「強力粉」を含む例文一覧(24)

  • 強力粉という麦粉
    extra-strength flour  - EDR日英対訳辞書
  • えーと、まず強力粉を用意して——」
    `You take some flour--'  - LEWIS CARROLL『鏡の国のアリス』
  • 強力粉とうるう米で作るパンの製造法
    PREPARATION OF BREAD WITH HARD FLOUR AND NONGLUTINOUS RICE - 特許庁
  • あるいは、上記超強力粉の代わりに、該小麦粉として小麦蛋白質量が13質量%から13.5質量%の強力粉を添加する。
    In another embodiment, strong flour having 13-13.5 mass% wheat protein content is added as the flour instead of the extra strong flour. - 特許庁
  • 本発明はおから入りパン類を製造する工程において小麦粉原料に強力粉と最強力粉を併用することを特徴とするパン類の製造法である。
    This method for producing breads is characterized by using both high gluten wheat flour and highest gluten wheat flour as wheat flour of raw material in a process for producing the bean curd refuse-containing breads. - 特許庁
  • 小麦粉(強力粉)6kgに対しコラーゲン粉末102gを添加した後、これを均一に分布するまで十分混ぜる状態にする。
    Collagen powder in amount of 102 g is added to 6 kg of flour (extra-gluter flour), and sufficiently mixed to disperse homogeneously. - 特許庁
  • 強力粉や中力粉を使用しても食感、食味の優れた高品質のパン類を製造し得る方法を提供する。
    To provide a method for producing a high quality bread excellent in eat feeling and eat taste even on using semi-high gluten flour or middle gluten flour. - 特許庁
  • 外包材3の製造工程は、中力粉、強力粉、イカ墨粉末、イーストおよび水を混合して混練物を形成する一次混合工程と、この混練物に強力粉、ベーキングパウダー、デンプン、砂糖、ラードおよび水を添加して生地を形成する二次混合工程と、を備えている。
    The process of producing the external wrapping material 3 comprises a first mixing process of mixing medium-ground flour, hard flour, squid-ink powder, yeast and water together to form a kneaded mixture, and a second mixing process of adding strong flour, baking powder, starch, sugar, lard and water to the mixture to form dough. - 特許庁
  • パスタ類の主原料にデュラムセモリナ粉と小麦粉の強力粉及び薄力粉を用い、これに牡蠣の粉末またはペーストもしくは牡蠣エキス及び酒類または水を配合した後、主原料と混練して調製する。
    This method for producing the pasta is characterized by adding oyster powder, paste or extract and a liquor or water to durum semolina flour, strong wheat flour and weak wheat flour as main raw materials and then kneading the mixture. - 特許庁
  • 米飯及び/又は惣菜を含む具材と、この具材全面を包容する包容体とを具備し、前記包容体は、薄力粉、強力粉、及び油脂を含む混練加熱物であることを特徴とする加工食品。
    The processed food comprises an ingredient containing the cooked rice and/or the prepared food and a wrapping body for wrapping whole surface of the ingredient and the wrapping body is a kneaded and heated product containing soft flour, strong flour and oil and fat. - 特許庁
  • 特に、ピザ用生地は、強力粉を40〜60重量%と、薄力粉を5〜25重量%と、抹茶を0.5〜5.0重量%と、ドライイーストを0.5〜2.0重量%と、水を25〜45重量%と、塩を0.3〜3重量%とを混ぜ合わせたものとした。
    The dough for the pizza is especially prepared by mutually mixing 40-60 wt.% of the strong flour with 5-25 wt.% of the soft flour, 0.5-5.0 wt.% of the powdered green tea, 0.5-2.0 wt.% of a dry yeast, 25-45 wt.% of water and 0.3-3 wt.% of salt. - 特許庁
  • パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が15質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。
    The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough includes adding extra strong flour having >15 mass% proportion of wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin. - 特許庁
  • 全ミックス中に、粗蛋白含量が11.5質量%以上の強力粉を80質量%以上含む穀粉類を50〜80質量%含有し、且つ小麦蛋白を0.5〜10質量%さらに含有することを特徴とする焼き菓子類用ミックス。
    In the mixed flour for baked confectioneries, cereal flour containing 80 mass% or more strong flour whose crude protein content is 11.5 mass% or more is contained by 50-80 mass% to the total mix, and also wheat protein is further contained by 0.5-10 mass%. - 特許庁
  • 強力粉を35重量%以上含む生地を棒状に成形する工程、前記生地を前記成形工程の前又は後に減圧下で脱気する工程、得られた脱気成形生地を焼成する工程を有することを特徴とする棒状焼菓子の製造方法。
    The method for producing stick-like baked confectionery comprises: a process for molding dough containing ≥35 wt.% of hard flour into a stick shape, a process for deaerating the dough under reduced pressure before or after the forming process, and a process for baking the deaerated molded dough. - 特許庁
  • および、強力粉と、α化度が12.5%以上、30%以下であり、かつ対粉300質量%に加水した場合の粘度が1Pa・s以上、10Pa・s以下である湿熱処理小麦粉と、糖類と、蛋白素材と、水または牛乳とを混合してなることを特徴とするクレープバッター。
    The crepe batter is obtained by mixing hard wheat flour with wet-heat-treated wheat flour, which has ≥12.5% to ≤30% pregelatinized degree and ≥1 Pa s to ≤10 Pa s viscosity when water in an amount of 300 mass% based on the floor is added to the floor, saccharides and water or cow milk. - 特許庁
  • 強力粉に水を加えた生地から成型したものを茹でたパスタ素材1と、パスタ素材1に、接着剤的な機能を果たすソース・具材等の味付け食材2を和えておにぎり状の塊りにして、このような調理済みパスタを手で持てる程度の塊りにした。
