通常多汁質の草本の科 family of usually succulent herbs
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多汁の低木および草本 succulent shrubs and herbs
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熱帯アメリカの多汁の低木 tropical American succulent shrubs
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味噌汁出汁に味噌を溶いた、熱い汁物の総称で、中に入れる具は多種多様。 Miso-shiru: the name for all hot shiru-mono dishes in which miso is dissolved into soup stock, with a variety of ingredients placed in it
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
具が多く豚肉が入っている味噌汁状の汁物料理である。 It's a misoshiru (miso soup)-like soup cuisine with a variety of ingredients, including pork.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
主にアメリカ産の多かれ少なかれ多汁質の草本 genus of mainly American more-or-less succulent herbs
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暖かい地域の一年生または多年生で多汁の草 annual or perennial succulent grasses of warm regions
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黄色い長円形の果物で果肉は多汁質で酸を出す yellow oval fruit with juicy acidic flesh
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小型の熱帯性の大きな属で、普通は多汁質の草本 large genus of small tropical usually succulent herbs
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水気の多い飯から取った,ねばねばした汁 starchy stock skimmed from watery rice
- EDR日英対訳辞書
汁けの多いぬかみそに漬けたぬかみそ漬け rice bran that has been pickled in salt and a larger than usual quantity of water
- EDR日英対訳辞書
沢煮という,薄味で汁を多くした煮物 a thin and juicy Japanese foodstuff that has been boiled and seasoned, called {'sawani'}
- EDR日英対訳辞書
水を多くして米を炊いて作った,糊状の汁 rice gruel
- EDR日英対訳辞書
出汁は、主にコンブ・煮干し・鰹節が多く使われる。 Soup is made mainly from sea tangles, dried small sardines or dried bonito.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
具の多い味噌汁の一種で、豚肉を入れた形である。 It's a kind of misoshiru with many ingredients, including pork.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
汁粉は餡(あん)の違いによって区別される場合が多い。 Shiruko is often categorized by how an (bean paste) is prepared.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
出汁-多くの料理に使われる基本的な調味料。 Dashi (soup stock): basic seasoning used in many dishes.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、液体として墨汁も多用される。 Moreover, Bokuju is also widely used as liquid sumi.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
あらかじめ殻を割って器にとり、出汁と醤油をあわせた出汁醤油をかけて供されることが多い。 They are often cracked and put in a bowl with dashi (stock) and soya sauce.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
地域によって異なるが、多くは汁物として吸い物が添えられるが、味噌汁など別の汁物を添える場合もある。 Although different from region to region, suimono (clear soup) or other types of soup such as miso-soup are often served with this type of sushi.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
厚い皮と果汁の多い果実を持つ柑橘類の多くの果物のどれか any of numerous fruits of the genus Citrus having thick rind and juicy pulp
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所望のイオン組成を有する多用途塩及び多用途苦汁の製造方法 METHOD FOR PRODUCING VERSATILE SALE AND VERSATILE BITTERN HAVING DESIRED ION COMPOSITION - 特許庁
熱帯アメリカ産の小木で、汁気が多く少し酸っぱい大きな果実をつける small tropical American tree bearing large succulent slightly acid fruit
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多汁の草本で、時にサラダまたは香味野菜として栽培される succulent herb sometimes grown as a salad or pot herb
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アジア料理に使われる、食用になる多汁質の葉のために栽培される grown for its succulent edible leaves used in Asian cooking
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樹液が糖蜜と商業的な糖の源である多汁のトウ juicy canes whose sap is a source of molasses and commercial sugar
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赤い汁の多い種が1つの果実を持つ、ニュージーランドの小さな高木 small New Zealand tree having red pulpy one-seeded fruit
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特にアメリカの熱帯と温帯の雌雄同株の多汁の草本または低木 monoecious succulent herbs or shrubs of tropical and warm regions especially America
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ぶつ切りのネギと肉などを薄味で汁けを多くして煮た料理 a stew with leeks and meat
- EDR日英対訳辞書
果皮が肉が多く厚みがあり汁液に富み内部に種子を持つ果実 a fruit with a thick peel, flesh and seeds
- EDR日英対訳辞書
具材の汁(つゆ)を多めに盛りつけた状態のことを指す符丁。 It is a jargon referring to the bowl with more sauce of ingredients than usual.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
和風の出汁(昆布)及びめんつゆを使う場合が多い。 Mentsuyu (a Japanese soup base) and a Japanese-style soup stock made with konbu (a kind of kelp) are often used.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
時間が経つと最後には具が多少溶けて、汁と絡まってどろどろになる。 Some of the ingredients gradually break down over time to make the broth liquid thick.
