「植物性食品」を含む例文一覧(237)

1 2 3 4 5 次へ>
  • 植物加工食品
    VEGETABLE PROCESSED FOOD - 特許庁
  • 植物性食品に含まれる織維成分
    vegetable fiber  - EDR日英対訳辞書
  • 植物蛋白食品という食品
    a food called {vegetable albumin food}  - EDR日英対訳辞書
  • 植物染料から作られた食品着色料
    food color made from vegetable dyes  - 日本語WordNet
  • 植物色素を含有するカレー食品
    CURRY FOOD CONTAINING VEGETABLE PIGMENT - 特許庁
  • 植物チーズ様食品の製造法
    METHOD FOR PRODUCING PURE VEGETABLE CHEESE-LIKE FOOD PRODUCT - 特許庁
  • 植物蛋白含有ハンバーグ様食品の製造法
    METHOD FOR PRODUCING VEGETABLE PROTEIN-CONTAINING HAMBURGER-LIKE FOOD - 特許庁
  • ビタミン源には、植物および動物食品や栄養補助食品がある。
    sources of vitamins are plant and animal food products and dietary supplements.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 植物および動物食品や栄養補助食品から摂取することができる。
    they come from plant and animal foods or dietary supplements.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • ニコチン酸は多くの植物および動物食品に含まれる。
    nicotinic acid is found in many plant and animal products.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • ビタミンb3は多くの植物および動物食品に含まれる。
    vitamin b3 is found in many plant and animal products.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • ナイアシンは多くの植物および動物食品に含まれる。
    niacin is found in many plant and animal products.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • ほぼすべての植物および動物食品に含まれる。
    it is found in almost all plant and animal foods.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 食品の健康機能を高める成熟植物有機肥料
    MATURE VEGETABLE ORGANIC FERTILIZER BY WHICH HEALTH PROMOTING FUNCTION OF FOOD IS IMPROVED - 特許庁
  • ゴマ科植物の粉末を含有する機能食品およびその製造方法
    FUNCTIONAL FOOD CONTAINING POWDER OF PEDALIACEAE PLANT AND PRODUCING METHOD THEREOF - 特許庁
  • 植物油脂粉末及び該粉末を含む食品組成物
    VEGETABLE OIL AND FAT POWDER AND FOOD COMPOSITION CONTAINING THE POWDER - 特許庁
  • スフィンゴ糖脂質及び植物ステロールを含有する機能食品
    This functional food contains glycosphingolipids and plant sterols. - 特許庁
  • 植物食材をベースとするソーセージ状食品とその製法
    SAUSAGE FOOD BASED ON VEGETABLE FOOD MATERIAL, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • セロオリゴ糖および植物乳酸菌を含有する発酵食品
    FERMENTED FOOD CONTAINING CELLOOLIGOSACCHARIDE AND VEGETABLE LACTOBACILLUS - 特許庁
  • オリーブ属植物の葉成分及びミカン属植物の種子成分を含む健康食品、機能食品及び医薬
    HEALTH FOOD, FUNCTIONAL FOOD AND MEDICINE CONTAINING LEAF COMPONENT OF PLANT OF GENUS OLEA AND SEED COMPONENT OF PLANT GENUS CITRUS - 特許庁
  • a)植物性食品材料を供給し;b)前記植物材料をパーフライング(Par-frying)し;そしてc)前記パーフライングされた植物性食品材料と、アスパラギン低減酵素(asparagine-reducing enzyme)とを接触する段階を含んで成る方法。
    The process comprises steps of: (a) supplying the vegetable food materials; (b) per-frying the vegetable food materials; and (c) contacting the per-fried vegetable food materials with an asparagine-reducing enzyme. - 特許庁
  • 動物食品の副生物と、植物性食品の残渣と、海草食品の残渣と、ミネラルお含有する堆積層と、抗酸化物質を含有する植物と、木炭と、微生物とを、混合して発酵生成する。
    The feed additive is produced by mixing the by-product of animal food, the residue of vegetable food, the residue of edible seaweed, mineral-containing sedimentary layers, antioxidant substance-containing vegetables, charcoal, and microorganism together, and fermenting the resultant mixture. - 特許庁
  • 植物および動物食品や栄養補助食品に含まれており、毎日摂取しなければならない。
    they are found in plant and animal foods or dietary supplements and must be taken in daily.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 食品の損傷を引き起こし、動植物に共通のいくつかの病原の型の属
