUBLE CONDITIONED COCOA - 特許庁
  • ココアパウダーの処理方法及び粉末調整ココアの製造方法
    METHOD FOR TREATING COCOA POWDER AND METHOD FOR PRODUCING COCOA IN WHICH POWDER IS ADJUSTED - 特許庁
  • ココアパウダーを多量に含有する錠剤を提供すること
    To provide tablets containing a large amount of cocoa powder. - 特許庁
  • ココアパウダーとしては、ココアバター含有量が22〜24質量%の高脂肪ココアパウダーと、ココアバター含有量が10〜12質量%の低脂肪ココアパウダーとを、2:8〜8:2の質量比で含むことが好ましい。
    The cocoa powder preferably contains high-fat cocoa powder having 22-24 mass% of cocoa butter content, and low-fat cocoa powder having 10-12 mass% of cocoa butter content at a mass ratio of (2:8) to (8:2). - 特許庁
  • チョコレートという,ココアパウダーを水分にとかし,香味料や砂糖で味つけをした飲み物
    a drink that is made from cocoa powder, flavoring and sugar, called chocolate  - EDR日英対訳辞書
  • カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物において、カカオの風味を向上することにより、良好な風味を持ったカカオマスおよび/またはココアパウダー含有飲食物を提供する。
    To provide a food and a drink containing cacao mass and/or cocoa powder, having excellent flavor through improving cacao flavor of the food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder. - 特許庁
  • 乳化剤がココアパウダーに均一に付着し、水に対する分散溶解性に優れたココアパウダー及びそれを用いた調整ココアの製造法を提供する。
    To obtain a cocoa powder having an emulsifier uniformly attached to the cocoa powder and excellent in properties to be dispersed and dissolved, and further to provide a method for producing the conditioned cocoa. - 特許庁
  • ココアパウダーの微細化処理方法を提供するとともに、溶解性に優れた、ココアパウダーのざらつきのない粉末調整ココアの製造方法を提供することを目的とする。
    To provide a method for carrying out micronizing treatment of cocoa powder and a method for producing cocoa, in which cocoa powder is adjusted, excellent in solubility and having powder free from feeling rough to the tongue. - 特許庁
  • ココアパウダーに糖類、乳製品、香料などの可食物を加えて調整して飲みやすくした粉末飲料である調整ココアパウダーに、ビタミンB群に属するビタミンを配合する。
    The powdery drink enriched with vitamins belonging to the vitamin B complex is obtained by mixing vitamins belonging to the vitamin B complex into cocoa powder mix prepared by adding edible material such as sugar, dairy products and aroma to cocoa powder and mixing them so as to be easy to drink. - 特許庁
  • ココアケーキを粗砕したキブルに乳化剤を添加し、混合して分散させた後,粉砕することにより、易溶性ココアパウダーを得る。
    This easily soluble cocoa is obtained by adding an emulsifier to kibble obtained by cracking a cocoa cake, mixing the kibble with the added emulsifier to disperse the emulsifier, and milling the resultant mixture. - 特許庁
  • さらに、前記油脂性原料がカカオマス、ココアパウダー及びチョコレートから選ばれた少なくとも1種以上であることが好ましい。
    Furthermore, the oil and fat raw material is desirable to be at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and chocolate. - 特許庁
  • これによりカカオの風味が向上したカカオマスおよび/またはココアパウダー含有飲食物を提供する。
    Thus, the food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder and improved in cacao flavor are obtained. - 特許庁
  • このココアパウダーに、糖類、乳製品、その他の可食物から選ばれた少なくとも1種を添加することにより、易溶性調整ココアを得る。
    The easily soluble conditioned cocoa is obtained by adding at least one kind selected from saccharides, milk products and other edible materials to the obtained cocoa powder. - 特許庁
  • カカオマスから搾油して得られるココアパウダーを研磨清浄作用の有効成分として含有させることにより研磨清浄剤を得る。
    The polishing cleaner is obtained by including cocoa powder prepared by pressing cacao mass as an active ingredient of polishing and cleaning actions. - 特許庁
  • また、カカオマスから搾油して得られるココアパウダーを固形分中10質量%以上含有することにより歯みがき剤を得る。
    The dentifrice is obtained by including the cocoa powder prepared by pressing the cacao mass in an amount of ≥10 mass% in the solid content. - 特許庁
  • カカオマス、ココアケーキ又はココアパウダーを含む飲食品味質改善方法及び味質改善飲食品
    METHOD FOR IMPROVING TASTE QUALITY OF FOOD AND DRINK CONTAINING CACAO MASS, COCOA CAKE OR COCOA POWDER, AND TASTE QUALITY IMPROVED FOOD AND DRINK - 特許庁
  • 本発明は、ココアパウダー及び不快味を有する薬物を含有する口腔内速崩錠を提供する。
    This intraorally rapidly disintegrating tablet contains a cocoa powder and the medicament having the unpleasant taste. - 特許庁
  • 本発明の口腔内速崩錠には、ココアパウダー及び不快味を有する薬物の他、甘味成分を更に含有する。
    Further, the tablet contains a sweetening component, as well as the cocoa powder and the medicament having the unpleasant taste. - 特許庁
  • ざらつき及び沈殿がなく、且つ風味の良い抽出ココアパウダー及びそれを含有する飲食物を提供する。
    To provide a cocoa powder extract with no roughness, causing no precipitation, and also having good flavor, and to provide food/drink containing the cocoa powder extract. - 特許庁