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鍋料理と煮込んだり、みそ汁の具にするなどの使い方が多い。 It can be used in many ways, e.g., stewed in a one-pot dish or put in miso soup.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
地方毎に出汁や具材が異なり、多様な種類が存在する。 There are wide varieties of Yosenabe, whose dashi broth and ingredients vary in each region.
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パトラッシュに、甘いケーキと汁気の多い肉を持ってきました。 They brought him sweet cakes and juicy meats;
- Ouida『フランダースの犬』
卵の比率が多いたこ焼きと同様の食品をまな板状の木皿に並べて、澄まし汁状の出汁に浸しながら食べるもの。 Baked balls of wheat flour that resemble takoyaki, but contain more egg than takoyaki are served lined up on a wooden plate similar to Manaita (cutting board), and you dip them into clear dashi broth soup before you eat them.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
野菜汁、果汁又は茶抽出物にカルボキシル基を有する水溶性酸性多糖類を添加する。 This drink, such as a vegetable juice, fruit juice, or a tea extract, contains a water-soluble carboxyl group-having acidic polysaccharide. - 特許庁
ポリフェノールを多く含有するウメ果汁を短期間に製造可能なウメ果汁の製造方法を提供する。 To provide a manufacturing method of a plum fruit juice, which enables manufacturing of the plum fruit juice containing a large quantity of polyphenol for a short period of time. - 特許庁
多肉多汁で食用の濃い緑色の葉のために広く栽培される南西アジアの植物 southwestern Asian plant widely cultivated for its succulent edible dark green leaves
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主として東日本及び九州は澄まし汁が多く、関西は白味噌仕立てが多い。 A clear soup is common in Eastern Japan and in Kyushu while a white miso soup is popular in the Kansai region.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
陣中食としての味噌汁は、むしろご飯に味噌をかけて湯を入れたものであることも多く、元々「汁かけ飯」だったものが、後にご飯と味噌汁の組み合わせに変化していったとも言われる。 It is said that miso soup, as a food consummed at the front, was more like 'rice poured soup' and was often cooked by pouring hot water on rice and miso, but later it has changed gradually into a combination of rice and miso soup.
- Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明の製造方法によって製造されたウメ果汁は、従来法により製造されたウメ果汁より多くのポリフェノールを含有し、かつ、短期間にウメ果汁を抽出することができる。 The plum fruit juice manufactured by this manufacturing process contains a larger quantity of the polyphenol than that by a conventional method and this manufacturing method can extract the plum fruit juice for a short period of time. - 特許庁
樹液を搾汁し易い片をトランクから効率よく作製できるトランク用シュレッダを提供すると共に、伐採された樹木のトランクから多くの樹液を効率よく搾汁できる搾汁方法及び搾汁システムを提供する。 To provide a trunk shredder capable of efficiently producing pieces, from which a tree sap is easily squeezed, from a trunk, and to provide a squeezing method and a squeezing system by which the tree sap can be squeezed from the trunk of a cut tree. - 特許庁
緑色の革質の皮と甘い多汁質の半透明の果肉をもつ、丸い1インチ大のカリブ産果物 round one-inch Caribbean fruit with green leathery skin and sweet juicy translucent pulp
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