    genus of common molds causing food spoilage and some pathogenic to plants and animals  - 日本語WordNet
  • 水分散粉末状遊離型植物ステロール組成物、及び、該組成物を配合した飲食品
    WATER-DISPERSIBLE POWDERY COMPOSITION CONTAINING FREE PLANT STEROL, AND FOOD AND DRINK MIXED WITH THE SAME - 特許庁
  • 植物抽出エキスを含有する腸溶の脂肪吸収抑制剤およびそれを含有する食品
    ENTERIC FAT ABSORPTION INHIBITOR CONTAINING PLANT EXTRACT, AND FOOD CONTAINING THE SAME - 特許庁
  • ゴマ科植物の葉および茎の少なくとも一方の粉末を含有させた機能食品とする。
    A functional food includes powder of at least one of a leaf and stem in Pedaliacec plants. - 特許庁
  • 食品製造にて発生する有機廃棄物の炭化物を含む植物栽培用培地。
    This plant culture medium contains the carbonized material of the organic waste matter which is produced in the food manufacture. - 特許庁
  • このようにして得られたゴマ若葉粉末を含む食品は、植物繊維やポリフェノールを十分に含むことから、優れた機能食品となる。
    Food containing the sesame young leaf powder obtained in such a manner sufficiently contains dietary fibers and polyphenols, thereby serving as an excellent functional food. - 特許庁
  • 食品添加物や肉、卵、乳を使用せず、対象アレルゲンを極力排除した植物加工食品を提供する。
    To provide vegetable processed food from which objective allergen is eliminated, as much as possible, without using food additives, meats, eggs and/or milk. - 特許庁
  • 植物並びに動物の生薬および健康食品素材の処理法および生薬ならび健康食品
    TREATMENT OF VEGETABLE AND ANIMAL CRUDE DRUG AND HEALTHY FOOD MATERIAL AND CRUDE DRUG AND HEALTHY FOOD - 特許庁
  • 植物食品加工残さと、ポリオレフィンと、マレイン酸又は無水マレイン酸変ポリオレフィンの混合物の乾式機械的粉砕処理生成物からなる植物食品加工残さ複合成形材料とする。
    Composite molding materials are obtained from vegetable food processing residual products obtained by a dry-type mechanical pulverization treatment of the mixture of vegetable food processing residuals, a polyolefin, and a polyolefin modified by maleic acid or maleic anhydride. - 特許庁
  • 植物体から抽出物を調製する方法、並びに植物体抽出物を含む発毛剤、育毛剤、化粧品、食品、又は機能食品を提供すること。
    To provide a method for preparing extracts from plants, and to provide hair-growing agents, hair restoring agents, cosmetics, foods and functional foods comprising the plant extracts. - 特許庁
  • 動物食品の副生物と、植物性食品の残渣と、海草食品の残渣と、ミネラルを含有する堆積層と、抗酸化物質を含有する植物と、木炭と、微生物とを、発酵処理装置1内へ投入し、混合して発酵生成する。
    This method comprises throwing by-product of an animal food, residue of vegetable food, residue of seaweed food, a sedimentary layer including minerals, a plant including an antioxidant, a charcoal and microorganism into an apparatus for fermentation treatment 1 and mixing, fermenting to obtain the additive. - 特許庁
  • 発芽分化植物種子の製造方法、発芽分化植物種子の易水溶ポリフェノール及び/又は抗酸化物質を含む食品及び植物種子の発芽分化を行うための装置
    METHOD FOR PRODUCING GERMINATION DIFFERENTIATED PLANT SEED, FOOD CONTAINING EASILY WATER-SOLUBLE POLYPHENOL AND/OR ANTIOXIDATION SUBSTANCE OF GERMINATION DIFFERENTIATED PLANT SEED, AND APPARATUS FOR GERMINATION DIFFERENTIATION OF PLANT SEED - 特許庁
  • 鉄化合物と界面活剤とを含有する、植物の鉄含量を向上させる組成物、その組成物を含有する肥料およびこれを用いて育成した植物、さらにその植物を含有する食品を供給することにより、上記課題を解決する。
    Also, a fertilizer containing the composition, a plant cultivated by using the fertilizer and a food containing the plant are provided. - 特許庁
  • 特定の化学的特をもった脂肪の一種で、通常、焼いた食品、スナック、油であげた食品、ショートニング、マーガリン、特定の植物油などの加工食品に含まれる。
    a type of fat that has certain chemical properties and is usually found in processed foods such as baked goods, snack foods, fried foods, shortening, margarine, and certain vegetable oils.  - PDQ®がん用語辞書 英語版
  • 食品製造にて発生する有機廃棄物の炭化物を植物栽培培地として利用する技術を開発し、植物栽培において安全に使用でき、環境への負荷も低く、同時に、あらゆる植物の栽培に適用可能な植物栽培培地を提供することを目的とする。
