「平麺」を含む例文一覧(25)

  • 太い打ちに多い。
    Thick Udon noodles and thin and wide Udon noodles are frequently sold in fresh condition.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 名古屋名物のらなである。
    Kishimen, flat noodles, is a specialty of Nagoya.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 打ちうどん-薄く、幅広(10~30mm程度)の
    Hirauchi-Udon: Thin and wide (about 10 to 30mm wide) Udon noodles  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 明治初期に一度廃れたが昭和後期に復活し、それ以降に作られているの形状は平麺となっている。
    Once died out in early Meiji period, but revived in late Showa period, and the shape of the noodles produced after the revival is flat.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • 調味液付き冷凍は、凍結された塊1上面のほぼ中央に、前記塊1よりも面視における大きさが小さい調味液塊2が配置されている。
    The frozen food with seasoning liquid comprises a frozen clod of noodle 1 and a clod of seasoning liquid 2 with a size smaller than that of the noodle 1 in plane vies and placed on the center of the noodle 1. - 特許庁
  • 細径化された線が収容槽に巻き入れられた状態で、その線の上面が略坦となるようにすることができる線巻入装置を提供すること。
    To provide a noodle string rolling apparatus which can approximately flatten the upper surface of the rolled noodle strings in a state that the diameter-thinned noodle string is rolled in a receiving tank. - 特許庁
  • 茹で籠を浸ける複数の茹でゾーン(46)(46)が一列に並んだゾーン列が、少なくとも二列、湯槽(10)内に於いて行に並ぶ態様で設定されている、茹で機に於いて、湯槽(10)内での場所による湯温のばらつきを簡単な構造で防止できる茹で機を提供すること。
    To provide a machine for boiling noodles which prevents varied temperatures of hot water because of places in a hot water tank (10) with a simple structure for the machine for boiling noodles with at least two rows of zones, in which a plurality of noodle boiling zones (46) (46) for soaking boiling baskets are placed in a row, laid in parallel in the hot water tank (10). - 特許庁
  • 坦化した帯を裁断ロール5、6の切刃3、4の大径部3a、4a、小径部3b、4bにより切り出すことにより幅方向に厚肉部と薄肉部を有する線Nが製造される。
    Noodle strips N having thick parts and thin parts in the width directions are produced by cutting the flattened noodle belt by large-diameter parts 3a and 4a and small-diameter parts 3b and 4b of the cutting blades 3 and 4 of cutting rolls 5 and 6. - 特許庁
  • これにより、面方向を横切る溝を形成した従来の構成と異なり、凹部の周囲を取囲む形状に肉厚部を形成したので、塊が折れにくく短が生じにくい。
    Such a structure where the thick part is formed so as to surround the circumference of the concave part thereof unlike the conventional structure where grooves cross in a plane direction makes, the noodle mass hard to be broken and hard to produce short noodles. - 特許庁
  • 落とし込み用開口部22と受け入れ用開口部32とが一致する第1位置にて、乾を計量部21に落とし込み、窓材30を移動させることによって、擦り切り用板部31が乾を擦り切る。
    The dried noodles are dropped into the measuring part 21 at a first position where the opening 22 for use in dropping an article and the opening 32 for receiving the dried noodles coincides with each other, and the window member 30 is moved to cause the striking flat plate 31 to strike the dried noodles. - 特許庁
  • 即席焼きそば等、をほぐすために湯を使用する即席用の包装容器であって、容器本体の排湯位置の口縁部内側に、蓋との間にほぼ均一な隙間を形成する面部を形成していること。
    The packaging container for instant noodles with which hot water is used for disentangling noodles such as instant fried noodles is formed with a plane which forms an approximately uniform slit between a container body and a lid inside a rim at a hot water discharging level of the container body. - 特許庁
  • 又、ゆでざるの取っ手をこの中央の流水路の上端と連結させることにより、の湯切りの際に必要なざるの上下の振りに対して水方向の取っ手を提供して、この作業をしやすくする。
    The handle of the basket is connected to the upper end of the center water flow passage so that another handle is provided in a horizontal direction concerning the vertical shake of the basket, which is necessary for draining the noodles. - 特許庁
  • 本発明は、茹で調理におけるふきこぼれ防止のために、面円盤型の気泡発生機構による、ふきこぼれ防止具を提供する。
    To provide a boiling over preventing implement by a plane disk type air bubble generating mechanism for boiling over preventing in cooking by noodles boiling. - 特許庁
  • ガイド板1に切ガイドロ−ラ−2を取付け取っ手3に包丁ストッパ−4と調節ダイヤル5とガイド板安定ロ−ラ−を取付けて、それをガイド板1に取付けたものを特徴とする。
    The block plate is provided by attaching noodle cutting guide rollers 2 on a flat plate 1, and a knife stopper 4, an adjusting dial 5 and a guide flat plate stabilizing roller are attached on a handle 3 and these all are attached on the flat plate 1. - 特許庁
  • 索餅の材料・分量・道具については安時代中期の『延喜式』に書かれており、小麦粉と米粉に塩を加えて作る(米粉は混ぜないという説もある)という事は分かっている。