  • ココア飲料の原料に、ココアバター含有量の異なる2種類以上のココアパウダーココアパウダー全体として0.50〜2.5質量%の含有量で配合し、甘味料としてアセスルファムカリウム、スクラロース、及びエリスリトールを、それぞれ特定の割合で配合する。
    The cocoa beverage is obtained by adding 0.50-2.5 mass% of at least two kinds of cocoa powders different in cocoa butter content as the whole of cocoa powder and adding acesulfame potassium, sucralose and erythritol as sweeteners each at a specific ratio, to a raw material of the cocoa beverage. - 特許庁
  • ビール酵母を用いる発酵アルコール飲料の製造方法において、原料の一部に脱脂ココアパウダー或いはタンパク分解処理した脱脂ココアパウダー、又はそれらの調製物を用いることにより、発酵アルコール飲料に該発酵アルコール飲料の本来の香味に調和した新しい味覚及び風味を付与するとともに、該発酵アルコール飲料の本来の味や色度のような飲料の性状を改善する。
    The fermented alcohol drinks are imparted new taste and flavor harmonized with inherent flavor of the fermented alcohol drinks and are improved in properties of drinks, such as taste and color inherent to the fermented alcohol drinks, by using degreased cocoa powder, the degreased cocoa powder treated by proteolysis or a preparation thereof, in the method of manufacturing fermented alcohol drinks by using beer yeast. - 特許庁
  • この寄生虫症抑制剤は、カカオ豆から得られるカカオ豆組成物、すなわちカカオ豆から生成されるココアパウダーやカカオ豆の豆殻を有効成分として含んでいる。
    The parasitic disease inhibitor comprises a cacao bean composition obtained from cacao bean, namely cocoa powder formed from cacao bean or beanstalk of cacao bean as an active ingredient. - 特許庁
  • 前記カカオニブ及び/又はその加工物は、カカオマス、ココアパウダー、カカオ抽出物から選ばれた少なくとも1種であることが好ましく、前記カカオ抽出物がテオブロミンであることがより好ましい。
    The cacao nib and/or the processed product thereof is preferably at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and a cacao extract, and the cacao extract is preferably a theobromine. - 特許庁
  • カカオ脂を分別して得られるステアリン画分を5〜60重量%含有し、且つカカオマス及びココアパウダーを含有しないことを特徴とする油脂性菓子。
    The oil-and-fat confectionery contains no cacao mass and cocoa powder, but contains stearic fractions obtained by fractionating cacao butter. - 特許庁
  • ゼラチンと、糖類と、カカオマス、ココアパウダー及びチョコレートから選ばれた少なくとも1種とを含有し、比重が0.6〜0.9で、かつ油脂含量が5〜20質量%であるマシュマロ様食品を得る。
    This marshmallow-like food contains gelatin, saccharides and at least one kind selected from cacao mass, cocoa powder and chocolate, and has the specific gravity of 0.6-0.9, and also oil and fat content of 5-20 mass%. - 特許庁
  • グミキャンディの全重量に対して、ココアパウダーを200ppm〜3000ppm加えることによって、ゼラチンに特有のコラーゲン臭とゼラチン由来の不快な味を低減した、香りと風味に優れたグミキャンディ。
    The gummy candy excellent in aroma and flavor is decreased in collagen smell peculiar to gelatin and unpleasant taste derived from gelatin by adding 200-3,000 ppm cocoa powder to the whole weight of the gummy candy. - 特許庁
  • カカオマスおよび/またはココアパウダーを含有する飲食物に、甘味の立ちおよびキレが遅い甘味質を有する糖アルコールである、固形分中の糖組成において5糖類以上が50重量%以上の低糖化還元水飴を添加することで、カカオの風味を向上する。
    The food and drink containing cacao mass and/or cocoa powder are added with low saccharogenic reducing starch syrup which is sugar alcohol having sweetness quality slow in rise and disappear of sweetness and in which ≥5 saccharides occupy ≥50 wt.% in a sugar composition in solid content so as to improve cacao flavor. - 特許庁
  • 特に、好ましい態様において、チョコレートを被覆した後、再度加熱するなどして表面にココアパウダーや抹茶等の粉末をまぶして付着させると、現代的な嗜好に適合した生チョコレート風の新規菓子を製造することができる。
    In the most preferred mode, a powder such as a cocoa powder or a powdered green tea can be smeared and applied onto the surface by reheating the materials, etc., after coating the materials with the chocolate to produce a new raw chocoloate-like confectionery suited to the modern preference. - 特許庁
  • 全粉乳及び溶解水に、微結晶セルロース、カゼインカルシウムを酵素処理して得られたペプチド及び不溶性カルシウムを混合した第1分散液を均質化処理し、更にこの第1分散液にその他の素材(ココアパウダー、グラニュー糖及び水)を混合した第2分散液を再度均質化処理して得られた不溶性カルシウム含有飲料。
    This insoluble calcium-containing beverage is obtained by formulating whole milk powder and water for dissolution with microcrystalline cellulose, a peptide obtained by treating calcium caseinate with an enzyme and insoluble calcium to give a first dispersion, homogenizing the first dispersion, formulating the first dispersion with other materials (cocoa powder, granulated sugar and water) to give a second dispersion and homogenizing the second dispersion again. - 特許庁

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