    To provide a plant culture medium capable of being safely used in the plant culture, scarcely putting loads on the environment, and simultaneously capable of being applied to the culture of all kinds of the plants, by developing technology for utilizing a carbonized material of organic waste matter which is produced in food manufacture as the plant culture medium. - 特許庁
  • ダイズを始めとする植物種子を素材とする植物加工食品のうち、タンパク質の変処理を受けたものから、PCR用の鋳型として使用できる純度の高いDNAを調製する方法の提供、及び、植物加工食品から当該植物の遺伝子をPCR法を用いて検出するに当たり、当該鋳型DNAを用いて検出する方法を提供すること。
    To provide a method for preparing DNA which is pure and can be used as a template for PCR from a food which was obtained by processing a plant seed such as soy bean and whose protein was denatured, and a method for detecting a gene of the plant in the food using the PCR method. - 特許庁
  • 血清コレステロール低下効果を有しさらに嗜好を有する植物ステロール配合食品(チョコレート)、及びその製造方法の提供。
    To provide vegetable sterol-blended food (chocolate) having serum cholesterol lowering effect and further, having palatability, and to provide a method for producing the same. - 特許庁
  • グルコサミンまたはその可食塩、ムコ多糖およびサリシン含有植物抽出物を含有することを特徴とする食品用組成物。
    This composition for foods, characterized by comprising glucosamine or its edible salt, a mucopolysaccharide and a salicin-containing plant extract. - 特許庁
  • 抗酸化活が高く、渋味や刺激が弱く、皮膚外用剤、浴用剤、食品への適用が可能な植物由来の新たな素材を提供する
    To provide a new material derived from plants, having high antioxidative activity, and weak in bitter taste and irritation, and applicable to skin preparations, bath salts and food items. - 特許庁
  • またクロロゲン酸またはその誘導体を含む植物から抽出したクロロゲン酸含有物質を含む機能食品である。
    In addition, the functional food comprises the chlorogenic acid-containing substance extracted from a plant containing the chlorogenic acid or its derivative. - 特許庁
  • 植物由来増粘多糖類などの食品添加物を使用しなくても、保存安定が高く、かつ、風味のよいフローズンヨーグルトの生産。
    To provide a method for producing frozen yoghurt having high preservation stability and excellent flavor even without using a food additive such as thickening polysaccharides derived from plants. - 特許庁
  • 鱗翅目ヤガ科昆虫の幼虫を使用した植物性食品廃棄物の処理方法、並びに、その産物を使用した飼料
    DISPOSAL METHOD FOR VEGETABLE FOOD WASTE USING LARVA OF INSECT OF GENUS LEPIDOPTERA OF FAMILY NOCTUIDAE AND FEED USING PRODUCT THEREOF - 特許庁
  • 植物エストロゲン誘導体のえぐ味改善方法、ならびにそれを利用した納豆または納豆食品、およびその製造方法
    METHOD FOR AMELIORATING HARSH TASTE OF VEGETABLE ESTROGEN DERIVATIVE, NATTO OR NATTO FOOD USING THE METHOD AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
  • ゲル状食品に、植物細胞壁を原料とした微細な繊維状のセルロースを主たる成分とする水分散複合体を配合する。
    This gel-form food is produced by mixing a water-dispersible complex mainly composed of fine fibrous cellulose prepared by using plant cell walls as a raw material. - 特許庁
  • 水分散遊離型植物ステロール組成物、該組成物の製造方法、及び、該組成物を配合した飲食品
    WATER-DISPERSIBLE AND FREE VEGETABLE STEROL COMPOSITION, METHOD FOR PRODUCING THE COMPOSITION, AND FOOD AND DRINK BLENDED WITH THE COMPOSITION - 特許庁
  • 本発明のダイエット用食品組成物は、更に増粘多糖類、タピオカ等の植物固形分を含有してもよい。
    The diet food composition may comprise vegetable solid such as thickening polysaccharides or tapioca. - 特許庁
  • 吸水膨潤したシソ科メボウキ属(Ocimum)に属する植物の種子であるバジルシードを凍結乾燥したことを特徴とする機能食品
    The functional food is obtained by freeze-drying basil seeds which are seeds of plant belonging to water-absorbing and swelling Ocimum. - 特許庁
1 2 3 4 5 次へ>

例文データの著作権について