    The ingredients, amounts, and tools used to make sakubei are described in "the Engishiki" (an ancient book for codes and procedures on national rites and prayers) in the middle of the Heian period, from which it is clear that sakubei was a noodle made from flour, rice flour, and salt (one opinion says the rice flour is not used).  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
  • ゆで釜は、面形状角形の湯槽20と、湯槽20の底の奥側に配置された加熱手段30と、湯槽20の底からある寸法上に隔てて配置された底板40を具備する。
    The pot for boiling noodles includes: a hot water tub 20 having a square shape in a plan view; heating means 30 arranged on the depth side in the bottom of the hot water tub 20; and a bottom plate 40 arranged with a certain dimension apart from the bottom of the hot water tub 20. - 特許庁
  • 少なくとも2本のロール1,2が所定間隙を持って行に配設され、ロール1,2の少なくとも1本に振動を与え、間隙を変化させる加振装置4を設けたことを特徴とする生地ロール圧延装置としいる。
    The noodle dough-rolling mill is equipped with at least two rolls 1, 2 arranged in parallel with a prescribed interval and at least one of the two rolls 1, 2 is vibrated with vibration device 4 to change the interval between the rolls. - 特許庁
  • 具を三角形、四角形種々の形状で、しかも扁な形状に成形できて、具充填位置にある皮上に的確に充填できる具充填装置を提供する。
    To provide an apparatus for stuffing ingredients capable of forming ingredients into various shapes such as a triangle, a square and flat shapes and capable of accurately filling the ingredients to a Chinese pastry sheet on a position for stuffing ingredients. - 特許庁
  • 均粒径D_504.0μm以下、最大粒径20.0μm以下で、かつ粉体の比表面積が15,000cm^2/g以上のドロマイト粉砕物よりなる類食品添加剤である。
    This food additive for noodles comprises a pulverized dolomite having ≤4.0 μm average particle diameter D50, ≤20.0 μm maximum particle diameter and ≥15,000 cm2/g specific surface area of the powder. - 特許庁
  • バイブレータ式線搬送装置Aは、板の両端にガイド板が略垂直に設けられた搬送路1と、振動部5によって構成される。
    This vibrator type noodle strips-conveying device A is constituted of a conveying passage 1 obtained by nearly vertically providing a guide plate at both ends of the flat plate and a vibration part 5. - 特許庁
  • 機用切刃ロールのワンタッチ装着構造において、駆動伝達に歯車を使用し、1本のガイドレールと横揺れ防止の位置決め台座を設けた。
    The instantly attachable structure of the roll of the cutting blade for the noodle-making machine is obtained by using a spur gear for transmission of the drive, and installing one guide rail and a positioning seat for preventing rolling. - 特許庁
  • リン含量760ppm好ましくは800ppm以上で有り、均粒径40μm以上、RVAの最高粘度250以上の馬鈴薯澱粉を適当量添加することにより、弾力性に富んだ食感良好な類、パン類、菓子類を製造することができる。
    The food including potato starch having high content of phosphorous such as noodles, bread or confectionery having good springiness and favorable palate feeling is obtained by adding an appropriate amount of potato starch having a phosphorous content of 760 ppm, preferably ≥800 ppm, an average particle diameter of ≥40 μm, and a maximum viscosity of ≥250 measured by RVA. - 特許庁
  • 20℃の水に対する溶解度が0.1(g/100g−水)以下のカルシウム化合物及びマグネシウム化合物より選ばれた少なくとも1種の無機粒子を含む水懸濁液からなり、特定の均粒子径及び特定の分散係数を具備してなる類用無機分散体。
    The inorganic particle dispersion for noodles comprises a water suspension containing at least one kind of inorganic particle(s) made of a material selected from a calcium compound and magnesium compound where the solubility to water at 20°C is ≤0.1 (g/100 g-water), and has a specific average particle diameter and a specific dispersing coefficient. - 特許庁
  • 類茹で槽の背面又は側面を立ち上げ、この立ち上げ部に茹で籠が茹で槽の上方に位置するように吊すための腕木を配設するとともに、この腕木が上下方向に振動するようにし、また前記に加えさらに立ち上げ部に腕木の下方で茹で籠を水方向に位置を規制するアームを配設し、このアームが水方向に振動するようにした。
    This draining device is such one that the back or side of a noodle boiling tank is raised, a crossarm to hang the boiling basket so as to position above the boiling tank is arranged on the raised part and designed to vertically move, and in addition to the crossarm, an arm to regulate to horizontally position the boiling basket below the crossarm is arranged on the raised part and designed to horizontally vibrate. - 特許庁
  • 従来の乳化剤や増粘多糖類、小麦グルテン等の添加物を用いず、玄そばを原料とし、ソバ製で採用されている篩選別、分級等の技術を使って、蛋白質含量を高くし、特定の均粒度を有するソバ粉を用いることにより、ソバの食感の改良、風味の増強が同時にできるソバ粉を経済的に製造すること。
    To provide a method for economically producing buckwheat flour which can improve texture of buckwheat noodles and at the same time strengthen flavor, using brown buckwheat as the raw material without using a conventional additive such as an emulsifier, thickening polysaccharides and wheat gluten, using a technique such as sieve selection and classification adopted in buckwheat noodle making so as to increase a protein content, and using buckwheat flour which has a specific average grain size. - 特許庁

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