    The onigiri-like pasta is produced through the following process: admixing seasoned food material 2 such as sauce/ingredients or the like functioning like an adhesive to the pasta raw material 1 obtained by boiling a material produced by molding dough obtained by adding water to hard flour, and forming the thus obtained cooked pasta into such an onigiri-like mass as to be held with the hand. - 特許庁
  • 強力粉と、α化度が12.5%以上、30%以下であり、かつ対粉300質量%に加水した場合の粘度が1Pa・s以上、10Pa・s以下である湿熱処理小麦粉とを含有することを特徴とするクレープミックス。
    The crepe mix includes hard wheat flour and wet-heat-treated wheat flour having ≥12.5% and ≤30% pregelatinized degree and having ≥1 Pa s and ≤10 Pa s viscosity when water in an amount of 300 mass% based on the floor is added to the floor. - 特許庁
  • 強力粉と薄力粉とを混合した小麦粉を主原料とし、これにバター及び生クリームを加えた液体チーズを混入して練り上げたものを板状に延ばして麺帯とし、これを細く切断して麺線状に形成したものである。
    This noodle is obtained by following steps; strong flour and soft flour are mixed as main raw materials, a liquid cheese added butter and whipped cream is mixed thereinto and kneaded, the resultant is extended to a noodle strip and the noodle strip is cut up into noodle threads. - 特許庁
  • パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加するとともに、活性グルテンおよびグリアジンを添加する。
    The method for producing the bread by adding flour and the resistant starch as a raw material powder in a kneading step of the dough involves adding extra strong flour having high protein content exceeding 13.5 mass% of the wheat protein as a part of the flour, and further adding active gluten and gliadin. - 特許庁
  • 強力粉と、薄力粉と、抹茶と、イースト菌と水とを混ぜ合わせてピザ用生地を作り、同ピザ用生地を平板状に延ばして上面にチーズをトッピングし、さらに、その上から茶葉をトッピングして焼き上げる。
    This green tea-containing pizza is obtained by mutually mixing strong flour with soft flour, powdered green tea, a yeast fungus and water, preparing a dough for the pizza, extending the dough for the pizza into the form of a flat plate, topping the top surface of the extended dough with a cheese, further topping green tea leaves from the upper part thereof and baking the resultant dough. - 特許庁
  • 籾殻30重量%、強力粉45重量%、メラミン20重量%、タルク2.5重量%、ポリエチレン2.5重量%を粉末状態で混合して成形型の中に充填し、成形型を160〜170℃に調整して約200Kg/cm^2でプレス成型することにより、電子レンジ対応丼を製造した。
    A food serving bowl heatable by a microwave oven is produced by compression molding of a mixture of 30 wt% rice hulls, 45 wt% strong flour, 20 wt% melamine, 2.5 wt% talc and 2.5 wi% polyethylene in a state of powder at 200 Kg/cm^2 filled in a mold kept at 160-170°C. - 特許庁
  • 製パンでの材料の分量は、小麦粉(強力粉)400g、イースト菌(商品名:商品名:日清スーパーカメリヤドライイースト:日清フーズ株式会社DON製)4g、焼酎醪300ccを用いて捏ね、この生地を定法の発酵温度にて一次発酵、成形後二次発酵と進め焼成して焼酎醪パンを得る。
    In baking, materials of 400 g flour (strong flour), 4 g specific yeast, and 300 cc Shochu moromi are kneaded to obtain dough, and the dough is primarily fermented, molded and secondarily fermented at temperatures of the usual method, and baked to obtain the Shochu moromi bread. - 特許庁
  • パン生地の混捏工程で原料粉として小麦粉および難消化性澱粉を添加するパンの製造方法において、該小麦粉の一部として小麦蛋白質量が13.5質量%を超える高蛋白質含有量の超強力粉を添加し、また、活性グルテンおよびグリアジンのうち少なくとも活性グルテンを添加するとともに、架橋澱粉および/または増粘剤含有油脂を添加する。
    The method for producing the bread by adding flour and the indigestible starch as raw material flour in a kneading step of the bread dough involves adding ultrastrong flour containing >13.5 mass% amount of flour protein as a part of the flour, and further adding at least an active gluten in the active gluten and gliadin, and crosslinked starch and/or thickener-containing oil and fat. - 特許庁
  • パン粉の原材料、小麦粉を強力粉に変え、大豆粉(生大豆粉)、ショートニング、ブドウ糖、食塩、イースト、イーストフード、アスコルビン酸、食物繊維は水溶性食物繊維の難消化性デキストリンとし、小麦由来加工澱粉、PH調整剤、乳化剤を混合したことにより食感がソフトになった。
    The texture is softened by exchanging flour of a raw material for the bread crumbs with extra-strength flour, and mixing soybean flour (raw soybean flour), shortening, glucose, common salt, yeast, yeast food, ascorbic acid, resistant dextrin of water-soluble dietary fiber as a dietary fiber, flour-originated modified starch, pH regulator, and emulsifier therewith. - 特許庁

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  • 原題:”Through the Looking Glass: And What Alice Found There”

    邦題:『鏡の国のアリス』
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    (C) 2000 山形浩生
    プロジェクト杉田玄白正式参加作品。
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